QUOTE(tori @ 2010 02 02, 23:08)
Jei diagnoze- kliniskai siauras dubuo, neatsidarineja kaklelis ir stambus kudikis, Tai manau mielosios nesitikekit antra syk gimdyt pacios. CP praktiskai neisvengsite per kitus nestumus- gimdymus. Beje niekas ir nepataria, bent jau protingi gin. turint tokias "diagnozes" rizikuot gimdyti pacioms.
Bandysiu trumpai papasakoti savo istoriją. 6-tą dieną po termino 4 val. ryte pabudau, nes kažkas buvo ne taip, 5 val. pradėjau skaičiuot, kad sąrėmiai kas 5-6 min. ir tęsėsi valandą, tada pažadinau vyrą ir išvažiavom į gimdymo namus. 7 val. kaklelis buvo atsivėręs 7-8cm, bet sąrėmiai buvo nestiprūs (na aš pripratus prie didžiulių mėnesinių skausmų, tai tikrai ne skausmingesni). Sako "tuoj pagimdysit". Apie 10 val. prakirpo vandenų pūslę, tada sakiau "leiskit bet ką", bet niekas nesikalusė, sakė "kantri, iškęs, nedaug beliko". Iki 11 val. gydytojai vis laukė, o viena kaklelio pusė neatsidarinėjo, vaikelis visiškai nesislinko žemyn. Gydytoja galvojo skatint (kaip suprantu, ji tuo pačiu budėjo prie kitos gimdyvės), gydytojas paskė "sprendžiasi pagimdysi pati, ar reikės operacijos". Per stangas bandė gydytojai užgult ir padėt išstumt, bet nieko. Pasikvietė vedėją, jis pasakė "tik operacija". O prieš 12 val. pagaliau išvydau savo vaikelį

!
Diagnozė - kliniškai per siauras dubuo, nors vaikutis buvo vidutinis 50 cm ir 3,2 kg. Juokauju, kad atlaikiau du gimdymus

Mano ginekologė sakė, kad 90 proc. ir antras gimdymas - CP, bet daug kas priklauso nuo nėštumo eigos, po kiek jis laiko ir t.t.
Bet kuriuo atveju, man nesvarbus būdas, svarbus rezultatas, kad mamytė ir vaikutis būtų sveiki

Juk ką jau bereiškia po natūralaus gimdymo ar CP tos kelios sunkesnės dienos ar savaitės, kai ant rankų laikome sveikučius savo angelėlius!