QUOTE(Žiogelis @ 2008 06 04, 15:27)
Nesuprantu, iš kur tas nusistatymas, kad moteris gimdydama turi tylėti? Man tai tarsi pažeminimas koks. Sutinku, mediciniškai gal ir paaiškinama tai, kad kai reikia stumti, rėkimas trukdo. Bet leiskite moteriai pasirinkti pozą stūmimui, ir jai net į galvą neateis rėkti! Per gimdymus buvau tik vieną kartą ant nugaros, kai tikrino prasivėrimą. Daugiau manęs niekas nė jėga nebūtų apvertęs - skauda žymiai labiau. Natūralu, kad moteris per skausmą ieško pozos, tokios pozos, kuri yra patogiausia vaikui užgimti. Tada ir skauda ne taip, kad rėktum iš nevilties, ir vaikeliui lengviau ir intervencijų mažiau reikia. Tik va, gydytojams ne taip patogu, tai ir neleidžia. Bet kas yra svarbiau gimdymo metu? Mama ir vaikas, ar stereotipiniai gydytojo nusistatymai?
O kartais garsas kaip tik padeda tikslingai nukreipti sąrėmį ar stangą. Tik tam reikia pasiruošti. Gimdydama pirmą kartą "riaumojau kaip tigras" (čia vyro žodžiai), bet man tai labai padėjo, tai nebuvo nevilties šauksmas. O kai gimdžiau antrą, norėjosi tik būti savyje ir tyliai niūniuoti. Antroji užgimė per vieną stangą, ją tiesiog iškvėpavau.
Kad nervina kitų riksmai - suprantu. Gimdymas ir nėra viešas veiksmas. galėtų ligoninės pasirūpinti garso izoliacija, bet dėl to gėdinti gimdyvę... nu nesuprantu
Pritariu.

Pirmąkart gimdant ir aš rėkiau, nes žiauriai skaudėjo, kaklelis nesivėrė, tad jį dar" pamasažavo" (nupurto net prisiminus), tai rėkiau kaip nežinau kas. O akušerė pasakė, kad jei nori rėkti - rėk, bet tuomet oro trūksta vaikeliui, tai tada bandydavau kvėpuoti, bet visvien rėkavau. Antrąkart parėkavau labai simboliškai, per paskutiniuosius sąrėmius, kai skausmo pakelti nelabai begalėjau, bet tai buvo tokios aimanos, kad skauda. O trečiakart nesurikau nei karto, o ir reikalo nebuvo. Po trečiojo gimdymo noriu ketvirtojo...
QUOTE(RaGana Esu @ 2008 06 04, 15:38)
bet kaip gali guleti ne ant nugaros,kai prijungta laseline skyscius pumpuoja ir ant pilvo sudeti dirzai tonus fiksuoti?????????//............. stumimas man buvo juoko reikalas, neskaudziau kaip viduriams uzkietejus

bet va saremiukai tai.... jomajoooooooo........... klykiau, o ka daryt,jeigu nesigauna kitaip? bet va,jei gimdyciau antra karta ir jau zinodama,kas laukia, tikrai taip neklykciau. pirmas gimdymas visada skausmingiausias visais atzvilgiais..........
Buvo sudėti ir man diržai ant pilvo tonus matuoti, bet gulėjau šonu, kad mažiau skaudėtų ir mano zuikis leistųsi gimdymo takais mums abiems patogiu būdų. Ir mažiau skaudėjo tada...

Viskas priklauso nuo akušerės profesionalumo ir geranoriškumo.