man nėra labai svarbu ar lietuviškas ar ne, svarbu man gražus ir patinkantis yra

Niekaip negaliu suprasti,ko mes dėl to užsienio į kelnes kraunam ir jam įtikti norim..Ar koks ispanas suka galvą,kaip jo vardas lietuviui pasirodys???????????
O mes dar po senovei tikime,kad viskas,kas užsienietiška-geriau ir gražiau..
Man patinka lietuviški,arba tarptautinių vardų lietuviški varianti,Didžiuojuos,kad esu lietuvė,ir kad mano vaikų vardai skamba normaliai Lietuvoje.O užsieniečiai tegu sprendžia problemas,kaip ištarti.Kas nori-visada ištars.
O mes dar po senovei tikime,kad viskas,kas užsienietiška-geriau ir gražiau..
Man patinka lietuviški,arba tarptautinių vardų lietuviški varianti,Didžiuojuos,kad esu lietuvė,ir kad mano vaikų vardai skamba normaliai Lietuvoje.O užsieniečiai tegu sprendžia problemas,kaip ištarti.Kas nori-visada ištars.
Man patinka tokie vardai kurie lengvai tariasi
nes varbu ar lietuviskas ar amerikoniskas
as daviau dukrytei Eva jei kada kita mergyte turesim bus Mia arba Mija

Man labai patinka lietuviski vardai, mano pacios grynas lietuviskas ir brolio.Deja...esu istekejusi uz anglo ir gyvenam UK. Turejau daugybe problemu del savo labai ilgos lietuviskos pavardes, tekedama pasikeiciau pavarde i vyro( grynai angliska) . Su vardu ir po siai dienai turiu problemu, nes visi tare pagal tarimo taisykles ir skamba mano grazus lietuviskas vardas siaubingai
Aisku MB ir jo seima, bei draugai ismoke, bet vis tiek nemalonu, kad tenka kartoti ir kartoti. Ir ant atviruciu ar laisku mano vardo ne neraso niekas raso MRS Pavarde
Tai kaip gi skambetu lietuviskas vardukas su angliska pavarde?? Pvz. Saule Tyllor arba Giedrius Smith ? Nu nesamone
Tai gi teks rinkti varduka toki, kad ir prie pavardes tiktu ir nesunkiai seneliai lietuvoje istartu. Ieskosim grazaus krikscionisko varduko

Tai kaip gi skambetu lietuviskas vardukas su angliska pavarde?? Pvz. Saule Tyllor arba Giedrius Smith ? Nu nesamone

Tai gi teks rinkti varduka toki, kad ir prie pavardes tiktu ir nesunkiai seneliai lietuvoje istartu. Ieskosim grazaus krikscionisko varduko

Labiau pasisakau už lietuviškus vardus

[quote=Sommer,2008 01 22, 17:46]
[quote=tasha,2008 01 18, 02:14]
M
Labai liuksovai ir egzotiškai skambėtų....
[/quote]
Na jei kam vaiko negaila, tai gali taip vadinti
Mokykloje ar siaip kieme vaikai buna labai ziaurus, as nenoreciau, kad mano vaikutis nekestu savo vardo ir tuo paciu manes uz tai, kad jam/jai tokia kankyne suteikiau.
Maciau mokykloje, kaip buvo tyciajamasi is zydaites, kurios vardukas buvo labai neiprastas.Savo vaikuciui to nelinkeciau.
[quote=tasha,2008 01 18, 02:14]
M

Labai liuksovai ir egzotiškai skambėtų....

[/quote]
Na jei kam vaiko negaila, tai gali taip vadinti

Maciau mokykloje, kaip buvo tyciajamasi is zydaites, kurios vardukas buvo labai neiprastas.Savo vaikuciui to nelinkeciau.

Mano vardas lietuviškas, ilgas, o pavardė dviguba. Po užsienius trankytis darbo reikalais periodiškai tenka, bet niekur dar neturėjau problemos dėl vardo ir ilgos dvigubos pavardės. Ar tai būtų didelė tarptautinė konferencija, ar asmeniniai kontaktai. Kirčiuoja kaip kam išeina, bet problemos niekas nedaro, tik konferencijose iš anksto pasiklausia, kaip mane pristatyti teisingai sukirčiuojant.
Aš už lietuviškus vardus arba bent jau tarptautinius, kurie jau yra įsigėrę į lietuvišką tapatybę (Antanai, Jonai ir pan.). Mijos, Lėjos ir kitos nesąmonės, mano giliu įsitikinimu, tegul lieka kiniečiams
Aš už lietuviškus vardus arba bent jau tarptautinius, kurie jau yra įsigėrę į lietuvišką tapatybę (Antanai, Jonai ir pan.). Mijos, Lėjos ir kitos nesąmonės, mano giliu įsitikinimu, tegul lieka kiniečiams

As UZ lietuviskus vardus!