Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

Mes tai eisim pas mano tevus. Vyras neturi tevu. Praeitais metais sventem pas mus.
Mano vedes vyras, tai is pradziu bus su mumis, o po to vaziuos pas zmonos tevus. Manau, kad jei yra galimybe reikia svest abiejose pusese.
Atsakyti
Mes visada užsukam pas anytą, ten užkandam, pabūnam ir po to jau važiuojam pas mano tėvus. Ten švenčiam tradiciškai - su paplotėliais, 12 patiekalų ir t.t. beje, Kalėdų senis mus aplanko irgi per Kūčias, pas mano tėvus smile.gif
Atsakyti
Mano vyras uzsimane vaziuoti pas savo tevus per kucias. O as nenoriu visiskai ten vaziuot ,nes man per kucias sedet prie vieno stalo su tais kuriu tikrai nemyliu,nesinori. Noriu seimynines sventes,kaip buvo visus penkis metus kaip apsivede. Nesuprantu kodel jis uzsimane ten vaziuot . Ir nezinau kaip ji perkalbet doh.gif verysad.gif
Atsakyti
Mano vyras uzsimane vaziuoti pas savo tevus per kucias. O as nenoriu visiskai ten vaziuot ,nes man per kucias sedet prie vieno stalo su tais kuriu tikrai nemyliu,nesinori. Noriu seimynines sventes,kaip buvo visus penkis metus kaip apsivede. Nesuprantu kodel jis uzsimane ten vaziuot . Ir nezinau kaip ji perkalbet

O jam gal irgi nesinori sedet su tais, ko nemyli, nesinori biggrin.gif Ar vyras neturi teises i norus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriena @ 2007 12 17, 07:46)
O jam gal irgi nesinori sedet su tais, ko nemyli, nesinori biggrin.gif  Ar vyras neturi teises i norus? smile.gif

drinks_cheers.gif

Aš pas anyta tikriausiai nevažiuočiau, bet tenka dėl to, kad vyras nori smile.gif O aš ir nesipriešinu, juk viskas suprantama, kad jis nori ir su savo mama pašvęsti newyear.gif
Atsakyti
Man Kūčios ne šventė kažkokia, o gal taip buvau auginta. Niekaip nesuprantu kai Kūčias laiko švente. Kūčios man rami , tyli šeimos vakarienė, ir niekaip nesuprantu tų važinėjimų, per kelias vietas. Pas vieno tėvus, pas kito, paskui dar namie. Manau važinėti aplankyti reikia per Šv. Kalėdas, va tada galima. Dabar iš viso ta vakarienė jau nieko nereiškia, neliko ramybės, tylumos, daug kas net nežino tos vakarienės reikšmės, daug kam tai dar viena atrakcija.

Jei kas sakys , kad važiuojam pas tėvus, kad tipo linksmiau, tai čia ne linksmumo šventė, tai tų namų šeimos narių vakarienė, kiek jų yra tiek jų ir valgo. Jei lieka vieni tėvai, tai ir jie valgo abu, ir nieko baisaus čia nematau, valgo ir laukia, kada aplankys per Kalėdas vaikai.

Paskaičiau temą ir visi ŠVENČIA Kūčias (kaip ir temos pavadinimas), nu nuo kada jos yra švenčiamos. Aš galvoju jei esat tikintys, tai ir elkitės kaip tikintys ir žinokit ,kad tą vakarienę reikia valgyti, o jei netikit, ir iš jos darot kažkokią šventę, tai kam valgot ją. Kažkoks nesusipratimas- švesti Kūčias.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynė: 17 gruodžio 2007 - 10:04
Kadangi mes gyvename visi tame pačiame mieste, tai nueinam ir pas tuos, ir pas tuos. Nors pas uošvius mielai neičiau. Pirma nueinam pas juo, o visą vakarą praleidžiam pas mano tėvus. Kodėl pas uošvius mielai neičiau? Ogi todėl, kad pas juos ne kūčios, o kažkos pasėdėjimas prie stalo. Netgi uošvis butelį pasistato. Man tai visiškai nesuvokiama ir nesuprantama. O daugiau eilinis vakaras, įjungtas telikas, kuomentuojama kas rodoma ir t.t. Eilinis pavalgymas ir tiek.
Atsakyti
Šiais metais Kūčias dar švęsime pas mano tėvus, o Kalėdų pirmą dieną važiuosim pas uošvius. Kadangi visi gyvename viename mieste - problemų kaip ir nėra. Kitais metais jau Kūčias planuojam švesti tik savo šeimos rate - laikas pradėti kurti savo šeimos tradicijas, nes vaikai bus jau pakankamai dideli.
Atsakyti
Mes siais metais Kucias sutiksime tik dviesia su vyru savuos namuos ax.gif
Pirmos sventes bus, kai praleisime jas tik dviesia, nes dazniausiai ir Kucios, ir Kaledos budavo sutinkamos pas mano tevus ax.gif
Atsakyti
Aš kažkaip netyčia pirmais vedybinias metais kadangi norėjau kaėdoms pas mamą, tai kučias pasiūliau pas uošvius.Pas juos su tom šeimyninėm tradicijom buvo nelabai, bet po truputį įgyvendinom smile.gif
Ir taip jau 7 metai.
Tik šiemet kadangi mažoji diktuoja sąlygas ir nustato dienotvarkę kol kas, tai kalėdas mano mama atvyks ( kartu su puodais, žinoma bigsmile.gif ) pas mus.
Atsakyti
Mes su vyru sutare, kad kucios pas mano tevus, o Kaledos- pas jo smile.gif Kucias man zymiai svarbiau praleist su artimiausiais zmonem, o vyrui jokio skirtumo, todel problemu shia tema nekyla smile.gif
Atsakyti
Tradicijos nesikeičia-visi švęsime pas mus. Man smagu, kad visi krūvoj. smile.gif pernai buvom pasidarę sau šventę ir išvykę ten, kur šilta, tai abiejų tėvukai sakė, kad buvo keista kiekvieniems švęsti atskirai.
Atsakyti