hm,na ziuresim kaip mano mama elgsis ,nes zadu su ja praleisti 2savaites,siaip ji pasitikejo visada mano motinisku instinktu ir ziniomis.Bet kazin kaip dabar bus.Ji zino,kad viskas pasikeite,kad vaikai kitaip auginami,pati nepaise daktaru augino kaipjai teisingiau atrode(seniau pagal grafika reikedavo maitinti,kadangi pieno neturejo ir vandenuka ir arbatos duoti bei kosytem maitinti.)..nepriekaistavo,kad iki 6men vien MP maitinau,daba duodu visko,ko tik nori mazius,kazkaip pasitikiu.
Bet va cukraus ir prieskoniu bei druskos vengiu,o kam kosytes pakankamai skanios(man asmeniskai tikai patinka skonis).
aš irgi išklausau visus patarimus, galva palinksiu ir darau taip kaip man atrodo geriausiai
manau mama žino, kas jos vaikui yra geriausiai

As labai dziaugiuosi savo mama, kuri savo patarimais nesisvaisto, o jei kartais ka pasako, tai tikrai labai tolerantiskai. Uosviene irgi nesiskundziu, nors ji labiau megsta patarimus dalinti ir man nematant vyresniajam sokalada kisti
na, bet kadangi tarp musu atstumas virs 4000 km ir matomes tik pora kartu i metus, tai dideles problemos nesudaro
Nors daznai bendraujant telefonu ar per interneta sugeba nuotaika sugadinti su savo patarimais!
Is tiesu, tai pas mane iskyla kitos problemos, kas liecia ivairius patarimus. Kadangi pati esu lietuve, vyras norvegas, o siuo metu gyvename Ipanijoje, tai tenka susidurti su labai jau skirtingomis paziuromis i vaiku auginima. Vienoje salyje yra priimtini vieni dalykai, nei kitoje. Todel, labai daznai erzina daktaru poziuris i ta pati dalyka ir tas sventas ju tikejimas, kad ju poziuris ir nuomone yra patys teisingiausi!
Todel susiduriant net su triju saliu skirtingais poziuriais kartais tikrai sunku buna atsirinkti, kas yra teisingiausia tavo vaikui. Kur dar ivairiausi visu tetuciu ir kaimyniu priekaistai del ivairiausiu smulkmenu, kurios, deja, Lt sukelia panika daugeliui zmoniu, kiekviena karta mums atvaziavus atostogu, kaipo pvz: kaip dvimetis vaikas dar gali sedeti vezime (juk turetu pats jau visur eiti), kam ta masinos kedute reikalinga, kodel tokius ilgus plaukus vaikui auginate (kadangi vaiko neskuteme skutimo masina, kad neatrodytu kaip is internato ir t.t.)
Todel as kartais tiesiog pavydziu kiotoms mamytems Lietuvoje, nes bent jau patarimai daugmaz panasus buna, nes man kartais is uosvienes (t.p. is vyro, nes jis taip uzaugintas) daznai tenka isgirsti, kad kai vaikas serga jam ne arbatos reikia duoti, o coca colos, nes tai geriausiai padeda!!!!
Stipryber ir kantrybes visoms

Is tiesu, tai pas mane iskyla kitos problemos, kas liecia ivairius patarimus. Kadangi pati esu lietuve, vyras norvegas, o siuo metu gyvename Ipanijoje, tai tenka susidurti su labai jau skirtingomis paziuromis i vaiku auginima. Vienoje salyje yra priimtini vieni dalykai, nei kitoje. Todel, labai daznai erzina daktaru poziuris i ta pati dalyka ir tas sventas ju tikejimas, kad ju poziuris ir nuomone yra patys teisingiausi!

Todel as kartais tiesiog pavydziu kiotoms mamytems Lietuvoje, nes bent jau patarimai daugmaz panasus buna, nes man kartais is uosvienes (t.p. is vyro, nes jis taip uzaugintas) daznai tenka isgirsti, kad kai vaikas serga jam ne arbatos reikia duoti, o coca colos, nes tai geriausiai padeda!!!!

Stipryber ir kantrybes visoms

As irgi sprendziu pagal save, kai kuriais patarimais pasinaudoju, o kai kurie man pro viena ausi ieina pro kita iseina

Aš tai išklausau visų, o paskui savo nuožiūrą pritaikau. kai nuvažiuojam pas močiutes tegu daro kaip jos nori (tada jos tokios laimingos), gryžtam namo ir aš vėl į savo ritmą

QUOTE(gintuks @ 2007 01 22, 20:43)
Sveikos mamytes, auginu 5men suneli, ir jau baigiu pasimesti su pastoviais, mamu, mociuciu patarimais, ka ten patarimais primygtinais siulymais...
Is visu pusiu pasipyle priekaistai, ale as vaika badu marinu, nes seniau jau 5men beveik viska valgydavo, koses, karves pienuka, sriubytes ir t.t. o dabar kokios cia nesamones, kaip pasakiau kad savo maziuka maitinsiu pieneliu iki 6men. tai nesiliauja patarimais ir pasibaisejimu kaip gi cia dabar...Baigiu pasimesti ir nesinori pyktis tenka viska kantriai isklausyti, bet kad ta kantrybe senka
O dar kai suzinojo kad sunelis maziau svorio priaugo si menesi, tai is vis, va matai kas darosi ir t.t. Taip pat jau nesneku, apie maziuko laikyma masininej kedutej, cia jau sukoliecinau vaika, apie supynes is vis kokia nesamone, vis ateina ir isima vaika is kedutes jei jau ten randa, oh
pyktis ima...Bandau knygas rodyti, pas gudytoja kartu uosve nusivedziau, tai vos nesusipyko su gydytoja stengdamasi irodyti kad tai ka dare pries 30metu buvo geriausia ir t.t. Zinoma as nesmerkiu ir visiskai neteisinu kas buvo seniau ir dabar kas daroma, bet kuo tada vadovautis?Pasimetu patarimu gausybeje 

Na, bet tavo ir kantrybe... Mano mama tai labai modern moteriske, domisi naujovem ir dziaugiasi, kad dabar viskas taip tobuleja leliuko labui... O jau anyta... Nu paimtu koki zurnala, paskaitytu gydytoju patarimu, pasidometu, ale kur tau... Pagimdzius ziauriai nervinausi, o dabar net noras marmuzen uzvaziuot pasitaiko (kaip negrazu

as tai tyliu dantis sukandus.Kol kantrybe netruksta.Tada jau leptelnu grubiau,jei graziai nesupranta.
Tikri aktuali tema. As tai galvoju is kur pas mane tiek kantrybes klausyt bobuciu pliurpalu! Dar kai mus israsinejo is ligonines, gydytoja patare kad kai parvaziuosim, nepradet klausyt visokiu mociuciu, mamu, tetu ir tt patarimu, nes tik dar labiau susipaniosiu. Taip ir yra mociuciu paistalai visiskai priestarauja ka perskaiciau dabartinese knygose, ar ka gydytoja pataria. Tai kartais net baisu ir palikt vaika musu mamoms.. Pasirodo jos geriau zino kad as neturiu pieno ir mano vaika reik jau PAPILDOMAI MAITINT, o njam juk dar tik 1,5men! Jau nekalbu apie vyro mociute kuriai beveik 80, o tik ir iesko prie ko prikibt.. tai aprenktas netaip, tai galvyte netokios formos(nors anot gydytoju- ideali), nu ir t.t. Pavydziu toms kurios gyvena atskirai nuo tokiu"patareju".. O mes va nors ir atskirai bet tenka tuo paciu kiemu dalintis, tai nuolatiniu komentaru neisvengsi
Sypsausi ir tyliu sukandus dantis

Mano anyta biški kartais kiša savo nuomonę. Bet aš labai aiškiai jai išdėstau kad bus taip kaip aš sakau. Ir ji nesipriešina
Nes šiaip ji labai taikus ir geros širdies žmogus
O su mamyte kartais ir balsą tekdavo pakelti pradžioje
Bet dabar ji priprato, kad savo mažylę auginu pagal savo sistemą
Ir pradėjo nesikišt. Jei paliekam padaboti, nurodom kaip kokiu atveju elgtis ir tiek

O su mamyte kartais ir balsą tekdavo pakelti pradžioje

Isklausau,bet savo darau
tik as zinau kas mano vaikams geriausia,gal ir kategoriskai parasiau

Visada isklausau visus patarimus.Bet vistiek elgiuosi taip, kaip atrodo geriausia MANO vaikui

na mano situacija iki skausmo panasi...mane tai juodai uzknisdavo.kartais paburbuliuodavau, o kartais tiesiog tyliai dariau tai, kas man atrode geriausia.mano mama tai normaliai patarinedavo, gal tik kartais biski perlenkdavo,bet vat uosviene ir vyro mociute uzkniso negyvai