Įkraunama...
Įkraunama...

Neplanuotas cezaris

QUOTE(goshke @ 2010 01 12, 14:00)
Mano CP priežastis buvo neprasivėręs kaklelis (max 2cm), o vandenys jau buvo nubėgę.
Papildyta:

kaip cia paprasčiau išsivercia "gaktines savarzos disfukcija"  unsure.gif  ? Skamba gazdinančiai. Jį kada diagnozavo (kiek laiko likus iki gimdymo)?

na jei isivaizduojate gaktikauli, tai jame yra paslanki jungtis (per viduri, apciuopiant pirstais galima jausti ta jungti), kuri moteriai gimdymo metu siek tiek suminskteja ir prasiplecia. man atveju tai ivyko per daug.
seip prasideda tas procesas apie 30-32 savaite. man taip ir ivyko, bet mano ginekologe nieko tame baisaus nemate ir sake taip turi buti, aceit minskteja jungtis ir ruosiasi gimdymui. bet kadangi suejus terminui nevyko gimdymas, o as nuvaziavau i RK ir ten pasake, kas manes laukia, t.y jei gimdyciau pati galic po to prireikti 6 men reabilitacijos. taigi del savarzas, didelio kudikio bei jau pazaliavusiu vandenu cezari atliko skubiai.
bet kiek po to teko dometis uzsienyje moterys gimdo pacios tik keturpescioje padetyje.
Atsakyti
Šakės, ko tik nebūna... blink.gif doh.gif
Gerai, kas gerai baigiasi... ax.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ketus @ 2010 01 12, 20:00)
Šakės, ko tik nebūna...  blink.gif  doh.gif
Gerai, kas gerai baigiasi... ax.gif  drinks_cheers.gif

aha ax.gif
ir as tuo dziaugiuosi bigsmile.gif
bei esu dekinga gydytojui thumbup.gif
Atsakyti
Viso nestumo metu ruosiausi naturaliam gimdymui. Artejant terminui nekantravau tai patirti. Man tai atrode kazkokia stebuklinga moters patirtis. Kai kitos bukstavo del baimiu, as dziaugiausi siurpuliukais beganciais per kuna, kad tuoj tuoj ir pati tai pajusiu.
Vakaras, kada pajutau pirmuosius saremius buvo nuostabus. Negalejau sutramdyti savo emociju, kad tuoj tuoj turesiu savo mazuliuka.
Gimdykloje nebuvo lengva, nes buvau skatinama vaistais, plius del kieto kaklelio, darer jam masaza saremiu metu. Iki galo kaklelis atsivere nuo atvykimo i GN per 6 valandas.
Ir kaip tik tada, kai pajutau nora stangintis, staiga pradejo kristi vaikelio tonai... Buvau skubiai isvezta i operacine, kur net nepamaciau kaip istrauke mano maziuka verysad.gif
O taip svajojau kaip man ji uzdes ant krutines, kaip as ji myluosiu.
Kelias dienas po gimdymo del visko kaltinau save. Istiesu psichologiskai del to jauciausi tragiskai. Su pavydu koridoriuose ziurejau i sunkiai einancias moteris. Galvojau padarysiu bet ka, kad kas leistu sugristi atgal ir pagimdyti paciai.
Nuo tos dienos praejo savaite. Viska atperka sveikas sunelis.
Gera buti mama.
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 01 14, 14:03)
Viso nestumo metu ruosiausi naturaliam gimdymui...

4u.gif Suprantu nusivylimą, bet gyvenime dažnai tokių šposų pasitaiko. Aš irgi būdama nestuke.gif apie cezarį galvojau mažiausiai, atrodė man to tikrai neprireiks tongue.gif Svarbiausia gi sveiki ir mylimi vaikiučiai, o ne tai, kokiu būdu jie į šį pasaulį atėjo. Cezarinukės tikrai nėra prastesnės mamos rolleyes.gif Bent jau mano operacija buvo toookia skausminga, jog tikrai nesijaučiu išsisukusi lengviau nei tos, kurios gimdė pačios biggrin.gif
Ir juk yra vilties kitus leliukus pagimdyti natūraliai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ketus: 14 sausio 2010 - 14:23
Labas vakaras,

CP man dare, nes paskutine vaæanda vaikelis pasisuko veiduku i prieki (kaip daktarai pavadino "zvaigzdziu stebetojas" smile.gif ) ir pakilo i virsu... nors atsidarymas jau buvo pilnas... ax.gif ech, nepavyko paciai, bet gal sekanti karta pavyks ax.gif
Atsakyti
Mane para laiko kankino skatino ,bet deja nieko nepavyko kadangi kaklelis visiskai neatsivere uz tai teko neplanuotai cp daryt
Atsakyti
Ir aš buvau iš tų svajotojų, kad gimdysiu natūraliai rolleyes.gif Nėštumo metu net straipsnių apie CP neskaičiau, nes juk tikėjau, kad man jo neprireiks! ax.gif Suėjus 41 savaitei, buvo nuspręsta ilgiau nebelaukti ir nusleisti vandenis. Kadangi jie buvo žali, leido skatinamuosius. Po 1,5h kaklelis buvo atsidaręs 8 cm (atvykus i gimdyklą jau buvo 5cm) ir taip džiaugiausi, kad galas jau arti. O čia ėmė visi kaip pašėlę lakstyti ir tik per operaciją sužinojau, kad pradėjo kristi vaisiaus tonai.
Bet aš nesijaučiu kažkokia netokia, kad nepagimdžiau pati, juk ne nuo manęs tai priklausė cool.gif Ir antrą vaikiuką vis vien tikiuosi pagimdyti pati blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(PACELUIKA @ 2004 11 07, 17:40)
Vaiko veidine padetis. Pliu kaklelis po 12 val taip ir neatsidare. Tik 4 cm atsidare. sad.gif

man lygiai taipat nutiko verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2005 11 04, 22:20)
Akušerijoje yra dubens matmenų siaurumui apibūdinti naudojami 2 terminai: "anatomiškai siauras duobuo" ir "kliniškai siauras dubuo".Pirmasis reiškia, kad matuojant nėščiosios dubenį (kad ir tuo pačiu skriestuvu), pritrūksta centimetrų, lyginant su vadovėlinėm normom. Bet iš tiesų jis yra labai apytikris, nes nenusako dubens ertmės vidinų matmenų, neįvertina vaiko dydžio ir pan. dalykų. Žodžiu anatomiškai siauro dubens diagnozė visiškai nereiškia, kad bus reikalingas cezaris. Kliniškai siauro dubens diagnozė nustatoma jau prasidedant gimdymui.Iš esmės tai yra vaiko galvutės ir mamos dubens matmenų neatitikimas(stambus vaikelis, atloštinė padėtis ir tt)- tuo atveju dažnai siūlomas cezario pjūvis.

Merginos...
mane labiau domina situacija kai yra kliniskai siauras dubuo ir gimdant pirmaji butent del to atliktas Cezario pjuvis.
Kaip tada su antru?
Dabar laukiuosi antro vaikelio. Pirmoji gime su CP, nes beveik valanda prie pilno atsidarymo bande islysti pati, bet deja nepajudejo ne per 1 cm verysad.gif . Idomu kaip bus su antru... Juk statistiskai antras vaikutis buna dar didesnis... unsure.gif
Atsakyti
kaklelis atsdares buvo pilnai,o nebuvo gimdymo veiklus,stumimo,kaip ten buna ir dar netaisiklingai isistaciusi galvute.antra k leido pabandyti paciai ir scenarijus kartojosi tas pats.
Atsakyti
na as po dvieju CP. Jauciuosi gerai 4u.gif Pirmas ekstrinis antras planinis.
Jei diagnoze- kliniskai siauras dubuo, neatsidarineja kaklelis ir stambus kudikis, Tai manau mielosios nesitikekit antra syk gimdyt pacios. CP praktiskai neisvengsite per kitus nestumus- gimdymus. Beje niekas ir nepataria, bent jau protingi gin. turint tokias "diagnozes" rizikuot gimdyti pacioms.
4u.gif
Svarbiausiai vaikiukai - sveiki, grazus ir laimingi.
Atsakyti