Įkraunama...
Įkraunama...

panikos sindromas

Papildyta:
Kaip jus manot: noriu jau nebegert Bromazepamo, o jei rytais vietoj jo isgerciau gudobeles lasiuku, o perpiet kaip visada seroxato, kazin ar nebus kokios chemines reakcijos blink.gif
[/quote]

Man tai gydytoja leidžia gert gudobelės ir lašiukus "neuromed" . Žinau, kad tik negalima gerti jonažolės.
Atsakyti
[quote=nebloga,2006 10 19, 16:29]
Papildyta:
Kaip jus manot: noriu jau nebegert Bromazepamo, o jei rytais vietoj jo isgerciau gudobeles lasiuku, o perpiet kaip visada seroxato, kazin ar nebus kokios chemines reakcijos blink.gif
[/quote]

Man tai gydytoja leidžia gert gudobelės ir lašiukus "neuromed" . Žinau, kad tik negalima gerti jonažolės.
[/quote]
Zinoma , kad galima, as pati gudobele daznai pageriu, kad ir kitus vaistukus tenka gert doh.gif
Papildyta:
Mano tai sutuacija tokis, kad as pries pirma vaika nesirgau, o kai suejo jai 2 metukai tai ir prasidejo...pradzio galvos svaigimai gatvej, baijsu pasidare iseit i gatve, kenetejau be vaistu...nezinojau kas su manim darosi, koks velnias apsedo...Pastojau, ryzausi antram vaikeliui, maniau praeis viskas, susitvarkys, bus daugiau rupesciu ir kazkaip susirvarkys.Tuo metu dar chemijos jokios negeriau, Isnesiojau normaliai, pagimdziau sveika dukryte..Deja man nepraejo kazkodel wub.gif Ir taip va kapstausi...tiek laiko, vaistukai, o ka tenka susitaikyti , nes ko gero kitaip nebus,... nors ka gali zinoti, galbut kada po klimakso nebent lotuliukas.gif O jus mergickos laikykites, linkiu pasveikti, ir gyventi pilnaverti guvenima, o ne egzistencija rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sskais @ 2006 10 19, 09:46)
O as siandien varau pas psichologe, tegul pagaliau ivardina suprantama kalba, kas man yra. Nes tokia savijauta jau pradeda atsibosti, tas pastovus nerimas jau nuo pat ryto kankina.

Gydytojai neskuba įvardinti. Valstybiniai neturi laiko tiek ligonių, jie nepatenkinti kai prašai , kad paaiškintų. Gal ne visi.
Aš iš savo patirties tau galiu tik duoti konkretų patarimą, būtinai juo pasinaudok:
Prieš einant susirašyk klausimus konkrečius ką nori sužinoti ir išmok juos atmintinai, nes kitaip atsakymų nesulauksi. Be to neklausk taip neapibrėžtai "kas man yra" , o konkrečiai:
Pvz.: Koks mano ligos pavadinimas?
Susirašyk simptomus ką tu jauti. Ir kai nueisi tiksliai kalbėk .
Man taip būdavo pastoviai, kad nueinu ir nieko neišgaunu , nes būnu nepasiruošus.
O dar geriau jei klaustum prašymo forma:
Pvz.:
Gydytoja pasakykit prašau koks mano ligos pavadinimas , kur galėčiau daugiau apie ją sužinoti ?
Aš čia tik kai pavyzdį klausimą parašiau.
Jei eini tik pas psichologą, tai taupyk laiką. Perskaityk kokia yra psichoterapijos nauda, žodžiu, apsišviesk ta tema, kad neklausinėtum tokių klausimų, nes kokius 5 mažiausiai seansus praleisi aiškindamasi kos psichoterapijos poveikis ir panašiai.
Čia ir patariu susirašyt ir pasiruošti kokią temą nori gvildenti.
Aš jau perpratau, kad psichoterapija yra sunkus darbas ir jei eisi nepasiruošus ta bus mažai naudos.
Atsakyti
Sveikos, kaip laikotes? As tai persalau, sirguliuoju, gal del to man vis dazniau nerimas kyla, kazin ar neturi blogos sasajos musu vartojami vaistai su persalimui gydyti vaistais g.gif
Beje, Maximoj nusipirkau tokia knyguje "Stiprus nervai-gera savijauta", ten aprasomas kiekvienas nervinis sutrikimas ir galimybe ji gygyti zolelem, na dar charakterio ypatumai aprasyt ir pan, veinu zodziu labai faina knygute, gal perskaicius daugiau suzinosiu kas vyksta smegenelese per panikos priepuolius g.gif
Atsakyti
QUOTE(nebloga @ 2006 10 20, 14:15)
Gydytojai neskuba įvardinti. Valstybiniai neturi laiko tiek ligonių, jie nepatenkinti kai prašai , kad paaiškintų. Gal ne visi.
Aš iš savo patirties tau galiu tik duoti konkretų patarimą, būtinai juo pasinaudok:
Prieš einant susirašyk klausimus konkrečius ką nori sužinoti ir išmok juos atmintinai, nes kitaip atsakymų nesulauksi. Be to neklausk taip neapibrėžtai "kas man yra" , o konkrečiai:
Pvz.: Koks mano ligos pavadinimas?
Susirašyk simptomus ką tu jauti. Ir kai nueisi tiksliai kalbėk .
Man taip būdavo pastoviai, kad nueinu ir nieko neišgaunu , nes būnu nepasiruošus.
O dar geriau jei klaustum prašymo forma:
Pvz.:
Gydytoja pasakykit prašau koks mano ligos pavadinimas , kur galėčiau daugiau apie ją sužinoti ?
Aš čia tik kai pavyzdį klausimą parašiau.
Jei eini tik pas psichologą, tai taupyk laiką. Perskaityk kokia yra psichoterapijos nauda, žodžiu, apsišviesk ta tema, kad neklausinėtum tokių klausimų, nes kokius 5 mažiausiai seansus praleisi aiškindamasi kos psichoterapijos poveikis ir panašiai.
Čia ir patariu susirašyt ir pasiruošti kokią temą nori gvildenti.
Aš jau perpratau, kad psichoterapija yra sunkus darbas ir jei eisi nepasiruošus ta bus mažai naudos.

va čia yra super patarimai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivoska @ 2006 10 24, 15:07)
Sveikos, kaip laikotes? As tai persalau, sirguliuoju, gal del to man vis dazniau nerimas kyla, kazin ar neturi blogos sasajos musu vartojami vaistai su persalimui gydyti vaistais g.gif
Beje, Maximoj nusipirkau tokia knyguje "Stiprus nervai-gera savijauta", ten aprasomas kiekvienas nervinis sutrikimas ir galimybe ji gygyti zolelem, na dar charakterio ypatumai aprasyt ir pan, veinu zodziu labai faina knygute, gal perskaicius daugiau suzinosiu kas vyksta smegenelese per panikos priepuolius g.gif

Aš ir turiu tą knygutę. Man nerimo beveik visai nėra. Susiskaičiavau, kad dar tik mėnesį geriu savo tuos antidepresantus , o jie veikia tik po kokių poros mėnesių.
Aš dėl peršalimų irgi labai pergyvenu, bet man gydytoja sako , kai peršalsi tada ir pagalvosim apie vaistus nuo peršalimo, tai nežinau, ar jie ten derinas tarpusavyje.
Dar girdėjau, kad panikos atakomis serga moterys, kurioms susipainioję jausmai. Man tai tas tikrai yra. O čia tai tikrai reikia psichoterapijos.
Vakar važiavau viena į knygyną ir mintyse kartojau , kad Dievas mane myli ir man nepasidarys bloga. Galiu pasidžiaugti, kad nepasidarė.
Labai bijau ką nors susitikti iš pažįstamų, tada jau tikrai įšoksiu į paniką. Nėra noro , kad jie žinotų.
Atsakyti
Na o mano artimiausi pazystami ir kai kurie grupiokai zino apie mano liga, man kazkaip lengviau kai daugiau zmoniu zino, nes jei pasidarytu bloga nereiketu sleptis. nebloga, o tu dirbi ar ne? Jei nenori sutikt pazystamu tai istisai sedi namie?Beje, ar su visuomeniniu transportu i knygyna vaziavai?
Atsakyti
QUOTE(daivoska @ 2006 10 24, 18:18)
Na o mano artimiausi pazystami ir kai kurie grupiokai zino apie mano liga, man kazkaip lengviau kai daugiau zmoniu zino, nes jei pasidarytu bloga nereiketu sleptis. nebloga, o tu dirbi ar ne? Jei nenori sutikt pazystamu tai istisai sedi namie?Beje, ar su visuomeniniu transportu i knygyna vaziavai?

Į knygyną važiavau su trūliku porą stotelių. Šiaip važinėju su mikriukais visur ir greičiau ir žmonės ne taip spokso. Kai įlipau į trūliką tai taip nejauku pasidarė , nes daug žmonių, visi žiūri.
Dabar nedirbu. Dabar pasakičiavau,kad geriu savo vaistus tik mėnesį. Čia tuos nuo kurių turėtų labai pagerėt, bet tik po dviejų mėn. prasideda gerėjimas. Po to iškarto ieškosiu darbo. Nenoriu sakyt nei draugėm , niekam, bandau kapstytis viena .Nu neviena , su gydytojos pagalba.
Dabar sėdžiu ištisai namie, su niekuom nebendrauju, neturiu jėgų, o be to visos tuoj kapstosi ką netaip darai ir kritikuoja. Niekas nesupranta tokių ligų man atrodo.
O kaip grupiokai į tave reaguoja, dėl ligos?
Atsakyti
Na grupiokai supranta, vieni nezino kas tai per liga, tuomet as paaiskinu, o kiti zino, sako, kad ju artimiems kazkas panasaus buna, na tikrai supranta kad tai nervu liga ir nesistebi jog as ja sergu, mate koks esu emocionalus ir impulsyvus nuotaikos zmogus, na ne visi zino, tik artimiausi. Bet man zinai kazkaip lengviau kai kiti zino, cia turbut kaip alkoholikam, jiem irgi lengviau kai kiti zino ir nieks per balius nekisa cierkos lotuliukas.gif Kadangi vaistukus geriu kokius kazkur 5 men, tai jau po truputi su baime pradedu galvoti kas bus kai juos nutrauksiu g.gif Psichologas sake, kad nerimas tikrai padides, bet daugiau is psichologines puses padides, zinai, jis man pasakoju, kad kazkur uz Atlanto dare tokius tyrimus, vieniems zmoniems duodavo tikra antidepresantu tablete, o kitiems - kreidos gabaliuka ir spek?! mirksiukas.gif Ir vieniems ir kitiems tas pats poveikis, tai cia kaip sakant ir saviitaiga turi didele reiksme, o man tai ypatingai, nes as kol neisgeriu Bromazepamo ar seroxato tai paranoja kartais buna del panikos, nors puikiai suvokiu kad tuo metu isgerta seroxato tablete staigaus efekto neduoda, bet vat man kazkaip ramiau," juk isgeriau vaistu, tai reiskias dabar panikos nebus"-tokios mano mintys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivoska @ 2006 10 24, 19:30)
Na grupiokai supranta, vieni nezino kas tai per liga, tuomet as paaiskinu, o kiti zino, sako, kad ju artimiems kazkas panasaus buna, na tikrai supranta kad tai nervu liga ir nesistebi jog as ja sergu, mate koks esu emocionalus ir impulsyvus nuotaikos zmogus, na ne visi zino, tik artimiausi. Bet man zinai kazkaip lengviau kai kiti zino, cia turbut kaip alkoholikam, jiem irgi lengviau kai kiti zino ir nieks per balius nekisa cierkos lotuliukas.gif Kadangi vaistukus geriu kokius kazkur 5 men, tai jau po truputi su baime pradedu galvoti kas bus kai juos nutrauksiu g.gif Psichologas sake, kad nerimas tikrai padides, bet daugiau is psichologines puses padides, zinai, jis man pasakoju, kad kazkur uz Atlanto dare tokius tyrimus, vieniems zmoniems duodavo tikra antidepresantu tablete, o kitiems - kreidos gabaliuka ir spek?! mirksiukas.gif Ir vieniems ir kitiems tas pats poveikis, tai cia kaip sakant ir saviitaiga turi didele reiksme, o man tai ypatingai, nes as kol neisgeriu Bromazepamo ar seroxato tai paranoja kartais buna del panikos, nors puikiai suvokiu kad tuo metu isgerta seroxato tablete staigaus efekto neduoda, bet vat man kazkaip ramiau," juk isgeriau vaistu, tai reiskias dabar panikos nebus"-tokios mano mintys mirksiukas.gif

Man gydytoja sakė, kad tie kurie elgiasi kaip sveiki greičiau sveiksta. Aš klausiau jos ar sakyt visiems ar ne. Ji man patarė labiau , jei sugebu nesakyt. Iš praktikos ji matomai žino.
Man ir kai žinau, kad geriu tinkamus vaistus daug ramiau. Perskaičiau informacinį lapelį, ten kaip tik parašyta, kad garantuoja pagerėjimą nuo panikos atakų.
Man gydytoja sakė, kad mano problema ta , kad aš reaguoju kūnu į problemas. Reikia kažkaip išmokt valdytis. Vieną vakarą atsiguliau ir kai pradėjau bliaut , tai prablioviau iki 1 nakties, bet taip skaniai iš dūšios, tai kitą dieną labai sekėsi po to verkimo. Sako per ašaras išeina tie susikaupę nuodai organizme.
Girdėjau, kad tokie ligoniai kaip mes nesiskundžia, kad jiems blogai, kad turi problemų, o vaidina stiprius ir skundžiasi tik visokiais galvos skausmais, ir iš to jie mus atpažįsta. Tai kai pablioviau , tikrai pagerėjo.
Atsakyti
Nu nezinau, bet as apie tai nei su gydytoja nei su psichologu nekalbejau, klausyk, o kaip tu i parduotuve nueini? Viena ar su kuom nors? Ir kiek tavo vaikui metu?
Atsakyti
Vakar blin kaip buvo blogai. Bandau jau po truputi uz vairo sest ir vos vakar neivaziavau i porshe . Kaip susinervinau tai visa vakara negalejau atsigaut nei kur dingt. Prasidejo panika ir nerimo priepuolei eme lyst mintys visokios negeros ir pan. Galvoju gal istikruju reiktu pas psichologa apsilankyt kad ta jautrumu ir nepasitykejima savimi nuimtu?
Atsakyti