Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

as i savo tevus kreipiuosi ,,tu" ir mano i mane ,,Tu". Jus man per daug saltai ir oficialiai skamba. Su kazkokiu susvetimejimu man asocijuojasi. Aplamai manau ,,Tu" ar ,,Jus" parodo santyki tarp visu zmoniu. ,,Jus" svetimas, nedraugas. ,,Tu" artimas, draugai ir t.t.
Atsakyti
Mano mazoji i mane kreipasi TU. Ir tikrai nenoreciau, kad kreiptusi Jus. Pritariu toms, kurios sako, kad Jus dvelkia oficialumu ir saltumu. ax.gif
Atsakyti
Sveikos.
Ir aš į savo tėvelius kreipiuosi Tu, ir mano dukrytė į mus taip kreipiasi. "Jūs" rodo pagarbą, sutinku, tačiau kartu - ir susvetimėjimą. Tačiau tai - tik mano nuomonė, žinoma. smile.gif
Atsakyti
Manau i tevus vaikai turi kreiptis "tu", bet i kitus suaugusius - tik "jus".
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2006 08 26, 04:47)
<...>Suprantu, kad ,,jūs" jūsų šeimoje gal labiau įprotis, bet tas noras, kad kas sakinį jums būtų reiškiama pagarba  g.gif , man tikrai sunkiai suprantamas<...>

drinks_cheers.gif

Žinau vieną situaciją, kai mama savo vaikų, jau ne tokių mažų: vienam buvo 18, kitam 17 metų, paprašė į ją kreiptis JŪS doh.gif Man tai nesuvokiamas toks prašymas ax.gif . Tai dabar jie į mamą kriepiasi Jūs, o į tėtį - Tu.

Į savuosius tėvelius kreipiuosi Tu, tikiuosi, kad ir mano dukriukas, kai išmoks kalbėti, į mane taip pat kreipsis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitelė: 15 lapkričio 2006 - 16:58
Mano vaikai i mane kreipiasi tu,as i savo tevelius irgi tu,o i mociute savo kreipiuosi jus,nes ir mano teveliai i savo tevelius kreipiasi jus.Ir tas kreipimasis i mociute jus tai tikrai nesaltai ir nesvetimai schmoll.gif As parodau pagarba senam zmogui,su mociute tikrai labai stiprus rysys,ir pasisnekam apie viska ir pasitariu su ja visada.Tikrai nejauciu saltumo ar oficialumo kreipdamasis jus,cia manu priklauso nuo auklejimo ir isaiskinimo vaikui kokia pagarba turi jausti senam zmogui.Ir mano vaikai i savo prosenele irgi tik jus thumbup.gif
Atsakyti
Vienas ar kitoks zodis, manau didelio skirtumo nera, kaip ir pagarbos. Kur gi ta pagarba jeigu vaikas i tevus kreipiasi Jus, o pats dirba velnius, neklauso ju ir taip kankina savo tevus, man cia pagarba jau net nekvepia. Svarbu buti geru zmogumi 4u.gif Asmeniskai man graziau kai vaikai i tevus krepiasi Tu, tiesiog artimas, siltas ir grazus kreipinys bigsmile.gif
Atsakyti
Aš irgi manau, kad šeimoje pats šilčiausias kreipinys yra Tu bigsmile.gif . Taip aš kreipiuosi į savo tėvus, šį kreipinį ir mano vaikai vartoja. Ir nenorėčiau, kad būtų kitaip mirksiukas.gif .
Atsakyti
Na tokie vaikai,kurie neklauso ir velnius pridirba,tai argi tokius priversi sakyti jus,o ir nuo auklejimo priklauso.Jei vaikeli auklesi ir ugdysi jo pagarba kitam zmogui,tai argi toks zmogus nuklys klystkeliais,aisku isimciu visur yra,bet........
paziurekit,kokie dabar vaikai auga,pasiklausai kieme kaip snekasi,ar kaip apie tevus snekasi,brrrr baisu.As nesuprantu,kaip 7 metu piplys gali mamyte vadinti motina,teveli tevas,cia prie kitu vaiku.man suaugusiai moteriai liezuvis neapsivercia sakyti tevas,motina schmoll.gif O anksciau kokia pagarba teveliam buvo thumbup.gif taip kreipdavosi jus,bet tevelius ir gerbdavo ir myledavo,o dabar,vaikai nezino zodzio pagarba. doh.gif
Atsakyti
Mano vaikas dar mazas, bet ateity, tikrai nenoreciau, kad i mane kreiptusi jus. Svetimu zmoniu tujint negalima, bet tevai juk artimi zmones ir nematau cia nieko blogo, kad vaikas kreipsis tu.
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2006 11 27, 13:46)
Na tokie vaikai,kurie neklauso ir velnius pridirba,tai argi tokius priversi sakyti jus,o ir nuo auklejimo priklauso.

Priversti tai gal ir priversi, bet kreipdamasis "Jus" neaisku ka vaikas galvoja. Is vaikystes pamenu, kad kaimynu vaikai i tevus "Jus" kreipdavosi, net kai i kaili gaudavo, nes buvo chuliganiukai. Ir nieko toks kreipinys nepadejo - dabar vienas kalejime, kitas neaisku kur. O dar baisesnis atvejis - kai vaikinas tevo labai bijojo, nes daznai musdavo, bet kreipdavosi "Jus", o veliau konflikto metu teva nuzude. Brrr verysad.gif
Atsakyti
Man mama nuo pat vaikystės savotiškai pykdavo, jei aš į ją kreipdavausi - tu. Bet nereikalavo, kad sakytum - jūs. Ji mane nuolat pataisydavo, kad į ją kreipčiausi - tu mama, ar tu mamyte, ar tiesiog mama. Jai net ir dabar dar yra labai svarbu, kad kreipdamasi į ją, sakinyje nepamirščiau prie tu dar pridėti ir žodelį mama. Ir pas mus nebuvo jokių babų, griežtai liepdavo sakyti tik močiutė, nes, sakydavo, kad tik pas rusus babos yra (šiaip ji teisi), o pas mus - močiutė. Tarp kitko, mano mergaitės pirmas pats taisyklingiausias žodis buvo ištartas - močiutė smile.gif
Atsakyti