man tai sako tu,bet gal noreciau kad sakytu jus
nu as ir noreciau kad mano sunus y mus kreiptusi "tu"
as y tevus irgi kreipiuosi tu, nors pamenu buvo toks tarpas (jau ejau y mokykla) kai tevai mano uzsimane kad y juos kreipciausi "jus"
, net buvo pazadeje, kas savaite duot pinigu, jei ta savaite taip ir kreipsiuosi
bet jiems nieko is to neisejo
vadinau ir vadinu juos "tu"
o va, kas man buvo labai keista, kai isgirdau, kai vyro mama, y savo motina kreipesi "tu"
kaskaip keista pasirode, kai tarp ju toks didelis skirtumas
tai mamai buvo apie 90 m, plius kai mano giminej, tevu karta, visi kreipesi y savo tevus "jus"
nu ir primaliau,

o va, kas man buvo labai keista, kai isgirdau, kai vyro mama, y savo motina kreipesi "tu"

man tai kai vaikai kreipiasi į tėvus "JUS", tai jaučiasi didelis atstumas...atrodo, kad svetimi žmonės..
vaikai į mane kreipsis tik "TU" arba gali ir vardu
noriu vaikams būti geriausia draugė

As i savo tevelius kreipdavausi Jus, nes taip jie norejo, taciau man buvo labai svetima ir tolima, tarsi kazkokia praraja. Mano vaikai i mane kreipiasi mama, mamyte, mamyt, mamuciuk, o kartais tokiu sugalvoja zodeliu, kad net juokas ima is kur toks isradingumas ? Ir nekyla jokio noro,kad mane mano vaikai vadintu Jus, as net nepriestarauju, kad vaiku draugai vadintu mane vardu.

mano seimoje kur augau, visi TUJINOSI
taip man arciau ir graziau
tai ir vaikas lai tujina mus.

Mamai sakau jųs, o tėčiui tu
kažkaip nuo vaikystės taip pripratau taip ir liko. Man vaikystėj labai patiko, kad draugė savo mamą jūs vadina ir aš pradėjau
Mane vaikai tai norėčiau kad tu vadintų

Tiktais TU. Išvis kai pasiskaičiau apie galimus variantus Jūs, net pašiurpau

QUOTE(IlonaMutis @ 2007 06 27, 12:24)
Aš savo tėvus vadinu TU ir vaikai mus vadina TU. Nesuprantu, kodėl reiktų vadinti JŪS.
Mano draugė savo mama vadina JŪS, o tėtį - TU. Tai atitinkamai ir elgiasi: su tėčiu yra draugeliai, o su mama - tolimesnes...

pritariu pilnai

aš pati nenorėčiau, kad man sakytų JŪS

as i savo tevus kreipiuosi Jus, nes taip jau isauklejo (mama i savo mama irgi kreipiasi Jus, gal nuo to ir mus taip auklejo), o mano vaikas kreipasi i mus Tu, taip jauciuosi jam artimesne
taciau nenoreciau, kad jis kreiptusi i mane vardu
jo draugai kitas reikalas, ko gero kvailai jausciausi, jei jie mane vadintu teta

Musu seimoje visi vienas i kita kreipiasi tu.As tai nenoreciau kad mano vaikas i mane kreiptusi "Jus", kazkaip labai oficialiai skamba