Man tai nieko ner baisiau kaip girdeti zmogu, rekianti is skausmo...Bet manau kad rekimas labai padeda istverti viska, atsimenu vaikystej, eidavom su drauge ziema i mokykla per salcius ir kai budavo labai labai didelis saltis mes kartais rekdavom kad silciau pasidarytu ir tikrai padedavo

jeigu rekimas tai ne klykimas kaip skerdziamos kiaules,o priemone islieti ta skausma ir istverti vaikelio gimti tai-nera nei bloga,nei gedinga,bet kai mamytes klykia ir net keikiasi,tai jau nekas
zinau,kad skauda,pati netylejau,visa laika mykiau :MmMmMmMmmmMMmm
per motinystes kursus mokiaus
nu ir ka...padejo

Reikia visų pirma galvoti ne apie savo skausmą, o apie vaikelį, kuriam mama turi padėti gimti. Man tai labai padėjo, nors gavau dideles dozas skatinamųjų ir nuo skausmo nesiorientavau nei aplinkoje, nei erdvėje, nei laike, bet vis tiek nuolat kartojau, kad man svarbiausias mano vaikas. matyt ta mintimi buvau save užprogramavusi, nes vyras sakė, kad nuolat tai kartojau. pati nieko neatsimenu.
Ir pagimdžiau nė karto nesurikusi. tad viskas įmanoma, tereikia noro

QUOTE(Žiezdrė @ 2007 08 06, 13:46)
Reikia visų pirma galvoti ne apie savo skausmą, o apie vaikelį, kuriam mama turi padėti gimti. Man tai labai padėjo, nors gavau dideles dozas skatinamųjų ir nuo skausmo nesiorientavau nei aplinkoje, nei erdvėje, nei laike, bet vis tiek nuolat kartojau, kad man svarbiausias mano vaikas. matyt ta mintimi buvau save užprogramavusi, nes vyras sakė, kad nuolat tai kartojau. pati nieko neatsimenu.
Ir pagimdžiau nė karto nesurikusi. tad viskas įmanoma, tereikia noro 

O vat pasigincyciau. As gimdymo irgi praktiskai neprisimenu, stipriai nukraujavau ir per valanda gimdymo, sake, pora kartu buvau praradus samone. Jei trumpai, saves nekontroliavau- o kai saves nekontroliuoji, tai ir negalvoji nei kas, nei kaip, nei kas svarbiausia.
Mano beda buvo ta, kad buvo numatytas 100% Cezaris, kuri gydytojai del labai staigaus gimdymo pramiegojo. Po gimdymo perpylinejo krauja, gulejau po laseline savaite, dar savaite karsciavau. Deja, tokiu atveju "reikia galvoti apie" programos nepadeda

as kad ir kaip stengiausi save kontroliuoti bet iskentejusi 15 valandu saremius ir atsidarius kakleliui tik 8 cm jau nebegalejau saves suvaldyti ir per kieviena saremi kol atsidare iki galo o tai dar tesesi 5 valandas as jau taip dejavau kad galima pavadinti ir kaip kiaules zviegymas per skerdima
isvada 20 valandu skausmo is kuriu 5 paskutines valandos jau kalbejimas vos ne su dievu ir galiausiai gydytoju spredimas daryti cezari nes mano mergaite niekaip neistate galvutes i vieta. nebemokejau nei kvepuoti nei galvoti kad turiu padeti savo vaikeliui nes su kiekvienu saremiu taip visas kunas drebejo kad tik rekimas padedavo iskesti visa ta procesa.
tikrai norejau pagimdyti be jokiu ryksmu ir galvodama tik apie savo vaikeli bet deja mano kunas man tapo nebepavaldus.
tai jei norisi rekti manau nereikia saves uzgozti juk kiekvienas gymdymas yra skirtingas

isvada 20 valandu skausmo is kuriu 5 paskutines valandos jau kalbejimas vos ne su dievu ir galiausiai gydytoju spredimas daryti cezari nes mano mergaite niekaip neistate galvutes i vieta. nebemokejau nei kvepuoti nei galvoti kad turiu padeti savo vaikeliui nes su kiekvienu saremiu taip visas kunas drebejo kad tik rekimas padedavo iskesti visa ta procesa.
tikrai norejau pagimdyti be jokiu ryksmu ir galvodama tik apie savo vaikeli bet deja mano kunas man tapo nebepavaldus.

tai jei norisi rekti manau nereikia saves uzgozti juk kiekvienas gymdymas yra skirtingas
O aš rėkiau, nes negebėjau tiesiog to sulaikyti, nors buvau sakiusi sau, kad taip nebus, kad tikrai nerėksiu. Bet dabar temoje pasiskaičiau, kad skatuinant gimdymą labiau skauda, tai gal dėl to, o gal , kad labai stipriai plyšau.
Bet šiaip nuūo reguliarių tikrų sąrėmių iki gimdymo praėjo 17 val. Likus 5 val iki gimimo ėmė skatinti. Rėkiau 1.5, gal 2 val. Ir man nepavyko nustotį rėkus, nei po vyro, nei po akušerės įkalbinėjimų. Tai žiaurus skausmas.
Dabar greit vėl gimdysiu ior net bijau pagalvoti kas manęs laukia. Aš nežinau rėksiu ar ne. Kaip gali tai žinoti?
Bet šiaip nuūo reguliarių tikrų sąrėmių iki gimdymo praėjo 17 val. Likus 5 val iki gimimo ėmė skatinti. Rėkiau 1.5, gal 2 val. Ir man nepavyko nustotį rėkus, nei po vyro, nei po akušerės įkalbinėjimų. Tai žiaurus skausmas.
Dabar greit vėl gimdysiu ior net bijau pagalvoti kas manęs laukia. Aš nežinau rėksiu ar ne. Kaip gali tai žinoti?
net nežinau ar rėkiau,gal
,kad dejavau tai tikrai,nes skausmai labai dideli buvo,jei rėkia gimdyvės tai tkrai ne iš maližonumo ir tie paskymai kad oj kaip cia jos gali man juoka kelia,juk kieviena skirtingai gali istvert skausmą,kiekvienai skausmas skirtingo lygio,kievienas gimdymas skirtingas,pvz mano svogierka gimde pries dvi savaites tai jai skaudejo biski daugiau nei per menesines,tai tada ir nera ko rekt,juk turbut reta kuri rekia per gimdyma tycia kad pagasdint gydytojus ar vyra

QUOTE(ERUGĖ @ 2007 07 22, 22:01)
Kai gimdos kaklelį dar 2cm.gydytoja pati atidarinėja
oi net šiurpas nupurtė vėl prisiminus 

Per pačius sąrėmius tai tikriausiai ir nerėkiau, bet va, kai pradėjo kaklelį rankom "krapštyt", tai pati gydytoja pasakė, jeigu norisi, tai rėk. Užrikau, nors paskui ir susigėdau. Eina peklon, gerai, kad tik vienintelis to "malonumo" kartas ir buvo. O jeigu taip plečiama ilgai, tai tikrai nerėkt neįmanoma (sąmonė tuo momentu atsijungia).
Nerėkiau. Nebuvo kada tiek oro įkvėpt,kad galėčiau paskui rėkt
O jei rimtai,tai skaudėjo žvėriškai (skatino,epiduras neveikė
) ir sąrėmiai buvo tokie tankūs,kad neturėjau jėgų rėkimui... Išvis sėdėjau ant tos kėdės- tualeto ir maniau,kad va dabar tai jau galas,nemačiau nieko aplink
Buvo taip silpna,kad pati nežinau ar būčiau pagimdžius (iškamavo ir padarė Cezarį),kur jau ten rėkti....

Aš neišleidau nei garselio, nors mane visą laiką stipriai skatino, nes niekaip neprasidėjo gimdymo veikla ir išvarymo laikotarpis užtruko beveik 2 val. Skausmas buvo beprotiškas, ką jau čia ir kalbėti, bet kažkaip man tyliai kentėti buvo lengviau, o visas jėgas sukoncentravau į stūmimą.
QUOTE(mama2004 @ 2007 09 04, 13:50)
"matai, kokia as saunuole, tiek iskenciau ir nerekiau, o tos kurios rekia man juoka kelia"

P.S. gaila nerandu vemiancio zenkliuko

P.S. gaila nerandu vemiancio zenkliuko
Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis

Pirma gimdziau be riksmu. O antra gimdydama tai rekiau rekiau

As irgi neskaitau
uztenka paskutiniu postu, kad... 
As irgi nerekiau nei su pirmu nei su antru. Pirmas su epiduru 7 val, antras be epiduro 12 val gimdymo. Ir ne del to, kad geda, nenorejau gasdinti, negalima ar negrazu...as is tu kurios skausma kencia tyliai. Jei pradeciau rekti man tas skausmas jauciu tik padvigubetu. Bet jei zinociau, kad maziau skaudes rekiant, tai prirekciau nors ir paciam ponui daktarui i ausi. O del galvojimo apie mazyli...nu gi ir buna tokiu baisiu mamu kaip AS
nes kai skausmas per akis virto as prisimenu tik savo ranka isikibusia i vyro juodus marskinius
vaika prisimindavau tarp saremiu
ir susaudykit mane tokia besirde
P.S. siandie turbut ne ta koja is lovos islipau

As irgi nerekiau nei su pirmu nei su antru. Pirmas su epiduru 7 val, antras be epiduro 12 val gimdymo. Ir ne del to, kad geda, nenorejau gasdinti, negalima ar negrazu...as is tu kurios skausma kencia tyliai. Jei pradeciau rekti man tas skausmas jauciu tik padvigubetu. Bet jei zinociau, kad maziau skaudes rekiant, tai prirekciau nors ir paciam ponui daktarui i ausi. O del galvojimo apie mazyli...nu gi ir buna tokiu baisiu mamu kaip AS

P.S. siandie turbut ne ta koja is lovos islipau