QUOTE (Smurka @ 2004 11 17, 12:35) |
Manau, kad dalindami jiem ismaldas, mes patys ismokome juos parazitauti. |

O tie po butus vaiksciojantys ir prasantys ismaldos

Kitas dalykas kaip vaiku fondai - tai tada galima prisidet prie labdaros ar seneliu namus paremt .
Gyvunu as nespardau , bet labai nepatinka valkataujantys , o kai per morciu po tavo langais susirenka katinu burys (nes laikau namuose kate ) ir kniaukia

Viena syki pasiuliau nusivest i salia esanti bara ir pamaitint , o vaikas istraukia popieriniu litu sauja
ir sako "teta as pats jums galiu ne tik kepsni nupirkt "
kadangi esu mokyklos tevu komiteto pirmininke ir tas vaikas lanko ta pacia mokykla tai priversta buvau pasidomet ir pasirodo , kad mama auginanti viena 3 vaikus , bet tvarkinga moteris , net nezinojo , kad jos 7m. vaikas taip elgiasi ir isaiskejo , kad reikalu ir su policija turejo ... bet po kurio laiko vel isvydau ta vaika prie parduotuves besitrinant - tik isnaglejusi - is mazesniu atima pinigus
manes jis vengia ir bega pamates , nes zino kad ausi nusuksiu
negaliu nedrausmint blogai besielgianciu vaiku ,zinau - koks mano reikalas , bet negaliu kai mazameciai ruko ,geria ... vnz. per daug issipleciau ir jau ne i tema ,tad baigiu

kaip tik siandien gaudzhiau du shunis, kad galechiau paduoti jiems maisto.
O buvo taip:
nuejau i valgykla pavalgyti, o prie duru lauke du shuniukai sedi..tokie alkani, sulyse... na valgyklos darbuotojai nusprende jiems nieko neduoti, nes po to jie ishtisai sedes chia prie duru..o gal dar daugiau ju ateis....tai pavalgiusi, nupirkau chebureka ( mazhoka, bet vis kazhkas shilto)..isheinu i lauka, o jie nuleke tolyn..ir vis lekia paskui kazhkokia mashina....as paskui....galu gale radau juos ir atidaviau ta maisteli...
bet po to teko begti nuo ju i ofisa, nes jie leke ish paskos.....
man labai gaila tu benamiu gyvuneliu....ypach zhiema...

nuejau i valgykla pavalgyti, o prie duru lauke du shuniukai sedi..tokie alkani, sulyse... na valgyklos darbuotojai nusprende jiems nieko neduoti, nes po to jie ishtisai sedes chia prie duru..o gal dar daugiau ju ateis....tai pavalgiusi, nupirkau chebureka ( mazhoka, bet vis kazhkas shilto)..isheinu i lauka, o jie nuleke tolyn..ir vis lekia paskui kazhkokia mashina....as paskui....galu gale radau juos ir atidaviau ta maisteli...

man labai gaila tu benamiu gyvuneliu....ypach zhiema...

Labai gaila gyvūnėlių. Dar labiau gaila žmonių.
Aš taip galvoju, kad greičiausiai normalus skurstantys žmonės neprašo gatvėje, jie ieško bent jau kokių nors būdu užsidirbti valgiui.
Aš asmeniškai padedu vienam benamiui (jis mano tėvas
).
Likimas lėmė mano tėvų išsiskyrimą, mano tėvas ritosi vis žemyn (dėl savo baisios ligos). Rezultatas - benamis, neturintis nieko. Kai taip atsitiko jis prisiminė mus su mama, dabar ateina savaitgaliais, mes ji pamaitinam, duodam kažkiek maisto su savimi. Labai skauda širdį dėl jo. Jis nors ir tikrai skurstantis, benamis, bet išmaldos neprašo. Jis padeda turgui už tai gauna pvz. kelis pomidorus ar dar ką nors. Negaliu kaip pykta, kad taip žmones išnaudoja
Kartą jis pasakojo, kad padėjo iškrauti fūrą, už tai jis gavo ne pietus, o viena gabalėlį kažkokio pyrago ... Būna visokių žmonių...
Lietuvoje žmonės neturi jokių soc. garantijų. Labai liūdna, bet tai tiesa
Aš taip galvoju, kad greičiausiai normalus skurstantys žmonės neprašo gatvėje, jie ieško bent jau kokių nors būdu užsidirbti valgiui.
Aš asmeniškai padedu vienam benamiui (jis mano tėvas

Likimas lėmė mano tėvų išsiskyrimą, mano tėvas ritosi vis žemyn (dėl savo baisios ligos). Rezultatas - benamis, neturintis nieko. Kai taip atsitiko jis prisiminė mus su mama, dabar ateina savaitgaliais, mes ji pamaitinam, duodam kažkiek maisto su savimi. Labai skauda širdį dėl jo. Jis nors ir tikrai skurstantis, benamis, bet išmaldos neprašo. Jis padeda turgui už tai gauna pvz. kelis pomidorus ar dar ką nors. Negaliu kaip pykta, kad taip žmones išnaudoja

Kartą jis pasakojo, kad padėjo iškrauti fūrą, už tai jis gavo ne pietus, o viena gabalėlį kažkokio pyrago ... Būna visokių žmonių...
Lietuvoje žmonės neturi jokių soc. garantijų. Labai liūdna, bet tai tiesa
QUOTE (Cikadele @ 2004 11 17, 11:10) |
na kazko panasaus i babarsko posta ir tikejausi... tokiu negailestingu zmoniu pilna....as manau, kad jei eidamas paspirsi katina ar suni, tai paspirsi ir zmogu.... as tokiu draugu nenoreciau tureti ![]() o uzjausti ar ne- kiekvieno musu reikalas.... as tikiu karma- tai yra, kad viskas visada gryzta....taciau as tai darau ne todel, kad noriu sau tarsi indulgencijos- t.y sumoku i prieki, kad man geris gryztu....as tai darau, nes man gaila.... visi nori gyventi, taigi visiems ir reikia suteikti ta galimybe as nieko nesakyciau jei atvaziuotu tarnyba ir tuos katinus isgaudytu, nuveztu ir augintu ar sunaikintu- be skausmo, bakst ir viskas... bet kai musu kieme atsirado kelios slykscios bobos kurios katinams pabere nuodu ir tie katinai lauke prie zmoniu akiu kankinosi duso, traukuliais traukesi ir mire.... tai atsiprasau- tai ne zmones, tai blogiau uz gyvuli, tai zmoniu geda.... anyway- matosi, kad zmones valdo materializmas, neduok dieve is savo nasru reikia kaula istraukti ![]() ![]() ![]() be to- visi prisimena tik blogus atvejus kai davet pinigu ir maisto ir jums sviede i akis, bet buvo ir tikrai zmoniu, kuriems ta minute reikejo... ek.... ka cia beprikalbesi ![]() |
o kokie motyvai? kas turetu mane skatinti uzjausti ir padeti?
ir beje, toks poziuris visai nenusijes su smurtu gyvunams ir zmogui

as esu isitikinusi kad jie piknaudziauja zmonemis
QUOTE (Marta @ 2004 11 17, 12:22) |
O, siaip, galvoju, jei jau duodi, tai jau ir ne tavo valia, kur zmogus tuos centus isleis - pirks "kaukuolini "<_< , bulka, ar i kojine des ![]() |
tai kokiu tikslu tada duoti pinigus? cia analogiska situacija butu su zmogum inikusiu i azartinius losimus. kas is to jei turi ir prazaidzia slamancius? kokia prasme?
Ui bjauri tema
Gaila man katinu ir sunu ir visokiu ten, ir slieku, kur per lietu ant asfalto issliauzia, ir zolyciu, kur pro betona kalasi, gaila, nu
Bet nieko nedarau ir po teisybei kuo toliau begu tolyn ir stengiuosi juos kuo greiciau uzmirst. Uz tai, kad jeigu as suniui duosiu ka nors, jis tikesis is manes, kad duosiu dar. Jei duosiu dar, jis vel manes lauks, o jei lauks, vel duosiu - kaip neduosi, jei lauks, ir finale parsitempsiu as ji i namus... O kada vedziosiu? Kur laikysiu? Juolab kad visu nepasiimsi
Todel pritariu Wodalaznikui. Tuos, kurie sunis ismeta, reikia saudyt. Ir katinus kur ismeta, tuos irgi. Nes katinai grazus ir pukuoti...
O zmoniu tai ne taip labai gaila. Labiau gaila tu, kurie nepagydomai serga... O bomzaut ar ne - tai jau zmogaus pasirinkimas. Bet kartais vis tiek duodu lita
Nu uz ka bomzas gers, jei niekas neduos? O jei negeres, tai koks gi bomzas? Va...

Bet nieko nedarau ir po teisybei kuo toliau begu tolyn ir stengiuosi juos kuo greiciau uzmirst. Uz tai, kad jeigu as suniui duosiu ka nors, jis tikesis is manes, kad duosiu dar. Jei duosiu dar, jis vel manes lauks, o jei lauks, vel duosiu - kaip neduosi, jei lauks, ir finale parsitempsiu as ji i namus... O kada vedziosiu? Kur laikysiu? Juolab kad visu nepasiimsi

Todel pritariu Wodalaznikui. Tuos, kurie sunis ismeta, reikia saudyt. Ir katinus kur ismeta, tuos irgi. Nes katinai grazus ir pukuoti...

O zmoniu tai ne taip labai gaila. Labiau gaila tu, kurie nepagydomai serga... O bomzaut ar ne - tai jau zmogaus pasirinkimas. Bet kartais vis tiek duodu lita

QUOTE (babarskas @ 2004 11 17, 22:00) |
tai kokiu tikslu tada duoti pinigus? cia analogiska situacija butu su zmogum inikusiu i azartinius losimus. kas is to jei turi ir prazaidzia slamancius? kokia prasme? |
Nu manau, davime esme. Gal 19 bomzu pragers, o tas 1 nenumirs siandien is bado... A ka gali zinot? Uz save 100 proc. garantuot negali, o cia uz svetima bomza

QUOTE (Noa @ 2004 11 17, 20:04) | ||
Nu manau, davime esme. Gal 19 bomzu pragers, o tas 1 nenumirs siandien is bado... A ka gali zinot? Uz save 100 proc. garantuot negali, o cia uz svetima bomza ![]() |
tai cia tada reikalas eina apie vejo malunus

O man yra istriges vieno zmogaus pasakymas: jis praeidamas pro prasanti ismaldos visada lita ar keleta isideda i kisene, kad veliau galetu savo seniem tevam kazka nupirkti ar prideti prie dovanos ir pan. Juk is tiesu jei kiekvienas rupintumemes savo artimais zmonemis, prasanciuju ismaldos beveik nebutu

QUOTE (Noa @ 2004 11 17, 21:01) |
O bomzaut ar ne - tai jau zmogaus pasirinkimas. Bet kartais vis tiek duodu lita ![]() ![]() |
Bomzaut tikrai nėra žmogaus pasirinkimas. Ir ne visi bomžai geria.
Pvz., jei žmogus sunkiai serga, dėl to negali dirbti, artimu neturi su laiku jis praranda buta ir atsiduria gatvėje... Turbūt tokių atveju nėra labai daug, bet tokių bomžų tikrai yra