Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdyvių riksmai.

As gimdziau lab ilgai ( beveik 20val doh.gif ) tai saremiu etapa ( gal nuo 5-10cm atsiverimo) tai saukiau ir rekiau doh.gif doh.gif Gimdziau be nuskausminamuju, skausmas buvo toks kad net alpdavau - ir imk cia nerek. Saremio metu man tas padedavo- kai ateina saremio virsune as surekiu ir man nuo to lengviau. Gimdymo pradzia dar nebuvo tokia varginanti tai girdejau sauksmus is kitu gmdyklu- taipo pat sakaiu kad nereksiu- bet po to pazado netesejau blush2.gif Manau ju isvengti negalima- tai realybe- tai gi gimdymas. Stumimo metu nerekdavau - zinojau kad tai jau blogai. Stumiau teisiklingai ( net akusere stebejosi - turbut pamane kad ir toliau sauksiu doh.gif )- ir greit savo maziuka pamaciau smile.gif
Atsakyti
Per sąrėmius stengiausi giliai kvėpuoti,o rėkti norėjosi ant akušerės,kuri su kiekvienu sąrėmiu priėjus sakydavo pritūpk-bus lengviau doh.gif ,o man tik įsikibus į lovos rėmą būdavo lengviau.O per stumimą jau nesupratau,ar rėkiau,nes galvojau kad tik greičiau padėti savo mažylei išvysti pasaulį wub.gif
Atsakyti
as nerekiau........... ir tiesa sakant nebuvo jau taip skausminga kad rekti. Bet riksmas uz sienos brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kaip erzino, net liepiau seselei eiti ir uzkimsti blush2.gif blush2.gif ja !!!!! aisku po to baisiai nepatogu buvo, ale tuo metu taip rodesi lotuliukas.gif
Atsakyti
siabingai rėkiau, dabar gėda biškiuką tada nieko nesuvokiau, nuo 7 cm. jau skaudėjo nežmoniškai, viskas vyko sklandžiai, tik kai jau pradėjaus stumti, po kelių stumimų pamatė jog vaikiukas blogai eina...na ir teko man susilaikyti nuo stūmimo iki operacijos..tai patikėkit..stumti norisi nežmoniškai o negalima..tai manau čia jau nei dantys sukasti nepadės ax.gif

o dėl komentarų gydytojų, man visai dzin buvo..ir nereikia kreipti dėmesio kaip kas gali taip tas ištveria, noriu rėkiu noriu dainuoju, noriu tyliu..juk kiekviena esam skirtinga..ir nėra ko gėdytis, skauda tai ir šauki žmogus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bafi: 08 gruodžio 2007 - 21:35
QUOTE(RVJ @ 2007 02 18, 11:16)
Manau, kad galima šiais klausimais pasitarti ir su jus nėštumo metu prižiūrinčiu gydytoju ar gydytoju, akušere, kurie priims gimdymą. Jie jus labiau įtikins, išsakys motyvus ir patars kaip elgtis, tvardytis, kaip nukreipti skausmą ir panašiai. Turite iš anksto tinkamai pasirengti psichologiškai, apmąstyti ir be jokios panikos pagimdyti vaikutį. Linkiu kuo geriausios sėkmės, lengvo gimdymo ir sveiko vaikučio. wub.gif

Pritariu, manau, kad iš tiesų reikia pačiai save nuteikti kaip elgtis, kad būtų geriau tiek vaikeliui, tiek pačiai lengviau. Jeigu koncentruosi dėmesį į tai, kaip greičiau pagimdyti - greičiausiai taip ir bus, aišku visokių komplikacijų būna, man pačiai jų buvo ir baisių, bet tvardžiausi ir tuo tik padėjau vaikeliui greičiau ateiti.
Gydytoja man patarė sėdėti ant tokios kėdės su skyle, nes taip greičiau atsidaro kaklelis, taip pat patarė vaikščioti, o ne sėdėti. Visko klausiau ir tikrai manau, kad to dėka gavosi greičiau, nors sąrėmiai buvo skausmingesni ir ilgesni.

QUOTE(medike @ 2007 02 20, 14:31)
Pasidare labai idomu... nejau nei viena neverket is skausmo? ar asareles nebyrejo?

Kažkaip net nesumąstyčiau verkti. Na, čia jau toks mano būdas, kad skausmą išreiškiu judesiu - lingavimu, siūbavimu ir tylumu, nes žinau, kad dėl to geriau nebus.
Šiaip ir gėdos tikrai neturėtų būti, juk tai ne šiaip galvos skausmas - tai gimdymas, todėl jeigu jau taip atsitiko, kad pašūkavot, nemanau, kad tai gėda ar nenormalu. ne visi mes vienodai kantrūs.
Papildyta:
QUOTE(bafi @ 2007 12 08, 21:30)
..tai patikėkit..stumti norisi nežmoniškai o negalima..tai manau čia jau nei dantys sukasti nepadės ax.gif

Šitą ir aš patyriau, nes dukrytė pradėjo per greitai lysti ir liepė sulaikyti stumimą - tai buvo pats skausmingiausias gimdymo etapas.
Atsakyti
kai gimdziau vyras sake gimdikloi buvo taip tylu sako jei buciau uz duru net neitarciau kad kazkas gimdo ax.gif štikruju aš tiks žmogus man kai skauda aš pasidarau tili galiu vaikščiot pirmin atgal(ka sekmingai ir dariau biggrin.gif )bet jokiu ašaru jokiu stenejimu ar riksmu schmoll.gif
bet visos mes skirtingos ir visos savaip ta perioda ištveriam ir iškenčiam,o geditis tai čiia tikrai nera ko,norisi rekt tai ir rek gal tau taip lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
kai as gimdziau tai negirdejau kad kas rektu arba tiesiog ne tas rupejo ar nesigirdejo. as pati nerekiau tik tyliai kartodavau kad skauda. as pries gimdyma visa savaite gulejau patologiniame skyriuje tai girdejau kaip rekia tai labai baisu buvo pasidare. o po gimdymo teko ir girdeti tai nesupratau ko ten zviegia taip, nes gimdykla antrame aukste o po gimdyvines treciame. jus pagalvokite apie vaika pirmiausia, juk visoms skauda ir kas ten butu jei visos rektu. juk personalui ne tik jusu reikia atklausyti rekimo dar atlikti savo darba ir buti supratingiems tad kartais as manau reikia pagalvoti ir apie kitus o svarbiausia savo vaika biggrin.gif as rekianciu tikrai nesuprantu atleiskite bet cia mano nuomone, nors nezinau kaip gali buti kai gimdysiu kita vaikeli, o tikiuosi po kokiu keliu meteliu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(InGridutia @ 2007 12 30, 14:22)
Nu žinokit, keista tema... Jei reikės ir rėksiu ir tikrai nesistengsiu to išvengti...  ax.gif

beje koks reikes tai reksiu g.gif juk ne i choro repeticija eini kad balsa lavintum biggrin.gif tik neisizeisk bet pasistenk save kontroliuoti nes maziau iseikvosi energijos kurios reiks veliau ir nepatirs streso tavo stebukliukas biggrin.gif sekmes
Atsakyti
as irgi manau, kad tiesiog nekantrios, arab tasa jau tegu ima nuskausminima, ir nestaugia, kaip skerdziamos
Atsakyti

As tai galvojau, kad tikrai reksiu ir vyra tam nuteikinejau. Bet kazkaip kaip isvengiau riksmu, nors buvo kai kada tikrai labai labai skauda. Tiesiog tais momentais stipriau kvepavau ir spaudziau vyrui ranka. Tai vyras labai gyre po gimdymo, kad neisleidau nei vieno garsaus garso. Nors dabar nematau tame dabar nieko ypatingo. Gal svarbiausia nusiteikti ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2008 01 03, 17:56)
O maniškė akušerė prieš stūmimą kaip tik pasakė, kad reikia dirbt susikaupus  rolleyes.gif

rekimas nereiskia, kad esi nesusikaupusi (galbut klykimas, bet ne rekimas). Pasiziurekit, kaip stumia rutuli prof. sportininkai- be riksmu neapsieina

Nesciuju jogos mokytoja netgi moke, kaip rekti (leisti garsa, jei norite), kad geriau atsivertu takai bei sumazetu gimdymo stresas. Ir sake, kad praktikoje daznai tos, kurios gimdo sukandusios dantis ir be garso, gimdo ilgiau ir sunkiau.
Atsakyti
Per saremius man taip skaudejo, ypac kai laseline su skatinamaisiais pastate. blush2.gif Vyras pasiule pabandyt padejuot, bet man kazkaip geriau buvo tyliai isikandus i naktinius marskinius ir rankom isitverus i vyro ranka. ax.gif ax.gif ax.gif O uz sienos labai garsiai aimanavo gimdyve, bet kaip mane tai erzino doh.gif . O kai stumiau, kazkaip isleidau garsa, akusere pasake, kad taupyciau jegas ir susiemiau blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Man pasisekė, nes abu gimdymai buvo lengvi, greiti, sąlyginai neskausmingi ir nereikėjo rėkti. Šiaip esu pakanti skausmui. Bet jeigu būtų reikėję, tai ką jau. Nieko čia baisaus nematau. Ir netrukdo, kai kažkas kitas rėkia. Gal gimdyvei taip lengviau.
Negimdžiusioms ir dar gimdysiančioms - lengvo gimdymo. 4u.gif
Atsakyti