Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Daiva @ 2007 04 24, 14:59)
Jei gydytoja patvirtintų, kad tikrai yra geltonkūnio fazės nepakankamumas (progesterono trūkumas antroj ciklo pusėj), gali paskirti gerti iš karto po ovuliacijos kiekvieną ciklą ir iki pastojimo, nes be progesterono to pastojimo gali taip ir neužfiksuoti (tiesiog nepastotum ar persileidimas įvyktų dar iki mmm). Bet čia aš kalbu daugiau hipotetiškai - viską spręsti turi gydytojas smile.gif Kiek pamenu berods pas Natali ir buvo vienintelė diagnozė - geltonkūnio fazės nepakankamumas ir ji nepastojo daugybę metų.

O dabar man klausimas iškilo...
Jei vistik per ovuliacija pavyksta pastoti, bet negeri Duphaston, nes apie neštumą sužinai tik kai neateina mm ar tai gali įtakoti gemaliuko vystymosi atsilikimus?
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2007 04 24, 15:36)
O dabar man klausimas iškilo...
Jei vistik per ovuliacija pavyksta pastoti, bet negeri Duphaston, nes apie neštumą sužinai tik kai neateina mm ar tai gali įtakoti gemaliuko vystymosi atsilikimus?

tokiu atveju gydytojai skiria duphastona gerti nuo 15cd iki kol pasorodo mm, arba sekmingai gerti toliau jei "tos bjaurybes" ir neateina biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Erode @ 2007 04 24, 15:11)
Yra tireotropinis skydliaukes hormonas, TTH, laisvas tiroksinas LT4, trijodtironinas T3.

tireotropinis hormonas - TSH
laisvas tiroksinas - FT4
trijodrtironinas - FT3 - ar ne taip jie vadinasi sutrumpintai? g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvirbliukė @ 2007 04 24, 15:44)
tokiu atveju gydytojai skiria duphastona gerti nuo 15cd iki kol pasorodo mm, arba sekmingai gerti toliau jei "tos bjaurybes" ir neateina  biggrin.gif
Papildyta:

Mano atveju aš pastojau ir to nežinojau, kadangi visi buvo praradę viltį ir, kad ji vėl atsirastų..turėjau sulaukt mm ir darytis loporaskopiją, bet mm nesulaukiau.. ir tik tada pradėjau gert Duph, o paskui "sėdau" ant Crinone.. deja mažius nuo pat pradžių buvo per mažas ir džiugino mane tik 10savaičių.
Tai vat aš ir galvoju, kad gal tos 2 savaitės iki laukiamų mm galėjo jam pakenkt, nes negavo reikalingų medžiagų nuo pat pradžių dėl geltonkūnio nepakankamumo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvirbliukė @ 2007 04 24, 16:44)
tokiu atveju gydytojai skiria duphastona gerti nuo 15cd iki kol pasorodo mm, arba sekmingai gerti toliau jei "tos bjaurybes" ir neateina  biggrin.gif
Papildyta:

tireotropinis hormonas - TSH
laisvas tiroksinas - FT4
trijodrtironinas - FT3 - ar ne taip jie vadinasi sutrumpintai? g.gif  g.gif

Taip, jie taip ir vadinasi, dar TSH kartais TTH vadinamas. Tai skydliaukes hormonai, ir juos tiriant KT vartojimas neturi itakos, taciau jei nori ishsitirti ir lytinius hormonus, tuomet pasidomek ar KT vartojimas neturi itakos.

Atsakyti
QUOTE(naska @ 2007 04 24, 16:17)
Taip, jie taip ir vadinasi, dar TSH kartais TTH vadinamas. Tai skydliaukes hormonai, ir juos tiriant KT vartojimas neturi itakos, taciau jei nori ishsitirti ir lytinius hormonus, tuomet pasidomek ar KT vartojimas neturi itakos.

blink.gif na o cia ne bendrai? radau kad tuos tyrimus daro Traku gatvej - tai nuveisiu ir paklausiu biggrin.gif
o tada su jau turimais rezultatais eisiu pas gydytoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2007 04 24, 16:57)

Tai vat aš ir galvoju, kad gal tos 2 savaitės iki laukiamų mm galėjo jam pakenkt, nes negavo reikalingų medžiagų nuo pat pradžių dėl geltonkūnio nepakankamumo  g.gif

kažin Gintute ar berasi atsakymą į šitą klausimą wub.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, šiandien gavau progesterono atsakymą. adryta 20 c.d. Rezultatas - 70,62. Ar pas mane viskas tvarkoj? Kaip manot, ovuliacija vyksta. Kitą sav. tą atsakymą nešiu K., bet man labai nekantru blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sesita @ 2007 04 26, 10:52)
Sveikos merginos, šiandien gavau progesterono atsakymą. adryta 20 c.d. Rezultatas - 70,62. Ar pas mane viskas tvarkoj? Kaip manot, ovuliacija vyksta. Kitą sav. tą atsakymą nešiu K., bet man labai nekantru  blush2.gif

puikus rezultatas bigsmile.gif
ovuliacija įvykus smile.gif
Atsakyti
Valioooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ačiū už atsakymą 4u.gif . Na bent jau ši problema mane aplenkė, o tai visai nosį buvau nukabinus smile.gif
Atsakyti
Gal kas galetumet pakomentuoti kaip pas mane su ta ovuliacija ax.gif

21c.d. dariausi PRL, P, T.

PLR 8.57 (norma 3.2-22.7ng/ml)
P 17.53 (folikuline 01.-1.5ng/ml
ovul.pikas 3.8-28ng/ml
liuteinine 2.5-38(? neiziuriu skaiciuko)
T 0.915 (norma 0.49-3.39 nmol/l)

Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2007 04 26, 15:21)
Gal kas galetumet pakomentuoti kaip pas mane su ta ovuliacija  ax.gif
21c.d. dariausi PRL, P, T.

PLR  8.57 (norma 3.2-22.7ng/ml)
P    17.53 (folikuline 01.-1.5ng/ml
                ovul.pikas 3.8-28ng/ml
                liuteinine 2.5-38(? neiziuriu skaiciuko)
T    0.915 (norma 0.49-3.39 nmol/l)

Viskas pas tave normose. mirksiukas.gif
Tai vadinasi viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Arita @ 2007 04 26, 16:32)
Viskas pas tave normose. mirksiukas.gif
Tai vadinasi viskas  thumbup.gif

Ačiū Arita wub.gif
O aš taip pergyvenau... doh.gif
Atsakyti