Įkraunama...
Įkraunama...

Benamiai ir vargšai

Mane pribloske babarsko komentarai sad.gif . Net viduj negera paliko.

Visuomenes zaizdos, sasai ( liux epitetai), islaikytiniai... O, leiskit paklausti, tie jusu gyvuneliai, kuriuos neva mylite, patys save islaiko? Kuo gi jie skiriasi nuo tu sasu? Sekme?

o kokie motyvai? kas turetu mane skatinti uzjausti ir padeti?

Yra tokia savoka "zmogiskumas". Bet, sprendziant is pasisakymu, nepanasu, kad ji butu nors viena ausim girdeta...

O tokie pareiskimai, kaip "visu neprigailesi" arba "tai praeis" tik uzslopina sazines balsa, vietoj to, kad skatintu nors truputi padeti.

Negailekit visu, pagailekit vieno ir pasaulis bus grazesnis.

Atsakyti
zapuks thumbup.gif stai taip mastantys zmones tikrai verti zmogaus vardo thumbup.gif
aciu uz supratima wink.gif

siek tiek noreciau prideti apie tuos vadinamuosius valkatas, bomzus ir elgetas. Stai vakar maciau musu mieste vazinejant autobusus, kuriuose kabejo plakatai raginantys neskatinti vaiku elgetauti. Vienu zodziu patariama neduoti jiems pinigu ir isvis su jais nebendrauti. g.gif Stai ir cia forume daug yra pykstanciu, kad davus centa ar du tuoj pat bega kaukolinio pirkti ar vaikai prisiperka visokiu bezdeluskiu wink.gif O kodel jie perka? manau, kad sitaip jie realizuoja savo neisipildziusias svajones. Benamis gerdamas starka uzmirs visas savo bedas ir bent akimirka pasijus laimingas biggrin.gif nors sis variantas man netinka, as prasigerusiems neduodu pinigu.

Taciau duodu senukams, kurie tikrai tvarkingai atrodo ir matosi, kad pinigu jiems reikia vaistams ar maistui, Duodu vaikams wink.gif gal jie ir nubegs prisipirkti gumos, sautuvu ar masineliu, bet taip jie igyvendina savo svajone, nes zino, kad vargingai gyvenantys tevai jiems ju vistiek nenupirks, o valgyti vienok nors duonos kriauksle pagraus
Ir tegu nesako, kad tegu eina ir uzsidirba. Cia ne amerikos nesamones filmai, kur uz masinos ratu nuplovima ar limonado pardavinejima mokami pinigai. Sveiki darbingi zmones negauna darbo, tai cia vaikas gaus... unsure.gif

Dar man labai patiko Viksvos zodziai apie artimuosius- isties, jei daugiau galvotumem apie kitus, o ne apie save, tai tikrai butu viskas kur kas sviesiau
Atsakyti
Aš tai vėl pasikartosiu, kad kiekviena situacija yra be galo skirtinga. Net kalbant apie vaikus. Jau kažkas čia sakė, kad išmaldos prašo ne tik vargingai gyvenančių tėvų atžalos, bet ir tų, kurie gal net per daug uždirba. Gali būti, kad tėvai jiems neduoda pinigų cigaretėms ar narkotikams (tereikia paskaityti apklausas, kokio amžiaus ir kiek vaikų prisipažino jų vartoję), o galbūt kai kurie šitaip viliasi pritraukti amžinai užsiėmusių tėvelių dėmesį. Būna ir šitaip.
Cikadele, aš manau, kad vienintelės ir neginčijamos tiesos nėra. Nes situacijos skirtingos ir kas jau kas, o moterys tai tikrai turi "šeštą" jausmą suprasti, kada pagalba iš tikrųjų yra reikalinga wink.gif Reta iš mūsų tokia turtinga, kad net nesusimąstydamos galėtų pinigus dalyti į kairę ir dešinę. Kaip kažkas sakė, jie labai pravers padėti artimiesiems wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Summer: 18 lapkričio 2004 - 16:57
QUOTE (zapuks @ 2004 11 18, 13:41)
Mane pribloske babarsko komentarai sad.gif . Net viduj negera paliko.

Visuomenes zaizdos, sasai ( liux epitetai), islaikytiniai... O, leiskit paklausti, tie jusu gyvuneliai, kuriuos neva mylite, patys save islaiko? Kuo gi jie skiriasi nuo tu sasu? Sekme?

Yra tokia savoka "zmogiskumas". Bet, sprendziant is pasisakymu, nepanasu, kad ji butu nors viena ausim girdeta...

O tokie pareiskimai, kaip "visu neprigailesi" arba "tai praeis" tik uzslopina sazines balsa, vietoj to, kad skatintu nors truputi padeti.

Negailekit visu, pagailekit vieno ir pasaulis bus grazesnis.

mano supratimu mes kalbam ne apie zmogiskuma, bet apie tai ar turi stubura ar ne, ar leidi kad kiti zmones tavim piknaudziautu, liptu per galvas ir pan. tiksliau, ar esi minkstas ar ne.
mano gyvuneliai skiriasi vien tuo (ir turbut bene pagrindinis isskiriamasis bruozas) kad jie neispindeje!!ir neziuri dovanotam arkliui i dantis!jie mane myli, mes kalbames ir tarp musu yra rysys. o svetimas kanda ranka is kurios ima maista mad.gif ju indelis i savo gerove yra nulinis! stai kad ir musu seimos sode gyvenanti moteris. jai duotas gyvenamas plotas, duoti irankiai ir zeme, tik gyvenk ir dziaukis. o ji ka, sulaukusi 50m neturi vaiku, neturi savo gyvenamos vietos, neturi jokio turto ir pan. tai su kokia intencija ji gyveno? kad ja kazkas kitas islaikys? jai sudetinga net nudirbti ukio darbus, dirba tada kai stovi prie jos ir raginis nuolatos. tai kur to zmogaus supracius? as negerbiu tokiu zmoniu.
ir dar, kai ieskojom zmogaus (o ieskoti teko ilgai) kuris galetu priziureti sodyba, i musu skelbima atsiliepdavo zmones norintys atlygio uz tai mad.gif jiems neuztenka kad turi pastoge, galimybe uzsiauginti ir pasiruosti maisto labai daug ir pigiai. je bijo darbo!! tokie zmones yra kaip erkes kurie geria silta krauja mad.gif

ieskojom zmoniu daug kur, visokiu bomzu irgi, ir nakvynes namuose ir pan. rezultate- neturim normalaus, norincio buti savarankisku, atsakingo ir protingai tvarkancio uki ir savo pinigus zmogaus! zmonems yra paprsasciau prasyti ismaldos negu dirbti ir uzsidirbti.
as esu isitikinusi, kad zmones sedintys prie ausros vartu uzdirba per diena turistu sezono metu kelis simtus!ir toks atlygis ju yra didesnis negu dirbant ypac atsakinga darba, kur uz menkiausia klaida per galva trenkia (netiesiogine prasme aisku).
manau, kad zmogiskumo motyvas........jis kazkur dingsta.
Atsakyti
QUOTE (Cikadele @ 2004 11 18, 17:37)

Ir tegu nesako, kad tegu eina ir uzsidirba. Cia ne amerikos nesamones filmai, kur uz masinos ratu nuplovima ar limonado pardavinejima mokami pinigai. Sveiki darbingi zmones negauna darbo, tai cia vaikas gaus... unsure.gif

kai buvau uzsirergistravusi darbo birzoje, mums skaite paskaita, per kuria pasake tokia minti, kad vln beveik nebutu bedarbiu, jei zmones noretu ir sutiktu dirbti, nes yra be galo daug pasiulymu, kur siulo minimalu atlyginima, bet net labai mazai kas sutinka uz toki dirbti. Net ir zmogus be profesijos, be issilavinimo ir patirites kreivai paziuri i toki pasiulyma....

O del benamiu gyvunu - cia kazkas kitoje temoje piktinosi, kad norima gyvunas po oda implanta daryti, kad veliau butu galima atsekti, kas to gyvuno seimininkas. Liuks ideja - suzinojau kas buves seimininkas ir pareikalavau is jo pakankamai dideles baudos. Tada gal zmones pagalvos pries isigydami gyvuneli. O tuo labiau, kad ir i gyvunu prieglauda atiduoti nieko nekainuoja.

Bet tokiu bobulenciju, kurios kieme valkataujancias kates seria, tai negaliu pakesti. Rusiuose po kaciu nuolatine smarve, i vairiausios ligos, iskapstyti konteineriai. O jei tarnybos atvaziuoja surinkti kaciu, tai tokios bobulencijos su lazdomis juos uzsipuola
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 11 19, 06:55)

O del benamiu gyvunu - cia kazkas kitoje temoje piktinosi, kad norima gyvunas po oda implanta daryti, kad veliau butu galima atsekti, kas to gyvuno seimininkas. Liuks ideja - suzinojau kas buves seimininkas ir pareikalavau is jo pakankamai dideles baudos. Tada gal zmones pagalvos pries isigydami gyvuneli. O tuo labiau, kad ir i gyvunu prieglauda atiduoti nieko nekainuoja.

juk veisliniai ir kilmingi sunys nevalkatauja g.gif tie patys bomzai dauginasi kaip triusiai tai ir turime rezultata. o tuos implantus des normaliem sunims, kuriu seimininkai suinteresuoti neprarasti savo augintinio. net jei ir paslauga bus nemokama, bobulensijos nedes implantu g.gif
valkataujancius sunis belieka issaudyti. jei jau toks mano pasiulymas pasirode nehumaniskas, tada galime juos panaudoti eksperimentams.(pvz, tirti kaip sunys elgiasi kai juos skandini). visdel to man priimtinesnis pirmas variantas cool.gif
Atsakyti
Mane labai pyktina jūsų žodžiai, bejausmiškumas. Padėkuokit Dėvui už tai, kad net neturit supratimo kaip kai kuriem žmonėm sunku gyventi.
Ne visi žmonės gali darbą susirasti, net labai norint. Kas norės priimti žmogu iš kurio išvaizdos iš karto martosi, kad jis benamis. Kas norės jį išleisti darbo metu papietauti (į tas spec valgyklas, kur benamius maitina), o jam išeiti tai reikia, nes jis mėnesį iki pirmos algos neišgyvens nevalgęs (as jau nekalbu apie tai, kad nakvinės namuose sunku net smulkmenas išlaikyti, kad nepavogtų, o ką jau kalbėti apie pinigus).
Patarimas, užeikit į supermamaos labdaros skyrelį, tada įsitikinsit, kad būna normalių skurstančių žmonių, neturiničių ir negalinčių rasti darbo
sad.gif
Atsakyti
Nereikia ieskot tokiu zmoniu toli - uztenka pamatyti turgely drebanciom rankom paskutinius centus krapstancia senute, kuriai nelabai tu centu uztenka sumoketi uz kauliuku maiseli.
O kad keli vaikai atsisake buti pamaitinti ar sviede centus atgal, nereiskia, kad nera isties susalusiu ir alkanu. Nors, sutinku, kad upa tokie fintai numusa.
Atsakyti
Babarskas šioje temoje įsijautė laugh.gif Didžiuojasi ne tuo, kuo galima didžiuotis laugh.gif

Cikadele, išties šaunu, kad rūpi ir kiti. Kas tai bebūtrų, gyvūnėliai ar žmonės. Ar benamis ar vargeta. Gyvenk taip, elkis taip, kaip tau atrodo teisinga. Nežiūrėk kitų, niekada nežiūrėk. Aš pastebėjau, kad paprastai kliūna ne tie, kurie praeidami pro ubagą jį paspiria, bet tie, kurie jam į delną žvangančių įmeta.
Anskčiau aš rūpindavausi ir šerdavau visus benamius gyvūnėlius. Dabar mano požiūris šiek tiek pasikeitė. Aš labiau stengiuosi galvoti, kaip jam surasti naują savininką. Kieme benamiais besirūpinančias moteris raginu pasinaudoti akcijomis, kuomet gyvūnai yra veltui sterilizuojami/kastruojami/skiepijami nuo pasiutligės.
Mums dar toli iki normalaus elgesio su žmonėmis, tai ką kalbėti apie gyvūnus. Anglijoje žmogus užkasė ką tik atvestus šunyčius ir buvo lygtinai nuteistas, atidedant bausmę, skirta tikrai įsimintina bauda. O pas mus? Kaimynas išėjo su kastuvu ir būrio smalsių vaikų lydimas nuėjo gyvus šuniukus užkasti.
Čia ne beširdiškume esmė, o žmogaus kultūringumo, jo žmogiškos etikos spraga.

Jei nori duoti gailėdamas, geriau visai neduok. Jei nori rinktis kam duoti, taip pat neduok, nes ne tau teisti. Jei nepritari tokiems poelgiams, tai palik ramybėje tuos, kurie nori ir gali padėti. Taip aš norėčiau pasakyti kiekvienam žmogui.

Aš skiriu daug laiko ir jėgų visiems, kam sunku, visiems kas skursta, vargsta ir nesigilinu kodėl jiems taip nutiko. Atiduodu visus savo pinigus, kurie lieka nuo vaiko draudimo ir būtinų mokesčių. Ir man visiškai vienodai šviečia ką žmogus su jais darys.
Atsiranda daug tokių, kurie garsiai pasišaipo, kam man tei reikalinga, kuo aš čia džiaugiuos ir didžiuojuos, atsirado mat Motina Teresė. Paprastai nutyliu ir nieko neatkertu, tai įsismagina ir džiaugiasi savo sąmojingumu. Ir tam žmogui smagu ir aš daug ką sužinau laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 11 19, 07:55)
O tuo labiau, kad ir i gyvunu prieglauda atiduoti nieko nekainuoja.

nezhinau kaip kituose kiestuose, bet Kaune norint atiduoti mazhychius kachiukus, reikia sumoketi uzh kiekviena po 20 lt, o jei suaugusi katina- 50 lt. Taigi kainuoja. Nes jiems gi reikia juos ten maitinti kol kas nors pasiima.......
Atsakyti
Pvz. vėl paminėsiu Angliją..ten žmonės skatinami imti gyvūnus iš prieglaudos, o ne pirkti. tai va, jei nori paimti gyvūną, tai gaunasi panašiai kaip su įvaikinimu pas mus laugh.gif Paduoti paraišką, tave aplanko ir sprendžia ar tu galėsi tinkamai pasirūpinti gyvūnu, ar turi prasktinių ir teorinių žinių, kaip jį reikia prižiūrėti. po to žmogus apsilanko gyvūnų prieglaudoje, susipažįsta su augintinio charakteriu, pratinasi prie jo. Ir tik tada gali pasiimti. Savaime suprantama, kad yra ir mokestis.
Lietuvoje atiduoti gyvūną nekainuoja į karantino tarnybą, jei į kažkokius gyvūnų globos namus - gal ir taip. Bet ir iš karantino tarnybos atsiimant netyčią pagautą "savą" ar pasiimant benamį gyvūną, tiek pasiimant iš globos namų mokėti reiks.
Atsakyti
Gaila visu, nu nerealiai gaijla sad.gif
Bet situacija pvz.. tevai neduoda paaugliams pinigu, nes jie perkaliojasi svaigalus ir etc.. mes padarom 'paslauga' duodami (saldainiams tipo).. nekart maciau tokius blizganciom uznarkosintom akim prasaliojancius centuku 'talonams'.
As duodu bobulytem kai matau kad stovi prie kasos ir skaiciuoja paskutinius centukus ar uzteks ketvirciui duonytes. Tada arba dadedu pinigu mokant, reiktu gal nupirkt konors dar skanesnio..
O gyvunu gaijla, bet jie platina ligas... reiktu paremt geriau tas tarnybas, kurios jais rupinasi.
Atsakyti