Įkraunama...
Įkraunama...

Breketininkių Vilniečių pokalbiai

QUOTE(Agnužėlė @ 2007 04 20, 09:28)
Tu tik nesijaudink ir nebijok. Tie pora metu prabegs nepastebimai. As irgi galvojau - sumasciau cia senatvej kazkokia nesamone breketus nesioti doh.gif  bet jau keturi menesiai praejo...net nepastebejau. O dar kai rezultatus matau - tai isvis ciotkai mirksiukas.gif  Kazkaip pirmus menesius buvo sudetingiau kol pripratau. Bet dabar jau beveik nejauciu mirksiukas.gif

Tiesa, merginos morejau paklausti - ar jums irgi dziusta labai lupos po breketu sudejimo, ar cia tik man taip darosi. Anksciau taip daznai nereikejo drekinti lupu, o dabar vos ne kas valanda.  g.gif  Blizgiklius visokius isbaigiu akimirksniu...

as irgi bijojau blush2.gif jau kai sedejau kedeje pas daktara ir kai dejo breketukus, tai rankos buvo slapios slapios, cia is tos itampos biggrin.gif o dabar jau viskas normaliai, pripratau gan greitai ir visai patinka tongue.gif is tikruju tikejausi, kad ir atrodysiu ir jausiuos daug baisiau, bet viskas atvirskciai cool.gif
lupos ir man dziusta unsure.gif
Atsakyti
Ozono_skyle - tikrai nebijok, viskas bus gerai. O tuo labiau, jau manau yra gerai, nes rytas jau praejo ir tu tikriausiai jau esi su breketais. Sveikinu isiliejus i musu shaunu buri. 4u.gif
As kai dejausi, tai buvau susitarusi, kad des po poros savaiciu, bet labai norejau ir prasiau, kad detu anksciau, bet negalejo, nebuvo vietos. Tik kita diena sedziu darbe skambina, ir sako, kad vat galiu atvaziuoti po darbo ir man uzdes breketus. bigsmile.gif Kaip koks griaustinis is giedro dangaus. Ir smagu ir susijaudinau, bet kazkaip supanikuoti nespejau, nebebuvo laiko tam. ax.gif
Atvaziavau, atsisedau, issiziojau ir po nepilnos valandos jau su breketais biggrin.gif

O del lupu dziuvimo, as irgi pastebejau, kad man jos dazniau dziuna po uzdejimo. Reiks paklausti ortodonto, ar cia toks daznas reiskinys. g.gif
Atsakyti
Vaje, mergytes...
niu parejau jau gelezuota...niu zinokit, taip baisiai gyvenime nesu atrodzius, tai nerealiai slyksciai jauciuos...nei ten skauda labai, nei ka, nu bet jau taip baisiai man jie atrodo! blink.gif ant kreivu dantu tie breketai patys tokie kreivi...o pvz draugei mano tai nerealiai tinka, tokia zavi su jais atrodo, o as...eina sau...einu is tu nervu parukyt, nors nerukau... verysad.gif ortodontas sake, kad per 2 men issitiesins ir tada jau geriau atrodys, bet kaip dar tiek laiko pratempt?...o ryt dar rengini vedu ir siaip visus pagasdinsiu univiere nerealiai...
P.S. o jus, mergytes, tai dar labiau gerbiu ir didziuojuosi visomis, nes tikrai cia ne siaip sau tie breketai, o rimtas isbandymas ir tikrai jam pasiryzt reikia...saunuoles visgi mes visos! blush2.gif nors baisu eit man is namu...
Atsakyti
QUOTE(Ozono_skyle @ 2007 04 20, 11:54)
niu parejau jau gelezuota...

Welcome to the club drinks_cheers.gif

Na, as prisipazinsiu, kad man irgi nepatinka su breketais ir as jau ju beveik kaip ir nebenoriu, bet jau ner kur trauktis lotuliukas.gif
Ko man truksta labiausiai (greta visu kitu nepatogumu ir prasto vaizdo - vis tik mano virsutiniai buvo tiesus, tik su pasislinksusiu centru, o dabar ant ju gelezys), tai PAEST kaip zmogui.
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2007 04 19, 09:30)
Aš buvau praeitą savaitę konsultacija, kai nieko nedarė tik pažiūrėjo į dantis ir kalbėjomės 40 Lt, po to dariau šoninę nuotrauką ir panoraminę, tai  85 Lt, siandien vėl einu - nešu nuotraukas rodyti žiūrėsiu ką sakys ir matyt vėl bus 40 Lt už konsultaciją  doh.gif O dar laukia gana rimta operacija ten vėl kainuos  doh.gif
Tiesa, gal kuri esat dariusi alerginius tyrimus vaistams, man būtinai reikia išsitirt kam iš nuskausminamųjų aš alergiška, bet nežinau kur tai daro  ax.gif

Sveikute,
niu as nezinau, kur tuos alerginius tyrimus darytis, manau, kad bet kurioj poliklinikoj daro, bet zinok, kai mano mamai dare operacija, tai jai jokio anestetiku tyrimo nepadare, o anksciau jokiu operaciju neturejo ir nezinojo, ar yra alergiska kokiem nors narkozes vaistam ar ne, bet va, per operacija pasireiske alergine reakcija - uztino gerklos, stemple, kvepavimo takai, sustojo kvepavimas, teko intubuoti, gaivinti, nu zodziu, aciu uz gyva mama, nors operacija buvo tikrai nesudetinga ir trupma, o uzsitese su tokiom komplikacijom...tai cia ne juokai, butinai pasirupink tokiais testukais...
Papildyta:
QUOTE(Rudenėja @ 2007 04 20, 13:05)
Welcome to the club  drinks_cheers.gif

Na, as prisipazinsiu, kad man irgi nepatinka su breketais ir as jau ju beveik kaip ir nebenoriu, bet jau ner kur trauktis  lotuliukas.gif
Ko man truksta labiausiai (greta visu kitu nepatogumu ir prasto vaizdo - vis tik mano virsutiniai buvo tiesus, tik su pasislinksusiu centru, o dabar ant ju gelezys), tai PAEST kaip zmogui.

Aciu, kad priemet i savo tarpa, nes vienai tikrai daug sunkiau butu...net nzn, ka cia ir begalvot, kai atrodau kaip baidykle...vien zo...kambarioke guodzia, kad "beveik nieko nesimato" doh.gif ot, prajuokina jinai mane kartais... lotuliukas.gif
cia ir aklas pastebetu juodulius ant dantu...niu bet nieko...tikiuos, kai pasitiesins tie dantukai, tai biski geriau atrodyt...

P.S. jau praejo 2 val po uzdejimo, tai jau galiu valgyt ar dar ne? as buvau taip susijaudinus, kad uzkrito man, kiek laiko ten man sake nevalgyt, nes vis i veidrodi ziurejau ir baisejaus...
Atsakyti
QUOTE(Ozono_skyle @ 2007 04 20, 12:54)
Vaje, mergytes...
niu parejau jau gelezuota...niu zinokit, taip baisiai gyvenime nesu atrodzius, tai nerealiai slyksciai jauciuos...nei ten skauda labai, nei ka, nu bet jau taip baisiai man jie atrodo! blink.gif ant kreivu dantu tie breketai patys tokie kreivi...o pvz draugei mano tai nerealiai tinka, tokia zavi su jais atrodo, o as...eina sau...einu is tu nervu parukyt, nors nerukau... verysad.gif  ortodontas sake, kad per 2 men issitiesins ir tada jau geriau atrodys, bet kaip dar tiek laiko pratempt?...o ryt dar rengini vedu ir siaip visus pagasdinsiu univiere nerealiai...
P.S. o jus, mergytes, tai dar labiau gerbiu ir didziuojuosi visomis, nes tikrai cia ne siaip sau tie breketai, o rimtas isbandymas ir tikrai jam pasiryzt reikia...saunuoles visgi mes visos!  blush2.gif  nors baisu eit man is namu...

Pirmiausiai, sveikinu susidejus breketukus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Beskaitydama taip prisijuokiau - kad galiu pasakyt, kad nuotaika man pakelei visai dienai lotuliukas.gif
As tikrai manau, kad neatrodai tu su jais baisiai schmoll.gif Breketai priduoda kazkokio tokio zavesio mirksiukas.gif as nors ir su keramikiniais breketais, irgi labai pergyvenau, bet kai is keliu zmogeliu isgirdau, kad man jos labai tinka ir kad rodomo demesio del ju nesumazejo - tai dabar jau nebebijau nei sypsotis nei kalbeti. Butinai sudalyvauk musu susitikime - kai zinosi, kad toku aplinkui daug - daug drasiau pasijusi mirksiukas.gif
Papildyta:
Valgyti as manau jau seniai gali. Bent jau man tai nieko tokio neminejo kai uzdejo.
Tik nevalgyk nieko kieto, nes tada ryskiai pajusi kad breketus turi mirksiukas.gif ir kad dantukai jau biski juda is savo vietos mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Ozono_skyle @ 2007 04 20, 11:54)
Vaje, mergytes...
niu parejau jau gelezuota...niu zinokit, taip baisiai gyvenime nesu atrodzius, tai nerealiai slyksciai jauciuos...nei ten skauda labai, nei ka, nu bet jau taip baisiai man jie atrodo! blink.gif ant kreivu dantu tie breketai patys tokie kreivi...o pvz draugei mano tai nerealiai tinka, tokia zavi su jais atrodo, o as...eina sau...einu is tu nervu parukyt, nors nerukau... verysad.gif  ortodontas sake, kad per 2 men issitiesins ir tada jau geriau atrodys, bet kaip dar tiek laiko pratempt?...o ryt dar rengini vedu ir siaip visus pagasdinsiu univiere nerealiai...
P.S. o jus, mergytes, tai dar labiau gerbiu ir didziuojuosi visomis, nes tikrai cia ne siaip sau tie breketai, o rimtas isbandymas ir tikrai jam pasiryzt reikia...saunuoles visgi mes visos!  blush2.gif  nors baisu eit man is namu...

nu va, turim dar viena breketininke lotuliukas.gif
as, kaip ir Agnuzele, manau, kad visai gerai tu ten atrodai, tik siaip dar akys prie vaizdo nepriprato biggrin.gif
man breketai irgi kreivai sudeti, ypac apacioje, matyt taip turi buti tongue.gif

Atsakyti
niu mergikes, tikrai labai aciu, kad jus taip mane palaikot, bet nematet manes - nesakykit doh.gif kazkoks kosmaras, tokie juoduliai ant dantu...vaje... lotuliukas.gif dabar ir paciai kazkaip juokinga...ironiskai taip...niu bet butinai sudalyvausiu susitikime, kad pacios isitikintumet, kad jum tikrai nera ko pergyvent kai palygini su manim thumbup.gif
valgyt ir siaip nieko negaliu, nes taip skauda dabar...kai uzdejo, tai pamaniau, nieko sau, jei tik taip vers, tai super - nieko baisaus...o vat dabar pabudau ir supratau, kad puse veido is to skausmo nejauciu...

Dar norejau paklaust, ar kokia specialia dantu pasta valote dantukus ar galiu ir su paprasta, niu kokia colgate ar pan? nes kazkaip nebepaklausiau ortodonto...

Noriu valgyt! blink.gif
Papildyta:
QUOTE(La fraise @ 2007 04 20, 15:26)
nu va, turim dar viena breketininke  lotuliukas.gif
as, kaip ir Agnuzele, manau, kad visai gerai tu ten atrodai, tik siaip dar akys prie vaizdo nepriprato biggrin.gif
man breketai irgi kreivai sudeti, ypac apacioje, matyt taip turi buti  tongue.gif

o joooo...apatiniai tau kreivi, o man virsutiniai, kurie labai labai matosi...zinau, kad taip turi buti, ka padarysi...man dar apacioj nesudejo, o jau tada tai tikrai visus pajuokinsiu... unsure.gif
Atsakyti
laba naktis hi.gif
QUOTE(Ozono_skyle @ 2007 04 20, 10:54)
Vaje, mergytes...
niu parejau jau gelezuota...

sveikinu apsigeležavus 4u.gif Nepergyvenk, nemanau kad breketai taip gadina žmogaus išvaizdą, čia tik tau taip atrodo dėl neįpratimo 4u.gif Viskas bus ok, priprasi greit drinks_cheers.gif
Viena grupiokė dar mokykloje nešiojo breketus, tai sakė kad gaila nusiimt buvo, o dabar į mano dantis breketuotus atsižiūrėt negali lotuliukas.gif O ir man pačiai patinka, dar daugiau šypsotis pradėjau biggrin.gif
Dantis valausi ta pačia pasta kur ir anksčiau smile.gif Bandžiau ortodontės išklausinėt apie pastas, tai pasakė kad jokių specialių nereikia (t.y. stiprinančių ar dar kitokių), svarbiausia kruopštus valymas.

QUOTE(Mirora @ 2007 04 20, 10:48)
As kai dejausi, tai buvau susitarusi, kad des po poros savaiciu, bet labai norejau ir prasiau, kad detu anksciau, bet negalejo, nebuvo vietos. Tik kita diena sedziu darbe skambina, ir sako, kad vat galiu atvaziuoti po darbo ir man uzdes breketus.  bigsmile.gif Kaip koks griaustinis is giedro dangaus. Ir smagu ir susijaudinau, bet kazkaip supanikuoti nespejau, nebebuvo laiko tam.  ax.gif
Atvaziavau, atsisedau, issiziojau ir po nepilnos valandos jau su breketais biggrin.gif

O del lupu dziuvimo, as irgi pastebejau, kad man jos dazniau dziuna po uzdejimo.

Man panašiai buvo drinks_cheers.gif atejau pas ortodontę, maniau gumas dės (galvojau, nes praeitą kartą norėjo dėt ir nesudėjo), bet jinai pradėjo klijuoti brekečiukus. O atėjau netgi pinigų nepasiėmus kiek reikia, tai paskui turėjau namo pinigų važiuot, bet jau po miestą lėkiau tai išsišiepus, ir vis dantis apžiūrinėjau, netikėjau lotuliukas.gif Labai gerai, panikai laiko nebuvo biggrin.gif
Papildyta
Ir man labiau lūpos džiūna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ri_a: 20 balandžio 2007 - 23:07
QUOTE(Ri_a @ 2007 04 21, 00:02)
Dantis valausi ta pačia pasta kur ir anksčiau smile.gif Bandžiau ortodontės išklausinėt apie pastas, tai pasakė kad jokių specialių nereikia (t.y. stiprinančių ar dar kitokių), svarbiausia kruopštus valymas.

Sveikutes! O as tai savo nuoziura pradejau pirkti tas brangesnes pastas - Sensodine su padidintu fluoro kiekiu, Parodontax ir pan. Ir dar prie to visa laika skalavimo skysti naudoju. Bet ir tai kazkaip nepadeda - prie apatiniu man taip sunku prieit su sepeteliu, kad pastebejau, jog jie eme tamseti verysad.gif Na bet nezinau, kaip juos ten nusveisti kaip reikiant....
Smagiai pasibukite meete - as tai niekaip negalesiu, nes visa savaite kasdien po darbo turiu rimtu uzsiemimu, kurie nezinia kada baigsis doh.gif Uztai taip retai ir i SM beilendu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapho: 21 balandžio 2007 - 09:45
As tai dabar isvis neisivaizduoju kaip man tuos dantukus issivalyti, kai man taip juos gelia...net su dantu sepeteliu negaliu priliest, nekalbant apie siula tarpdanciams...tai per kancias patrinu kiek ir su skalavimo skysciu skalauju, kai tiap skauda, nzn, ar imanoma geriau, bet kai jau nustos verzti, tai uzsiimsiu rimtai su tais valymais g.gif
o jus, mergaites, kiek mazdaug laiko sugaistate rytais ir vakarais nesikrapstydamos su tais dantukais? siaip smalsu, nes neisivaizduoju, kiek laiko ten juos trint reikia... blink.gif
Atsakyti
Man tai jau savotiška fobija išsivystė, vis atrodo kad blogai išsivaliau doh.gif , be to apatiniai dantys smulkus, o su priklijuotais breketais ten išvis sudėtinga pasiekti blush2.gif
Valau kol pradeda atrodyti kad gana (kartais taip atsibosta tas ritualas), ryte trumpiau, nes pamiegoti mėgstu tongue.gif
Ozono_skyle, jei skauda, netrink, tas skausmas greit praeis 4u.gif Man irgi kol skaudėjo tai tik su skalavimo skysčiu paskalaudavau. O tau ant abiejų žandikaulių iškart suklijavo?
Atsakyti