Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

Tiek pirma vaika gimdziau tiek antra ne vieno karto nerekiau,klausiau ka sake akusere ir kvepavau kaip liepe.Tik kentejo vyro dirzas abu kartus buvau isikibus i ji tongue.gif . Abu vaikus pagimdziau labai greit per kelias val thumbup.gif Labai uzjauciu tas mamytes kur prasikankindavo po para ar dvi 4u.gif Skausmas tai nera zodziu,bet uzmirstamas ax.gif
Atsakyti
Man tai keisti tie svarstymai "jei lengviau, tegu rekia" ar "kam cia rekti".

As rekiau nesamoningai, tuo momentu net nesuvokiau, kad rekiu. Prisimenu tik nuotrupas, vyras papasakojo. Tikrai nesvarsciau, rekti ar nerekti verysad.gif Man tai buvo nekontroliuojamas procesas.

Mano atveju zveriskas skausmas buvo butent del labai greito gimdymo. Pati esu smulki, klubai neissiplete, sunelis nutare gimti veiduku i prieki. Gimdydama tiek nukraujavau, po to reikejo krauja perpylineti. Rekimas buvo tik smulkmena.
Atsakyti
QUOTE(rutuliukas j @ 2007 09 04, 16:22)
Man tai keisti tie svarstymai "jei lengviau, tegu rekia" ar "kam cia rekti".

As rekiau nesamoningai, tuo momentu net nesuvokiau, kad rekiu. Prisimenu tik nuotrupas, vyras papasakojo. Tikrai nesvarsciau, rekti ar nerekti  verysad.gif Man tai buvo nekontroliuojamas procesas.

drinks_cheers.gif
ir aš rėkiau tikrai ne dėl to, kad norėjau blink.gif
skaudėjo taip, kad iš to nuovargio tarp sąrėmių užsnūsdavau. bet jie nuo pat pradžių kartojosi kas 2 min. iš viso gimdžiau 10 val. nors gimdymas buvo pakankamai lengvas, nes neplyšau (tik galvytė buvo neįsistačius), bet skaudėjo stipriai. Ypač kai nuleido vandenis.
Atsakyti
Labai as garsiai ir daznai nerekiau, taciau kai uzeidavo saremis tiesiog kitaip neisejo reikejo ta skausma isrekti. Nesuprantu kam slopinti tai kas vyksta naturaliai g.gif , jog ne viena nerekia siaip sau. Jei taip lengviau tai i sveikata sukaukit ir neslopinkit to noro.
Atsakyti
Riksmas tikrai nepadeda, su oru pro burną prarandame jėgas, kurios skirtos stūmimui. Reikia labai susikoncentruoti į kvėpavimą, taisyklingai kvėpuoti (įkvėpt pro nosį, iškvėpt pro burną) tai padeda: nekreipia dėmesį nuo sąrėmio. Jeigu sulaikysite kvėpavimą, leliukui truks deguonies, todėl svarbiausia galvoti apie vaikutį. Jeigu leisit sau pasimesti, pradėti klykti, tai susikoncentruot bus labai sunku.
Atsakyti
Kai atvaziavau gimdyt gretimoje gimdykloje gimde viena moteriske ji taip aimanavo ir taip sauke, mane tas labai nervino, nesupratau kam taip klykti juk tas rekimas skausmo nepalengvina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sfinksutė @ 2007 11 17, 10:32)
Kai atvaziavau gimdyt gretimoje gimdykloje gimde viena moteriske ji taip aimanavo ir taip sauke, mane tas labai nervino, nesupratau kam taip klykti juk tas rekimas skausmo nepalengvina  schmoll.gif

reke is ziauraus skaumo,nevisoms viskas pavyksta greitai ir be skausmo ,na as irgi rekiau nes skausmas buvo tikrai nepakeliamas ,nesitikejau kad taip bus ir nuskausminanciu neprasiau ,o kai jau stogas vaziavo is skausmo vaistus leisti buvo per velu nes po 5 minuciu prasidejo stumimas ,ir dabar prisiminus ta skausma sirdis tabaluotis pradeda doh.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2007 11 17, 11:53)
reke is ziauraus skaumo,nevisoms viskas pavyksta greitai ir be skausmo ,na as irgi rekiau nes skausmas buvo tikrai nepakeliamas ,nesitikejau kad taip bus ir nuskausminanciu neprasiau ,o kai jau stogas vaziavo is skausmo vaistus leisti buvo per velu nes po 5 minuciu prasidejo stumimas ,ir dabar prisiminus ta skausma sirdis tabaluotis pradeda doh.gif

Mano gimdymas irgi ne is lengvuju buvo bet riktelejau tik viena karta irgi gimdziau be nuskausminamuju, o ir dvi dozes skatinamuju gavau, o kaip zinia kai skatina skausmas buna didesnis nes viskas vyksta per prievarta, kai naturaliai atsidaro kaklelis tas skausmas yra ne toks "astrus" blush2.gif bet tas rekimas skausmo tikrai nepalengvina, tai nematau prasmes plesty gerkles biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sfinksutė @ 2007 11 17, 16:30)
Mano gimdymas irgi ne is lengvuju buvo bet riktelejau tik viena karta  irgi gimdziau be nuskausminamuju, o ir dvi dozes skatinamuju gavau, o kaip zinia kai skatina skausmas buna didesnis nes viskas vyksta per prievarta, kai naturaliai atsidaro kaklelis tas skausmas yra ne toks "astrus" blush2.gif bet tas rekimas skausmo tikrai nepalengvina, tai nematau prasmes plesty gerkles  biggrin.gif

Jei sugebejai mastyti, savo skausmo slenkscio buvai dar neperzengusi. Pas kiekviena jis individualus.
Galima diskutuoti, pvz, rektumeme ar ne jei mums be narkozes pjautu koja.

Kritiskai nusiteikusioms mamoms noreciau priminti kad dauguma rekanciu tikrai nerekia specialiai, o net nelabai suvokia tuo momentu kad rekia. Neskubekit smerkti 4u.gif
Beje, akusere, pas kuria ruosiuosi gimdymui, pataria gimdant balso netramdyti, bet pagal galimybes garsa leisti su kvepavimu ir is pilvo (zema). Bet tyleti nepataria, ir isvis nepataria gimdymo metu mastyti kaip kam is aplinkiniu kas atrodys
Atsakyti
Gimdžiau ilgai ir sunkiai, skaudėjo nežmoniškai, bet rėkti nerėkiau, net nesinorėjo. tik ašaros kaip pupos byrėjo... pačioje pabaigoje, kai "plionkė" jau trūkinėjo, garsiai sudėjavau, tikėdamasi, kad gal taip mažiau skaudės blush2.gif deja... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2007 11 16, 18:41)
Riksmas tikrai nepadeda, su oru pro burną prarandame jėgas, kurios skirtos stūmimui. Reikia labai susikoncentruoti į kvėpavimą, taisyklingai kvėpuoti (įkvėpt pro nosį, iškvėpt pro burną) tai padeda: nekreipia dėmesį nuo sąrėmio. Jeigu sulaikysite kvėpavimą, leliukui truks deguonies, todėl svarbiausia galvoti apie vaikutį.  Jeigu leisit sau pasimesti, pradėti klykti, tai susikoncentruot bus labai sunku.

Kiek prisimenu, tai toki kvepavima (įkvėpt pro nosį, iškvėpt pro burną) dariau, kai daktaras neleido man stumti, oi kaip smagu buvo, tada ir ant visu GN sugebejau rekti, kad nieko negaliu padaryti, pati lenda (man atrode, kad normaliai sakau, o pasirodo taaaip rekiau blush2.gif ) ir kai taip kvepavau demesys buvo ne i vaika nukreiptas, o i taisyklinga kvepavima
P.S. As ir kvepuot sugebejau labai garsiai
Atsakyti
Šaukiau jau tiesiog nevalingai, kai liepė atsistoti, kad galvutė įsistatytų, bet tai truko neilgai, o daugiau nebuvo jokio reikalo rėkti - viską iškentėt buvo įmanoma blush2.gif
Atsakyti