Įkraunama...
Įkraunama...

Tu ar Jūs tėvams?

man irgi mieliau kai i mane vaikai kreipiasi tu,o ne jus.jie mane vadina mama,bet buna,kad kai nori ko nors isprasyti tai ima vadinti mamyte.
Atsakyti
QUOTE(youste @ 2006 11 30, 18:00)
Priversti tai gal ir priversi, bet kreipdamasis "Jus" neaisku ka vaikas galvoja. Is vaikystes pamenu, kad kaimynu vaikai i tevus "Jus" kreipdavosi, net kai i kaili gaudavo, nes buvo chuliganiukai. Ir nieko toks kreipinys nepadejo - dabar vienas kalejime, kitas neaisku kur. O dar baisesnis atvejis  - kai vaikinas tevo labai bijojo, nes daznai musdavo, bet kreipdavosi "Jus", o veliau konflikto metu teva nuzude. Brrr verysad.gif

Na as turejau omenyje,ne tik pgarba teveliams,bet ir pagarba turi buti ir vaikams,cia jau viens be kito neapsieina :ax:Juk kaip auklesi savo vaika,taip jis elgsis su tavimi,kai uzaugs.Ko noreti kai tevas musa vaika,tik atgalines reakcijos senatveje ax.gif
Atsakyti
Aš esu mamytė ir tu į mane kreipiasi vaikiukas,bet į svetimus ir močiutes JŪS.Manau kad taip priklauso gerbiant vyresnį žmogų.
Atsakyti
kaip kam patinka , tas taip ir vadina g.gif

As nuo mazens savo mama Tu vadindavau, o kad vadintu "Jus" is savo pazistamu zinau tik dvi seimas g.gif ir abejose kazkas netvarkoj. O visi like pazistami vadina Tu ir negaliu pasakyti, kad ten santykiai butu daug geresni g.gif

Taigi, nei jus nei tu nieko nekeicia, tiesiog toks ismislas mama vadinti jus ax.gif

Atsakyti
Tiek to - nekomentuosiu, bo labai pikta lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmic: 01 gruodžio 2006 - 14:51
Aš ir savo tėvams ir seneliams sakiau tu, gal todėl, kad labai daug laiko su jais praleisdavau ir dabar mano močiutė dažnai pas mus atvažiuoja su savo proanūkiu pasibūti. Kažkaip man keista būtų jai sakyti jūs. Be to ir mano tėvaisavo tėvams sakydavo tu, tai kažkaip savaime gavosi, kad ir mes su broliu į visus tu kreipiamės. Norėčiau, kad ir mano zuikis man tu sakytų.
Mano pusseserė tėvams jūs sakydavo, ir ji pati ne kartą sakė, kad mama jai tapo drauge, kai perėjo prie tu, iki to buvo atstumas ir santykiai daugiau kaip su kažkuo, kas tave kontroliuoja, rengia maitina ir leidžia į mokslus, bet tai ne žmogus, kuriuo tu gali pasitikėti, kuris yra tavo draugas ir tave tikrai labai myli...
Atsakyti
As mokinsiu kad kreiptusi i mane tik TU smile.gif taip kazkaip artimiau.As ir pati i tevus Tu kreipiuosi.
Atsakyti
QUOTE(justita @ 2006 12 01, 23:05)
Mano pusseserė tėvams jūs sakydavo, ir ji pati ne kartą sakė, kad mama jai tapo drauge, kai perėjo prie tu, iki to buvo atstumas ir santykiai daugiau kaip su kažkuo, kas tave kontroliuoja, rengia maitina ir leidžia į mokslus, bet tai ne žmogus, kuriuo tu gali pasitikėti, kuris yra tavo draugas ir tave tikrai labai myli...

Nu to tai nesuprantu: kreipinys pakeicia zmoniu santykius doh.gif , gal paprasciausiai suaugo ir praejo paauglystes maistai.
As i mama kreipiuosi Jus ir nuostabus santykiai, vaikai i mane dazniausiai lotuliukas.gif kreipiasi tu, kartais sugalvoja jus - ir man visai dzin, nejauciu jokio skirtumo tos dienos bendravime lotuliukas.gif
Atsakyti
Pritariu, drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tiktai tu, kokie čia dar jūs blink.gif Jūs prisisakys svetimiems žmonėms. Tėvams ir seneliams su kuriais nuolat bendrauja vaikas, net tokių minčių neturėtų kilti. Na nebent, jei nėra artimų santykių, tada....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Plepė: 03 gruodžio 2006 - 20:17
Su mociute,kuriai beje bus 90 metu greitai,tai labai artimi santykiai,ji man kaip mama,bet tikrai neapsiverstu liezuvis sakyti tu.Tik jus,juk cia parodau savo pagarba garbaus amziaus zmogui ir isreiskiu dekinguma uz tokius gerus ir draugiskus santykius 4u.gif
Atsakyti
Na mano vaikai man sako TU, o as ir pati savo artimiesiems sakau TU, ar tai mama, ar mociute, ar pussesere.
Jei vaikas man sakytu JUS, tai jausciau ne pagarba, o tik atstuma tarp vaiko ir mamos
Atsakyti