Įkraunama...
Įkraunama...

panikos sindromas

[quote=elenava,2007 03 20, 21:49]
[quote=Kutvėliuke,2007 03 20, 21:19]
Dabar as geriuXANAX ryte ir vakare jau 3 men.Neišgerus jauču kažkoki nerimą.Bijau kad tapsiu priklausoma. Kaip tau pavyko užbaigti gydimą?
[/quote]
Labutis,
Na nuo tokių vaistų žmogus tampa priklausomas, tik teisingai gydytojo nurodymas gali padėt jų atsisakyt ax.gif

Aš antidepresantus naudojau 2 metus ir jau buvau pamiršus kad skaičiuodavau žingsnius planuodavau kaip nueitį darbą ar gal kas nuvežt galėtų.... visa tai jau buvo praeitis. Kadangi ėmiau lauktis su lyg diena nustojau gert vaistus po pusės metų liga atsinaujino tai ir vėl grįžau prie to nuo ko pradėjau verysad.gif dabar dar sunkiau jau buvau pasijutus gerai turėjau tiek motivacijos kad net netikėjau kad visa tai gali pasikartot. Šiandien pro langą žiūriu kad puiki diena ir galvoju kam paskambint ir su kuo eit pasivaikščiot, nors tai daryčiau ir viena su malonumu, deja aš bijau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kutvėliuke @ 2007 03 20, 22:36)
Tai nieko, kad ir letai bet rasyk. Pasidalinsime savo patirtimi. Juk kartu lengviau bedas iveikt  :mirksiukas:

Labai tau ačiu.Malonu,kai yra kas tave išklauso ir paguodžia.Rytoj einu pas savo šeimos daktara,pasidalinsiu su juo savo naujomis žiniomis.
Atsakyti
QUOTE(elenava @ 2007 03 21, 13:02)
Labai tau ačiu.Malonu,kai yra kas tave išklauso ir paguodžia.Rytoj einu pas savo šeimos daktara,pasidalinsiu su juo savo naujomis žiniomis.

nežinau iš kokio mieto tu bet geriausiai siūličiau susirast psichikos centrą ten priima be siuntimo. Manau ten tau daugiau padės, man šeimos gydytoja dave xanax ir sakė išgersiu kursą ir praeis bash.gif tai šiandien aš žinau kad jis yra įvairiai dozuojamas ir negali sugalvojęs imt ir nutraukt man buvo tik blogiau.
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2007 03 21, 12:54)
Labutis,
Na nuo tokių vaistų žmogus tampa priklausomas, tik teisingai gydytojo nurodymas gali padėt jų atsisakyt ax.gif

Aš antidepresantus naudojau 2 metus ir jau buvau pamiršus kad skaičiuodavau žingsnius planuodavau kaip nueitį darbą ar gal kas nuvežt galėtų.... visa tai jau buvo praeitis. Kadangi ėmiau lauktis su lyg diena nustojau gert vaistus po pusės metų liga atsinaujino tai ir vėl grįžau prie to nuo ko pradėjau verysad.gif  dabar dar sunkiau jau buvau pasijutus gerai turėjau tiek motivacijos kad net netikėjau kad visa tai gali pasikartot. Šiandien pro langą žiūriu kad puiki diena ir galvoju kam paskambint ir su kuo eit pasivaikščiot, nors tai daryčiau ir viena su malonumu, deja aš bijau verysad.gif

Vargšiukė verysad.gif
Ale tai yra būtent tai, kaip mes čia visosjaučiamės...Trumpai ir aiškiai pasakyta verysad.gif

QUOTE(virugie @ 2007 03 21, 13:06)
nežinau iš kokio mieto tu bet geriausiai siūličiau susirast psichikos centrą ten priima be siuntimo. Manau ten tau daugiau padės, man šeimos gydytoja dave xanax ir sakė išgersiu kursą ir praeis bash.gif tai šiandien aš žinau kad jis yra įvairiai dozuojamas ir negali sugalvojęs imt ir nutraukt man buvo tik blogiau.

Taip.
Ir adr iš savo patirties galiu pasakyt, kad gydytojai labai nemėgsta, kai tu žinai daugiau negu jie...Man taip ir buvo pasakyta pirmojo psichiatro... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2007 03 21, 14:00)

Ale tai yra būtent tai, kaip mes čia visosjaučiamės...Trumpai ir aiškiai pasakyta verysad.gif
Taip.
Ir adr iš savo patirties galiu pasakyt, kad gydytojai labai nemėgsta, kai tu žinai daugiau negu jie...Man taip ir buvo pasakyta pirmojo psichiatro... verysad.gif

Ar tu geri kokius antidepresantus, ar kasdien tave panikos priepoliai užpuola?
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2007 03 21, 13:06)

Kiek tas kursas trunka?Geriu xanax 0,5 per diena jau beveik 3mėn. ir nematau jokio pagerėjimo. Ar negalit kas paaiškint kas tai yra antidepresantai? Kodel šeimos daktarai pradeda nuo raminamuju,jei atsiranda nuo jų priklausomybe?Yra pas mus psichikos centras,atrodo,ten dirbantis daktaras išrašo tokius vaistus,kokius pats prašai.Nors galiu ir aš klyst,dar pas ji nebuvau.
Atsakyti
QUOTE(elenava @ 2007 03 21, 15:33)
Kiek tas kursas trunka?Geriu xanax 0,5 per diena jau beveik 3mėn. ir nematau jokio pagerėjimo. Ar negalit kas paaiškint kas tai yra antidepresantai? Kodel šeimos daktarai pradeda nuo raminamuju,jei atsiranda nuo jų priklausomybe?Yra pas mus psichikos centras,atrodo,ten dirbantis daktaras išrašo tokius vaistus,kokius pats prašai.Nors galiu ir aš klyst,dar pas ji nebuvau.

Šeimos daktaras neturi kompetencijos ir negali skirt antidepresantų, tam yra psichoterapeutai, ilgai naudojant bet kokius raminamuosius vystosi priklausomybė, o siaip tavo vaistų norma labai maža, ji norint pasiek rezultatų palaipsniui turėtų būt didinama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(elenava @ 2007 03 21, 14:33)

Bet tai nauda ir sokio daktaro kuriam liept reikia ka israsyt... doh.gif Seip pradeda nuo raminamuju, nes tikisi, kad tai laikinas sukretimas kuris greitai baigsis. Bet 3 men. yra per ilgas laiko tarpas ir manau laikas i problema paziureti rimciau. Butu labai gerai jei susirastum psichoterapeuta, bet toki katras nebutu kaip robtas, kuriam viska padiktuot reikia, o kazkiek pats mastytu. Nes visgi svarbu ne tik vaistai, bet ir vaistu dozes parinkimas. Kas yra antidepresantai tai net nezinau kaip tiksliai paaiskinti. Tai vaistai veikiantys centrine nervu sistema, ju buna labai daug rusiu, tipu, grupiu. Skirtingai nuo raminamuju, pvz. xanax, antidepresantai (na bijau primeluot kad visi, bet dauguma tarkim) veikia ilgai ir itakoja kitas smegenu funkcijas nei raminamieji. Xanax pvz. veikia iskart isgerus, efektas pasijunta greitai, antidepresantu pirmojo poveikio gali tekti laukti keleta dienu ar net pora savaiciu. Bet pagrindinis ju skirtumas toks, kad raminamieji tik slopina nerima, o antidepresantai letai bet gydo.

Beja pirmiausia, jei tau dar netyre skydliaukes, butinai pasidaryk skydliaukes tyrimus. Skydliaukes hormonu, skydliaukes echoskopija. Nes buna atveju, kad cia ji tokias nesamones isdarineja. Tada isgydzius skydliauke, dingsta ir baimes. Jei su skydliauke viskas ok tada reiketu prasyti psichoterapeuto pagalbos ir pasiruosti ilgam gydimo kursui.
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2007 03 21, 14:25)
Ar tu geri kokius antidepresantus, ar kasdien tave panikos priepoliai užpuola?

Dabar negeriu nieko schmoll.gif Bet piniginėj nuo seno guli Lexotanil pakelis blink.gif
O priepuoliai ne kasdien ištinka...Jie užklumpa tiesiog iš niekur...Bet kai žinau jog reiks išeit, tai jau iš anksto nerimas apima, o kai išeinu į gatvę, jis vis stiprėja...Bet stumti vežimą yra geras daiktas, nes į jį įsikibus jaučiuosi tvirčiau..
O vakare, kai žinau kad būsiu viena, ar kai ilgai nepareina MB arba sesė, kuri pas mane lieka kai MB naktinėj, tada tai kaip liūtas narve pradedu blaškytis, bo vis blogėja ir blogėja...Irkai išgirstu rakinant duris, tai tokia palaima užplūsta...

QUOTE(Kutvėliuke @ 2007 03 21, 17:28)
Bet tai nauda ir sokio daktaro kuriam liept reikia ka israsyt...  doh.gif Seip pradeda nuo raminamuju, nes tikisi, kad tai laikinas sukretimas kuris greitai baigsis. Bet 3 men. yra per ilgas laiko tarpas ir manau laikas i problema paziureti rimciau. Butu labai gerai jei susirastum psichoterapeuta, bet toki katras nebutu kaip robtas, kuriam viska padiktuot reikia, o kazkiek pats mastytu. Nes visgi svarbu ne tik vaistai, bet ir vaistu dozes parinkimas. Kas yra antidepresantai tai net nezinau kaip tiksliai paaiskinti. Tai vaistai veikiantys centrine nervu sistema, ju buna labai daug rusiu, tipu, grupiu. Skirtingai nuo raminamuju, pvz. xanax, antidepresantai (na bijau primeluot kad visi, bet dauguma tarkim) veikia ilgai ir itakoja kitas smegenu funkcijas nei raminamieji. Xanax pvz. veikia iskart isgerus, efektas pasijunta greitai, antidepresantu pirmojo poveikio gali tekti laukti keleta dienu ar net pora savaiciu. Bet pagrindinis ju skirtumas toks, kad raminamieji tik slopina nerima, o antidepresantai letai bet gydo.

Beja pirmiausia, jei tau dar netyre skydliaukes, butinai pasidaryk skydliaukes tyrimus. Skydliaukes hormonu, skydliaukes echoskopija. Nes buna atveju, kad cia ji tokias nesamones isdarineja. Tada isgydzius skydliauke, dingsta ir baimes. Jei su skydliauke viskas ok tada reiketu prasyti psichoterapeuto pagalbos ir pasiruosti ilgam gydimo kursui.

Aha, tyriaus ir aš skydliaukę...Viskas normoj blink.gif
Atsakyti
Kaip laikotes kaip gyvenat? Internetas dinges buvo tai ziuriu tyla cia jau para tesias. Liudna ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2007 03 21, 18:40)
Dabar negeriu nieko schmoll.gif Bet piniginėj nuo seno guli Lexotanil pakelis blink.gif
O priepuoliai ne kasdien ištinka...Jie užklumpa tiesiog iš niekur...Bet kai žinau jog reiks išeit, tai jau iš anksto nerimas apima, o kai išeinu į gatvę, jis vis stiprėja...Bet stumti vežimą yra geras daiktas, nes į jį įsikibus jaučiuosi tvirčiau..
O vakare, kai žinau kad būsiu viena, ar kai ilgai nepareina MB arba sesė, kuri pas mane lieka kai MB naktinėj, tada tai kaip liūtas narve pradedu blaškytis, bo vis blogėja ir blogėja...Irkai išgirstu rakinant duris, tai tokia palaima užplūsta...
Aha, tyriaus ir aš skydliaukę...Viskas normoj blink.gif

nuo Lexotanil aš visą parą miegojau o gydytoja sakė taip niekam nėr buvę, tai jiem tikras stebuklas nes jie nėra migdomi ax.gif
man tai pastoviai būna bjauri savijauta išėjus pro duris, šiandien ruošiuos į kirpyklą vyras nuveš vistiek jaučiu įtampą, baimę atrodo ir kam man reik gerai atrodau ir taip, randu šimtą priežaščių kodėl neiti į kirpyklą, bet negaliu kirpėjios pavest tai manau bandysiu rast jėgų ir pasigražint, nes į veidrodį kai pasižiūriu tai net verkt noris, kaip aš apsileidau doh.gif

QUOTE(Kutvėliuke @ 2007 03 22, 20:18)
Kaip laikotes kaip gyvenat? Internetas dinges buvo tai ziuriu tyla cia jau para tesias. Liudna  ax.gif

Na pas mane vakar interneto nebuvo tai labai liūdna buvo verysad.gif
Atsakyti
Labas panikierkos 4u.gif
Kaip savijauta? Ar saulutė patinka? Ar panikos nedidina? mirksiukas.gif
Mano savijauta jau geresnė, tik galvos skausmai užeina kartais, nesuprantu, net kodėl taip...ir už ką...
O jums kavinėse ir baruose valgant panika neužeina? Man tai dažnai - atrodo esu stebima, nemoku gerai sukramtyt, tarsi "rakina" žandikaulius, pradedu ryti, oro trūksta, kiekvieną kąsnį norisi užsigerti... Ar yra dar kam nors taip?
Atsakyti