QUOTE(daivoska @ 2006 10 24, 15:07)
...gal perskaicius daugiau suzinosiu kas vyksta smegenelese per panikos priepuolius
QUOTE(nebloga @ 2006 10 24, 15:43)
Vakar važiavau viena į knygyną ir mintyse kartojau , kad Dievas mane myli ir man nepasidarys bloga. Galiu pasidžiaugti, kad nepasidarė.
Labai bijau ką nors susitikti iš pažįstamų, tada jau tikrai įšoksiu į paniką. Nėra noro , kad jie žinotų.
paskaitykit mano istorija
is asmenines patirties kovojant su sia liga, patariu visoms. venkite vaistu. vaistai pades tik laikinai, ju nenaudojant vel gali viskas kartotis. reikia isgydyti pacia priezasti ir ismokti susigyventi su sia problema. tik tuomet pamazu viskas praeis. pries pora metu pati isgyvenau tokia baime ir visus aprasytus simptomus. baisu net prisiminti, pagalvojus siurpas eina, tuomet maniau, kad jau man gyvenimas pasibaige. negaledavau net nepazystamoj vietovej buti, visada suimdavo panika, veliau net i autobusa negaledavau ilipti, musdavo karstis, galva svaigdavo, atsirasdavo noras kuo greiciau dingti arba tiesiog prasmegti. dar veliau jau negaledavau ne televizoriaus ziureti, kiekviena negatyvi zinia,pvz. potvyniai ar zemes drebejimai man sukeldavo priepuoli, net nakti negaledavau miegoti, visas kunas drebedavo ir nieko negaledavau padaryti. vyras buvo rimtai issigandes kas man darosi. o dar nuejus pas gydytoja psichiatra, papuoliau pas sundaktari, kuris bande is pradziu stipriais raminanciais mane gydyt, veliau pasake, kad jei nesilankysiu jo seansuose, manes laukia neurozes, o veliau beprotnamis

. gerai, kad tada as apsisprendziau ir susiradau per pazystamus gera privacia psichoterapeute. ji mane nuramino, kad tai tikrai pagydoma, dave daug literaturos, is kur suzinojau kas man darosi ir kokios priezastys. pamazu pradejau pastebeti kokiose situacijose kartojasi baime. vaistu ji man israse pacia pirma diena. pasake, kad visada juos tureciau su savimi, jie iskart pades, tik pasistengti apsieiti be ju, pabandyti baime iveikti jos literaturoje nurodytais metodais. taigi, praejo du metai nuo to laiko. vaistai vis dar guli nepraimti mano rankinuke, juos nesiodamasi su savimi jauciuosi saugiau, zinau jei nepajegciau saves suvaldyti, jie man pades. galiu siandiena pasidziaugti, kad baimes nebejauciu, daug keliauju, skraidau lektuvais, bendrauju su zmonemis, kas anksciau atrode nebeimanoma. pamenu pries metus buvo kazkas nepaprasto, kai pirma karta sugebejau viena gryzti namo autobusu

. is viso sito mano rasinio tikiuosi bus kam naudos. galiu paieskoti tos literaturos kuria skaiciau kasdien ir man padejo
keletas patarimu:
jei uzeina dusulys ir atrodo, kad truksta oro, tai dazniausiai buna atvirksciai. kai issigastam tada kaip tik pradedam dazniau kvepuoti ir atsiranda deguonies perteklius, nuo ko ir uzeina galvos svaigimas, karscio musimas. padeda kvepavimas i maisiuka kaip kazkuri rase, nes kvepuojant i ji mazeja deguonies kiekis, taip pat labai gerai veikia lengvas negilus kvepavimas, netraukiant i plaucius, dar vadinamas lekavimu.
na va kiek prirasiau. jei kam reikia galiu duoti gydytojos telefona, ji dirba kaune. taip pat mielai atsviesciau ir pasidalinciau turima literatura(tik reikia surasti kur nukisau

), as gyvenu klaipedoj