Įkraunama...
Įkraunama...

1,4m. vaikas dažnai vaikšto ant pirštų

Mano sūneliui 2metai ir 7 menesiai, ir jis jau seniai ant pirštų galų vaikšto unsure.gif . Kai buvo 1,5 metukų vedžiau pas neurologą, tai sakė kad padidėjęs raumenų tonusas, bet masažiukų neišrašė nes atseit neprisileis. Tai liepė basą vedžioti po žolę, smėlį, akmenukus, kad naturaliai išsimasažuotų, bet deja mums tai nepadėjo schmoll.gif . Tai dabar vėl turim siuntimą pas neurologą ir laukiam vizito. Šį kart prašysiu siuntimo masažams, nes kiek skaičiau ką mamytės pasakoja, tai tikrai padeda. O tas vaikščiojimas ant pirštų galų tikrai nemanau, kad yra nieko tokio, nes gi vaikas auga ir tuo pačiu formuojasi jo kauliukai ir kremzlytės.
Atsakyti
Manoji kartais ir dabar taip vaiksto, nors jai jau beveik 2. tiesiog taip jai smagu ir tiek:)
Atsakyti
4u.gif Jus mamytes nejuokaukit,ant pirstu galu vaiksto ne del to,kad smagu,o del to kad blauzdos raumenys pilnai nesivysto,sustinge ir vaikui neiseina kojos padet ant paduko. Maniskis ir taip pradejo vaikstinet,tai vakar buvom pas ortopeda,tai dieve dieve tokie dalykai gali pasibaigt,net operacija. O laiku pastebejus ir neuzleidu uzteks sake masazu ,mankstos ir sildymu. taip ,kad nelaukit
Atsakyti
QUOTE(Kajune @ 2007 01 23, 19:13)
Pastebiu, kad mano sūnus daugiau vaikšto atsistojęs ant kojytės pirščiukų, negu atsistojęs ant visos pėdutės. Įdomu būtų sužinoti ar jūsų vaikai taip nevaikšto ir ar čia nieko baisaus? Gal reikia kreiptis į gydytojus? Vyras sako, kad kaip nori ir kaip jam patogu, taip ir vaikšto.

g.gif na mano kartais pavaiksto bet tik vaidindamas kad soka, ar nori parodyti kad didelis. O jei vaiksto pastoviai manau kad reikia pasikonsultuoti, su gydyoju. g.gif
Atsakyti
QUOTE(krebzde @ 2007 09 27, 11:39)
4u.gif Jus mamytes nejuokaukit,ant pirstu galu vaiksto ne del to,kad smagu,o del to kad blauzdos raumenys pilnai nesivysto,sustinge  ir vaikui neiseina kojos padet ant paduko. Maniskis ir taip pradejo vaikstinet,tai vakar buvom pas ortopeda,tai dieve dieve tokie dalykai gali pasibaigt,net operacija. O laiku pastebejus ir neuzleidu uzteks sake masazu ,mankstos ir sildymu. taip ,kad nelaukit

labukas 4u.gif na manau kad tu klaidini kitas blush2.gif mano pirmas vaikas vaiksciojo ant galu pirstu kaip balerina tik del to kad pilnapadis blush2.gif ir antras taip pat vaiksto kaip balerina lotuliukas.gif bet juk jie nepastovei vaiksto ant galu pirstu o kaip jiems to norisi lotuliukas.gif ....as pilnai suprantu jei vaikutis istisa diena vaiksciotu ant galu pirstu tada gali teikti kad jau tikrai sudetinga situacija doh.gif ....kas del masazu as 100% uz bet ziurint koks tas vaikas kitas neprisileis nei uzka nei 2 min kad jam masazuotu ax.gif taip ir su tom mankstom doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kobriukas @ 2007 09 27, 21:07)
labukas  4u.gif  na manau kad tu klaidini kitas  blush2.gif  mano pirmas vaikas vaiksciojo ant galu pirstu kaip balerina tik del to kad pilnapadis  blush2.gif  ir antras taip pat vaiksto kaip balerina  lotuliukas.gif  bet juk jie nepastovei vaiksto ant galu pirstu o kaip jiems to norisi  lotuliukas.gif ....as pilnai suprantu jei vaikutis istisa diena vaiksciotu ant galu pirstu tada gali teikti kad jau tikrai sudetinga situacija  doh.gif ....kas del masazu as 100% uz bet ziurint koks tas vaikas kitas neprisileis nei uzka nei 2 min kad jam masazuotu  ax.gif  taip ir su tom mankstom  doh.gif

As nieko neklaidinu.As ir turejau galvoje atveji,kai vaikas istisai eina spyruokliodamas,ir pedute deda tik ant pirstu galu. Ne apie zaidimus ir sokius eina kalba ,o apie tai kai jau rimta problema. Noriu tik pasakyt,kad kitos atkreiptu i tai demesi,nes ir man paciai is pradziu atrode,kad jis tik maivosi sokdamas ir panasiai,kol galu gale tai parejo i pastovu ejima ant pirstu galiuku. Buvau pas daktare ir man visa tai isaiskino. Klaidinti nematau reikalo,kam neidomu tegu daro kaip nori.
Atsakyti
Kai tik dukra pradėjo vaikštinėt (dar įsikibus į pašalinius daiktus)pastebėjau kad stiebesi verysad.gif Ir nieko nelaukdama sekančią dieną nusivežiau vaiką į polikliniką...Gavom iš karto siuntimą pas ortopedą...Bet iš jo jokios naudos nelabai sulaukėm, nes jis tik pamikčiojo kad įsitempę raumenukai ir fsio, o priemonių tam taisyt nesiėmė...Tad teko eit pas savo gydytoją dar kartą ir prašyt, kad masažus prirašytų, o toji irgi nepasiduodanti, tipo nieko nereikia, savaime išsilygins viskas į savo vietas blink.gif Nu gi tada pasijaučiau daugiau žinanti nei daktarai... doh.gif Reikalaut išsireikalavau gydytojos siuntimo pas neurologą, o va su šiuo truputuką lengviau buvo thumbup.gif Į kišenę daviau 50 lt ir galiausia gavau tuos nelemtus masažiukus 18 dienų doh.gif Nu ir kaip jūs manot, vaikas po savaitikės man rezultatus pradėjo rodyt thumbup.gif Pati savaime ėmė ir perėjo kambarį neįsikibus(buvo 1m3 sav), o kas svarbiausia pilna pėdute.... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Bet va, bėda tame, kad tuos masažus išsireikalaut teko, anot masažistės sveikiems vaikams jų niekas nedaro...Pas ją tipo ateina tik vaikiukai su rimtomis bėdomis, tokiomis kaip celebralinis paralyžius ir kt.... g.gif
Atsakyti
Buvau savo maze nuvezus Galvydienei parodyt,nes budavo eina eina normaliai ir bats ant pirstu galu,tai jau buvau isibaimunus,daktare juoktis pradejo,viskas gerai su tom kojom lotuliukas.gif vaikas iki 2metuku turi ismokt ant pirstu galu vaiksciot pasistiebes(kaip ir mes suauge tai galim padaryti) ir iki 2metuku turis ismok persokt kliuti,nu pvz knyga padedi ir turi persokti.tai tiek 4u.gif zinoma jei visa laik vaiksto ant galiuku,tai jau gal ir yra kazkas su raumenukais,manau daktarai nuramins ax.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzde @ 2007 01 24, 13:09)
Vaikstyne gali but kalta...zinoma jei tokia turejot smile.gif

Pritariu

QUOTE(Kajune @ 2007 01 24, 15:05)
Gal ir vaikstyne kalta, nes joje irgi dazniau stodavosi ant pirstu.

Čia gal greičiau reikėtų sakyti ne vaikštynė kalta, o tėvai dėdami vaiką į neteisingai sureguliuotą vaikštynę. Vaikštynė neturi būti per aukštai iškelta. Vat, kad ir mano draugė iškeldavo vaikštynę mergaitei tiek, kad atsistojusi galėdavo eit tik pasistiebus, nes kitaip ir nepasiekdavo. Vaikštynė turi būti pakelta tiek, kad atsisėdus vaikui kojukės būtų 90 laipsnių kampu. Draugė sako, tai kad ji velka kojas. Nu taip jei ji atsisėdus iriasi į priekį tai kojukės velkasi. Bet tas daiktas tam ir vadinasi vaikštyne, kad vaikas skatinamas atsistoti ir eiti, o kai tingi ar pavargęs jau tai iriasi atsisėdęs.
Atsakyti
Paskaičiau aš jūsų kovas su gydytojais ir baisu pasidarė. Maniškė irgi buvo mėgeja ant pirštukų stotis, bet iki metukų masažus lankėme, nes raumenų tonuso padidėjimą reiškė. Masažus išrašo fizioterapiautas, bet pas jį siunčia niaurologas, o pas šį bendrosios praktikos gydytojas. Po visko dar tenka ir mokėti už masažus. Tačiau aš irgi visur eidavau ir sakydavau, pažiūrėkite, tas negerai, ką tas reiškia ir pan. Masažistė griežtai pasisakė prieš vaikštynes. O masažus pirmus išrašė, natrus išrašė, tačiau aš po to privačiai su ta pačia masažiste susitriau.
Saviškės kojytes dar ir dabar masažuoju. Ir eisim vėl pas ortopedą, nes stato kojytes į vidų, be to lyg ir kreivokos. Baisu pagalvoti, kad kažkas dar negerai...
Atsakyti
QUOTE(skruzde @ 2007 01 24, 12:09)
Vaikstyne gali but kalta...zinoma jei tokia turejot smile.gif

mes tokia tikrai turejom biggrin.gif ir po to problemu su vaiksciojimu turejom,bet laimei viskas susitvarke thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Andrėjaa @ 2007 09 06, 18:41)
Manoji kartais ir dabar taip vaiksto, nors jai jau beveik 2. tiesiog taip jai smagu ir tiek:)

ir manieji biggrin.gif vaiksciojo, ir dabar mazesnis dar kartais biggrin.gif manau nieko blogo, didysis jau seniai taip nedaro.
Atsakyti