Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

Per gimdymą nerėkiau, nes gimdžiau su epidūru - už sienos gimdė moteris, kuri žiauriai ir labai ilgai rėkė, savo gydytojo dar paklausiau, ar ji su nuskausminimu gimdo - sakė, kad taip blink.gif Matyt čia visoms skirtingai - priklauso nuo gimdymo eigos ir daugelio kitų dalykų. Labai bijojau, kad gimdydama neprišnekėčiau vyrui ir gydytojui nesąmonių blush2.gif , nes dėl gimdymo buvau susitarusi, todėl žinojau, kad su tuo gydytoju ir po to gali tekti bendrauti. Per sąrėmius, kol nebuvau gavusi epidūro žiauriai norėjau keiktis ir keikiausi - gerai, kad tik vyras tegirdėjo. O per gimdymą vis kartojau, kad nebenoriu gimdyti, kad nebegaliu, neištversiu, bet jokių rėkimų nebuvo thumbup.gif
Atsakyti
Rėkiau kaip skerdžiama kai pradėjo skatinamuosius leisti ir sarėmis trukdavo po minute, pas mane labai lėtai gimdos kaklelis atsidarinėjo. tuo momentu apie kažkokią gėda net nepagalvojau, už sienos dar dvi gimdyves man choru pritarė, tik jos daug anksciau baigė savo partiją, o aš likau toliau dainuoti solo, tai gydytojai praeidavo pro mano gimdyklos atviras duris susiemę už galvų. na o jau kai leido stumti as be garselio labai lengvai isstūmiau savo pupuliuką, man stumimas buvo palyginti malonumas su sarėmių skausmais
Atsakyti
Per kursus pasakojo kad musu sauksmai labai traumoja vaikely, nes jis labai aiskiai girdi musu balsa ir kuomet mes saukiam jam stresas, nes jisjaucia kad mamai kazkas negerai. g.gif O ir pats gimimas jam stresas g.gif Nezinau kas kaip vyks, epidurio nusprendziau nenaudoti, toks jau mano apsisprendimas, bet ir pasistengsiu nesaukti del savo lelytes. 4u.gif Tikiuosi iseis thumbup.gif
Atsakyti
Aš per stūmimą irgi rėkiau, man taip buvo geriau biggrin.gif Karatistai irgi juk smūgiuojant sušunka, sako smūgis stipresnis gaunasi, ar kažkas panašaus. Tai vat ir man kažkaip geriau ėjosi stumt su rėkimu biggrin.gif Gydytojas dar leptelėjo: nerėk!O akušerė šalia: rėk rėk, jei tik nori tai ir rėk lotuliukas.gif
Atsakyti
Nerekiau,ir nesuprantu,kaip galima rekt g.gif
Salia manes,kitoje gimdykloje,kartu taip pat gimde moteris,tai as nuo jos rekimo vos neisprotejau doh.gif Mano vyras,buves su manimi,padare isvada,kad turbut ji gimdo viena(be vyro) ir jai tai labai baisu,todel ir rekia rolleyes.gif
Atsakyti
o as rekiau ir dar kaip rekiau doh.gif ir visai nerupejo ar kam nors mano rekimas trukdo bet ir akuseres nieko nesake, tik kai pradedavau rekti liepdavo tas dujas kvepuoti, tai as pradedu rekti o vyras man vamzdi i burna lotuliukas.gif gaila kad per ta vamzdi rekimas dar baisiau skamba lotuliukas.gif
o per pirma gimdyma ne garselio neisleidau, tai tikrai ne nuo zmogaus o nuo gimdymo tas rekimas priklauso g.gif man taip atrodo
Atsakyti
o aš kažkaip bijau rėkti blush2.gif nelabai mėgstu viešai emocijas reikšti.man prie vyro net verkti kažkaip nesinori blush2.gif bet jaučiu jei tverti negalėsiu tai rėksiu,tada jau negalvosiu ar kam trukdau blink.gif
Atsakyti
Lengva pasakyti, geda,reik galvoti apie kudikio patiriama stresa ir t.t rolleyes.gif Nemanau, kad kas rektu is malonumo lotuliukas.gif Visos turbut galvoja pries tai, kad geda, nesmagu, kaip cia staugsi. As irgi isivaizdavau, kaip graziai, su sypsena veide gimdau doh.gif Nu bet kai skausmas nezmoniskas jau, tai kaip nereksi, visos gedos isnyksta, apie tai kad vaikui stresas pagalvojau, bet kad iskest negalejau. Klykiau turbut taip, kad visi GN skambejo blush2.gif bet ka daryt,jausmas buvo lyg mane mesinetu is vidaus doh.gif O galiausiai isvis taip akyse aptemo nuo to skausmo, kad ne neprisimenu, kai vaika uzdejo ant krutines, issitryne viskas doh.gif
Atsakyti
vakar kaip tik kalbejau su SB kolega,jis tris vaikiukus turi,tai sake tas gimdymas nebutu toks baisus,jei nesigirdetu kaip moterys klykia blink.gif sake kojas pakerta.Tai va as ir bijau,kad nuvaziuosiu gimdyti rami,o isgirdusi riksmus,pati i chora isijungsiu biggrin.gif nes juk visur raso,kad riksmas sukelia stresa,o kuo daugiau stresuoji-tuo labiau skauda blink.gif
Atsakyti
4u.gif Mano gimdymas truko 14 valandų,o ta,kuri tetruko vos pusvalandį-taip rėkė,taip rėkė,kad net juokas paėmė...aš neeikvojau jėgų rėkimui,o gal neturėjau tam atliekamų jėgų...nežinau,bet tik kai pagimdžiusi išgirdau dukrytės verksmą atsigavau ir pamenu,kad išriedėjo pora ašarų g.gif nors šiaip esu mėgstanti paašaroti... ax.gif
Atsakyti
per savo pirma gimdyma lb ramiai gimdziau,o per antra tai skambejo visi gimdymo namai ,vyras is praziu stovejo salia o kai isgirdo mano balseli tai greit atsoko nuo manes ir visa gimdyma stovejo prie sienos,tai teko gydytojai prie manes stovet lotuliukas.gif aisku poto su vyru juokemes bigsmile.gif
Atsakyti
rekiau kaip nenormali, nes labai jau skaudejo ir ne veltui, gydytojas kazkoks vepla papuole, tai prasikankinau kol jo pamaina pasibaige, o kai atejo kitas gydytojas, tai net pasibaisejo "kodel taip ilgai mama ir vaika kankina", tada viskas pasibaige ant opercines stalo, nes pasirodo buvo komplikacijos verysad.gif taip, kad manau nerekti buvo neimanoma (vyras sake, kad net samone praradinejau, o atsipeikejus vis ji ramindavau biggrin.gif ) tie rekimai, manau priklauso nuo gimdymo, juk kitoms labai lengvai viskas praeina, o kitom tenka ir pasikankinti...
Atsakyti