Įkraunama...
Įkraunama...

Kur švęsti Kūčias?

Kol kas antri metai kuciu vakara praleidziam pas mano tevus, o ant kaledu vaziuojam pas uosvius. Man kazkaip jauciu butu sugadinta svente jei kucias praleistumeme pas uosvius verysad.gif
Atsakyti
kucios visad namuos,su sava seima,tryse ax.gif ax.gif
Atsakyti
Pas mano tevus, siais metais tikriausiai irgi taip bus smile.gif
Atsakyti
Na jeigu mes bunam lt tai kucios ir kaledu 1 diena pas mano tevus,o jau paskui vaziuojam pas uosvius.Kad jie kazkaip ir nekviecia ax.gif o mb irgi noriai pas mano tevus vaziuoja tokiai didelei sventei,nes didele mano seima,tai daug idomiau
Atsakyti
cia susitarimo reikalas: galima ir pas tevus, ir pas uosvius, ir savo namuose smile.gif
Atsakyti
Mes tai Kūčias ir Kalėdas visada švenčiame pas mano tėvelius, nes MB tėvai gyvena Anglijoje verysad.gif
Atsakyti
Kucias visada svenciame pas mano teveliu smile.gif o kaledas pirma pas mano tevu nuvaziuojam, o po to pas uosvienes smile.gif
Atsakyti
Cia, zinokit, amzina dilema...

jau 20 metu gyvenam susituoke, tai nuo pat pirmu metu buvo trauma tevams - ir vieniems ir kitiems, nes mano tevai Kaune, o jo - Vilniuje...
bet mano seima labiau laikesi religiniu tradiciju visa gyvenima, todel as iskart pareiskiau kad vaziuosim pas mano tevus, nes kitaip as neisivaizduoju.
O maniskis nepriestaravo, nes jo tevai kazkaip net ir kuciu diena keistai elgdavosi - vakarienei tai silke ir slizxikus pasiruose, bet dienos metu kai isalksta uosvis, tai kokiu lasiniu uzvalgo, o anyta tam pritaria, sako:
nu tai ka cia, reikai vyrui stipriai pavalgyt, o jau pasnikas - vakarienei...
tai pirmais metais issisprende viskas taikiai, kucios pas mano tevus, kalediniai pusryciai pas juos, o jau kalediniai pietus/vakariene - pas vyro tevus.
Antrus metus jau ir maniskis ir uosviai spaude kad darytume atvirksciai, bet kai tik pagalvodavau apie tuos lasinius kuciu diena - nu nezinau, suprasdavau kad ten kuciu prasmes nesuvokia ir nejaucia, tai norejau ir vel sprukt pas savo tevus.
antra karta dar pavyko be pykciu pakartot scenariju...
O paskui kai gime dukra tai dar sunkiau pasidare - ir tie ir tie seneliai jau labai nori but kartu, bet nugalejo mano pareiskimas kad su mazu vaiku man pas mama geriau. tik jau pradejau pastebet kad anyta isizeidus kad sunelis per sventes pagrobiamas ir tik antra diena jau kaledu vakarienei atvaziuoja...

kai dukrai buvo metai mes jau turejom sodyba ir ten gyvenom, tai laime - pasikvietem visus tevus ten, buvo super.
O veliau vel prasidejo, nes antra dukra gime, seneliai jau ten su dovanom prie egluciu savo issirikiave...
ypac kai po keliu metu is sodybos grizom i Vilniu gyvent, tai taip ir kariavom visa laika:
kelis kart buvau pas anyta per kucias, o tada pas savo tevus vaziuodavau tik kaledoms, tai maciau kad jie nelaimingi, mama apsiverkia kai atvaziuoju (jai ta Kuciu svente labai prasminga, kitaip nei anytai...)

Zodziu, praejo 20 metu, vaikai uzaugo, o problema liko.
Juo labiau, mkad pries 4 metus mire mano tevelis, tai dabar isvis baisu kaip mama sedes prie kuciu stalo viena, nes brolis tai irgi uosvisu turi...

Bandem mano mama pas save kviestis i Vilniu, kaip tik pirmus metus po tecio mirties - kad kazkaip neprimintu jai tas namu stalas ir tuscia vieta ko neteko.
tai ji atvaziavo, bet jautesi kaip nesava, nes jau senyvi zmones kazkaip i ta svencoiu prasme ideda dar ir savo prasmes - jiems turi vbuti savo namai, savo stalas, savo puodyne slizikams... smile.gif
O dar ji kaune baznycioj gieda, tai ta problema kad liko be baznycios - cia nuejo salia musu namu pilaitej, tai labai keistai jautesi, nes baznycias nauja, koderni, nepanasi i baznycia...
zodziu, daugiau ji pas mus nevaziuos sake, o laukia musu labai.
tai siemet bus jos metai, nes pernai vis tik kuciavojom pas anyta, pagal "eiles tvarka"

Jei kam is jusu tokios skirtingu miestu problemos iskyla, tai linkiu stiprybes ir kazkokio burtu keliu sprendimo, arba "kas antru metu" metodo... smile.gif
Atsakyti
Na,man nuskilo bigsmile.gif vyras nelietuvis,tai Kūčios ir Kalėdos užtikrintos-su mano šeima ir giminėmis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes kucias visada valgom pas uosvius, o paskui dar aplankom ir mano tevus.
Pasiseke, kad tevai gyvena netoliese vieni nuo kitu ax.gif
Per Kaledas visada vaziuojam aplankyti vyro seneliu...
Atsakyti
nuo pat pradziu kazkaip taip susikloste ir nieks dabar nepriekaistauja.. Per Kucias 18val vaziuojam pas vyro tevus, o 21 val vaziuojam pas mano tevus (netoliese gyvena) Kaledu pusryciai pas mano tevus, papietaujam pas vyro tevus ir vel griztam pas mano, nes mano vyrui pas mano tevus patinka labiau biggrin.gif tai iki vakaro ir prasedim pas mano tevus biggrin.gif ir man gerai thumbup.gif
Atsakyti
Mes irgi kol kas nesutarimu neturejom siuo klausimu schmoll.gif Kadangi visi gyvenam mieste, tai nera problemos per viena vakara visur suvazineti ax.gif Siemet turbut kviesimes mes artimuosius i svecius kuciu valgyti wub.gif
Atsakyti