Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokestis

QUOTE(eMCiuke @ 2008 02 01, 18:22)
labai prasau atsakykit kasnors i mano klausimuka 4u.gif  blush2.gif

3 metai nuo tada kai tau padovanojo.
Atsakyti
Aciu uz atsakyma 4u.gif

Man iskilo dar vienas klausimelis,siuo metu skiriasi mano tevai,jie dalinasi bendrai uzgyventa turta, ne teismo keliu, o sudarydami sutarti,kad zemiu sklypai lieka mamai,o namas lieka tevui,o teismas ta sutarti tik patvirtins.Sklypas buvo mamos vardu(atkelti is kitur),o namas - tevo.O klausimas yra toks ar mama gales parduoti tuos sklypus nelaukusi triju metu?Kad nereiketu moketi 15proc.valstybei.

Dekoju ir labai laukiu atsakymo 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
Norėčiau pasitikslinti dėl dovanojamų pinigų, gal kas žinote ax.gif
Kiek žinau, neapmokestinant leidžiama dovanoti tik pirmos eilės giminaičiams (pvz tėvai gali dovanoti vaikams), kiek laiko turi praeiti, kad asmuo, gavęs dovanų, galėtų tą sumą padovanoti kitam g.gif Tarkim pagal tokį modelį- močiutė nori padovanoti anūkui pinigus, tai močiutė -> jos dukra -> anūkas g.gif
Atsakyti
QUOTE(eMCiuke @ 2008 02 22, 18:47)
Aciu uz atsakyma 4u.gif

Man iskilo dar vienas klausimelis,siuo metu skiriasi mano tevai,jie dalinasi bendrai uzgyventa turta, ne teismo keliu, o sudarydami sutarti,kad zemiu sklypai lieka mamai,o namas lieka tevui,o teismas ta sutarti tik patvirtins.Sklypas buvo mamos vardu(atkelti is kitur),o namas - tevo.O klausimas yra toks ar mama gales parduoti tuos sklypus nelaukusi triju metu?Kad nereiketu moketi 15proc.valstybei.

Dekoju ir labai laukiu atsakymo 4u.gif  blush2.gif

4u.gif
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
JEI KAS ATSAKYS, BUCIAU LABAI DEKINGA 4u.gif PO MANO SENELIO MIRTIES TETIS PAVELDEJO ZEMES SKLYPA. TA SKLYPA TETIS PADOVANOJO MAN. AS JI PARDAVIAU, BEVEIK IS KARTO. AR TURESIU MOKETI 15 %?
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2008 02 25, 12:45)
Norėčiau pasitikslinti dėl dovanojamų pinigų, gal kas žinote  ax.gif 
Kiek žinau, neapmokestinant leidžiama dovanoti tik pirmos eilės giminaičiams (pvz tėvai gali dovanoti vaikams), kiek laiko turi praeiti, kad asmuo, gavęs dovanų, galėtų tą sumą padovanoti kitam  g.gif  Tarkim pagal tokį modelį- močiutė nori padovanoti anūkui pinigus, tai močiutė -> jos dukra -> anūkas  g.gif

neapmokestinamos Dovanojimo būdu iš sutuoktinių, vaikų (įvaikių), tėvų (įtėvių) ir senelių gautos pajamos, todėl močiutė drąsiai gali dovanoti anūkui, tik jei dovana viršys 10000 lt ją reikės deklaruoti

QUOTE(daiva_z @ 2008 03 17, 19:46)
JEI KAS ATSAKYS, BUCIAU LABAI DEKINGA  4u.gif PO MANO SENELIO MIRTIES TETIS PAVELDEJO ZEMES SKLYPA. TA SKLYPA TETIS PADOVANOJO MAN. AS JI PARDAVIAU, BEVEIK IS KARTO. AR TURESIU MOKETI 15 %?

taip
Atsakyti
prasau pagelbos help.gif
mano mama su savo seserimi paveldejo buta, nepraejus 3 metams ta buta jos nori parduoti, o ir pirkejas jau yra(ims paskola buto pirkimui), bet...butas yra ivertintas labai seniai uz juokinga to meto kaina,t.y. 12 tukst Lt.,
DOMINA, kaip butu skaiciuojami mokesciai valstybei parduodant buta?
ar ne (buto pardavimo suma - ivertinta buto suma, t.y. mineti 12tukst.)*15%,tada gautusi ojo sumele blink.gif blink.gif blink.gif
is anksto dekoju atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
po 3m parduot galima ir mokesčiai nemokami.
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 09 03, 10:48)
po 3m parduot galima ir mokesčiai nemokami.

zinome, bet,kad pirkejas yra ir siulo tinkama kaina unsure.gif kas zinote, prasau atsakykite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamilija @ 2008 09 03, 20:06)
zinome, bet,kad pirkejas yra ir siulo tinkama kaina unsure.gif kas zinote, prasau atsakykite 4u.gif

tai sakau, jei parduosi po 3m nemokėsi, jei anksčiau mokėsi mokesčius nuo skirtumo.
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2008 09 04, 10:59)
tai sakau, jei parduosi po 3m nemokėsi, jei anksčiau mokėsi mokesčius nuo skirtumo.

o jeigu skirtumas 0 unsure.gif
t.y. pardavimas ir ivertinimas sutampa rolleyes.gif
Atsakyti