QUOTE(renuteg @ 2007 02 06, 19:00)
oj prigazdinot mane dabar su tais perdozavimais.
mes taip pat dabar geriam PIKOVIT vitaminus ir MOLLERS zuvu taukus.
taip daktare liepe.
sake labai gerai nes pikovit turi vienokius o zuvu taukai kitokius vitaminus.
tai ar nebus dabar ir mums pertekliausius tu vitaminu?
mes taip pat dabar geriam PIKOVIT vitaminus ir MOLLERS zuvu taukus.
taip daktare liepe.
sake labai gerai nes pikovit turi vienokius o zuvu taukai kitokius vitaminus.
tai ar nebus dabar ir mums pertekliausius tu vitaminu?

o mes ir tokius geriam!!! bet as ne is gydytojos o savo galva pagalvojau kad tokius gert o dabar malonu isgirst kad tai labai gerai

saunuole!!!
gera nuojauta turi!

gera nuojauta turi!

Tik susimaišiau kiek tų kapsulių žuvų taukų duoti per dieną

na nezinau mes tai naudojam geriamus zuvu taukus.
ir geriam po sauksteli per diena.
tai gal ir su tabletemis tas pats?
ir geriam po sauksteli per diena.
tai gal ir su tabletemis tas pats?

[quote=lialka,2007 01 31, 09:30]
Pala pala... dvejopus vitaminus geriat kartu?
Ar keičiat- vienus vieną d. kitus- kitą? Kitaip nesuprantu... Juk perdozavimas garantuotas... 
Papildyta:
Nieko neperdozuosit, juolab, kad supratau, jog taip paskyrė gydytojas. Visų pirmą - šių vitaminų sudėtis nėra vienoda, ir Feroglobinas yra skirtas tikslingai - kraujo vaizdui pagerinti. Visų antra, kaip Jūs įsivaizduojate: kiek % medžiagų įsisavina organizmas iš vienkartinės dozės ? Atsakymas: apie 20-30%. Taigi, kad į tabletę sudėta 100% rekomenduojamos paros dozės tikrai nereiškia, kad ją visą ir pasiimsime. Na, nebent super sveikai maitinatės ir visą likusį reikalingą kiekį gaunate iš maisto.
Pala pala... dvejopus vitaminus geriat kartu?

Papildyta:
Nieko neperdozuosit, juolab, kad supratau, jog taip paskyrė gydytojas. Visų pirmą - šių vitaminų sudėtis nėra vienoda, ir Feroglobinas yra skirtas tikslingai - kraujo vaizdui pagerinti. Visų antra, kaip Jūs įsivaizduojate: kiek % medžiagų įsisavina organizmas iš vienkartinės dozės ? Atsakymas: apie 20-30%. Taigi, kad į tabletę sudėta 100% rekomenduojamos paros dozės tikrai nereiškia, kad ją visą ir pasiimsime. Na, nebent super sveikai maitinatės ir visą likusį reikalingą kiekį gaunate iš maisto.
tai taip iseina visai galim nesirupinti jei naudojam keliu rusiu vitaminus?

QUOTE(renuteg @ 2007 02 21, 00:25)

Nezinau...

Na dar zinoma jei gydytoja nepasitikeciau, tai tektu daryt kaip ismanau ir pasiremciau kitu mamu patirtim.

Pvz. man nesciai vasara ginekologe liepe degintis sauleje, nes neva vaikas gims su rachitu ir siaip ji negalinti i mane tokia balta ziuret...

[quote=lialka,2007 02 21, 10:24]
Nezinau...
Musu gydytoja kaip homeopate ir apskritai uz naturaluma, tai uz toki kieki vitaminu as tikrai gauciau nuo jos bart...
kiek ziurejau, man tai kartojasi feroglobino (beje, naturalus ten vit.) ir kokio tedzio (ar marsieciu) sudetis. Aisku, ne visi 100%. Gal menesi ir nieko nenutinka, vistik gyd. israse. ir juk kiekvienos gydytojos savi gydymo metodai. Gal taip reikejo. Tik va pati pagal kitus nusiziurejus nedrisciau savivaliaut. Vadovaujuosi, kad jei be gydytojos rekomendaciju, tai geriau maziau, nei per daug.
Gerai tu čia pastabą mamytėms davei
. NEREIKIA DVIEJŲ VIENODŲ VITAMINŲ iš karto duoti pvz. "Feroglobino" ir "Tedis" . Mes juos kartus gėrėme tik tris savaites, nes mano sūnaus kraujyje ten kažko trūko. O dabar gydytoja sakė, tik "Tedis" ir žuvų taukus gerti. Nes kai per daug tai negerai
. Mes savo gydytoja labai pasitikime
, tai ir klausome nurodymų
Nezinau...

Gerai tu čia pastabą mamytėms davei

Ir teisingai, riekia gydytojų klausyti, o ne kaiminkų patarimų
Jei liepia gerti abu, tai ir gerti - ir tiek laiko, kiek liepia, o ne tiek kiek sugalvojai.
Lialka: dėl vitaminų natūralumo
Kaip įsivaizduoji natūralius vitaminus tabletėje, buteliuke, kapsulėje, kapletėje ?
) Natūralūs bus vaisiuose, daržovėse, mikroelementai - gyvuliniuose produktuose, o kaip juos išima ir į buteliuką supila, man papasakok, nes aš per visus studijų metus KMU nesužinojau

QUOTE(ypata @ 2007 02 21, 15:23)
Ir teisingai, riekia gydytojų klausyti, o ne kaiminkų patarimų
Jei liepia gerti abu, tai ir gerti - ir tiek laiko, kiek liepia, o ne tiek kiek sugalvojai.
Kaip įsivaizduoji natūralius vitaminus tabletėje, buteliuke, kapsulėje, kapletėje ?
) Natūralūs bus vaisiuose, daržovėse, mikroelementai - gyvuliniuose produktuose, o kaip juos išima ir į buteliuką supila, man papasakok, nes aš per visus studijų metus KMU nesužinojau 

Aš tik vieną klausimą į tą temą- įsivaizdavimo- o kaip isivaizduoji homeopatinius (gi natūralūs) vaistus?

Na va, nepatingėjau paieškot...

Iš Feroglobino aprašymo :
Feroglobin-B12 tirpalas yra idealus geležies šaltinis kartu su 14 kitų
medžiagų, kruopščiai sumaišytų su natūralių vaisių ekstraktais, medumi ir
salyklu, suteikiančiais malonų skonį.

Koks gali būti nepageidaujamas Feroglobin-B12 poveikis?
Vartojant kaip nurodyta, nėra jokio žinomo šalutinio poveikio.
Papildo sudėtyje yra geležies, kurios per dideli kiekiai gali būti žalingi
mažiems vaikams.
Saugoti nuo vaikų.
Negalima viršyti rekomenduojamo papildo kiekio.
Perdozavimo atveju nedelsiant kreipkitės į gydytoją.
Po visa info pasirašo:
Už vertimo tikslumą atsakau:
I.Motūzienė,
Lukiškių poliklinikos bendrosios praktikos gydytoja
Tekstą redagavo:
UAB "Medikų žinių leidykla" stilistė
Kristina Brimaitė
Kai paprašiau gydytojos kuo natūralesnių maisto papildų, man pasiūlė šiuos

Na čia aiškiai parašyta, kad natūralios yra skoninės pagalbinės m-gos: vaisių ekstraktas, medus ir salyklas (kuriuose gali būti vitaminų), o kur parašyta, kad natūralūs pagrindiniai ingredientai Fe, vit.B ir C ? Nenoriu griauti pasitikėjimo Tavo gydytoja, bet turiu pagrindo manyti, jog pasiūlė šitą preparatą todėl, kad Vitabiotic med. atstovai gerai padirbėjo... Beje, preparatas tikrai neblogas, tik... kaina nekokia 
Dėl homeopatijos... Dažniausiai žmonės įsivaizduoja, kad tai yra natūralūs preparatai, bet taip nėra. Paskaityk pati, juk įeina daugybė cheminių elementų : Spascupreel žvakučių sudėtis
1 žvakutėje yra: Colocynthis D3 1,1 mg, Ammonium bromatum D3 1,1 mg,
Atropinum sulfuricum D5 1,1 mg, Veratrum D5 1,1 mg, Magnesium phosphoricum
D6 1,1 mg, Gelsemium D5 1,1 mg, Passiflora incarnata D1 0,55 mg, Chamomilla
D2 0,55 mg, Cuprum sulfuricum D5 0,55 mg, Agaricus D3 0,55 mg, Aconitum D5 2,2 mg.
O jei sužinotum , kaip gaminami homeopatiniai preparatai, tai manau, kad dar daugiau klausimų kiltų. Čia, mano nuomone, didžiausią poveikį lemia tikėjimas jais ir geri palinkėjimai
Gink Die, neneigiu homeopatijos, apskritai !
P.S. beje,esu baigusi Farmacijos fakultetą (čia kad negalvotum, kad savo gatvinę nuomonę kišu
)

Dėl homeopatijos... Dažniausiai žmonės įsivaizduoja, kad tai yra natūralūs preparatai, bet taip nėra. Paskaityk pati, juk įeina daugybė cheminių elementų : Spascupreel žvakučių sudėtis
1 žvakutėje yra: Colocynthis D3 1,1 mg, Ammonium bromatum D3 1,1 mg,
Atropinum sulfuricum D5 1,1 mg, Veratrum D5 1,1 mg, Magnesium phosphoricum
D6 1,1 mg, Gelsemium D5 1,1 mg, Passiflora incarnata D1 0,55 mg, Chamomilla
D2 0,55 mg, Cuprum sulfuricum D5 0,55 mg, Agaricus D3 0,55 mg, Aconitum D5 2,2 mg.
O jei sužinotum , kaip gaminami homeopatiniai preparatai, tai manau, kad dar daugiau klausimų kiltų. Čia, mano nuomone, didžiausią poveikį lemia tikėjimas jais ir geri palinkėjimai

P.S. beje,esu baigusi Farmacijos fakultetą (čia kad negalvotum, kad savo gatvinę nuomonę kišu