Galiu ir aš pasidalyti savo patirtimi dėl galvos skausmų. Skauda jau daugelį metų. Skausmas prasideda ryte, vos atsibudus. Irgi tyriausi, konsultavausi su medikais, bet nieko aiškaus taip ir nenustatė, kol aš pati neišsiaiškinau skausmų priežasties. Tiksliau išsiaiškinti padėjo geras kineziterapeutas. Pasirodo, tai kaklo raumenų įtampos rezultatas. Miegant galva ne visada būna patogiai padėta, labai įsitempia kaklo raumenys ir pradeda stipriai skaudėti galvą ryte. Aišku, yra ir įgimtas polinkis į tokius įtampos skausmus, nes ne visiems gi skauda, nors ir nepatogiai miega. Gydymas buvo toks:
1. Pakeisti pagalvę (nusipirkau tą ortopedinę, kur reklamuoja);
2. Daryti kineziterapeuto išmokytus pratimus kaklo raumenims atpalaiduoti.
Plius man dar labai padeda, jei anksčiau keliuosi, tai yra nepersimiegu.
Taigi rezultatas - galvos skausmas išnyko kaip dūmas

Ir nereikėjo nė vienos tabletės išgerti . Bet žmogus nebūtų žmogus - kai neskauda, tai dažnai ir pritingiu tuos pratimus daryti kiekvieną dieną, o ir pamiegoti labai labai mėgstu, tai galvos skausmas labai greitai sugrįžta. Bet bent jau žinau, kaip su tuo kovoti. Bet, aišku, priežasčių galvos skausmui yra daugybė ir reikia tirtis. Ir tik tuomet, jei nieko rimta niekas neranda ir galvą skauda rytais, atsikėlus, tai galima įtarti tokią priežastį kaip mano.