Įkraunama...
Įkraunama...

Neplanuotas cezaris

QUOTE(drambiuke @ 2010 02 10, 22:57)
Nezinau kas yra gimdimo skausmai, saremiai bet del to niekiek nesijauciu  nepilnaverte. As su savo pupuliu susitikau tik po ekstra cezario, o priezastis buvo, kadangi 9 diena po termino nebuvo jokios gimdimo veiklos, vaikas gan nemazas, o as vos 1,59ugio biggrin.gif Atvaziavus eilini karta i ligonine pasimatuoti maziuko sirdies tonu, pasake, kad jau nebeisleis kol nepagimdysiu, stebes nes tonai sumazejo, sulasino skysciu padetis nepasitaise, taigi man pranese kad bus ekstra cezaris, net nesuspejau susigaudyti, o jau buvau pooperacinei palatoj.  rolleyes.gif O trecia diena su savo maziuku jau ir namie. Nors nepagimdziau jo naturaliai, bet nejauciu del to jokiu priekaistu sau, juk svarbiausiai ne kaip gimsta o pats kudikelis smile.gif Nu aisku cia gal tik mano nuomone, ir esu labai patenkinta, kad man neteko patirt  skausmo. ax.gif

Aš irgi nepatyriau kas yra gimdymo skausmai. Man dar ir dabar keista, kad nepajaučiau kaip mano zuikis atėjo į šį pasaulį biggrin.gif

QUOTE(dafniele @ 2010 04 23, 14:24)
su pirmu vaikeliu prakankinausi 10val su saremiais bet taip pati nepagimdziau tada skubi operacija.Diagnoze kliniskai siauras dubuo ir virksele 2k.apsisukus aplink kalka. verysad.gif galejo viskas laaabai tragiskai baigtis jei nebutu atejus vyr.gyd..nes su gyd.susipikau tai jisai pakviete vyr.gyd.ta apziurejo ia paskubom i operacine.o tai gyd.dar po visko atejo i pooperacine palata ir sako nepamirskite atsiliginti(nes tariausi su tuo gyd.rekomendavo mano akusere)tai dar reikejo 1000lt moket uz tai kad jis atvaziavo iki ligonines nors nieko ir nepadare mad.gif  dabar laukiuosi antro vaikelio tai va ir nezinau ar pati gimdysiu ar cezari darys(ziaurei bijau)

Nu šakės, koks dar naglas blink.gif

QUOTE(Katukė @ 2010 04 29, 21:55)
Sveikos, pirmasis mano gimęs per CP.
Man 36sav. nubėgo vandenys, o atvykus į GN lipant ant "lėktuvo" apžiūrai iškrito virkštelė  verysad.gif Vaikiukas pradėjo dusti, todėl kai tik pavyko prisišaukti pagalbą išvežė mane į operacinę. Sūnutis buvo nebegyvas..., bet po gaivinimo veiksmų sugrįžo pas mus  wub.gif Tai buvo Šv.Velykų ryto stebuklas  bigsmile.gif

Košmaras, ačiū dievui , kad su laiminga pabaiga

O mano diagnozė - preeklamsija. Labai užkilo spaudimas. Pasiskambinau gydytojai, tai liepė skubiai atvažiuot pasižiūrėt. ir ką, pasitikrinus dar rado baltymo šlapime ir tiesiai į operacinę teko gult.
Atsakyti
Man prieš savaitę atliko Cezario operaciją. Vaikelis buvo įsistatęs kaip reikia-žemyn galvute. Gimdymas prasidėjo natūraliai, atsivėrimas buvo 6 cm. Tačiau staigiai ėmė kristi vaikiuko širdutės tonusai. Daktarė nerizikavo. Staigiai į operacinę. Ir vualia - mano dukrytė išgelbėta. Nes kitu atveju būtų pasismaugusi virkštele, kuri buvo apsisukusi apie kaklą ir dar petuku ją spaudė.
1,5 dienas po tikrai buvau kaip lavonas, dukrytę ištisai prižiūrėjo vyras, bet jau į trečią dieną ėjo vis geryn ir jau pati galėjau padėti pasirūpinti mergyte.
Tiesa man darė tą nejautrą į stuburą, kur nejaučiau tik apatinės pusės. Todėl sąmoningai viską supratau, dalyvavau kaip sakoma operacijoje. Ir dukrytę pamačiau, kai išėmė, tokią gražią raudoną, verkiančią.
Pilvukas man jau dabar susitraukė beveik visai. Pjūvis gyja gražiai. Manau viskas bus gerai. Labai džiaugiuosi atliktu Cezariu, dėl dukrytės saugumo.
Atsakyti
As taip pat tikejausi gimdyti naturaliai, bet nepavyko, nakti nubego vandenys, nuvaziavom i ligonine atsidarymas buvo 1,5 cm leido skatinamuosius, per 15 valandu pagaliau buvo pilnas atsidarymas. Pradejau stumti, bet lelius neslinko zemyn, (labai nenorejo lyst lauk is pilvelio lotuliukas.gif ) ir pradejo silpneti sirdies tonusai, tada isveze i operacine daryti CP. Bet svarbiausia kad mazius sveikas, gal pavyks antra (jei dievas duos) pagimdyti naturaliai.
Atsakyti
Savaitę po termino namie nubėgo žali vandenys, kaklelis neatsidarinėjo, sąrėmių nebuvo, staigiai atliko operaciją, gimė sveika mergytė smile.gif
Atsakyti
su pirmuoju vaiku buvo neplaninis CP, kaklelis niekaip neatsidarinejo(kaip buvo 2 cm taip ir liko), po 5 val saremiai pradejo nykti ir isnyko. padare CP, nesigailiu thumbup.gif
Atsakyti
man irgi buvo atliktas extra cezaris, atrode viskas ok, tik kad skatino man viskas, kaklelis atsidare greitai, epiduras veike, kol galiausia nebeleido man jo, skausmai skausmeliai buvo doh.gif bet maziukas kazkaip aukstai isistvirtines buvo, as pati nlb supratau, visai jis neslinko gimdymo takais, tai palauke pusvalandi, tada dar kitas gyd apzejo, ir nieko nelauke veze operuot.... zn ka reiskia visi tie skausmeliai ir t.t. tik pats gimdymas tai ne.... bet svarbu leliukas gime sveikas ir viskas gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss Kristencio @ 2010 01 12, 13:57)
. taigi del savarzas, didelio kudikio bei jau pazaliavusiu vandenu cezari atliko skubiai.
bet kiek po to teko dometis uzsienyje moterys gimdo pacios tik keturpescioje padetyje.

man buvo tas pats, na bet tai ivardinta kaip simfizitas (jei neklystu), nuleidus vandenis jie irgi buvo pazaliave, vaikas palyginus su manimi smulkute- buvo didelis, bet leido imdyti paciai, ivairiom pozom teko stumti (2 val), galiausiai be jokiu skatinamuju pagimdziau pati po 12 valandu nuo vandenu nuleidimo. Praejus dviems valandoms stojausi ir su akuseres pagalba uzlipau i antra auksta, ejau i dusa- nieko nenutiko. Tik del plysimu ir kirpimu buvo sunku verstis, sedeti, bet vaikscioti galejau neblogai.

Tai ir man reikejo cp daryti? nedare ir net nemate reikalo...tiesa,gimdziau naturaluma propauojanciuose gimdymo namuose.
Atsakyti
as visada mintyse bijojau gimdymo, to pacio stumimo proceduros - na man visa tai atrode baius,skausminga.... bet puikiai supratau, kad cezaris nera jau ir lengvesnis kelias atieti stebuklui i pasauli, o i po to viskas gyja ir taisosi ne taip sparciai....
as gimdziau 14 val., ... vandenys nubego 4 ryto, 5.30 jau buvom VGN, 6.00 gimdykloj... saremiai buvo tokie vos vos juntami , kaklelis 3 cm.... laukiam gydytojo ir tolimesnes gimdymo veiklos, nes paal paskutinius duomenis vaikelis isitaises gerai, viskas turetu praeti skalndziai su gimdymu;
9.00 skausmai nezmoniski, epiduras... 13.00 kaklelis 6 cm., ir veikla karts nuo karto vis sustoja..., nerimas.... skatinamieji., nuo 16.30 bandom stumti,neiseina.... keiciam pozas, neiseina...nerimas, skausmas jau visai nepkaliamas, nes dar ir sona uzejo skaudeti ir kai uzeidavo saremis, kuri susisliesdavo su tuo sono skausmu - maniau isprotesiu....as stumt... ikvept... - vaikleis slepiasi atgal... taip zaideme zaidem... kol jau jegu nebeturejau... gydytojai pradejo "knaisiotis" po manim.... as jau ten maldavau, kad viskas baiktusi... verdiktas cezaris .... unsure.gif
kazkaip is pradziu pati save kaltinau, kad "prisisaukiau" ta cezari... nesmintimis bijojau to stumimo... nors stumiant tai jau nebeatrode baisu... operacijoje jutau viska, nes buvo tik daline nejautra, bet buvau beveik bemieganti, nes juk buvau nemiegojus ir pavargusi nuo 4 ryto iki 18 val., kol mane isveze i operacine.
o visa tai del to, kad ir dubuo pasirode per siauras, ir virkstele buvo apsisukusi aplinkpilvuka, as stumt... ikvept... - virkstele vel vaikeli trauke atgal... unsure.gif
kai po cezario gryzau namo, viskas nusvito kitom spalvom - nes jau buvau namie... o jau po keliu dienu kazkas nutiko mano cezario pjuviui, siek tiek supuliavo, paraudo... jau ir i depresija puoliau;
vel teko vaziuoti i VGN... unsure.gif
ar visom jums taip sklanziai gijo cezaris?
Atsakyti
Man tai CP padare kai maziui buvo 36 sav. ryte atsikeliau ir pamaciau kad daug kraujo o man pasirodo truko placeta, tai greitai dalekem iki ligonines, nors prdazioj nelabai suprato kas man yra galvojo gal kamstis isejo bet vaisius visai nenusileides buvo ir nuleidus vandenis pamate kad vien kraujas tai staigiai padare cezari, tai net saremiu nejauciau...Dekoju dievui kad vaikelis gyvas ir sveikas gime... nes kai gydytoja pasake prie cezari kad gelbes dabar vaiko gyvybe tai buvo kazkoks kosmaras..... dabar antro laukiuosi ir bus CP, bet labai bijau verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingri07: 25 birželio 2010 - 18:46
QUOTE(Ingri07 @ 2010 06 25, 20:44)
Man tai CP padare kai maziui buvo 36 sav. ryte atsikeliau ir pamaciau kad daug kraujo o man pasirodo truko placeta, tai greitai dalekem iki ligonines, nors prdazioj nelabai suprato kas man yra galvojo gal kamstis isejo bet vaisius visai nenusileides buvo ir nuleidus vandenis pamate kad vien kraujas tai staigiai padare cezari, tai net saremiu nejauciau...Dekoju dievui kad vaikelis gyvas ir sveikas gime... nes kai gydytoja pasake prie cezari kad gelbes dabar vaiko gyvybe tai buvo kazkoks kosmaras..... dabar antro laukiuosi ir bus CP, bet labai bijau  verysad.gif

gerai, kad viskas gerai baigesi..... 4u.gif
bet kartais taip ziauriu zinbot, kad gimdymometu visada bus ziurima tik kudykio gyvybe - jei kas nutiktu,.... o mamyte... gali ir nepabusti... as to bijojau per visa nestuma... verysad.gif
nors ir XXI a. bet juk visko buna.....
Atsakyti
Man 39 sav nubėgo labai žali ir tiršti vandenys (kaip sakė užsistovėję) ir kadangi turėjau B gr streptokoką, nedelsiant darė cezarį ir ačiū dievui, nes neaiškui kiek tokioj sriuboj mažiukas būtų ištvėręs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grazhke @ 2010 07 02, 17:19)
Man 39 sav nubėgo labai žali ir tiršti vandenys (kaip sakė užsistovėję) ir kadangi turėjau B gr streptokoką, nedelsiant darė cezarį ir ačiū dievui, nes neaiškui kiek tokioj sriuboj mažiukas būtų ištvėręs  smile.gif

zinoma, kai reikia, kai kazkas negerai - cezaris visada isgelbsti... bet as po operacijos tiek prasikankinau su zaizda, dardabar vis bijau kad ji vel "nesustreikuotu"... ir kelnes bijau viskias ties ta vieta maut... nzn... gal kai planuotas - kitaip, o kai ne... nebenoreciau.... nors sake, dabar jei antra gimdyciau... tai tik vel cezaris... nors jau mieliau gimdyciau pati... blink.gif
Atsakyti