Įkraunama...
Įkraunama...

panikos sindromas

Meetą reikia daryti, kai labiau atšils kur nors gamtoje gražioje ax.gif su laužiuku ir daug vandens
Aš atvažiuočiau būtinai bigsmile.gif
Išsinuomuotumėm kokią sodybą su MB-ais, vaikais...ech...
Atsakyti
Joo butu labai smagu smile.gif
Atsakyti
Baigiasi darbo diena - šeima pareiškė norą vykti į parduotuvę, o aš kaip ir nenoriu g.gif po vakarykščio blink.gif na nebent į mažąją maksimytę blush2.gif
Bet kaip gera, kai žinai, kad parduotuvių bijančių yra daugiau, ne viena aš thumbup.gif
Kažin kaip mes visos suvarytos į vieną kokią tokią konkrečiai didelę parduotuvę suvarytos supanikuotumėm, ar visas miesto greitąsias iškviestų, kaip mus bandytų raminti? A? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ratatankė @ 2007 03 20, 16:39)
Baigiasi darbo diena - šeima pareiškė norą vykti į parduotuvę, o aš kaip ir nenoriu g.gif  po vakarykščio blink.gif  na nebent į mažąją maksimytę blush2.gif
Bet kaip gera, kai žinai, kad parduotuvių bijančių yra daugiau, ne viena aš  thumbup.gif
Kažin kaip mes visos suvarytos į vieną kokią tokią konkrečiai didelę parduotuvę suvarytos supanikuotumėm, ar visas miesto greitąsias iškviestų, kaip mus bandytų raminti? A?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O visko gali buti biggrin.gif arba visos gerai jaustumemes arba visos viena po kitos supanikotumem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(virugie @ 2007 03 20, 11:46)
Kai dukrą reikdavo pasiimt iš darželio dažniausiai važiuodavau taksu arba išvis nevesdavau ax.gif
Nemoku aš save nuteikinėt tuo atžvilgiu jei reikia palikt namus vienai tai man jau didžiausias stresas. Vakar su dukra pareidinėjom iš parduotuvės, palydėjom mano mamą ir turėjom jau vienos paeiti sustojimą, kol mama buvo šalia viskas gerai tik likom dviese ir pradėjo kojos pintis, stengiaus apie tai negalvot, bet neina verysad.gif  gerai kad nors į vežimą įsikipt galėjau tai šiap taip parėjom, bet net nugara buvo šlapia doh.gif  Aš dar labai bijau atvirų erdvių jei galiu eit kokiais nors patvoriukais tai nėra toks didelis stresas vis pagalvoju kad jei ką isikibsiu, pas mamą einu visad per parkelį kažkaip miške jaučiuos saugiau suoliukai ier pan bet kai reik pereit gatvę tada viskas ir prasideda tai niekaip savęs ir nenugaliu verysad.gif

Niu tiesiog apie mane rašai verysad.gif Aš irgi einu per parkelius, kur mažiau žmonių bet yra suoliukų, patvoriaias, net numatau kur stuplas jei ką...
Į darželį ir iš tai kančia verysad.gif

QUOTE(Kutvėliuke @ 2007 03 20, 14:28)
Bunant namie tai niekada nera apemusi panika. Apimdavo ryte nebent kai iseidavau i balkona, matydavau autobuso stotele, zinodavau jog uz 10 min. reikes iki ten nueiti... Nenueidavau... I darba vaziuodavau taksi o namo pusbrolis parvezdavo.
Nepaminejai daktarui todel, kad tau taip nebuna ar todel, kad manei jog neverta jam sakyt? Panikos sutrikimas, nerimo sutrikimas buna ivairiu rusiu. Tas apie kuri mes daugiausia kalbame yra panikos (o gal nerimo) sutrikimas su agorafobija (atviru erdviu baime). Gali buti ir kitaip. Buna kad zmogus vienas negali buti namuose

Oi kiek aš kartų važiavau su taksu darban doh.gif Nesenai pas vyrą važiavau, buvo sekamdienio vakaras, mikriukų mažai, laukia laukiau, paskui pradėjau eit link didesnės gatvės, nu apėmė beeinant tokia baimė, atrodė tuoj nukrisu verysad.gif tai pasukau prie artimiausio namo, atsisėdau įėjime ir išsikviečiau taksą...Tipo aš išėjau į lauką ir jau laukiu...
O namie vienai būnant irgi užeina, bet ne visada...Jei žinau kad yrakaimynai, tai lengviau, nes žinau kad jei ką, eisu pas juos...Bendrabuty kai gyvenom tai tuo atžvilgiu buvo gerai, visad koridoriuj kažkas krebždėdavo, tai vienas kaimynaas tai kitas...Bet naktį namie vienai šakės...Tuoj pradedu jausti kad su širdim blogai, kad tuoj mirsiu ir pan... verysad.gif

QUOTE(Ratatankė @ 2007 03 20, 17:39)

Kažin kaip mes visos suvarytos į vieną kokią tokią konkrečiai didelę parduotuvę suvarytos supanikuotumėm, ar visas miesto greitąsias iškviestų, kaip mus bandytų raminti? A?  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Kutvėliuke @ 2007 03 20, 17:55)
O visko gali buti biggrin.gif arba visos gerai jaustumemes arba visos viena po kitos supanikotumem biggrin.gif

Supanikuotumėm, bet patuliukais, kad kitos nepastebėtų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2007 03 20, 18:38)
O namie vienai būnant irgi užeina, bet ne visada...Jei žinau kad yrakaimynai, tai lengviau, nes žinau kad jei ką, eisu pas juos...Bendrabuty kai gyvenom tai tuo atžvilgiu buvo gerai, visad koridoriuj kažkas krebždėdavo, tai vienas kaimynaas tai kitas...Bet naktį namie vienai šakės...Tuoj pradedu jausti kad su širdim blogai, kad tuoj mirsiu ir pan... verysad.gif

Veje tai tau dar sunkiau, as bent namuose drasiai jausdavausi... Na bet reikia tiketis kad pabegs tos baimes nuo musu kazkada smile.gif Reikia jas kazkaip ismokti isgazdint mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Kutvėliuke,2007 03 20, 14:28]
Nepaminejau daktarui todel kad nepagalvojau jog tas galvos svaigimas parduotuvese yra liga.Tik dabar skaitant jusu žinutes tai supratau.Ir tau taip ilgai reikejo gert vaistus?Man gal dar blogiau,namuose irgi neaišku kas darosi,tai sirdelė daužosi,tai akyse mirguliuoja,tai taip silpna pasidaro kad atrodo jau mirsiu.Kokius vaistus gėrei?
Atsakyti
[quote=elenava,2007 03 20, 19:45]
[quote=Kutvėliuke,2007 03 20, 14:28]
Nepaminejau daktarui todel kad nepagalvojau jog tas galvos svaigimas parduotuvese yra liga.Tik dabar skaitant jusu žinutes tai supratau.Ir tau taip ilgai reikejo gert vaistus?Man gal dar blogiau,namuose irgi neaišku kas darosi,tai sirdelė daužosi,tai akyse mirguliuoja,tai taip silpna pasidaro kad atrodo jau mirsiu.Kokius vaistus gėrei?
[/quote]

Pirmus puse metu geriau cipralex ir clonazepam kasdiena. Po pusmecio liko cipralex kas diena clonazepam tada kai reikia. Na o daba jau savaite kaip nebegeriu nieko tik kad nesiojuosi clonazepam arba xanax su savimi. Nes maza ka. Buna kad atsinaujina tos bedos, metus vaistus. Seip tai jei svaigsta galva parduotuvese panasu, kad nerimas puola, nes man irgi vos iejus akyse sutemdavo, keliai linkdavo. Vaistu vartojimas metus tikrai nera daug, netgi visiskai nedaug. Jei tiksliau tai antidepresantus geriau 14 menesiu. Kiti zmones geria keleta metu. Deja va toks ilgas gydimas. Jei gydomasi poliklinikoje, tie vaistukai yra kmpensuojami ir kaiuoja palyginus pigiai, as deja del tam tikru priezasciu turejau rinktis privatu kabineta, tai brangiai be proto kainavo. Bet svarbu kad padejo smile.gif Beja kuo anksciau pradedamas gydimas, tuo didesne tikimybe pasveikti. Seip dabar dar nesijauciu visiskai tvirta, tiesiog tas nerimas taip sumazejo, kad jau galiu bandyt ji suvaldyti savarankiskai. Siandien nuvaziavus i ligonine pas gydytojus biski sukosi galva, nes nauja nepazystama vieta, bet na pavyko nuvyt ji po kokiu 15 minuciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kutvėliuke: 20 kovo 2007 - 20:21
[quote=Kutvėliuke,2007 03 20, 21:19]
Dabar as geriuXANAX ryte ir vakare jau 3 men.Neišgerus jauču kažkoki nerimą.Bijau kad tapsiu priklausoma. Kaip tau pavyko užbaigti gydimą?
Atsakyti
[quote=elenava,2007 03 20, 20:49]
[quote=Kutvėliuke,2007 03 20, 21:19]
Dabar as geriuXANAX ryte ir vakare jau 3 men.Neišgerus jauču kažkoki nerimą.Bijau kad tapsiu priklausoma. Kaip tau pavyko užbaigti gydimą?
[/quote]
Seip tai man padejo butent antidepresantas cipralex, nes jis reguliavo seratonino kieki smegenyse. O xanax na nenoriu pameluoti, bet man rodos jis tik slopina baime bet negydo. Butu gerai kad su gydytoju aptartumei butinai. Gal jis nuspres kad ir tau reikia antidepresantu. Ju visokiu yrareguliuojanciu seratonino kieki (SSRI grupes): cipralex, zoloft, stimuloton (pigesnis zoloftas) ir dar pilna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kutvėliuke: 20 kovo 2007 - 20:53
QUOTE(vejavaike @ 2007 03 14, 17:33)
O ar jum nebūna kad bijot, na...išprotėt...
Man buna, kad bijau nudribt...  blink.gif  kartais taip viskas ima mirget akyse - na, jsu tirkaiausiai  puikiai zinote ta jausma, nes kai pasakojau vyrui, kaip jauciuosi, jis traktavo, kad esu fiziskai nusilpusi ir man uztai nera jegu..tipo, reikia pavalgyt ir busius stipresne - tada ir galva nesisuks...BEt cia nera tas fizinis silpnumas. Tas jausmas kyla kazkur smegenyse, duoda per smegenis, pradedi jaustis nerealumo busenoj, tarsi kokiam sapne, kartu jauciamas ir fizinis silpnumas, ir atrodo, kad tuoj atsijungsi ...*****, kokia durna busena buna....ypac minioj zmoniu, kai jei visi juda, smirineja kaip kokios skruzdeles, o tu esi tarp ju...jautiesi tokia bejege...Vienakart buvau susipazinusi su tokiu vaikinu. jis gere vaistus, ir as paklausiau - nuo ko sitie vaistai? jis atsake "nuo nerimo". As nesupratau...Kaip tai nuo nerimo? ko cia nerimaut? Anksciau niekad nebuciau patikejusi, kad yra tokia durna liga, ar sutrikimas. O dabar pati taip ajuciuosi. Einu, ir tas nerimas seka is paskos kaip seselis...

Kai tas mirguliavimas užeina, tai ir skaityti ir televizoriaus ziureti nebegali? Kiek laiko tai tęsiasi ir ką darai kad pasijustum geriau? Bandau surasti sau ligą,man irgi taip būna nuo 20-40min. tęsiasi paskui savaime praeina. Šeimos daktaras pas psichiatrą dar nesiuntė raminamuosius geriu,nes dar ir širdelė nerami,atrodo kaip ir tau blogumas užeina. Prisijungiau prie jūsų neseniai persaičiau nemažai žinučių. Dar ir rašyti nelabai išeina po viena raidę spaudinėju.
Atsakyti
Tai nieko, kad ir letai bet rasyk. Pasidalinsime savo patirtimi. Juk kartu lengviau bedas iveikt mirksiukas.gif
Atsakyti