Įkraunama...
Įkraunama...

Ar teko susidurti su Londono daktarais?

QUOTE(PinaColada @ 2007 03 13, 03:03)
Mane operavo West Middlesex University Hospital. Pries operacija ta diena apziurejo paeiliui du babajai daktarai, kurie kaip patys sake ir turejo operuot. Bet kai nuveze i operacine, nei vieno is ju nemaciau (bent jau kol uzmigau  biggrin.gif  ), buvo kitas panasus i araba. Jei atvirai, tai nieko taip nebijojau tos operacijos metu kaip nepabusti po narkozes. Tai buvo pirmoji narkoze mano gyvenime, tai kaip sakant, nezinojau kas tai per daiktas. Pabudau nuo to, kad sesele stovejo salia manes ir vis kviete mane vardu. Nei jokio pykinimo nejauciau po operacijos, nieko.

tai kaip supratau pilna narkoze gavai... brr.. nu reiks viska smulkiai issiaiskint pries operacija, kad paskui siurprizu nebutu.. juk man zadejo tik nuskausmint g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fistik: 13 kovo 2007 - 14:12
QUOTE(fistik @ 2007 03 13, 13:11)
tai kaip supratau pilna narkoze gavai... brr.. nu reiks viska smulkiai issiaiskint pries operacija, kad paskui siurprizu nebutu.. juk man zadejo tik nuskausmint g.gif

Sekmes tau. Manau viskas bus gerai mirksiukas.gif
As ir nelauksiu 6 men, eisiu anksciau tirtis. Ziuresiu ar pavyks ka ispest biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egidija22 @ 2007 02 21, 13:19)
Nesuprantu kaip jus galite Londono gydytojais skustis! Mano mama - su insultu - parsiunte Kaune is ligonines namo. Kaip supratau, nes prie saves neturejo ka duoti daktarams. Ar tai ne kosmaras?

drinks_cheers.gif visokiu gydytoju yra tiek UK, tiek LT. labai gaila kad cia pasisakiusiuju patirtis nekokia, bet ar LT nera gydytoju, kurie pridaro nesamoniu, neteisingai diagnozuoja, ar tiesiog ligoniai jiems nerupi? ar nebuna taip, kad greitoji vaziuoja penkias valandas, ar iskvietus gydytoja serganciam vaikui, ji pasirodo po 10 valandu (straipsnis buvo LRYTE, kovo 2d, berods) Jei susiduriate su rytinio Londono ligoninemis bei gydytojais, tai nereiskia, kad visa UK medicina tokia - rytu Londonas yra vienas is most deprived areas ne tik UK, bet ir Europoje.

QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2007 02 21, 15:43)
Del pinigu davimo- tai jiems tai nepriimtina,jie neima,bet ir nieko nedaro  verysad.gif Ir ne viena karta as su tuo susiduriau.

Kaip kazkuri mama forume sake - kuo daugiau duosi, tuo daugiau "ligu" ras ir vaistu israsys. Čia kaip kam ko is gydytojo reikia, kad kuo rimtesne liga rastu ir butu ka gydyti, ar realaus poziurio, kad sloga - ne liga...

QUOTE(londa @ 2007 03 08, 23:42)
As tai nesuprantu kaip tie anglai cia gyvena gal sakau kai jie normalios medicinos nemate tai jiems ir nemoksos babajai gerai, nors dauguma pasiturinciuju gydosi privaciai tas irgi daug ka pasako....

Idomu, kas yra ta normali medicina? g.gif O cia aprasytu istoriju, kai per daktaru ziopluma prarandama kudikio gyvybe, Lietuvoje - pilna, cia nera kazkos isimtinis atvejis, pasitaikantis tik UK.
Ne visi babajai nemoksos, tarp ju yra ir labai protingu, geru daktaru, o tp advokatu, mokslininku etc.
"Nemoksos "babajai" daznai dirba rytu Londone, apie kuri savo nuomone jau rasiau auksciau.
Dauguma pasiturinciu gyvena geresniuose rajonuose, nei rytu Londonas, todel lankosi pas geresnius gydytojus ir geresnese ligoninese, ne visada privaciose.

Ir dar - su UK medicina esu susidurus nemazai, pasitaike visko, bet - pagimdziau tris vaikus trijose skirtingose UK ligoninese, ir visada ispudziai liko kuo geriausi, pakeiciau tris GP klinikas, ir visada atrandu gydytoja, kuriuo pasitikiu, ir nemanau, kad cia man tiesiog pasiseke. O kai vienoje ligonineje rimtai sirges mano vaikas buvo nepriziuretas, kitoje ligonineje ji gyde tobulai, be galo geras ir savo darba ismanantis chirurgas, rupestingos seseles, net ir vaistininkes, kai po to reikejo didelio kiekio maisto papildu, pacios suorganizavo ju atvezima i namus, kad man nebutu per sunku juos nestis - nemokamai, be kysio. UK medicina nera tobula, bet reikia i situacija pazvelgti truputi realiau, o ne pilti pamazgas ant visos sistemos vien todel, kad kazkokia gydytoja nepasiule kraujo tyrimu sloga serganciam vaikui.
Atsakyti
Na taip, pritariu, kad visur visokiu yra ir bus. Bet kada visi tie nemoksos pasitaiko tavo kelyja, tai tikra katastrofa. Ir nebutinai rytu Londone, mes anksciau gyvenome Purley rajone, visi gyd anglai, bet pas juos jau tokia medicina ir toks jau ju supratimas. Lankemes ir pas labai jau zinoma profesoriu ginekologiniais reikalais, bet kad tie profesoriai net tyrimu neystengia padaryti, nei vienas ir pats geriausias specelistas be tyrimu negali nieko diagnozuoti, o jie ysivaizduoja galintys schmoll.gif Nezinau, ar del to, kad si salis labai didele, ar del kitu priezasciu, bet butent cia as ir matau labai daug nesveiku vaiku ir zinoma suaugusiu. Taip pat baisu matyti, kai vaikai vezimeliuose susodyti iki 10 metu, visiskai nesvarbus raumenu tonusas ir gyd cia tai normalu. Pas mus salyja, tik vaikai su judejimo laisve taip auginami. Vaiku mityba, kazkoks kozmaras. Ir dar pasibaiseja linguoja galvom, kad mamos pacios verda kosytes ir t.t.t. Mano vyras serga bronchine asma, Londono gyd is pradziu bande gydyti paracetamoliu lotuliukas.gif Na jaigu nebutu taip graudu, tai butu labai juokinga verysad.gif Kiek kartu buvau su gresenciais persileidimais, su skausmais ir nei karto nebuvau paguldyta i ligonine. Mums buvo pasakyta, kad gulejimo rezimas galimas ir namie, bet net ir ne daktarui suprantama, kad vien guleti nepakanka, reikia ir stiprinti, reikalinga gyd prieziura. Deja, persileidimai kartojosi vienas paskui kita, bet tokia ju darbo specifika ir toks supratimas. Manau, kad gerai cia iki tada, kol neuzpuola rimtos bedos ir geri gydytojai, jaigu ir pats gerai jautiesi. Na dar pasitaiko ir isimciu, kad vienas kitas tikrai ismanantis savo profesija, bet gaila rabai tokiu reta....... Si salis tikrai ne ligoniams, kiek turime draugu anglu, airiu, visi mums sako ta pati, kad rimtai susirgus, verciau nedelsti ir gydytis. Bet tik jau ne cia, nes gydymo cia nera. Na, o i ta sloga , nors ten sloga buvo tik pradzia, reikia taip pat atsizvelgti labai rimtai, o ne pro pirstus. Nes tai tik ligos pradzia, kuria neduok Dievuli susirgti nei vienam vaikuciui. O kartais atrodo, tik mazmazis. Cia kiekvieno pasirinkimas, kiek yra brangi savo vaiko ir pacio sveikata.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristedzuke: 20 kovo 2007 - 16:40
QUOTE(kristedzuke @ 2007 03 20, 14:31)
Nezinau, ar del to, kad si salis labai didele, ar del kitu priezasciu, bet butent cia as ir matau labai daug nesveiku vaiku ir zinoma suaugusiu. Taip pat baisu matyti, kai vaikai vezimeliuose susodyti iki 10 metu, visiskai nesvarbus raumenu tonusas ir gyd cia tai normalu.

LT "nesveiki" tiek vaikai, tiek suauge buna uzdaryti specialiuose internatuose ar globos namuose ir nerodomi, izoliuojami nuo visuomenes, del to, kad ju nesimato, dar nereiskia, kad ju nera. Gal tik dabar labai is leto sis poziuris keiciasi, ir atsiranda tevu, nebijanciu issivezti vaika invalido vezimelyje i viesas vietas ar renginius. Tuo tarpu UK zmones su negalia integruojami, tiek, kiek imanoma, jiems sudaromos salygos gyventi savarankiska gyvenima, vaikai eina i bendras mokyklas, ir pan.

Del gresianciu persileidimu - kiek zinau, nestumo pradzioje ju daktarai nestabdo, nes greiciausiai kudikiui nera viskas gerai, galbut jis nepajegtu isgyventi ar butu su dideliais apsigimimais, o kada nestumas jau yra velyvas ir kudikis turi sansa isgyventi, tada stabdo, nepalieka likimo valiai.
Atsakyti
deja,paciai teko paguleti ligonineje..deja net ne rytu Londone ir visai neseniai..galvojo kad apendicitas,bet aciu dievui turbut ne...na bet jie man nieko nepaaiskine state laseline,kol grieztai nepaklausiau kas man yra ir kam ta aseline niekas nesiteike papasakoti...nekalbant apie tai kad pragulejau kazkokiam koridororiuje apie 5val.siaip sau,paskui perkele mane i baisia tamsia patalpa be langu,kur diedai ir bobos su visokiomis ligomis kaukiantys is skausmo gulejo atskirti tik uzuolaidom...man tai kele siauba blink.gif is to siaubo ir skausmai turbut visi isgaravo,vos neapsiverkiau kaip namo norejau..Apie invalidu integravima,kad medicina yra pakankamai kompensuojama nemanau,nes zinios kalba ka kita,kad NHS nelabai nori kompensuoti vaistus,ir ligonines krito i baisines skolas per paskutiniuosius pora metu.taip kad nera jau viskas taip gerai,ypatingai neptivaciose ligoninese..kitose dirba vien babajai ir juodziai,baltu kaipo ir neteko matyti,dar ciukciu keleta.Ir jie atrodo nezinojo daugiau nei as pagal simptomus kuriuos as jiems isvardinau...pasimete...daktarai per ta nakti ir pusdieni pasikeite gal 5.Na kazkokia siaubacija mano poziuriu..O apie Lietuva irgi tingiu rasyti..zodziu manau medicina toks didelis reikalas kuris neapseina be problemu niekur.
Atsakyti
Keikiam mes tuos gydytojus babajus, bet kiek teko man su jais susidurt - net keli is ju pabaige medicina Lietuvoje. Bet ar nepastebejote, kad kuo didesne salis, tuo didesne betvarke jos viduje, kalbant ne tik apie medicina.
Atsakyti
QUOTE(athina @ 2007 03 20, 22:57)
LT "nesveiki" tiek vaikai, tiek suauge buna uzdaryti specialiuose internatuose ar globos namuose ir nerodomi, izoliuojami nuo visuomenes, del to, kad ju nesimato, dar nereiskia, kad ju nera. Gal tik dabar labai is leto sis poziuris keiciasi, ir atsiranda tevu, nebijanciu issivezti vaika invalido vezimelyje i viesas vietas ar renginius.  Tuo tarpu UK zmones su negalia integruojami, tiek, kiek imanoma, jiems sudaromos salygos gyventi savarankiska gyvenima, vaikai eina i bendras mokyklas, ir pan.

Del gresianciu persileidimu - kiek zinau, nestumo pradzioje ju daktarai nestabdo, nes greiciausiai kudikiui nera viskas gerai, galbut jis nepajegtu isgyventi ar butu su dideliais apsigimimais, o kada nestumas jau yra velyvas ir kudikis turi sansa isgyventi, tada stabdo, nepalieka likimo valiai.

Papildyta:
QUOTE(athina @ 2007 03 20, 22:57)
LT "nesveiki" tiek vaikai, tiek suauge buna uzdaryti specialiuose internatuose ar globos namuose ir nerodomi, izoliuojami nuo visuomenes, del to, kad ju nesimato, dar nereiskia, kad ju nera. Gal tik dabar labai is leto sis poziuris keiciasi, ir atsiranda tevu, nebijanciu issivezti vaika invalido vezimelyje i viesas vietas ar renginius.  Tuo tarpu UK zmones su negalia integruojami, tiek, kiek imanoma, jiems sudaromos salygos gyventi savarankiska gyvenima, vaikai eina i bendras mokyklas, ir pan.

Atsakyti
Na aciu Dievui medicinoja tokios teorijos is tikruju nera schmoll.gif Studijavau kuno kultura, tai teko truputi ir medicinos mokslu pazinti, kurie dabar labai pravercia. Praradia vilti, kad cia kazkas pasikeis, vos 5 taja nestumo savaite gryzau i Lt. Jau antra gryzimo diena ligonineja buvau stiprinama pati ir vaikelis. Daug laiko reikejo ten praleisti, laselines, visi tyrimai, pradedant cetomegalijos tokseplazmozes ir visais kitais. Ir sendien mes turime puiku rezultata bigsmile.gif Kuriam jau 8neri menesiukai 4u.gif 4u.gif 4u.gif O kiek tokiu paciu gryzusiu kolegiu sutikau Kauno klinikose blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(kristedzuke @ 2007 03 21, 11:09)
Na aciu Dievui medicinoja tokios teorijos is tikruju nera schmoll.gif  Studijavau kuno kultura, tai teko truputi ir medicinos mokslu pazinti, kurie dabar labai pravercia. Praradia vilti, kad cia kazkas pasikeis, vos 5 taja nestumo savaite gryzau i Lt. Jau antra gryzimo diena  ligonineja buvau stiprinama pati ir vaikelis. Daug laiko reikejo ten praleisti, laselines, visi tyrimai, pradedant cetomegalijos tokseplazmozes ir visais kitais. Ir sendien mes turime puiku rezultata bigsmile.gif Kuriam jau 8neri menesiukai 4u.gif  4u.gif  4u.gif  O kiek tokiu paciu gryzusiu kolegiu sutikau Kauno klinikose blink.gif  blink.gif  blink.gif

Yra labai tinkama lietuviska patarle, buna, kad ir per kara nenusauna. Kadangi musu patirtis kitokia ir labai liudna, neturiu ka grazaus apie vietinius gyd pasakyti ir sioja situacijoja jie patys kalti. Mes labai rupinames vienas kitu, savo sveikata. Jau pakankamai pasimokia, kad is menkniekio isauga didele liga. Todel laiku stengiames uzkirsti tam kelia ir dabar jau niekam neleidziam is saves daryti tokiu experimentu. Tik tai patyria ir gali suprasti, bet linkeciau ir toliau buti optimistais, jeigu tai tik padeda. As cia papasakojau, tik mazyte dalelyte musu nutikimu, bet pakankamai jau ir siu. Mano nuomone, deja jau issiseme ir nieko naujo, nei gero, neturiu ir manau, kad neturesiu ka pasakyti. Butu pats nuostabiausias dalykas, kad niekada nesirgtu musu vaikuciai ir mes patys 4u.gif
Atsakyti
As uzvakar 'nuluzau' doh.gif labai nugara skaudejo, tai nusprendziau nelaukti jokiu GP, o tiesiai i emergemcy nuejau ir apziurejo. dar kosulys baisus buvo, kuris tesesi visa savaite, galvoju gal jau su plauciais kas negerai, nors skaudejo kiek zemiau. tai buvau pradejus ospamox antibiotika gerti. vienas gyd. paziurejo, labai jam juokingas vaistas pasirode, kitas - mhm, gerai gerkit ir toliau. israse ibuprofen - nuskausminamieji ir paleido. plaucius paprasiau - paklause, sake kad nieko. tai ir nzn kas cia prikibo. nusipirkau sildancio tepalo, pasildziau nugara, siandien jau vaikstau.

o lietuve gyd. Danguole dabar tik sestadieniais priimineja.
Atsakyti
QUOTE(Smailiukas @ 2007 03 21, 15:51)
As uzvakar 'nuluzau'  doh.gif  labai nugara skaudejo, tai nusprendziau nelaukti jokiu GP, o tiesiai i emergemcy nuejau ir apziurejo. dar kosulys baisus buvo, kuris tesesi visa savaite, galvoju gal jau su plauciais kas negerai, nors skaudejo kiek zemiau. tai buvau pradejus ospamox antibiotika gerti. vienas gyd. paziurejo, labai jam juokingas vaistas pasirode, kitas - mhm, gerai gerkit ir toliau. israse ibuprofen - nuskausminamieji ir paleido. plaucius paprasiau - paklause, sake kad nieko. tai ir nzn kas cia prikibo. nusipirkau sildancio tepalo, pasildziau nugara, siandien jau vaikstau.

o lietuve gyd. Danguole dabar tik sestadieniais priimineja.

Gal vejas supute nugara, ar siaip persitempete. Del sventos ramybes issikvieskit i namus gyd. Laimute. Jos tel. Nr as sioja skiltyja esu parasiusi.
Atsakyti