Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

QUOTE(mot99 @ 2006 07 21, 14:52)
Mano aplinkoje kazkaip nuo senu laiku buvo iprasta tevus vadinti "jus". Savaime ir manieji taip i mus su vyru kreipiasi. Tik dukra papasakojo, kad jos drauges mokykloje isgirde musu pokalbi telefonu nustebo del tokio kreipinio. Visi tevus "tujina". Paklausiau ar dukra turi del to kokiu nepatogumu. Atsake, kad ne, nes ji klaseje ir taip gerbiama, nelabai kas ten ja kritikuotu, o paciai labiau patinka dabartinis variantas.
O kaip kreipiasi i jus?

aisku kiekvieno cia reikalas, bet man toks jausmas, kad Jus - tai jau atstumas.........mes seimoje vieni kitus tu vadiname, o Jus - tetos, dedes......
Atsakyti
QUOTE(Briliantas @ 2008 01 14, 08:02)
aisku kiekvieno cia reikalas, bet man toks jausmas, kad Jus - tai jau atstumas.........mes seimoje vieni kitus tu vadiname, o Jus - tetos, dedes......

Pamenu dar iš savo vaikystės ax.gif Močiutė išgirdusi,kad mes su sese mamą vadiname -TU,tai,kad pašėlo doh.gif tipo,ko čia jos tave TUJINA doh.gif blink.gif
Mat mano mama į savo mamą visada ,visą gyvenimą kreipdavosi -TAMSTA blink.gif
Na vienžo,man tada vaikui būnant vaizdas būdavo nekoks g.gif
Bet pasirodo,kad man va ir įdavė močiutė,tokį kreipimąsi į kitus vyresnius žmones,todėl ir kreipiuosi-JŪS ax.gif
Atsakyti
As savo mamyte vadinu Jus, bet tai nereiksia, ka tarp musu atsumas kazkoks, anaiptol - labai puikiai artimai sutariam drinks_cheers.gif o kaip sunus mudu vadins, tai jokio skirtumo - svarbu gerbtu, myletu ir rupintusi mumis kaip ir mes juo wub.gif ax.gif
Atsakyti
musu seimoje tevus mes "tujinam",tik jauniausioji sesuo kreipiasi Jus,ir ne viena karta girdejau teti sakant,kad mes tau(seseriai) esam nesvetimi. ax.gif
i uosvius kreipiuosi JUS.
o ir musu dukte i mus su vyru kreipiasi TU,ir ne tik i mus,bet ir senelius rolleyes.gif
Atsakyti
as tiktai uz "tu","jus",tai kaip svetimam g.gif
Atsakyti
aš mamą ir močiutę tujinu. iš giminių 'jūs' kreipiuosi tik į tetas. vaikystėj keista būdavo, kai pusbrolis į močiutę kreipdavosi 'jūs', o mes su sese 'babut', tai is mus dar auklėdavo, atseit negražu. man atrodo, kad nuo šeimos tradicijų, auklėjimo priklauso. bet kreipimasis 'jūs' į tėvus atrodo keistokas, nebent dviskaita būtų g.gif
Atsakyti
As atsimenu kai mane abi mociutes uzsipuole kad i tevus tujinu g.gif nuo tada mes su broliu pradejom kreiptis Jus. Bet jauniausasis brolis sekmingai sau tujinasi ir vargo nemato biggrin.gif ir man atrodo kad jis daug artimesnis su tevais. nors gal cia ne nuo to priklauso.
Nors as savo vaikams tikrai neleisiu i mane kreiptis Jus bebe.gif

Ai ir dar dabar labai juokinga kai anyta pyksta kai i ja kreipiuosi Jus o mama pyksta jei i ja kreipiuosi tu karsta.gif visai kartais ir susipainioju ir siaip keistai jauciuosi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(paulapaula @ 2008 02 10, 00:54)
as tiktai uz "tu","jus",tai kaip svetimam g.gif

QUOTE(insi @ 2008 02 10, 08:56)
aš mamą ir močiutę tujinu. iš giminių 'jūs' kreipiuosi tik į tetas.
man atrodo, kad nuo šeimos tradicijų, auklėjimo priklauso. bet kreipimasis 'jūs' į tėvus atrodo keistokas, nebent dviskaita būtų g.gif

drinks_cheers.gif As esu tokios pacios nuomones. Man kreipimasis "jus" is tevus visikai nesuprantamas, niekuomet neperlipciau per save taip kreiptis i savo tevus ar senelius. Lygiai taip pat auginsiu ir savo vaikus ir labai pyksiu, jei kada sugalvotu pasakyti man "jus". Bet zinoma, jokiu budu nesmerkiu tu seimu, kurios taip aukleja savo vaikus, tai ju pasirinkimo laisve biggrin.gif .
Atsakyti
Siaip sakom "tu", nemanau kad tai nepagarbos zenklas, o svetimieims pirma karta matomiems zmonems sakom "jus" ir vyresnio amziaus. Taip ir mazyle savo aukleju. mirksiukas.gif
Atsakyti
na aš į savo tėvus ir močiute su kurią bendravau labiau ir mane ji daugiau prižiūrėjo kreipiausi "tu", o į močiutę su kuria beveik nebendravau "jus".
Mano vyras į savo mamte kreipias "jus", o į tėvą "tu". kažkaip keista labai, nors įsivaizduoju, kas būtų jei mamytę savo "patujintu" doh.gif
bet įdomus faktas,kad aš jo niekad negirdėjau sakant:mama, mamyt ir pan. visada tik JUS. gan keista g.gif
as pratinsiu,kad į mane mano dukrytė kreiptųsi taip kaip jai patogu,bet norėčiau,kad vis dar suaugus vadintų mama, o ne tik kažkuriuo TU ar JUS kreipiniu smile.gif
Atsakyti
mes visada i savo tevus kreipemesi mama ir teti ar tu, mociute ir seneli taip pat . bet kai pas seseris ir broli atsirado vaiku kaskaip mes ir pradejom savo tevus deduku ir babuku vadint blush2.gif.
as visa gyvenuma stebejausi kaip kaimynes dukra i ja kreipesi "jus"man ji atrodydavo visad uzguita ir nuskriausta, ne karta esu pagalvojus, kad tarp ju santykiai kaip ne su savo vaiku...
mano uosvis per antra musu susitikima paprase kad jam sakyciau tu ax.gif man taip daug silciau thumbup.gif ..
man nekyla net klausimas kaip i mane mano sunus kreipsis schmoll.gif
Atsakyti
Mes ir i tevus kreipiames "tu". Kazkada esu mamos uzklaususi, sakau, gal tau geriau butu jei i tave kreipciausi "jus" g.gif tai ji atsake, kad labai jau sena jaustusi biggrin.gif turiu gal tik pora pazystamu, kurie i tevus kreipiasi sakydami "jus".
Atsakyti