QUOTE(Vadimas @ 2007 12 21, 16:11)
Vienas šventasis savo laiku pasakė, kad jeigu Dievui sakai "tu" tai kvaila žmogui sakyti "jus"
koks geras posakis

Tu
Tas Jūs, man atrodo tinkamas tik nepažįstamiems (na suprantat ką turiu omeny
dėl mandagumo) ir labai garbingiems žmonėms. Į savo artimuosius taip nesikreipiu ir jie į mane taip nesikreipia. Ir vaikučiui leisiu mane vadinti Tu

QUOTE(Ramunytėė @ 2007 12 02, 12:23)
O vienos mano pažįstamos mama reikalaudavo, kad dukra į ją kreiptusi "jūs mamyte" ir neduok dieve pasakydavo "mama" arba be "jūs" mamytei kildavo toks isterijos priepuolis kad dukrą bet kur apšaukdavo ir tokiais žodeliais išvadindavo kad oi oi oi . Na niekaip nesuprantu tokių dalykų. Aš į mamą kreipiuosi tu, o į patėvį Jūs, na neišeina kitaip 

Mano mama visada norėjo tokio kreipinio"jūs mamyte" . Man vaikystėje būtų maloniau į mamą kreiptis TU, bet visada kreipdavausi JŪS, nes ji taip norėjo. Į tėtį visada kreipdavausi Tu.Man tai labai artima.
Į mane ir vyrą vaikas kreipiasi TU, Į vyro tėvus JŪS.
Tiek aš, tiek mano vyras į savo tėvus kreipiamės "tu", ir tikiuosi, kad dukra į mus lygiai taip pat kreipsis, nes tas "Jūs" man labai jau oficialiai skamba

Na as i tevus niekad nesikreipiau Jus ir kai viena drauge isgirdau taip kreipiantis man kazkaip net nemalonu pasidare del jos
Kaip kazkuri rasete, tai rodos pastato didele siena tarp mamos ir pvz dukros. Mano su mama santykiai puikus, o tos drauges seimoje tikrai kazkas buvo ne taip. Gal cia tik sutapimas, bet jos artumo didelio niekad neturejo
Mano tevai i mano senelius krepesi[dabar likus tik mociute] Jus, nes jie seni jau ir rodos pagarba isreiske tuo, BET mes su broliais kreipemes i juos tu, nes taip iprasta ir priprasti kitaip butu buve sunkoka
Mano mama sake, kad nenoretu, jog jos anukai i ja kreptusi Jus ir net toleruoju, kad ja vadintu vardu o ne mociute
Bet cia dar to teks palaukti, tada ziuresim kaip ji toleruos tai

Noriu kad mano vaikas i mane kreiptusi tik tu
. Man jus tai kai svetimam zmogui
. Juk mes savi ir pasibaram ir pasitaikom, koks cia gali buti jus.

Saviems tėvams sakau -Tu
Uošviams-Jūs
Uošviams-Jūs

Kazkaip nesu susidurusi, kad kas nors is pazistamu i savo tevus kreiptusi Jus, net nustebau, kad yra dar tokiu viduramzininku.
As ir tik už TU, kazkaip artimiau ir šilčiau skamba