Įkraunama...
Įkraunama...

Breketininkių Vilniečių pokalbiai

QUOTE(Miestiete @ 2007 05 18, 15:04)
Sveikos merginos! Priimkit ir mane i savo buri  4u.gif

Kai ieskojau info apie breketus savu laiku, tai neturejau su kuo pasikalbet, o dabar netycia cia atradau jus!  thumbup.gif

Prisistatau smile.gif
Jei iki rugsejo nenuims dar, tai bus tuo metu jau 2 metai kaip nesioju - aisku tikiuosi kad nuims iki tada...  g.gif  Nesioju keramikinius (nuo vaikystes kraciausiu geleziniu, vis delto grozio  blush-anim-cl.gif  ), aisku galuose geleziniai. Nors jau ir i prieki kai kuriuos gelezinius idejo  g.gif
Gydausi pas Urbonaviciene Pamenkalnio g. Cia supratau ji nera populiari  g.gif  Iskart atsiprasau nespejau dar perskaityt visos diskusijos, tai galiu kazka ir ne i tema  tongue.gif

Siaip su breketais del isvaizdos kazkokio nemalonumo tikrai nejauciu, bet kas labiausiai vargina tai skausmas...  doh.gif  Pastaruoju metu (nors atrodo esminiai paslinkimai seniai padaryti...)tai po apsilankymo 2 dienas geriu nuskausminamus, ir dar savaite maista labai pasiziuriu - palyginimui, savaite nevalgau agurku, nes atseit per kietas jau maistas  doh.gif  Paskui jau normaliai...

Tai tiek, draugausim?  rolleyes.gif

aha bigsmile.gif draugausim bigsmile.gif

QUOTE(coralux @ 2007 05 18, 16:17)
Sveikos, merginos  4u.gif

priimkite ir mane i savo buri.
Vakar buvau pas gydytoja ir pagaliau apsisprendziau detis breketus. O kaip bijau!
Dar turiu savaitele apsisprendimui, kokius geleziukus rinktis. Siaip tai as noreciau tu, kurie maziau matosi, nes bijau, kad uzkompleksuosiu juodai...  g.gif
Na, bet paskaicius jusu komentarus kazkaip lengviau darosi  smile.gif
Geros dienos jums visoms! 4u.gif

sveika cool.gif

as tai kazkaip jokiu kompleksu nejauciu blush2.gif sypsausi visu pajegumu, net pamirstu kartais, kad breketuota esu ax.gif
Atsakyti
Miestiete is Coralux - sveikos prisijungusios i musu buri 4u.gif

Vakar buvo ta diena, kurios labai bijojau. Jau siek tiek buvau apsipratusi su tom gumom tarp kruminiu dantu, netgi valgydavau normaliau. Bet vakar turejo sudeti ziedus ir juos sujungti vielute per gomuri. Na galvojau, kad tada tai tikrai nieko nebegalesiu daryti. blink.gif
Bet nieko labai baisaus nenutiko. bigsmile.gif Man uzdejo ziedus, kurie jau buvo sujungti vielute, pritaikyta prie mano gomurio islinkimo. Ji yra plona ir bejeik prigludusi prie gomurio. Kalbejimui beveik netrukdo, dantukus siek tiek skauda. Problema, tik kai valgai, tai maistas stiringa uz tos vielutes. Na bet tai nieko palyginus su tuo, kai negali valgyti visai tongue.gif thumbup.gif
Blogiausias dalykas, kad siandien atsikeliu ir baisigai liezuvi skauda. Kai miegu, matyt, jis prisispaudzia prie vielutes. Tai atsirado net dryzis per viduri. blink.gif
Na bet vistiek patenkinta esu, nes blogiausia bent jau trumpam laikui praejo ax.gif

Liudna, kad kitas apsilankymas tik po menesio, tai labai ilgai laukti teks g.gif

O, beje, del kompleksavimo, tai as irgi pastebiu, kad kartais net pamirstu, kad su breketais esu, todel tikrai nepergyvenkit mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip smagu kad taip priemet 4u.gif

Mirora uzjauciu, nebuvau susidurus su tokiu dalyku, bet skamba nekaip... doh.gif

O kaip jus girdejot, ar butina gydymo pabaigoj nesioti gumytes tarp virsutiniu ir apatiniu dantu, kurios del sakandzio? Ar visiems ju reikia, ar galima ir isvengt? blush2.gif Man buvo sake kazkada nesiot, bet tada mano breketas atsiklijavo, tai paskui nebesake kad reikia. Uztat spejau tik pabandyt tas gumytes - vajej kaip skauda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miestiete @ 2007 05 19, 22:23)
Kaip smagu kad taip priemet  4u.gif

Mirora uzjauciu, nebuvau susidurus su tokiu dalyku, bet skamba nekaip...  doh.gif

O kaip jus girdejot, ar butina gydymo pabaigoj nesioti gumytes tarp virsutiniu ir apatiniu dantu, kurios del sakandzio? Ar visiems ju reikia, ar galima ir isvengt?  blush2.gif  Man buvo sake kazkada nesiot, bet tada mano breketas atsiklijavo, tai paskui nebesake kad reikia. Uztat spejau tik pabandyt tas gumytes - vajej kaip skauda  doh.gif

Miestiete - Gal gali placiau papasakoti kas tai per gumytes? Nelabai supratau, kur jos tvirtinasi? Ka jos daro sakandziui? Na tiesiog placiau papasakok. blush2.gif
Nes man kito apsilankymo metu des gumyte ant virsutinio zandikaulio vieno kruminio danties ir sujungs kazkaip su apatinio zandikaulio pasvirusiu kruminiu dantimi, ir tokiu budu bandys ji tiesinti. Tai as neisivaizduoju kaip tai atrodo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirora @ 2007 05 21, 08:31)
Miestiete - Gal gali placiau papasakoti kas tai per gumytes? Nelabai supratau, kur jos tvirtinasi? Ka jos daro sakandziui? Na tiesiog placiau papasakok.  blush2.gif
Nes man kito apsilankymo metu des gumyte ant virsutinio zandikaulio vieno kruminio danties ir sujungs kazkaip su apatinio zandikaulio pasvirusiu kruminiu dantimi, ir tokiu budu bandys ji tiesinti. Tai as neisivaizduoju kaip tai atrodo  blink.gif

Negalvojau kad dar ir tiesina su gumytem blush2.gif

As turiu omeny gumytes, kurios virsuj tvirtinasi ant iltinio berods, o apacioj ant kruminio (taip skersai gaunasi), ir tokiu budu atseit dantys naturaliai pasistumia tai, kad sakandis butu geresnis, kaipo sujungia virsu su apacia. Tas gumytes paciai reikia uzsideti, ir valgant issiimineti. Jos buna tokiam maisely, ant kurio nupiestas ozys atrodo su ragais, tai mano gydytoja kazkaip panasiai ir vadina - oziu ar kazkaip biggrin.gif Ne sitos pas tave?
Bet su tom gumytem tai tikrai nekas, nes kai jas uzdedi, tai tikrai atrodo susirakina virsus su apacia, net sunku issiziot, per jega blink.gif Uztat as ir klausiu, idomu ar visom to reikia, ar gal nebutinai wink.gif
Beje sian einu pas gydytoja, jei kas naujo, papasakosiu blink.gif
Atsakyti
Sveikutes tongue.gif
Oho kiek cia naujokiu per savaitgali prisijunge tongue.gif
Labai fainai, kad musu burys vis dideja ir dideja 4u.gif fainai tongue.gif

Miestiete ir coralux - sveikos prisijungusios 4u.gif
Miestiete - as taip pat su keramikiniais breketukais mirksiukas.gif
Coralux - jei jauti kad gali kompleksuoti su metaliniais breketais ir jei tau leidzia galimybes - tai dekis keramikinius - jie taip pat labai gerai viska sustato i vietas (aisku reikia ziureti kiekviena konkretu atveji).

Pas mane kaip ir su dantukais bedu jokiu nera - gydytoja mane uzrase dabar tik lipos 4 dienai - tai tikriausiai juda jie po truputi:) - o taip noretusi kad greiciau i vietas susistatytu mirksiukas.gif Gydytoja biski atostogauti isvaziuoja - tai tik tokiai datai turejo laisvu vietu mane uzrasyti.
Ir jau sypsotis ismokau normaliai - kad foto graziai gautusi - si savaitgali buvau gimtadieni - foto jau liuks mirksiukas.gif bent jau didzioji dalis mirksiukas.gif trinti jau nebereikia mirksiukas.gif

Tiesa, vakar buvau tokioj nedidukej kavinukej senamiesti Saviciaus gatvej. Pavadinimas "Blusyne" tongue.gif - labai jaukus mazutis restoranelis. Siulau nueiti kada prie progos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miestiete @ 2007 05 21, 09:46)
Negalvojau kad dar ir tiesina su gumytem  blush2.gif

As turiu omeny gumytes, kurios virsuj tvirtinasi ant iltinio berods, o apacioj ant kruminio (taip skersai gaunasi), ir tokiu budu atseit dantys naturaliai pasistumia tai, kad sakandis butu geresnis, kaipo sujungia virsu su apacia. Tas gumytes paciai reikia uzsideti, ir valgant issiimineti. Jos buna tokiam maisely, ant kurio nupiestas ozys atrodo su ragais, tai mano gydytoja kazkaip panasiai ir vadina - oziu ar kazkaip  biggrin.gif  Ne sitos pas tave?
Bet su tom gumytem tai tikrai nekas, nes kai jas uzdedi, tai tikrai atrodo susirakina virsus su apacia, net sunku issiziot, per jega  blink.gif  Uztat as ir klausiu, idomu ar visom to reikia, ar gal nebutinai wink.gif
Beje sian einu pas gydytoja, jei kas naujo, papasakosiu  blink.gif

As matai, dar tiksliai nezinau, kokios tai bus gumytes, bet ortodontas man sake, kad butent taip ir reiks daryti-tai yra paciai uzsideti, ir valgant issiimti. Velnias kaip nenoriu as ju, jeigu tokios problemos buna. schmoll.gif Tai kaip tokiu atveju kalbeti reikia? blink.gif

Ne bet siandien as apie tai nenoriu galvoti, nes grazus oras uz lango, ir karsta kabinete doh.gif Taip norisi kur prie ezeriuko kokio cool.gif
Atsakyti
O šiaip jūs dažnai susiduriat su tokiu dalyku, kad užrašymai kitam vizitui būna vėlesni nei reikėtų? Pvz. gydytoja sako užrašyti po 4 sav., o vieta būna po 5 sav.? Man taip pastoviai būdavo, ir buvau vienu metu baisiai pasipiktinus, nes galutinai breketų nešiojimo laikas prailgėja kokiais pora mėnesių g.gif

Agnužėle, visai suintrigavai su ta kavinuke, reiks patikrint tongue.gif

Mirora, kaip tik gumytes man ir liepė nešiot vakar doh.gif Bet kadangi aš jau gydytojai spėjau pasiskųst kad labai nenoriu ir man baisiai skaudėjo tada kai bandžiau, man davė ne tokias tamprias, tai visai pakenčiama.

Tai štai, šitos gumytės tokios nedidukės, permatomos. Kur pasakojau kad ant maišelio, kurioje jos sudėtos nupieštas ožys, tai ten buvo tvirtesnės gumytės, ant maniškių dabar nupieštas tigras - žodžiu adaptuota vaikam lotuliukas.gif Tai vat gumytę užkabinu už viršutinio iltinio danties breketo krašto ir už apatinio krūminio (paskutinio) danties breketo. Ir neva tokiu budu sutvarkomas sukandimas, nes kaipo viršų pritraukia prie apačios ir atvirkščiai. Sunku papasakot doh.gif Nu žiūrėsim koks čia bus rezultatas...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Man tai sekanti karta (birzelio viduryje) jau turbut des aacioje breketus. Dabar jau virsutini lanka prisuko su vielom (agga, dabar jau zinau, apie ka ten snekejote, kad "suka", o as nezinojau lotuliukas.gif lotuliukas.gif ), o ne su gumytem.
Atsakyti
Miestiete, del uzrasymo as manau priklauso nuo ortodonto mokejimo planuotis laika mirksiukas.gif maniske (Latkauskiene) - nu kazkaip jokiu problemu. kada uzraso - visada ir nueinu pas ja tuo laiku. Nu ten plius minus kelias minutes tenka palaukti. Aisku man patogiau eiti labai anksti is ryto - kazkada paklausiau ar galima butu kokia puse 8, ar net 7 - bet kadangi gydytoja atvazineja is Kauno - tai liepe pagaileti jos ir leisti bent jau valandziuke ilgiau pamiegoti mirksiukas.gif
Atsakyti
O geras! Apie sukima nieko negirdejo? o kam ten suka? nes man tik gumytem prispaudzia ir viskas smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivuxas @ 2007 05 23, 14:58)
O geras! Apie sukima nieko negirdejo? o kam ten suka? nes man tik gumytem prispaudzia ir viskas smile.gif ax.gif

Tai pasirodo, kad cia skirtingai kiekvienom. As is pradziu galvojau kas cia per gumytes g.gif , nes man tokiu niekad nedejo ir gumytem netvirtino. Visada su tokiom vielutem kiekviena breketuka pritvirtindavo. Paskutini karta gal ant kokiu dvieju breketu ant kruminiu dantu uzdejo gumytes, bet as ju kaip ir neiziurau.... O visalai paima toki aparata vielutei uzsukti ir tau pries akis taip uzsuka.... blink.gif man tai jausmelis... blink.gif ...labai nemalonu kai po to ta vielute nukerpa... net iki koju pirsciuku nurina siupuliukai blink.gif
Nepatinka man ta procedura schmoll.gif
tongue.gif
Atsakyti