Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeninukų ir žieminukų kraitelis...

QUOTE(Laumiux @ 2006 10 09, 21:30)
Man dar klausimėlis iškilo. Rugsėjo mėnesio „Mažylyje" yra straipsnis apie naujagimio kraitelį. Ten yra minimi MAUTINUKAI. Koks čia drabužėlis? Gal tai tiesiog šliaužtinukų sinonimas? Ar kažkas atskiro?

Tai gal cia koks siltas drabuzis tipo kombinzono? g.gif Sakau tie nenormalus prigalvoja nauju zodziu, o mes- normalus zmones nelbai ikertam ka tas zodis reiskia 4u.gif
Atsakyti
mes jau nusipirkom vežimėlį, jo lopšyje ir lėliuką parsivešim. taip pat pirkom vilnonį vokelį (manau labai geras daiktas, nes mano pirmasis irgi gimė spalį, tai kai reikdavo vežti žiemą į lauką, tai 100 apklotų reikdavo, ypač kol mažulis buvo. o lauke išmiegodavo po 3 valandas dieną), tai dabar apsidraudžiau. taip pat pirkom vilnonę antklodę į lovytę, ir 2 demisezonius kombinezoniukus - naujagimiui ir nuo 2 mėn.
Atsakyti
QUOTE(Zorzeta1984 @ 2006 10 09, 23:03)
Tai gal cia koks siltas drabuzis tipo kombinzono? g.gif Sakau tie nenormalus prigalvoja nauju zodziu, o mes- normalus zmones nelbai ikertam ka tas zodis reiskia 4u.gif

Na aš pasižiūrėjau Lietuvių kalbos žodyne (kompiuteriniame Tildės), ten prie "mautinukų" parašyta: žr. ŠLIAUŽTINUKAI g.gif
Atsakyti
Ir dar. Parašiau ir į „Mažylio“ redakciją. Atsakymą gavau labai greit. Pasirodo, mautinukai iš tiesų ir yra šliaužtinukai. smile.gif
O mautinukais vadinami šliaužtiniai, kuriuos užmauna ką tik gimusiam kleckiukui. Tokiam, kuris dar nešliaužoja. O kai jau 2.gif pradeda šliaužoti, tada jo kelnytes su pėdutėmis galima vadinti ir šliaužtiniais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 10, 14:37)
Ir dar. Parašiau ir į „Mažylio“ redakciją. Atsakymą gavau labai greit. Pasirodo, mautinukai iš tiesų ir yra šliaužtinukai.  smile.gif
O mautinukais vadinami šliaužtiniai, kuriuos užmauna ką tik gimusiam kleckiukui. Tokiam, kuris dar nešliaužoja. O kai jau  2.gif  pradeda šliaužoti, tada jo kelnytes su pėdutėmis galima vadinti ir šliaužtiniais  mirksiukas.gif

Niu net nuotaika pasitaise paskaicius tokius paaiskinimus thumbup.gif . Ir ko tik tie kalbininkai neprigalvoja lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
siandien nupirkau savo maziukui frotines tokias minkstutes kojnytes su pingvinukais, jau tokios mielos wub.gif , pedute tai gal kokiu 2 cm. ilgio biggrin.gif , taip miela... taip laukiu kada galesiu jas uzmauti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 10 10, 18:22)
siandien nupirkau savo maziukui frotines tokias minkstutes kojnytes su pingvinukais, jau tokios mielos  wub.gif , pedute tai gal kokiu 2 cm. ilgio biggrin.gif , taip miela... taip laukiu kada galesiu jas uzmauti  wub.gif

as irgi dvejas turiu tokias mielas su karvytemis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Labai nekantrauja apmauti tikrajam savininkui thumbup.gif
Atsakyti
As cia zinokit pasimeciau tarp dydziu. Galvoju pirkti lelkai kombinzina ir nezinau kokio dydzio reikia blink.gif Jei leliukas turetu pasirodyt gruodzio gale - sausio pradzioj tai to kombinzono reikes daugiausiai iki kokio balandzio men. Tuomet leliukui bus apie 3 - 4men. Tai koki dydi pirkt??? blink.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(juraciux @ 2006 10 10, 19:05)
As cia zinokit pasimeciau tarp dydziu. Galvoju pirkti lelkai kombinzina ir nezinau kokio dydzio reikia blink.gif Jei leliukas turetu pasirodyt gruodzio gale - sausio pradzioj tai to kombinzono reikes daugiausiai iki kokio balandzio men. Tuomet leliukui bus apie 3 - 4men. Tai koki dydi pirkt??? blink.gif  blush2.gif

Pirk geriau ne kombinzona, o toki kur kojytes kaip miegmaisiukas padarytas, bet virsutine dalis kaip kombezas. Tada lelkai daugiau erdves bus, imk gal iki 3men kur uztenka, o veliau juk atsils orai, vis tiek koki nors plonesni ir didesni pavasariui pirksi, kad iki vasaros tiktu. Neapsimoka labai didelio is karto uzsipirkti, juk leliukas pradzioj skes jame, o kol priaugsit, tai ir vasara ateis. O rudens sezonui jau mazas bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 10 10, 18:22)
siandien nupirkau savo maziukui frotines tokias minkstutes kojnytes su pingvinukais, jau tokios mielos  wub.gif , pedute tai gal kokiu 2 cm. ilgio biggrin.gif , taip miela... taip laukiu kada galesiu jas uzmauti  wub.gif

Kiek cm? 2? g.gif
Tai kokia ta naujagimio pėdutė? Aš tai numezgiau kojinytes 13-14 cm blauzdelei ir 9 cm pėdutei... Aišku, neiškris, jei ką, užmausiu vėliau. Bet aš taip noriu, kad pirmosios kojinytės būtų mano megztos ax.gif .
Tiesa, aš mezgiau pagal pirktas iš turgaus. Tai ten irgi panašus dydis...
Bet jei tos, kurias numezgiau, leliukui atrodys kaip septynmyliai batai, tai vėl nebus gerai blush2.gif
Visai pasimečiau... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 10 spalio 2006 - 20:14
QUOTE(hereja @ 2006 10 10, 19:28)
Pirk geriau ne kombinzona, o toki kur kojytes kaip miegmaisiukas padarytas, bet virsutine dalis kaip kombezas. Tada lelkai daugiau erdves bus, imk gal iki 3men kur uztenka, o veliau juk atsils orai, vis tiek koki nors plonesni ir didesni pavasariui pirksi, kad iki vasaros tiktu. Neapsimoka labai didelio is karto uzsipirkti, juk leliukas pradzioj skes jame, o kol priaugsit, tai ir vasara ateis. O rudens sezonui jau mazas bus g.gif

as tai savo krikstasuniui dovanu pirkau 4u.gif vokeli- kombinzona 2in1, kol lelius mazas naudos kaip vokeli, o kita ziema ji islankstys i kojytes:) o ir tas vokelis-kombinzonas su naturaliu kailiu, manau labai praktiskas daiktas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astukas23: 10 spalio 2006 - 20:44
QUOTE(astukas23 @ 2006 10 10, 21:41)
as tai savo krikstasuniui dovanu pirkau 4u.gif  vokeli- kombinzona 2in1, kol lelius mazas naudos kaip vokeli, o kita ziema ji islankstys i kojytes:) o ir tas vokelis-kombinzonas su naturaliu kailiu,  manau labai praktiskas daiktas.

O kokio dydzio pirkai? Man rekomendavo ne mazesni nei 86 , jei noriu, kad ir kitai ziemai dar uztektu
Atsakyti