paskaitinejau as cia net keista visos tokios kantruoles tyliai iskentes..........as tai rekiau net stogas kilnojos
nors buvau prisizadejus tyliai iskentet, bet kad labai jau skaudejo

As pabandziau rekti...Man dar labiau suskaudo
Teko kesti inksciant

Rekti tai nerekiau, bet kai akusere vaisaius vandenis paleido, tai labai pradejau dejuoti. Nedejuoti tikrai neisejo, kazkaip is vidaus ta dejone pati isiverze.
Pirma vaika gimdydama nerekiau, gal todel,kad saremius buvau nusiskausminus epiduru, o atkentet reikejo tik pacio proceso metu.
Dabar gimdydama rekiau kiek galejau , ir man nuo to buvo lengviau. Kadangi si kart gimdziau naturaliai (nes nebuvo kada jau nuskausminti), rekiau ir per saremius. Gal buvau tiek iskentus, kad rekiant, atrode,kad isreksiu visa skausma.
Dabar gimdydama rekiau kiek galejau , ir man nuo to buvo lengviau. Kadangi si kart gimdziau naturaliai (nes nebuvo kada jau nuskausminti), rekiau ir per saremius. Gal buvau tiek iskentus, kad rekiant, atrode,kad isreksiu visa skausma.
QUOTE(violla @ 2008 01 28, 19:31)
Pirma vaika gimdydama nerekiau, gal todel,kad saremius buvau nusiskausminus epiduru, o atkentet reikejo tik pacio proceso metu.
as pirma karta irgi nerekiau, uzteko painksti... tikejausi, kad ir antra karta taip bus, deja... jau belipdama ant stalo klykti pradejau... tokiu dalyku negali prognozuoti... skausmas padaro savo ir nera jokio reikalo to gedytis ar ypatingom kantruolem detis... juk svarbiausia rezultatas

Pagimdžiau du vaikus, bet nei su vienu nerėkiau, neinksčiau ir dar kitokio garso neišleidau
, tiesiog nebuvo tam jokio poreikio.
Su pirmuoju sūnumi niekaip neprasidėjo gimdymo veikla, tai skatino, skatino ir dar kartą skatino. Padarė epidūriniį nuskausminimą, kad atpalauduotų gimdos kaklelį. Pamenu, dar nusistebėjau, kaip aš gimdysiu, jei ir taip sąrėmių nejaučiu, o dar epidūrą daro. Taip ir pagimdžiau visai be skausmo, žiūrėdama į ekraną, kada sąrėmis užeina
.
O antrąjį sūnelį pagimdžiau be nuskausminimo, nes nebuvo poreikio. Tiesiog viskas vyko supergreitai ir superlengvai. Važiavome į GN tonų užrašyti, o pasirodo, kad gimdymas prasidėjęs. Taip per 2 val. ir susisukome
. O ir skausmas nebuvo toks, kad reikėtų dejuoti ar aimanuoti. Nedaug trūko, kad gimdymą būčiau pramiegojusi
.

Su pirmuoju sūnumi niekaip neprasidėjo gimdymo veikla, tai skatino, skatino ir dar kartą skatino. Padarė epidūriniį nuskausminimą, kad atpalauduotų gimdos kaklelį. Pamenu, dar nusistebėjau, kaip aš gimdysiu, jei ir taip sąrėmių nejaučiu, o dar epidūrą daro. Taip ir pagimdžiau visai be skausmo, žiūrėdama į ekraną, kada sąrėmis užeina

O antrąjį sūnelį pagimdžiau be nuskausminimo, nes nebuvo poreikio. Tiesiog viskas vyko supergreitai ir superlengvai. Važiavome į GN tonų užrašyti, o pasirodo, kad gimdymas prasidėjęs. Taip per 2 val. ir susisukome

turejau labai linksmus saremius... 4h kas 1.5 minutes... tikrai dejavau... bet rekti nesupratau ko... Gal po to buciau rekusi, nezinau, nes gavau epidura
nuo kurio nieko nebejutau...
tik daug darbo sunkaus kai stumt reikejo... beskausmio.. nebuvo ko rekt... Tiesa sakent, vos neuzmigau po epiduro ant gimdymo stalo
teko deguonies kauke detis, kad apsnudimas dingtu ir stumciau normaliai..
Beje, gretimoj palatoj moteriske be epiduro gimde.. 6h reke nesavu balsu...
Taigi, mano atsakymas kaip isvengti riksmo butu: EPIDURAS VISAGALIS!
aisku, priklauso ir nuo moters... kita labai lengvai gali pagimdyti.. Zinau moteriske, kuri miegojo (ligoninej) ir vidury nakties pati nesuprato kodel ja zadina... Sake: stumk greiciau! Ji: epidura man darykit... Gydytojai juokesi... nera kada, jau lenda!
taip ir pagimde be jokio epiduro per 20 min... Saremiai buvo tokie neskausmingi, kad juos pramiegot sugebejo...

Beje, gretimoj palatoj moteriske be epiduro gimde.. 6h reke nesavu balsu...

Taigi, mano atsakymas kaip isvengti riksmo butu: EPIDURAS VISAGALIS!

aisku, priklauso ir nuo moters... kita labai lengvai gali pagimdyti.. Zinau moteriske, kuri miegojo (ligoninej) ir vidury nakties pati nesuprato kodel ja zadina... Sake: stumk greiciau! Ji: epidura man darykit... Gydytojai juokesi... nera kada, jau lenda!

Aš tai gimdžiaus su skatinamaisiais ir epidūru, bet anesteziologė vėlavo papildyti vaistus, tai maždaug valandą prieš gimdymą parėjo visi skausmai. Ir gan staigiai. Tai iš to netikėtumo ir skausmo tiesiog pačios ašaros riedėt pradėjo. O gydytoja žvalgosi su akušere ir klausia - ko čia verki. Akušerė sako - čia ji iš džiaugsmo, kad greit gymdys.
O šiaip tai rėkt bijojau, bo perskaičiau, kad kai gimdyvė rekia, vaikui deguonies trūksta, o maniškio ir taip tonai padidėję buvo.

O šiaip tai rėkt bijojau, bo perskaičiau, kad kai gimdyvė rekia, vaikui deguonies trūksta, o maniškio ir taip tonai padidėję buvo.
nerėkiau, nes į pabaigą man per sunku buvo nors kokį garsą išleisti, tik dejuoti išėjo... nemoku apsakyti tokios būsenos, na kaip sapnuodama tokia buvau. vyras deguonies šlangutę laikė ir tiesiai ties nosim, negalėjau net žodžio pratarti, kad patrauk, nes nemalonu kai tiesiai į nosį pučia. o kol ne taip skaudėjo, nebuvo reikalo rėkauti. va taip ir pagimdžiau padejuodama po biškį.

QUOTE(londa @ 2008 01 25, 01:45)
paskaitinejau as cia net keista visos tokios kantruoles tyliai iskentes..........as tai rekiau net stogas kilnojos
nors buvau prisizadejus tyliai iskentet, bet kad labai jau skaudejo 

Tik per temstancia nuo skausmo samone pamenu vis atsiprasinejau gydytojos ir akuseres, kad taip saukiu ir garsiai dejuoju, bet be perstojo kartojau, kad man tikrai beprotiskai skauda, o jos vis sypsodamosi ramino, kad galiu saukti tiek, kiek norisi, jei man nuo to lengviau

gimdymo metų būna laikas, kad neįmanoma nešaukti - tai yra normalu ir nereikia giedintis
nors man pačiai po gimdymo visada būna trupūti gieda
. Aplamai šaukti galma, bet geriau tą šauksmą nukreipti į naudą - aukštas riksmas "oj negaliu" gąsdina kitus ir verčia tavo kuną įsitempti, o jeigu šauksi kuo žiemiau, tai net gali padėti kakleliui atsiverti