Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

O kodėl reikėtų vengti, jei tas riksmas veržte veržiasi? Svarbu nerėkauti stūmimo metu, bet manau, kad stumiant nebus nei laiko, nei noro rėkti. O per sąrėmius galit rėkaut, kiek tik rėkiasi.
Atsakyti
As,kai guledavau su gresianciais persileidimais,naktim girdedavau kaip gimdancios rekia..tai negaledavau uzmigti,pradedavo baime imti,man juk irgi gimdyti reikes..
Nestumo metu,gulejau 4 kartus-tai mintyse galvodavau,as jau nereksiu..ir buvau nusistacius,kad gimdysiu be vyro,tiesiog nenorejau..
Visos drauges sake,pamatysi,kaip reksi,kaip persigalvosi ir noresi,kad vyras dalyvautu..
Gimdziau nakti tarp 24-3val.
Rekti visai net nesinorejo.. schmoll.gif
Per saremius vyras kartu buvo,o gimdziau viena ir nesigailiu,ne kazin ka jis ten butu padejes..
Atsakyti
Gimdžiau natūraliai, be nuskausminimo. Gimdymas truko nei daug nei mažai - 11 valandų (nuo reguliarių sąrėmių pradžios), bet rėkti gimdymo metu, kad ir kiek skaudėjo, tikrai nesinorėjo. Tiesiog net minties tokios neturėjau.
Iš tikrųjų galvoju, kad rėmia daugiausiai psichologiškai gimdymui nelabai pasiruošusios moterys. nesmerkiu, nesakau, kad čia blogai ar gerai, tiesiog manau, kad rėkimas neduoda ni vieno pliuso. be to, rėkant sunku vykdyti paliepimus ir daryti viską, kad vaikelis gimtų kuo greičiau. pagalvpokit vien apie tai, kad rėkiant jėgos nukreipiamos ne tam, kad stumti vaikelį, o tam, kad išrėkti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aseni77 @ 2007 07 18, 20:33)
Aš gimdžiau kartu su vyru, ir man paprasčiausiai buvo gėda rėkti. Manau jei jo nebūtų bučiau ką nors ir pasiuntus po velnių blush2.gif o ir per pamokėles sakė kad rėkiant tik jėgas išeikvoji.

butent. paskui kai reikia stumti tada jau praso cezario... nes buna pervarge. geriau bandyti uzsiimti tuo, kuo reikia, ko mokina per gimdymo paskaitas - manksteles, masazai, kvepavimai ir t.t.
plius, galima isivaziduoti kaip jauciasi tos, kurios laukia gimdymo, o girdi tokius garsus... doh.gif

as irgi buvau nusiteikusi nerekauti, tiksliai klausyti gydytojo nurodymu, mintyse vis deliojausi, isivaizdavau kaip cia kas vyksta, procesa. Kai suremdavo skausmai, tik uzsimerkdavau ir kvepuodavau kvepuodavau... Tiksliai kaip laikrodukas. Ir laukiau kada cia jau galesiu stumti. O jau per pati stumima, kai reikedavo skubiai giliai ikvepti, tai nera kada ten saukti. Be to, saukdama per greit isleisi ta ora... Aij zodziu...
Nors rekimas dar ne pats blogiausias variantas. Daug blogiau kai mamytes pradeda panikuoti, blaskytis... tada tai jau nepyragai, nes su tokia nebeimanoma nieko susitarti (cia is mediku puses). Matem filmuka per paskaitas apie tokius atvejus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnusha @ 2007 06 15, 22:26)
Rėkiau kaip skerdžiama kai pradėjo skatinamuosius leisti ir sarėmis trukdavo po minute, pas mane labai lėtai gimdos kaklelis atsidarinėjo. tuo momentu apie kažkokią gėda net nepagalvojau

Aš jau galvojau, kad niekas negimdė su skatinamaisiai g.gif . Maksimalia doze blink.gif , o ne vos vienu kitu lašu per minutę. Ir taip kokias 10valandų smile.gif . Natūraliai pagimdyt palyginus su visu tuom yra vienas juokas bigsmile.gif .

QUOTE(Alaja @ 2007 06 20, 08:35)
Nerekiau,ir nesuprantu,kaip galima rekt g.gif

Linkiu, kad ir netektų suprast 4u.gif . Kiekvienas gimdymas skirtingas ir nežinai kaip gali nutikt...

Turėjau 3 skirtingas patirtis, todėl juokinga kartais skaityt "ko čia rėkt unsure.gif " , jeigu nerėkėt, skaitykit, kad pasisekė gimdyt biggrin.gif . Ir net jei labai labai skaudėjo, žinokit, kad būna, kad skauda dar labiau...
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2007 07 21, 20:23)
Aš jau galvojau, kad niekas negimdė su skatinamaisiai g.gif

aš gimdžiau. iš pradžių gimdykloj akušerė ragino, kad rėkčiau ir nekentėčiau kaip kokia marytė melninkaitė. pamaniau, kad jei dabar jau reikia rėkti , tai baika, atkentėsiu biggrin.gif bet kai pradėjo skatint su lašaline, va tada ir prasidėjo iš serijos "atlaikyk, antanai" doh.gif ar rėkiau nepamenu, tik pamenu, kad plaukus roviaus, nes labai stumt norėjau, o akušerė neleido.
Atsakyti
Neskaiciau visos temos,bet pati prisiminiau kai gulejau gimdykloi,gyrdejau riksmus ir negalejau suprast,kuo jos rekia,gal kas gymdo tas taip,na man dar pries aky,bet nieko panasaus ir per saremius tik stenedavau ir per gimdyma nerekiau,tai kuo rekiat mamkos paaiskinkit?Jegas eikvuojat biggrin.gif
Atsakyti
Na, mano atveju buvo taip, kad gimdos kaklelis nustojo atsidarinėti jau prieš pat "finalą", ir aš dar gerą valandą kankinausi su pačiais stipriausiais sąrėmiais (žinote, kokie jie būna pačioje pabaigoje). Po to teko iškęsti mechaninį gimdos kaklelio plėtimą (tai buvo pats bjauriausias momentas per visą gimdymą), o kai tai nepavyko - skatinimą. Buvo taip "linksma", kad daug ko dabar nebeprisimenu. Gydytojas liepė rėkti, kad mažiau skaudėtų, bet aš jau net tam nebeturėjau jėgų. Vis dėlto man atrodo, kad nemažai prisitriukšmavau biggrin.gif Bet kai po gimdymo mane paguldė į palatą prie pat gimdyklos, per kelias ligoninėje praleistas dienas teko prisiklausyti dar ne tokių triukšmų biggrin.gif
Nesuprantu, kam save tvardyti ir varžyti, juk tokio žiauraus skausmo apimtam žmogui nevalingai rėkti yra visiškai natūralu. Ir jeigu tai bent truputį padeda ištverti skausmą, tai kokios problemos.
Atsakyti
QUOTE(En:) @ 2007 07 23, 15:52)
visgi is jusu atsakymo, supratau, kad nereket  rolleyes.gif

Trečiąkart visgi jau garsiai dejavau unsure.gif .
Gydytojas jau po kelių valandų tokio gimdymo sakė - tai tu gal parėk, jei manai, kad bus geriau unsure.gif ... Sakiau, jeigu taip toliau nieks nesidarys, dar prisirėksiu irnesakyk.gif doh.gif laugh.gif ... Po 12 valandų skatinimo maksimalia doze veikla stovėjo kaip stovėjus unsure.gif , jau vien iš nevilties norėjosi rėkt, kad jėgos senka, o nieks nevyksta unsure.gif ... Tai vat kai plėtė kaklelį tai jau netylėjau blush2.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kuzia: 23 liepos 2007 - 15:16
Nerėkiau nei pirmą kart kai gimdžiau, nei antrą. Nepasakyčiau, kad neskaudėjo. Skaudėjo ir dar kaip. Bet kažkaip matyt ištveriama dar buvo.
Nusiteikimas beje labai svarbu, nes būna atvejų, kad moteris pati sau trukdo normaliai gimdyt, tada prireikia visokių skatinimų ir t.t. Bet aišku jei jau skatino, tai dar nereiškia, kad čia moters kaltė. Įvairiai būna. Būna, kad ir natūraliai (be oksitocino) gimdant moteriškės šaukia, kad ojojoj doh.gif Kai dukrą gimdžiau, kitoj gimdykloj gimdžius moteris rėkė visas skyrius skambėjo, o jokio skatinimo jai netaikė (akušerė pasakojo) ir vaiką galiausiai vakumu traukė, nes pati tik priešinosi.
Atsakyti
As irgi nerekiau, kaklelis atsidarydavo labai letai ir tik meldziausi, kad greiciau viskas baigtusi. Kai buvo 6 cm atejo gydytoja (kaip kalejimo priziuretoja) ir pasake, kad aparatas nefiksuoja, kad yra saremiai, tad nezinau ka jum ten skauda. Nu galvoju geras, pasirodo as dar ir isgalvoju viska! O istverti skausma man padejo paprastas sekundziu skaiciavimas. Kai artedavo skausmas ikvepiu-1 , iskvepiu- 2 ir t.t ir kai buvo 20 jau zinojau , kad skausmas rims ir pasidarydavo lengviau 4u.gif
Atsakyti
Galiu tik pavydeti toms, kurios nerekia.

Man kaklelis nuo 2 cm iki 10 cm atsidare per valanda, staugiau kaip zveris nuo skausmo, kelis kartus buvau nualpusi. Gimdant jokio stumimo neprisimenu, tik zveriska skausma. Tiesa, per gimdyma stipriai nukraujavau- po TO pasiziurejus i grindis, telksojo kraujo balutes.

Nemasciau rekti ar nerekti- manau, tada net nesuvokiau, kad staugiu is visu jegu. Pirma vaika pagimdziau "nuo- iki" per 1 val 25 min.
Atsakyti