Mano taip pat buna kad taip vaiksto, bet labai retai ir taip manau, kad isdykaudama

mum taipat buvo,apsilankem pas gydytoja ir iskart be kalbu skyre masaziukus.turejom eit 16 kartu.baigus masaziukus daugiau nebemaciau nei vieno karto kad taip darytu

O aš žinau mergaitį, kuri būdama 2.5 m. irgi pastoviai vaikšto ant pirštų galų - net su žieminiais batais po lauką
O mama rami - aš jai pasakau eik normaliai, tai ji paeina

Mūsiškis vaikščiodavo ant pirštų iš mandrumo
Pamatė, kaip juokiuosi, tai ir pirmyn. Bet nepiktnaudžiavo tuom. Tik vieną kartą pargriuvo ir pasitempė kojytę, tai nuo to laiko tik vieną kartą mačiau, kad pasistiepęs vaikštinėjo.

Kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu. tas pat ir su daktarais. Mums ortopedas pasake kad netgi gerai jeigu vaikas kartais vaiksto ant pirstuku.Sunus kai pradejo vaiksciot tai ir palaksto kartais ant pirstuku iki siol,o dukryte vaiksciojo visa peda,tik dabar pradejo kartais vaiksciot.
pas mus ir buvo vienu tarpu kad vaiksciojo ant pirstu galu tai nuejom pas dakre ir pareiske kad isikaline
,bet pavaiksciojo ir nustojo po kiek laiko.bet jai istisai manyciau kad blogai

Na ka galiu pasakyti - manau yra daug priezasciu, kad maziukai vaiksto pasistieme
.... As is is pradziu labai issigandau kai pastebejau kad panelyte vaiksto pasistirbusi.... apsilankeme pas ortopeda Boruseviciu KMU klinikose ir gavome toki atsakyma: yra sioks toks polinkis i ploksciapedyste, bet spec batuku jai nereikia, o ir keliu raistukai siek tiek laisvoki. Masazu neskyre nes sake tokiu atveju gali net pabloginti situacija, o kad pasistiebusi mergiote vaiksto ....tai sake saunuole zino kaip save gydyti
as net zaktelejau ir paklausiau kaip suprasti (nes buvau sventai isistikinusi kad tai labai blogai)...na zinoma gydytojas viska nuodugniai pakomentavo ir net pademonstravo - pasirodo ji pasistiebusi itempia tuos savo raistukis ir taip pat tokiu budu ant paduko atsiranda normalus skliautukas

O jetau,maniskis irgi retkarciais taip pavaiksto,as galvojau,kad cia tik sisip sau,o pasirodo pas gydytoja kreiptis reiketu
Kada jau reikia susirupinti?

Kada jau reikia susirupinti?

Mano mergyte irgi truputuka vaiksto pasistiebus,as net nepagalvojau,kad del ploksciapedystes,bet perskaiciau zinutes ir pagalvojau gal tikrai del to,nes maniske linkusi i ploksciapedyste ir raisciukai silpnesni.Gydytoja mums skyre masaza,tai pamaciau pagerejima,nes koju pirsciukai ne tokie uzsiriete pasidare. Nemanau,kad masazas galetu pakenkti,jei jis tinkamas,tai tik i nauda.
QUOTE(Lina dvynukai @ 2008 04 19, 22:17)
Kiek zmoniu, tiek ir nuomoniu. tas pat ir su daktarais. Mums ortopedas pasake kad netgi gerai jeigu vaikas kartais vaiksto ant pirstuku.Sunus kai pradejo vaiksciot tai ir palaksto kartais ant pirstuku iki siol,o dukryte vaiksciojo visa peda,tik dabar pradejo kartais vaiksciot.

Musu dukryte pradejo vaikscioti 11men,jau laksto,bet visai neseniai pradejau pastebet kad ant pirstu galiuku pradejo vaikscioti,paskui vel gerai,manau kad cia is mandrumo taip daro,nieko blogo as cia nematau

vieną kartą mes nusistebėjom iš dukrytės,kad ji moka ant pirštų galų vaikščioti.tai iš kailio nėrėsi rodydama ką moka.ir dabar daro tam kad atkreiptų į save dėmesį.bet nematau čia nieko blogo.ortopedas jokių pakitimu nepastebėjo