Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

Aš į anytą kreipiuosi "Jūs", bet tėvams visada sakiau ir sakysiu "Tu" 4u.gif O šiaip geriausia tai anglų kalboje "You" ir viskas 4u.gif Man taip tai patinka 4u.gif
Atsakyti
tevams ir seneliams ir tetoms sakau tu,tai man reiskia artuma.vyro tevams ir visai giminei jus-man jie svetimi
Atsakyti
Savo giminei - tu, vyro - jūs (išskyrus vieną jo tetą) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karalienė_Margo @ 2008 12 19, 20:52)
tevams ir seneliams ir tetoms sakau tu,tai man reiskia artuma.vyro tevams ir visai giminei jus-man jie svetimi

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na aš kreipiuosi TU tik į uošvius JŪS smile.gif
O va įsa vo močiutę TU, ne sji tiesiog neleidžia mums kitaip, jos supratimu " Ką aš tau svetima?"
Atsakyti
saviems TU ,O VYRO artimiems JUS hihihi.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
Savo tevus as visada kazkaip jus sakydavau, nu tiesiog tevai sakydavo netujink, nes as ne tavo amziaus blush2.gif ipratom ir jus kreipemes smile.gif db kai turiu dukryte savo, as kazkaip linkstu kad ji mane tu vadintu, kazkaip kaip drauge noreciau kad butu, bet aisku mama ir drauge nu skirtingi dalykai smile.gif o vat mano vyras, grieztai nori kad i ji sakytu jus, nors musu dar tik metukai damutei bet vyras jau man liepe kai i ji kreipemes sakyti jus doh.gif man labai sudetinga kazkaip net paciai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ziemosugnele @ 2008 12 28, 01:01)
Savo tevus as visada kazkaip jus sakydavau, nu tiesiog tevai sakydavo netujink, nes as ne tavo amziaus  blush2.gif  ipratom ir jus kreipemes smile.gif db kai turiu dukryte savo, as kazkaip linkstu kad ji mane tu vadintu, kazkaip kaip drauge noreciau kad butu, bet aisku mama ir drauge nu skirtingi dalykai smile.gif o vat mano vyras, grieztai nori kad i ji sakytu jus, nors musu dar tik metukai damutei bet vyras jau man liepe kai i ji kreipemes sakyti jus doh.gif man labai sudetinga kazkaip net paciai blush2.gif

Vyras savo tėvus "tujindavo", o aš "jusdindavau". Visgi pati norėčiau, kad mane vaikas tujintų. Aišku, daug įtakos daro papročiai - na kaip mes savo šeimoj elgdavomės. Bet tie abu variantai turi savo pliusų, minusų. Mano šeimoje tėvai buvo labiau gerbiami, didesni autoritetai nei pas vyrą, bet pas jį šeimoj šiek tiek artimesni, meilesni santykiai. Nors negaliu visko pripiršti vien tik tam tujinimui, gi kur dar tėvų temperamentas, bendravimo įgūdžiai ir panašiai. Mano giminė tiesiog santūresnė nei vyro. Savo šeimoj norėčiau tokio tarpinio varianto - na kad ir vaikai gerbtų, bet kad ir drauge laikytų.
Atsakyti
savo pusės tėvams ir močiutei Tu, o vyro pusės Jūs 4u.gif
Atsakyti
Su vyro seserim vienas kitai sakom "TU", o į visus kitus jo giminaičius kreipiuosi "JŪS" su savais "TU" smile.gif
Atsakyti
mano mazas, mus su vyru "tujina", man kazkaip butu kvaila jei i mus kreiptusi "jus", man "jus" kreipinys yra i vyresnio amziaus zmogu, tad kai paaugs auklesiu, kad i senelius kreiptusi "jus", nes dabar ir juos "tujina" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raciren: 09 vasario 2009 - 10:49
Savo tėvams visada sakau tu, močiutėms jūs.O mano dukros visiems sako tu. Didžiajai kažkada paskiau, kad močiutę reikia vadinti jūs.Tai likau nesuprasta.Pirmiausia jai labai juokinga, o paskui sako o kam? Dabar visi pripratom ir atrodo kad taip turi būti.Tu kreipinys man atrodo tinkamesnis, nes juo gali išreikšti savumą artumą ax.gif
Atsakyti