Įkraunama...
Įkraunama...

VARDAS: lietuviški prieš tarptautinius

QUOTE(-Delta- @ 2009 05 25, 22:44)
ar Jūs norėtumėte būti Lokimantė ?

Nera tokio, nei Lokimanto nei Vilkgailo biggrin.gif . Cia ne apie vaiku vardus ji matyt... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuke: 25 gegužės 2009 - 21:57
ciuke, prašom pasakyti savo vaikučio vardą ir mes mielai pasišaipysime iš jo....

galima išsityčioti iš bet kokio vardo Jonas, Petras, Ciuke ir pan... tik... kam gi to reikia?
Atsakyti
QUOTE(mamytedaiva @ 2009 05 26, 15:00)
ciuke, prašom pasakyti savo vaikučio vardą ir mes mielai pasišaipysime iš jo....

galima išsityčioti iš bet kokio vardo Jonas, Petras, Ciuke ir pan...  tik... kam gi to reikia?

Kodel jo vardynas neduoda?

O per AZ santykius aiskintis, na zinot, nepulkim jau taip zemai, ka mirksiukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(mamytedaiva @ 2009 05 25, 16:10)
Mūsų vaikų vardai yra Vilkgailas ir Lokimantas,  jie turi reikšmę - baltasis vilkas ir turtingais/sumanusis lokys

netikiu kad čia rimtai g.gif o reikšmę kur radot?
Atsakyti
Man atrodo, kad Vilkgailas turėtų reikšti "stiprus vilkas" ar "stiprus kaip vilkas" g.gif Gailas reiškia stiprus.

Nesunku ištart Vilkgailas? g.gif Šalia k ir g unsure.gif Lietuvių kalboje paprastai tokias priebalses skiria balsė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mamytedaiva @ 2009 05 25, 16:10)
aš esu tik už lietuviškus vardus ir nebekartosiu jau išsakytų argumentų. Mūsų vaikų vardai yra Vilkgailas ir Lokimantas,  jie turi reikšmę - baltasis vilkas ir turtingais/sumanusis lokys, o mūsų draugų vaikų vardai yra Bartas, Jogaudas, Margiris, Karigaila, Rusnė, Ringailė, Rimgailė,  Ugnė, Divonis, Parbus, Aistis, Radvylė, Vėtrė, Viltė ir taip toliau ...

o čia tai vardeliai.... drinks_cheers.gif net vaikis.com patikrinau tongue.gif - nu točnai" yra drinks_cheers.gif -tik Lokimanto nerodo - bet dar matyt 2007 metų duomenys nesuvesti.....
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 26, 19:33)
Man atrodo, kad Vilkgailas turėtų reikšti "stiprus vilkas" ar "stiprus kaip vilkas" g.gif  Gailas reiškia stiprus.

Nesunku ištart Vilkgailas? g.gif  Šalia k ir g unsure.gif  Lietuvių kalboje paprastai tokias priebalses skiria balsė unsure.gif

aha - aha - tikrai sunkiai tariasi unsure.gif ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 26 gegužės 2009 - 20:13
QUOTE(Arvena @ 2009 05 26, 21:00)
o čia tai vardeliai.... drinks_cheers.gif  net vaikis.com patikrinau  tongue.gif - nu točnai" yra  drinks_cheers.gif  -tik Lokimanto nerodo  - bet dar matyt 2007 metų duomenys nesuvesti.....

Taigi va, ir as paziurejau yra ten 1, tai ko noret jei 1 is 3 milijonu, o mamyte stebisi, kad kitus toks vardas stebina.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 26, 18:33)
Man atrodo, kad Vilkgailas turėtų reikšti "stiprus vilkas" ar "stiprus kaip vilkas" g.gif  Gailas reiškia stiprus.

Nesunku ištart Vilkgailas? g.gif  Šalia k ir g unsure.gif  Lietuvių kalboje paprastai tokias priebalses skiria balsė unsure.gif

drinks_cheers.gif aš irgi nelabai suprantu, iš kur tą baltumo reikšmę traukia schmoll.gif gailas yra stiprus, o ne baltas.

Vilkgailas panašiai kaip vilkdalgis (gėlė) tariama.
Papildyta:
QUOTE(mamytedaiva @ 2009 05 26, 14:00)

prašom kalbėti už save mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 05 27, 08:48)
Vilkgailas panašiai kaip vilkdalgis (gėlė) tariama.

Na, gal reikia kalbos motoriką prasilavint rolleyes.gif : vilkdalgio visus priebalsius lengvai ištariu, o Vilkgailo - užsikertu ax.gif arba be k ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 27, 09:59)
Na, gal reikia kalbos motoriką prasilavint rolleyes.gif : vilkdalgio visus priebalsius lengvai ištariu, o Vilkgailo - užsikertu ax.gif  arba be k ax.gif

ne tu viena drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 27, 08:59)
Na, gal reikia kalbos motoriką prasilavint rolleyes.gif : vilkdalgio visus priebalsius lengvai ištariu, o Vilkgailo - užsikertu ax.gif  arba be k ax.gif

drinks_cheers.gif šiaip jie gal net ir susilieti turėtų, nes yra dubletas, k-g, p-b, d-t. jo, teisingai sakai: turi būti tariama VILGAILAS, plg. užsienis, o tariama usienis. tas k prieš skardų suskardėja mastau.gif
Atsakyti
Mano mergiotes vardo kilme graikiska, bet Lietuvoje tikrai ne egzotika, tai placiai paplites krikscioniskas vardas. Antrojo vaiko vardas irgi bus panasios kilmes, bet taip pat Lietuvoje liezuvio lauzyt nereikes smile.gif)
O be to, mano vyras rusas, tad su rusiska vaiku pavarde reiketu "skaitytis"..

Man asmeniskai grazus ir lietuviski, ir tarptautiniai (kaip cia ivardyta), bet svarbiausiai yra ne tai, kad jis butu BUTENT lietuviskas, bet ka jis reiskia.
O be to, kaip cia skaitinedama pastebejau, teveliai nelabai ir gilinasi, ar tas vardas LIETUVISKOS KILMES, ar tik musu ausiai taip priprastas, kad jau tokiu tapo smile.gif .
Siuo atveju nei Klaudija, nei Lokimantas, nei Vilkgailas mano ausies nedziugina.. unsure.gif
Atsakyti