Įkraunama...
Įkraunama...

Rudeninukų ir žieminukų kraitelis...

QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 03, 17:58)
Niu nezinau, kiek pastebejau dauguma mamu kazkodel linkusios vaikucius savo lovose migdyti. As tai tvirta nuomone turiu pries tokius dalykus. Yra vaikui skirta lovele ir tegul miega joje, na ir kas kad teks keltis uz valandos vel, bet paskui nebus problemu norint atpratinti vaika miegoti atskirai nuo tevu. Na diena sutinku gali kleckiukas teveliu lovoj miegoti, bet jau nakti tai tik savo lovelej, ir tai as planuoju mazulio lovyte savo kambary laikyti tik max iki kol maziui metukai sueis, paskui jau jis turi savo kambareli ir miegos ten. Gal ir ziauriai cia nuskambes kai kurioms, bet nemanau kad taip pasielgdama nuskriausiu savo vaika.

drinks_cheers.gif . Be to, šalia moters lovoje vieta yra skirta VYRUI. Ne svarbu, kad per pogimdyminį laikotarpį smileysex.gif nesinori, tačiau labai svarbus abiejų sutuoktinių buvimas šalia.
Mūsų vaikučio lovelė iki metukų (tikriausiai, po to pamatysime) irgi bus mūsų miegamajame. Naktimis mažulėlį, bent jau pirmą mėnesį, man padavinės vyras. Taip nušausiu kelis zuikius: man nereikės keltis prie vaiko (tik jį maitinti), MB bus šalia, vaikas jaus abiejų tėvų rūpestį.

Vaiko migdymą savo lovoje suprantu tik vienu atveju - jei nėra šalia vyro.
Kai maniškiui bus budėjimai, tada savo pupą gal irgi šalia pasiguldysiu. Bet tokių naktų bus ne daugiau kaip 3 per mėnesį.
Atsakyti
Aš pasiūliau pasivaikščiot po žadintuvo čirkštelėjimo, kad išsibudintum smile.gif O ne tai turėjau galvoj, kad vaikiuko lovelė kitam buto gale smile.gif
Norint vaikiuką paimt vistiek tenka iš lovos atsikelt, net kai lovelė šalia, paskui atsikelt, kad paguldyt ir pan... Na, bet aš jau pasuoju, gal pakalbėsim kai jau realiai isbandysit.
O tikėtis, kad vaikiukas nuo pirmų dienų išmiegos visą naktelę, tai biški nerealu smile.gif
Jei taip ir bus, kuom nelabai tikiu, tai tada šokinėsit žiūrėt ar dar kvėpuoja doh.gif
Tokia jau "motiniška paranoja", bet tikriausiai nė viena to neišvengsim lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 04 spalio 2006 - 14:53
Aš irgi nesitikiu, kad kūdikėlis išmiegos visą naktį. ypač pirmus 3 mėnesius.
Bet man atrodo, kad keltis iš lovos mamytei reikia, nepriklausomai nuo to, kur vaikutis miega: savo ar tėvų lovelėje. Juk pamaitintą kleckiuką reikia PANEŠIOTI, kad atsirūgtų.
O gal to reikia ne visada? g.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2006 10 04, 13:50)
Aš pasiūliau pasivaikščiot po žadintuvo čirkštelėjimo, kad išsibudintum smile.gif O ne tai turėjau galvoj, kad vaikiuko lovelė kitam buto gale smile.gif
Norint vaikiuką paimt vistiek tenka iš lovos atsikelt, net kai lovelė šalia, paskui atsikelt, kad paguldyt ir pan... Na, bet aš jau pasuoju, gal pakalbėsim kai jau realiai isbandysit.
O tikėtis, kad vaikiukas nuo pirmų dienų išmiegos visą naktelę, tai biški nerealu smile.gif
Jei taip ir bus, kuom nelabai tikiu, tai tada šokinėsit žiūrėt ar dar kvėpuoja  doh.gif
Tokia jau "motiniška paranoja", bet tikriausiai nė viena to neišvengsim  lotuliukas.gif

Niu gal tu ir teisi 4u.gif tikrai neuzginciju tavo nuomones, tiesiog as kai nepatyrusi dar sitam reikale, todel ir kalbu taip kaip manau as elgsiuosi ax.gif Kazkodel as isitikinusi kad nenoriu migdyti leliaus savo lovoj, o ir draugas turbut visas pries butu, nes ir taip tik gimusi maziuka norejo kitam kambari jau migdyti blink.gif sakau ar tu isprotejai, eik pats tada ir miegok kitam kambari. Maziukas miegos musu miegamajame, tik savo lovytej rolleyes.gif O kas del tu leliuku ramumo, tai as turiu drauge ji liepos pabaigoj pasigimde dukryte, tai sake tokio ramaus vaiko turbut kiekviena pavydetu, sako vakare kai paskutinis maitinimas buna nzn kelinta valanda ir sake visa nakti ramiausiai ismiega tik 6 ryte prabunda valgyti nori wub.gif Niu tai uz tai ir sakau pasitaiko gi visokiu tu leliuku pupuliuku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 04, 14:57)
Juk pamaitintą kleckiuką reikia PANEŠIOTI, kad atsirūgtų.
O gal to reikia ne visada?  g.gif

Na kiek as girdejau ir ismanau tai reikia visada panesioti kad maziukas atsirugtu g.gif na nes vistiek juk privalgius ir paciai norisi atsirugti blush2.gif tai galvoju ir leliui taip pat to reikia unsure.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 04, 19:18)
Na kiek as girdejau ir ismanau tai reikia visada panesioti kad maziukas atsirugtu  g.gif  na nes vistiek juk privalgius ir paciai norisi atsirugti  blush2.gif  tai galvoju ir leliui taip pat to reikia  unsure.gif  blush2.gif

Tai vis tiek reikia KELTIS...

Dar noriu pasigirti ax.gif , kad ką tik baigiau siūti flanelines palutes. Kol kas turiu 5, ir kainavo jos visos 6 Lt smile.gif

Ir klausimėlis būtų: gal kas mezgėte kojinytes leliukui? Aš nusipirkau iš turgaus storų vilnonių (natūralios vilnos) siūlų, suktų po 2. Jei kas iš tokių mezgėte, gal pasufleruotumėte, kiek akių dėti.
Taip noriu, kad pirmos kojinytės, kurias užmaus tik gimusiam mano kleckiukui, būtų mano rankų darbas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 04, 18:41)
Tai vis tiek reikia KELTIS...

Dar noriu pasigirti  ax.gif , kad ką tik baigiau siūti flanelines palutes. Kol kas turiu 5, ir kainavo jos visos 6 Lt  smile.gif

Ir klausimėlis būtų: gal kas mezgėte kojinytes leliukui? Aš nusipirkau iš turgaus storų vilnonių (natūralios vilnos) siūlų, suktų po 2. Jei kas iš tokių mezgėte, gal pasufleruotumėte, kiek akių dėti.
Taip noriu, kad pirmos kojinytės, kurias užmaus tik gimusiam mano kleckiukui, būtų mano rankų darbas  ax.gif

Kazkur supermamoj skaiciau kad mazyliui mezgant kojinytes reikia 11 akiu mirksiukas.gif na atrodo tiek kad tik nenusnekeciau unsure.gif bet kad manau tikrai tiek rolleyes.gif
O as pati megzti nemoku blush2.gif tai kojinytes nupirkau. Zinoma faina kai tavo mazylis apredytas mamos darbo rubeliais 4u.gif
O as siandien susikroviau daiktus i ligonine ax.gif Kazkaip gal velokai bet nezinau, nesiskubinau as su ta tase blush2.gif Nezinau ar viska sudejau, leliukui paemiau 3 sliauztukus 3 bodziukus 2 maikutes ilgom rankovytem kombinezoniuka pleduka pampersus vilnones kojinytes 1 2 plonas kepurytes ir 1 storesne 1 pirstinytes tepaliuka bepanthen ir dregnas serveteles. Dar sau maitinimo liemeneles, iklotus pirkau allways ultra nigt net nezinau ar man jie nebus per "menki"? blink.gif Nu as neisivaizduoju kaip atrodo tie pogimdyviniai iklotai tai UK as cia net nezinau ko ir ieskoti, tai pasiemiau pacius didziausius menesiniu paketus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 04, 21:36)
Kazkur supermamoj skaiciau kad mazyliui mezgant kojinytes reikia 11 akiu  mirksiukas.gif  na atrodo tiek kad tik nenusnekeciau  unsure.gif  bet kad manau tikrai tiek  rolleyes.gif 
O as pati megzti nemoku  blush2.gif  tai kojinytes nupirkau. Zinoma faina kai tavo mazylis apredytas mamos darbo rubeliais  4u.gif
O as siandien susikroviau daiktus i ligonine  ax.gif  Kazkaip gal velokai bet nezinau, nesiskubinau as su ta tase  blush2.gif  Nezinau ar viska sudejau, leliukui paemiau 3 sliauztukus 3 bodziukus 2 maikutes ilgom rankovytem kombinezoniuka pleduka pampersus vilnones kojinytes 1 2 plonas kepurytes ir 1 storesne 1 pirstinytes tepaliuka bepanthen ir dregnas serveteles. Dar sau maitinimo liemeneles, iklotus pirkau allways ultra nigt net nezinau ar man jie nebus per "menki"?  blink.gif  Nu as neisivaizduoju kaip atrodo tie pogimdyviniai iklotai tai UK as cia net nezinau ko ir ieskoti, tai pasiemiau pacius didziausius menesiniu paketus  g.gif

svekute
del paketu tai kazin ar tokio uzteks kur nusipirkai,nes pirmadiena ta buna blink.gif blink.gif blink.gif as tai pirkau speceliai po gimdymo tokius trejus didelius ir trejusmazesnius tai man labai pagelbejo, o jau kitom dienom tie alwais gerai buna , nu ciamano nuomone irpatirtis mirksiukas.gif , bet va dabar vel susipirkau tuos pacius paketus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2006 10 04, 15:57)
Juk pamaitintą kleckiuką reikia PANEŠIOTI, kad atsirūgtų.
O gal to reikia ne visada?  g.gif

Užtenka vaikiuką stačią palaikyt 4u.gif

QUOTE(Linuxeee @ 2006 10 04, 21:36)
Kazkur supermamoj skaiciau kad mazyliui mezgant kojinytes reikia 11 akiu  mirksiukas.gif  na atrodo tiek kad tik nenusnekeciau  unsure.gif  bet kad manau tikrai tiek  rolleyes.gif 
... iklotus pirkau allways ultra nigt net nezinau ar man jie nebus per "menki"?  blink.gif 

Aš pati megzt nelabai moku, bet pirmagimiui uošvienė buvo numezgus vienas kojinytes tokias kaip kad visos buna: lygiom akim, aišku su užkulniu kitaip megztu (sorry, bet nemoku paaiškint) o antras: viena bloga akis, kita gera, nu taip kaip atnariukai mezgami, plius užkulnis normaliai įdėtas. Tai tos buvo nepalyginamai patogesnės už pirmąsias. Nors pradžiai keistokai atrodė. Jos geriau laikėsi ant kojytės, ir buvo lengviau apmaunamos.
O dėl įklotų, tai gal paieškok vaistinėse, vistiek juk turi būt. Nes, bent jau man, tie always buvo vos ne kaip švitrinis popierius. Nors nebuvau nei siūta, nei kirpta. tiek iš mano patirties. BEt pradžioj, TEN būna labai jautru. O paketai skirti gimdyvėms, tikrai daug švelnesni už paprastus.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2006 10 05, 07:00)
O dėl įklotų, tai gal paieškok vaistinėse, vistiek juk turi būt. Nes, bent jau man, tie always buvo vos ne kaip švitrinis popierius. Nors nebuvau nei siūta, nei kirpta. tiek iš mano patirties. BEt pradžioj, TEN būna labai jautru. O paketai skirti gimdyvėms, tikrai daug švelnesni už paprastus.

Oi dekui uz patarimus merginos 4u.gif Reikes tada lekt i vaistine ir prasyt pogimdyviniu iklotu. Nes pati kai lentynose ten pasiziurejau, tai nieko nesupratau kurie ten skaitosi po gimdymo. Radau tokius kaip "triusikus" nu kur slapimo nelaikantiems, galvoju gal toki nusipirkti doh.gif siaubas, pasikalbejau su savo vaikino sese ji sako as always naudojau ir gerai buvo, tai juos ir nusipirkau g.gif bet as ir galvoju, kad man jie gali buti per mazi, nu vienu zodziu eisiu ieskoti normaliu smile.gif
Atsakyti
O as tai vat ieskojau mazos, siltos kepurytes pacio maziausio dydzio, bet jau ne tokios medvilnines ar flanelines, bet normalios kepures, tai susiduriau su nenormaliom kainom: pvz. Cipoline kumscio dydzio kepuryte ziemine kainuoja 53 Lt blink.gif Jos uzteks pirmam menesiui tik...
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2006 10 05, 14:08)
O as tai vat ieskojau mazos, siltos kepurytes pacio maziausio dydzio, bet jau ne tokios medvilnines ar flanelines, bet normalios kepures, tai susiduriau su nenormaliom kainom: pvz. Cipoline kumscio dydzio kepuryte ziemine kainuoja 53 Lt blink.gif Jos uzteks pirmam menesiui tik...

taip taip tokios tu mazuciuku drabuzeliu kainos doh.gif , o ka visi naudojasi proga, kad reikia ir pirksi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2006 10 05, 12:08)

O kada tu gimdysi, kad ieskai ziemines kepurytes? unsure.gif Na man tai ant savaiciu gimdymas (as kazkaip taip jauciu) tai ziemines zadu dar nedeti, viena plonute medvilnine ir kita storesne medvilnine is keliu sluoksniu, na ir kapisona kombinezono uzdesiu. Manau nesusals, juk ne peskom is ligonines eisiu tai mazylis lauke pabus vos pora sekundziu g.gif O jau veliau kai pradesiu i lauka vezioti tai ir ziemine nupirksiu... Jergu, dabar kai pradedu galvoti, gal man reikejo rubeliu i ateiti prisipirkti unsure.gif dabar turiu tik porai menesiuku i prieki, ir tai neturiu jokio megzto rubelio vien tik sliauztukai pas mane unsure.gif doh.gif
Atsakyti