Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

man irgi kreipinys JUS tarsi duoda kazkoki atstuma, jis labiau saltas ir rodantis pagarba, bet ne meile... schmoll.gif As visada i savo tevus kreipiuosi tik TU, taip ir mano dukra kreipiasi i mus - tevus. Man tai tikrai labiau priimtina ir tikrai nuosirdziau atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marsua: 01 rugpjūčio 2007 - 17:40
QUOTE(rikutis @ 2007 08 01, 19:25)
nevadinau savo mamos JUS ir nenoreciau kad mano sunus taip i mane kreiptusi- pagarba yra viena, o va kreipimasis JUS jau reiskia atstuma...  schmoll.gif

drinks_cheers.gif 100 proc. JUS - tai l. oficialu.
Atsakyti
As irgi niekad nesikreipiau i tevus JUS, nes tai skamba kaip kreitumeisi i kokia teta ar dede, nesamone. Bet zinau kelias seimas, kur vaikai kreipiasi JUS, man juodai nepatinka. Nekada nemokyciau vaiko kreiptis i man JUS schmoll.gif
Atsakyti
Tik tu ax.gif
Atsakyti
as i tevus buvau mokoma kreiptis Jus. Savo vaika mokinsiu sakyti man tu smile.gif Manau yra pakankamai kitu suaugusiu zmoniu, i kuriuos mokinsime kreiptis mandagumo forma. Tevams galima padaryti isimti. Noriu but isskirtine yess.gif
Atsakyti
Mano vyras savo mamai sako tu, o jo brolis - jūs, tai man tas "jūs" taip svetimai skamba, kaip į tetą kokią kreipiasi schmoll.gif
Atsakyti
Į savo tėvus kreipiuosi tik Tu, o į vyro- Jūs. ax.gif
Atsakyti
Į mane vaikas kreipsis tu, jūs labai jau skamba atstumiančiai. Aš į savo tėvus irgi kreipiausi tu, o va į MB Jūs.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2007 08 02, 15:28)
drinks_cheers.gif 100 proc. JUS - tai l. oficialu.

aš nenorėčiau kad mane Jus vadintu
Atsakyti
Aš savo tėvus vadinu Jūs. Nieko oficialaus čia nėra, tai šeimos (aplinkos, krašto) tradicijos. Bet mano vaikas man sako tu. Tai irgi aplinkos įtaka.
Atsakyti
As i tevus kreipiuosi tu ,ir i mane taip kreipiasi ,o kartais ir vardu megsta kreiptis ,ir mociutes daznai vardais vadina ax.gif
Atsakyti
Mūsų šeimose niekada nebuvo vadinami tėvai jūs na seneliai tai taip jūs.Mano sūnui 4,6m. jis pradėjo man sakyti jūs mama,aš jam ir sakau tau akyse dvejinasi,o jis vistiek man jūs pažiūrėkit,jūs ateikit ir daryk ką nori doh.gif
Atsakyti