Įkraunama...
Įkraunama...

Benamiai ir vargšai

Nesupratote manęs. Už tuos pinigus, kuriuos leidžiate laukinių katinų maistui, sukaupusi pinigėlius nuvežate veterinarui, jis sterilizuoja, paimate namo ir auginate. Štai geras darbas. Akivaizdu, kad nelabai suvokiate situaciją su beglobiais gyvūnais Lietuvoje. Tačiau ši tema ne apie tai. Tiesiog jokie Nuarai, valstybė ir kiti velniai su švarkais iš viršūnėlių nesistengs pagerinti situacijos Lietuvoje, kol patys nesuvoksite šios problemos svarbuvo, tol niekas ir nesikeis. Tad vietoje to, kad šerti-kastruoti. Štai, viena mama mažiau. Viena katė per metus gali pagimdyti kelis šimtus kačiukų beros jei neklystų, ar keliasešimt, bet labai daug... tad čia žmonių problema, kad jų tiek daug gatvėse. Ir anokia čia laimė ir humaniškumas kai per vasarą atšertą katiną paliekate lauke.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 10 gegužės 2007 - 22:14
QUOTE(Zitlali @ 2007 05 10, 23:10)
Už tuos pinigus, kuriuos leidžiate laukinių katinų maistui, sukaupusi pinigėlius nuvežate veterinarui, jis sterilizuoja, paimate namo ir auginate. Štai geras darbas.

Juk ankstesniame poste parašiau, kodėl negalėčiau paimt namo mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalilė: 10 gegužės 2007 - 22:37
QUOTE(Dalilė @ 2007 05 10, 23:36)
Juk ankstesniame poste parašiau, kodėl negalėčiau paimt namo mirksiukas.gif

Atsakyti
Uoj.. neparašiau smile.gif
Tai kam juos maitinti? Akivaizdu, kad nesuišnekam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2004 11 17, 11:33)
Esu tikrai jautrios prigimties ir mane labai jaudina kiti zmones, ju vargai ir bedos.
As tiesiog negaliu sulaikyti liudesio ir kartais net asaru kai pamatau gatveje kokia nuo vargu sulinkusia senute, drebanciom rankom prasancia centu. Man viada pries akis iskyla mano seneliai, ju sunkiai dirbti darbai ir kad senam zmogui Lietuvoje sunkus gyvenimas... Duodu as tu pinigeliu.... galbut kada nors ir man kas duos kelis centus kai ju labai reikes.

Esu visu savo kiemo katinu globeja. Kaip ir mano mama. Kol gyvenau pas tevus globojome kokis 5-6 katinus, nesdavom jiems valgyti, padarem tokia lietaus nepermerkiama budele, kad jie nesusaltu.
Atsirado zmoniu, kurie mums pradejo priekaistauti, taciau nelabai aisku kodel, juk tie gyvunai yra svarus, sveiki (nesimato jokiu ligos pozymiu), o kiek zmoniu ismeta istisus kaulus ar duonos gabalus i siuksliu konteineri, tai negi jiems gaila pagelbeti gyvam padarui.....
Dabar su vyru gyven atskirai, tai ten irgi radau tokia katyte, kuria pradejau globoti..... tiesiog iekau jos kiekviena diena ir nesu valgyt, kad tik skranduke ka nors turetu.... juk ateina ziema jiems vis sunkiau ir sunkiau su maistu

Tiesiog as manau, kad kas tai bebutu- zmogus ar gyvunas- reikia jam padeti. Visi nori gyventi...
Ar jus turite tokiu globotniu? gyvuneliu ar zmoniu- nesvarbu....
o gal tikrai as cia kazkokia isskirtine su keistais poelgiais. wink.gif

Galiu pasisakyti apie žmones ir gyvūnus.
Dėl žmonių - neduodu nei vienam jaunam, nei vienam bomžui, vaikštančiam, smirdinčiam, dvokiančiam odekolončiku ir tt. Tegu eina dirbti ir turės už ką paėst. Slunkiai, tingi dirbti, bemalaldaudami užsidirba daugiau ir pagert prie kioskelio ir užkast turi - o jei netur - tokiam tik į šikną spirt.
Duodu visada išmaldos prašančioms močiutėms, tvarkingoms, senoms, kurios tikrai nuoširdžiai prašo., Visada duodu ne kelis centus, o daugiau, kokių penkis ar dešimt litų, pasikalbu neretai, kodėl stovi, kaip sekasi, apie gyvenimą - man tiesiog įdomu. Bet tokių retai sutinku. Vilniaus centre pažįstu vieną nuolatinę - jai tikrai sunku, dažnai jai duodu, nusišypsom viena kitai. Tokiems žmonėms niekada neatsisakysiu padėti, nes dažnai jie būna vieniši ir užmiršti valstybės, gauna labai mažas pensijas.
Dėl valkataujančių gyvūnų - Cikadele, esu tokia pati kaip tu, bet kai kaimynė vienąkart aprėkė, kad aš šeriu o ji vaiko ir po jos langais jie tuštinasi, tai dabar šeriu vakarais, kai nieks nemato. Ir vaikas mano pašeria, ir net žiemą vaikas pripratintas kasdien net su aukle eina perka batoną ir neša paukščiiukams visokiems, balandžiams, pakesliui ir kačiukams duoda ir šuniukams.
man jū gaila, nes jie dažnai būna išmesti į gatvę negerų šeimininkų. galėčiau, tai namo visus susivesčiau, bet dar sveikas protas nugali.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2007 05 11, 09:19)
Uoj.. neparašiau smile.gif
Tai kam juos maitinti? Akivaizdu, kad nesuišnekam smile.gif

Tai tavo manymu, geriau leist dvėst iš bado? blink.gif Ne aš turiu užsiiminėti sterilizacijom - o atitinkamos tarnybos, kodėl už juos turėčiau tą darbą dirbt, turiu juk savo darbą? blink.gif Ir kodėl jas turiu tempti į savo namus, aš jei pasirenku augint gyvūną, auginu jį nuo mažų dienų, žinau kas jo tėvai, kiek kartų ir nuo ko jį skiepyjau ir t.t., ir pan. Pvz., jei dabar pirkčiau katiną, pirkčiau škotų nulėpausį katiną, iš gero veislyno ir auginčiau jį nuo mažų dienų. O šeriu kates, nes man būtų gaila, jei jos nudvėstų iš bado.
Atsakyti
Ėjom su vyru iš parduotuvės nusipirkę sauso maisto savo katinui. prie konteinerių pamatėm vieną kačiuką, tokį vargšiuką. praplėšiau pakuotę ir pabėriau saujelę. Tas vargšiukas puolė ėst. Po kelių sekundžių iš visų pakampių prisirinko visa armija panašaus likimo katinų. tai teko visą pakuotę jiems išbert ir eit į parduotuvę pirkt naują.
Atsakyti
Man gyvūnų labiau gaila nei žmonių unsure.gif Žmonės savo pastangom viską gali išspręsti, jie turi protą.
Atsakyti
QUOTE(Egocentric @ 2007 05 12, 12:42)
Man gyvūnų labiau gaila nei žmonių unsure.gif Žmonės savo pastangom viską gali išspręsti, jie turi protą.

sutinku su tavim 100 procentų, gyvūnėlių gaila labiau, jie nepasirenka kaip ir kur būti...o žmonės dažniausiai patys pasirenka savo likimą unsure.gif
Atsakyti
žinau, kad kai kurie žmonės mane bus pagatavi akmenim apmėtyt, bet nuperku ir nunešu maisto benamiams gyvūnams.
taip, žinau tą argumentą, kad šėrimas skatina juos veistis.
bet man benamis katinėlis yra gyvas padaras, kuris yra alkanas dabar, ir kuris tikrai nėra atsakingas už tai, kad jam tenka gyventi ant gatvės.

o dėl paėmimo į namus, tai visų gyvūnų nesusemsi. turiu paėmus šuniuką, kurį žmonės norėjo išmesti. neveislinis, nekilmingas, be dokumentų, bet jis draugas ir šeimos narys. paimčiau dar ir katiną, bet tėvai nenori. aišku, pavarvinu kartais seilę į tuos gražius veislinius katinus ar šunis ir pasvajoju, bet žinau kad verčiau paimsiu iš gatvės ar iš prieglaudos paprastą rainiuką, nes jam tikrai labiau reikia namų.
Atsakyti
zmones gali uzsidirbti ant valgio, o gyvunai ne 4u.gif
Atsakyti
Nežinau,kas lengvai uždirba daug pinigų,gal taip pat lengvai ir numeta bomžui g.gif
Aš savo sunkiu darbu uždirbtų pinigų nesiruošiu mėtyt ax.gif tiems vyrams-ąžuolams,ar moteriškėms iš stuomens ir liemens.Tegul užsidirba bigsmile.gif O tvarkingų senukų ,prašančių išmaldos ,nelabai ir matosi cool.gif
Benamius gyvūnus reikia naikinti.Ir jiems kančia toks gyvenimas,ir žmonėms pridaro aibes problemų- platina ligas,apdergia visus kampus unsure.gif
Va,neseniai po mūsų gyvenvietę lakstė didelis kažkieno išmestas iš pravažiuojančios mašinos šuo.Kol kažkas pagavo ir nudobė.Ir jam taip buvo geriau,nei valkiotis alkanam,tik kaulai ir oda buvo likę.
Atsakyti