Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

ax.gif Aš tai rėkiau, net visa ligoninė skambėjo... Man kažkada, kažkas pasakė, kad negalima sulaikyti savyje skausmo ir emocijų, nes tai neigiamai atsiliepia kūdikiui... ax.gif Tai kriokiau, kiek vieko turėjau... lotuliukas.gif Net draugę, kuri taip pat buvo atvažiavus gimdyti, išgąsdinau... blush2.gif
Atsakyti
Manyčiau, kad neteisinga, taip galvoti, mąstyti ir elgtis -
"Aš tai rėkiau, net visa ligoninė skambėjo... Man kažkada, kažkas pasakė, kad negalima sulaikyti savyje skausmo ir emocijų, nes tai neigiamai atsiliepia kūdikiui... Tai kriokiau, kiek vieko turėjau... Net draugę, kuri taip pat buvo atvažiavus gimdyti, išgąsdinau... ". Gimdymo metu tikrai yra sunku, bet tai trunka neamžinybę ir reikėtų pasistengti neprarasti savitvardos ir suvokti, kas vyksta, ką pataria medikai.

Šauksmai, riksmai, panika, manyčiau, gali tik pabloginti situaciją: g.gif
1. Išeikvosi visas jėgas.
2. Neteisingai kvėpuosi ir neteisingai atliksi vaikučio išstūmimą.
3. Vaikučiui pritruks deguonies.
4. Išgąsdinsi vaikutį (yra labai daug straipsnių, kad vaikutis turi gimti ramioje aplinkoje).
5. Pati ir jūsų vaikutis patirs didžiausią stresą.
6. Sudarysite papildomų problemų medikams ir aplinkiniams.
7. Gimdymas netaps pačiu gražiausiu momentu jūsų gyvenime.
8. Įgysite ilgalaikį baimės jausmą. schmoll.gif

Manau, kad galima šiais klausimais pasitarti ir su jus nėštumo metu prižiūrinčiu gydytoju ar gydytoju, akušere, kurie priims gimdymą. Jie jus labiau įtikins, išsakys motyvus ir patars kaip elgtis, tvardytis, kaip nukreipti skausmą ir panašiai. Turite iš anksto tinkamai pasirengti psichologiškai, apmąstyti ir be jokios panikos pagimdyti vaikutį. Linkiu kuo geriausios sėkmės, lengvo gimdymo ir sveiko vaikučio. wub.gif

Atsakyti
QUOTE(RVJ @ 2007 02 02, 23:34)
Kai kurioms gimdyvėms, esant skausmams, nepavyksta išvengti riksmų. Kodėl taip atsitinka, kokiu metu tai būna, kaip reguoja su jumis esantys, koki būna medikų komentarai? Kas tokiose situacijose sugeba nuraminti ir ką daryti, kad taip neatsitiktų? g.gif

oOoOoOO,pamenu as rekavai kaip laukine lotuliukas.gif
is tiesu ruosdamasi gimdymui ir jau vaziuodama i ligonine tvirtai sau pasakiau,kad nereksiu ir nesimaivysiu kaip tos durnes per filmus.tipo negaliu iskentet ar kazkas panasaus.taciau viskas isejo siek tiek kitaip..man buvo gana komlikuotas gimdymas(per saremius plyso gimdos kaklelis) todel isties labai skaudejo.
is pradziu skausma dar pavyko iskesti nerekiant,o giliai kvepuojant,sukandus dantis,bet veliau..pradejau rekti,tai gydytojas man grieztai,bet nepiktai pasake(neatsiminsiu konkreciu zodziu) kazka tokio:Nusiramink,zinojai,kad skaudes,dabar reikia pakenteti,beto kai sauki vaikelis negauna deguonies ir jam tada negerai.na,tai as ir apsiraminau blush2.gif nors seip as tokia esu,kol man grieztai kas nepasako as nesusiemu i rankas,ir dar labai paveike tai,kad vaikeliui negerai kai rekiu,nes tada nekvepuoju.
tau taip pat patariu i tai susikonsentruoti ir bus lengviau istverti mirksiukas.gif
P.S.jei reksi isdzius burna ir plys lupos,o per gimdyma niekas neleidzia vandens gerti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Putlutė: 18 vasario 2007 - 12:30
o kam tų riksmų vengti g.gif gal kam taip lengviau gimdyt cool.gif taigi ne partizanės susirenka, kad tylėtų ir nė garso neišleistų rolleyes.gif aišku, gerai, kai tai truputį kontroliuojama, nes visgi su riksmais išeina ir energija reikalinga gimdymui cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijasta: 25 balandžio 2007 - 09:55
QUOTE(XXXXXX @ 2007 02 18, 01:05)
skaitau ir galvoju.Ar galima uzsiprogramuot.Reksiu.Nereksiu.Kazkaip galvoju,kad jau kaip gausis taip gausis.Gal net pati nejausiu kaip gerkle paleisiu.Nors labai tikiuosi,kad ne smile.gif

Galima tikrai. ax.gif Pirmąją gimdant rėkiau taip, kad turbūt ir Dievas, kurio šakiausi, buvo užsukęs į gimdyklą pažiūrėti į rėkiančią beprotę... doh.gif O laukiantis antrosios pažadėjau vyrrui, kad nerėksiu ir viską pernešiu be jokių žiauriai skausmingų emocijų ir grimasų. Pamenu, kai akušerė įėjo į gimduklą ir pamatė ašaras ir paklausė ar skauda ir ko nešaukiu - atsakiau, kad daviau vyrui pažadą. blush2.gif Tad beveik pavyko, bet per paskutinius sąrėmius jau vyrui pasakiau, kad negaliu ištverti neišliejusi emocijų, tad garsiai dėjavau, bet riksmus sulaikiau savyje. ax.gif
Atsakyti
Na aš specialiai nerėkčiau, bet kad taip gavosi... blush2.gif Nenoriu gąsdinti nieko, bet man taip žiauriai skaudėjo, kad negalėjau ištverti ir riksmas pats iš gerklės sklido, nors iki tol tai galvojau, kad kam čia rėkauja, gal perdėda moeriškės... blush2.gif Pasirodo, neperdeda... Dabar žadu su epidiuru gimdyt, nes geda būtų vėl taip apsirėkt, nes supratau, kad neišlaikau aš garselio, kad ir kaip norėčiau, o norėjau tai tikrai... 4u.gif Čia jau individualiai: vieni pakantesni skausmui, kiti ne, ir tai organizmas toks, nelabai ką čia pakeisi, nebent ilgą laiką skausmu grūdintis... g.gif Aš tai pasirodo, iš tų, kurie skausmui nepakantųs ax.gif verysad.gif Laimė, gydytojai nekomentavo mano riksmo, bet gėda buvo ir prieš juos... blush2.gif
Atsakyti
Iš pradžių per sąrėmius laikiausi didvyriškai ir tyliai kentėjau, tik vyrui rankas laužiau doh.gif lotuliukas.gif Bet artėjant prie pabaigos, tai sąmonė aptemo ir save kontroliuot praktiškai buvo neįmanoma. Kelis kartus tikrai garsiai surikau pamenu blush2.gif Kai jau reikėjo stumti, daktaras paaiškino, kad artėjant sąrėmiui reikia įkvėpt ir stumt tik, sako, nerėk. O aš teisinuosi : negaliu nerėkti, aš negaliu nerėkti ... rolleyes.gif Tipo "leiskit, neuždrauskit" kad maldauju... lotuliukas.gif Sako - jėgų neteksi jei rėksi. Tiksliai - kai pradėjau stumt, nebekilo minčių rėkauti, tik susikaupiau ir dirbau smile.gif
Atsakyti
o man taip dzin buvo kas ka pagalvos ar pasakys. prisipazinsiu- rekiau, kiek tik gerkle leido lotuliukas.gif vos tik prasidejus gimdymui saremiai buvo labai intensyvus, kas 5 min. ir pasirodo, kad gimdos kaklelis ne atsidarinejo, o tiesiog plysinejo doh.gif tai skausmas buvo toks, kad tarpais alpdavau doh.gif ir kai rekiau buvo zymiai lengviau, negu, kad tyleciau. gerai, kad mane i tolimesni kambariuka pagulde per saremius blush2.gif kiek zinau niekam netrukdziau ax.gif tik jau kai stumiau nebesaukiau, nes nieko nebejauciau. palyginus su saremiu skausmais, stumimas buvo niekis mirksiukas.gif

ps. ne kiekviena diena gimdau, tai galima ir parekauti lotuliukas.gif juokauju biggrin.gif
Atsakyti
Per saremius nerekiau biggrin.gif o kam? o kai jau stumiau vaikeli, tai per paskutini stumima gavosi su balsu. akusere tik pasake, kad nereikia sitaip, viskas gerai. bet cia is pastangu gavosi, o ne del skausmo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Nepamenu rėkiau ar ne, vyro paklausiau sakė kad ne tik garsiai dėjavau, tik kai reikėjo stumti tada matyt dėjavau dar garsiau, nes nebegirdėjau ir priėmimo komandos unsure.gif nurodymų. Tik kai jau vyras grižtai p0asakė kad susikaupčiau tai tik tada ir apsiraminau. blink.gif
Atsakyti
Zinojau, kad nereksiu, ir nerekiau. Man tiesiog buvo geda rekti... Gal busiu kategoriska, taciau manau, kad jei pasakai sau - nerekti, tai galima iskesti... milijonus metu moterys gimdo, visoms labai skauda... tik vienos kencia tyliai, kitos visam pasauliui demonstruoja savo skausma...
Atsakyti
Ot tai skirtumas rekei nerekei?!Kiekviena skausma savaip pernesa, kitai rekiant lengviau buna!O isvengti sito neimanoma, kaip bus taip ir bus !Ir kokia cia geda rekti?Geda, kad skauda, kad ne kantri?Ne tas yra svarbiausia...juk tai tokia smulkmena... smile.gif
Atsakyti