Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminai vaikams

man labai patiko auksine zuvele vitaminai su jogurtu ir zuvies taukais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(renuteg @ 2007 02 06, 19:00)
oj prigazdinot mane dabar su tais perdozavimais.
mes taip pat dabar geriam PIKOVIT vitaminus ir MOLLERS zuvu taukus.
taip daktare liepe.
sake labai gerai nes pikovit turi vienokius o zuvu taukai kitokius vitaminus.
tai ar nebus dabar ir mums pertekliausius tu vitaminu? g.gif

o mes ir tokius geriam!!! bet as ne is gydytojos o savo galva pagalvojau kad tokius gert o dabar malonu isgirst kad tai labai gerai thumbup.gif
Atsakyti
saunuole!!! thumbup.gif
gera nuojauta turi! mirksiukas.gif
Atsakyti
thumbup.gif Žinokit mamytės mes viską gerai darom thumbup.gif Aš specialiai praeitą savaitę išsiklausinėjau apie vitaminus pas labai gerą gydytoją. Tai va galima gerti žuvų taukus ir dar + vitaminus. Jokių perdozavimų čia nebus, nes žuvų taukuose yra skirtingi vitaminai negu "TEDIS" arba "PIKOVIT". Vadinasi juos galima ir netgi naudinga vienu metu gerti biggrin.gif
Tik susimaišiau kiek tų kapsulių žuvų taukų duoti per dieną doh.gif . Man lyg atrodo, kad po vieną sakė, o instrukcijoj parašyta, kad po 2-3 per dieną. O kiek jūs duodate?
Atsakyti
na nezinau mes tai naudojam geriamus zuvu taukus.
ir geriam po sauksteli per diena.
tai gal ir su tabletemis tas pats? mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=lialka,2007 01 31, 09:30]
Pala pala... dvejopus vitaminus geriat kartu? g.gif Ar keičiat- vienus vieną d. kitus- kitą? Kitaip nesuprantu... Juk perdozavimas garantuotas... blink.gif
Papildyta:

Nieko neperdozuosit, juolab, kad supratau, jog taip paskyrė gydytojas. Visų pirmą - šių vitaminų sudėtis nėra vienoda, ir Feroglobinas yra skirtas tikslingai - kraujo vaizdui pagerinti. Visų antra, kaip Jūs įsivaizduojate: kiek % medžiagų įsisavina organizmas iš vienkartinės dozės ? Atsakymas: apie 20-30%. Taigi, kad į tabletę sudėta 100% rekomenduojamos paros dozės tikrai nereiškia, kad ją visą ir pasiimsime. Na, nebent super sveikai maitinatės ir visą likusį reikalingą kiekį gaunate iš maisto.
Atsakyti
tai taip iseina visai galim nesirupinti jei naudojam keliu rusiu vitaminus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(renuteg @ 2007 02 21, 00:25)
tai taip iseina visai galim nesirupinti jei naudojam keliu rusiu vitaminus? g.gif

drinks_cheers.gif sutinku, renuteg, su tavo abejonemis mirksiukas.gif
Nezinau... g.gif Musu gydytoja kaip homeopate ir apskritai uz naturaluma, tai uz toki kieki vitaminu as tikrai gauciau nuo jos bart... blush2.gif kiek ziurejau, man tai kartojasi feroglobino (beje, naturalus ten vit.) ir kokio tedzio (ar marsieciu) sudetis. Aisku, ne visi 100%. Gal menesi ir nieko nenutinka, vistik gyd. israse. ir juk kiekvienos gydytojos savi gydymo metodai. Gal taip reikejo. Tik va pati pagal kitus nusiziurejus nedrisciau savivaliaut. Vadovaujuosi, kad jei be gydytojos rekomendaciju, tai geriau maziau, nei per daug.
Na dar zinoma jei gydytoja nepasitikeciau, tai tektu daryt kaip ismanau ir pasiremciau kitu mamu patirtim. mirksiukas.gif

Pvz. man nesciai vasara ginekologe liepe degintis sauleje, nes neva vaikas gims su rachitu ir siaip ji negalinti i mane tokia balta ziuret... blink.gif Nu ryskiai nupezejo. doh.gif Bet dar paklausinejau kaip kt. mamos daro, paklausiau nuejus pas busimo vaiko pediatre... Sake, jei vitaminus geriu, be sansu, kad vaikas su rachitu gims. Nors ir be vitaminu ji netiki, kad taip gali but. --- Na cia buvo biski ne i tema- apie pasitikejima medikais-, bet... Ai... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 21 vasario 2007 - 08:26
[quote=lialka,2007 02 21, 10:24]

Nezinau... g.gif Musu gydytoja kaip homeopate ir apskritai uz naturaluma, tai uz toki kieki vitaminu as tikrai gauciau nuo jos bart... blush2.gif kiek ziurejau, man tai kartojasi feroglobino (beje, naturalus ten vit.) ir kokio tedzio (ar marsieciu) sudetis. Aisku, ne visi 100%. Gal menesi ir nieko nenutinka, vistik gyd. israse. ir juk kiekvienos gydytojos savi gydymo metodai. Gal taip reikejo. Tik va pati pagal kitus nusiziurejus nedrisciau savivaliaut. Vadovaujuosi, kad jei be gydytojos rekomendaciju, tai geriau maziau, nei per daug.

Gerai tu čia pastabą mamytėms davei 4u.gif . NEREIKIA DVIEJŲ VIENODŲ VITAMINŲ iš karto duoti pvz. "Feroglobino" ir "Tedis" . Mes juos kartus gėrėme tik tris savaites, nes mano sūnaus kraujyje ten kažko trūko. O dabar gydytoja sakė, tik "Tedis" ir žuvų taukus gerti. Nes kai per daug tai negerai schmoll.gif . Mes savo gydytoja labai pasitikime biggrin.gif , tai ir klausome nurodymų ax.gif
Atsakyti
Ir teisingai, riekia gydytojų klausyti, o ne kaiminkų patarimų wink.gif Jei liepia gerti abu, tai ir gerti - ir tiek laiko, kiek liepia, o ne tiek kiek sugalvojai.
Lialka: dėl vitaminų natūralumo smile.gif Kaip įsivaizduoji natūralius vitaminus tabletėje, buteliuke, kapsulėje, kapletėje ? smile.gif) Natūralūs bus vaisiuose, daržovėse, mikroelementai - gyvuliniuose produktuose, o kaip juos išima ir į buteliuką supila, man papasakok, nes aš per visus studijų metus KMU nesužinojau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ypata @ 2007 02 21, 15:23)
Ir teisingai, riekia gydytojų klausyti, o ne kaiminkų patarimų wink.gif Jei liepia gerti abu, tai ir gerti - ir tiek laiko, kiek liepia, o ne tiek kiek sugalvojai.
Lialka: dėl vitaminų natūralumo smile.gif Kaip įsivaizduoji natūralius vitaminus tabletėje, buteliuke, kapsulėje, kapletėje ? smile.gif) Natūralūs bus vaisiuose, daržovėse, mikroelementai - gyvuliniuose produktuose, o kaip juos išima ir į buteliuką supila, man papasakok, nes aš per visus studijų metus KMU nesužinojau wink.gif

Aš tik vieną klausimą į tą temą- įsivaizdavimo- o kaip isivaizduoji homeopatinius (gi natūralūs) vaistus? biggrin.gif Jie juk irgi tabletėse, tepaliukuose ir buteliukuose (ekstraktai ir pan.)... g.gif biggrin.gif

Na va, nepatingėjau paieškot... user posted image
Iš Feroglobino aprašymo :

Feroglobin-B12 tirpalas yra idealus geležies šaltinis kartu su 14 kitų
medžiagų, kruopščiai sumaišytų su natūralių vaisių ekstraktais, medumi ir
salyklu, suteikiančiais malonų skonį. user posted image

Koks gali būti nepageidaujamas Feroglobin-B12 poveikis?
Vartojant kaip nurodyta, nėra jokio žinomo šalutinio poveikio.
Papildo sudėtyje yra geležies, kurios per dideli kiekiai gali būti žalingi
mažiems vaikams.
Saugoti nuo vaikų.
Negalima viršyti rekomenduojamo papildo kiekio.
Perdozavimo atveju nedelsiant kreipkitės į gydytoją.

Po visa info pasirašo:
Už vertimo tikslumą atsakau:
I.Motūzienė,
Lukiškių poliklinikos bendrosios praktikos gydytoja

Tekstą redagavo:
UAB "Medikų žinių leidykla" stilistė
Kristina Brimaitė

Kai paprašiau gydytojos kuo natūralesnių maisto papildų, man pasiūlė šiuos mastau.gif O jei sakei mokeisi KMU, ypata, gal tu daugiau žinai? Gal čia mus pakonsultuosi, jei ką? rolleyes.gif Kuo daugiau nuomonių- tuo geriau. Tada galima savo išvadas pasidaryt, galų gale žinot ko gyd. paklaust. mirksiukas.gif

user posted image O dar prie vitaminų NATŪRALIŲ tinkanti diskusija- kepenėlės. Ką manot, mamytės? Jose labai daug B grupės vitaminų, bet nuomonės apie kepenėles labai įvairios. Kai klausiau gyd. sakė, kad reikia per naktį pamirkyt, tada tik užvirus nupilt (kad toksinai pasišalintų likę) ir tada jau trumpai pavirt ir valgyt... O dar geriau už kepenėles (matyt, irgi dėl B grupės vitaminų user posted image ) yra liežuvis. ax.gif Tik dabar mąstau, kaip jį paruošt reikėtų? g.gif Ten jame jokie toksinai kažin nesikaupia? mastau.gif Nepaklausiau. Gal jūs ką žinot? mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialka: 21 vasario 2007 - 17:47
Na čia aiškiai parašyta, kad natūralios yra skoninės pagalbinės m-gos: vaisių ekstraktas, medus ir salyklas (kuriuose gali būti vitaminų), o kur parašyta, kad natūralūs pagrindiniai ingredientai Fe, vit.B ir C ? Nenoriu griauti pasitikėjimo Tavo gydytoja, bet turiu pagrindo manyti, jog pasiūlė šitą preparatą todėl, kad Vitabiotic med. atstovai gerai padirbėjo... Beje, preparatas tikrai neblogas, tik... kaina nekokia smile.gif
Dėl homeopatijos... Dažniausiai žmonės įsivaizduoja, kad tai yra natūralūs preparatai, bet taip nėra. Paskaityk pati, juk įeina daugybė cheminių elementų : Spascupreel žvakučių sudėtis
1 žvakutėje yra: Colocynthis D3 1,1 mg, Ammonium bromatum D3 1,1 mg,
Atropinum sulfuricum D5 1,1 mg, Veratrum D5 1,1 mg, Magnesium phosphoricum
D6 1,1 mg, Gelsemium D5 1,1 mg, Passiflora incarnata D1 0,55 mg, Chamomilla
D2 0,55 mg, Cuprum sulfuricum D5 0,55 mg, Agaricus D3 0,55 mg, Aconitum D5 2,2 mg.
O jei sužinotum , kaip gaminami homeopatiniai preparatai, tai manau, kad dar daugiau klausimų kiltų. Čia, mano nuomone, didžiausią poveikį lemia tikėjimas jais ir geri palinkėjimai smile.gif Gink Die, neneigiu homeopatijos, apskritai !
P.S. beje,esu baigusi Farmacijos fakultetą (čia kad negalvotum, kad savo gatvinę nuomonę kišu smile.gif)
Atsakyti