Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip kovojate su močiučių patarimais?

Labai aktuali temelė 4u.gif
Kai auginau pirmą vaiką, tai tikrai buvau atakuojama iš visų pusių. Ir labiausiai tai aišku dėl maitinimo. Nors rami būdavo mūsų dukrelė ir svorio priaugdavo daug kas mėnesį, bet vistiek būdavo tik ilgiau paverks iškart komentaras : "pienas dingo"... Tai būdavo tikra palaima po visų močiučių gryžt namo ir gyventi savaip ax.gif
Dabar kai jau antras tai galvojau paliks mane ramybėj, jug vistiek jau su su patirtim, bet kur tau doh.gif Kasdien skambindavo mama ir klausdavo ar paskaičiavau kiek kartų vaiką pamaitinau... o anyta per velykas tik paima vaiką ir jai iškart jis ieško ir yra alkanas doh.gif tai įgrūda jam soskę pastoviai, tada aišku jis tikrai supyksta, o dar svetimas kvapas ne mamos doh.gif Tai mane taip nervas paėmė, kad paskui jau nedaviau vaiko nešiot. Tai iškart buvo ramu.
Aš suprantu patarimai patarimais, bet reikia jaust saiką.
Stiprybės visoms 4u.gif
Atsakyti
Aš tai "praleidžiu pro ausis", jei toms tetulytėms, anytai ir pan norisi pakonsultuoti tai tegu sau plepa, o aš moku jų negirdėti, tiesiog nieko neatsakau į jų pamokymus tik nusišypsau ir toliau darau kaip man reikia. Taip labai greita atšoka noras mane mokinti. biggrin.gif
Atsakyti
Aš vis pagalvoju kaip mes elgsimės kaip būsim pačios Anytos Uošvės. g.gif

Papildyta:
QUOTE(GieNa @ 2007 04 04, 17:03)
As irgi sprendziu pagal save, kai kuriais patarimais pasinaudoju, o kai kurie man pro viena ausi ieina pro kita iseina biggrin.gif

Taip pat elgiuosi ir aš drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man, tai kažkaip pasisekė, su patarimais perdaug niekas neikyri biggrin.gif Na, kartais, tai tiesiog visus patarimus "perfiltruoju" - jei naudingas, tai pasinaudoju, o kitus, tiesiog pro ausis praleidžiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RamuneR: 02 gegužės 2007 - 08:49
Mano mama, matyt, mane tikrai gerai pažįsta, ir patarimais, mokymais ir pan. nesišvaisto. Na, anyta tai iškart kai gimė vaikas, klausė, ar maitinsiu mišinuku, jei neturėsiu pieno, nes mišinukas, tai taip nesveika, toks baisus maistas vaikui..va, ryžių nuoviru mano vyrą ji užaugino, tai kaip ji gerai darė bigsmile.gif Na, aš pasakiau, kad AIŠKU, kad duosiu mišinuko, jei nebus pienuko, tai ji tik pasakė "nu va, matai"...na, sauskelnės tai irgi baisus dalykas, bet nu ką jau padarysi, ji palų man nesiųlė, bet gaila jai vaiko buvo dėl tų sauskelnių, beja, maniškei užoakaliukas niekada pašutęs nebuvo, nors man pačiai tai ir su palom, nes tada dar pampių nebuvo, šusdavo. Na, kai man pradėjo gamintis MP, pradžioj jo daugokai gaminosi, kietėjo krūtinė, tai šiek tiek MP prieš maitinimą nutraukdavau...tai anyta paskambinus karksėdavo, kad ir ji nusitraukinėdavo, ir man dabar visada reiks nusitraukinėt, ji iki 7 mėnesių nusitraukinėjo-tiek maitino, tai ir aš tai darysiu doh.gif o kai maudyt pirmą kartą susiruošėm, tai ji sakė, kad mums nepavyks... tai aš dar sakiau, kodėl mums turėtų nepavykt, įmerkti vaiką į vonelę....na, aš to niekaip nesuprasdavau ko ji skambina ir "nusodinėja", bet pvz dabar, ir kai gims antras vaikas, tikrai mažiau imsiu širdin, apskritai, man dzin, ką ji karksi ar šneka.
Atsakyti
na mane tai irgi pradeda nervuoti, kai mama kaip nors issireiskia atseit as nieko nesuprantu. gerai kad kai grize is ligonines maudem dukryte jos nebuvo tai ir iki siol nesikisa, o taip tai vaikui salta nors zinau kad dukrytei geriau vesiau bet neperkarsta, o ji tai prirenktu nezinau kiek, dar burbejo kad pati nemaitinu, bet kaip as ja maitinsiu jei nuo pusantro menesio nema kruties o tik rekia, tai aiskina kad tie misinukai labai prasti, nors ir mane savo pienu ji maitino tik savaite, bet atrodo as savo vaika turiu maitint ilgiau. anyta tai ir per daug kisasi, bet kai ji reciau atvaziuoja tai kazkaip netaip demesi kreipiu. tongue.gif
Atsakyti
as tai tiesiog nutyliu. jei ka nors kamantineja tai palinksiu galva ir vistiek savaip darau. jeigu pradeda man priestarauti tai tiesiog pasakau kad mane taip moke gimdymo namuose arba musu gydytoja. tada uzsiciaupia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juliana.d @ 2007 05 06, 23:00)
as tai tiesiog nutyliu. jei ka nors kamantineja tai palinksiu galva ir vistiek savaip darau. jeigu pradeda man priestarauti tai tiesiog pasakau kad mane taip moke gimdymo namuose arba musu gydytoja. tada uzsiciaupia  biggrin.gif

Aš irgi labai stengiuos geriau patylėt..neriu atsisėdus ir nieko nežinau, nieko nematau...tik neišlaikiau kai pasakė, kad labai dažnai ji prašosi ant puodo doh.gif nes mes jau be pampio lakstyt bandom....nu tai pasakiau, kad visai normaliai, tai pajutaum kad sureagavo kažkaip, bet aš nieko pikta neturėjau minty, vien žo, gerai, kai matomės į tris mėnesius kartą, o tas kelias valandas stengiuos tylėt doh.gif
Atsakyti
as tai isklausau bet vistiek darau tai kaip man atrodo geriausiai, o ne taip kaip patare kas buvo pries 30 metu. schmoll.gif
Atsakyti
kai dukra pagimdziau tai teko ir klausyt ir daryt pagal bobuciu patarimus, tada gyvenom pas uosviu, o dar visai zalia buvau, ax.gif
dabar velei laukiuos tai visa laime kad gyvenam laaaabai toli nuo bobuciu, doh.gif bet viena zada atvaziuot pas mus pagyvent pora menesiuku "padet" kolei apsiprasiu su kudikiu, tai mociute gaus infarkta, juk seis laikais jau niekas nebemaudo vaiku virintam vandeni, nezinau ar kalio permaganata dar kas pila ,kai pilna visokiausiu kosmetiniu aliejuku g.gif bus sunku klausyt bet nevygdyt patarimu, wub.gif nu stenksiuos but gera , o si tema man pravers ateity, dekoju ykurejai
Atsakyti
mano mama pataria kaip jai atrodo geriau ir priduria daryk kaip tau geriau, jei tiks patarimas naudokis. o anyta tai tikras siaubas as blogai vaika maitinu, blogai rengiu, saldau ir taip toliau doh.gif . as tik palinksiu galva, bet kai jau truksta kantrybe tai net vyras nesikisa. biggrin.gif
Atsakyti
Su mamabedu neturiu,bet su anyta,siaubas kazkosks,net nebendraujame. Galsupras,kad nieka sanuku nesiruosiaauginti,kaipji savo vaikus augino ir pagaljos norusnieksnesokines.Neturi ji jokios teises vaikamgyvenimo kontroliuoti,o kai jos niekas neklauso ir daromesavaip,tai ji dar ZARAZA pyksta antmusus
Atsakyti