Įkraunama...
Įkraunama...

Benamiai ir vargšai

as irgi labai myliu gyvunus.
perku specialiai jiems maista ir kiekviena diena nesu i kiema, seriu. atrodo paskutini kasni atiduociau as jiems.
apie ta kasima.... mano nuomone, jau geriau ka tik gimusi suniuka uzkastu, negu jam reiketu valkiotis gatvemis alkanam, spardomam. jau geriau uzkasa, negu paaugusiam akis vaikai isbado cray.gif
ziauri musu visuomene. baisu taip gyventi....
Atsakyti
Duot ar neduot? Šerti ar nešerti? Viskas labai paprasta. Jei tik gali, duok, jei tik gali, šerk, pasiimk. Bliamba, užuojautos, atgailos pirmiausiai reikia mums patiems. Kas iš mūsų būtų, jei nemylėtume, negalėtume, nepadėtume? Netikiu, kad gali piktas, kietaširdis žmogus būti laimingas.
Pas mus prie namo gyvena katinų kolonija. Kelios moterėlės ( beje, ir keli vyrai) šeria juos, per šalčius šiokį tokį namelį surentėm. Aišku, tie katinai smirdi, jų ryškiai per daug, pasiimti negali, nes laukiniai. Bet patiko vienos pensininkės pasakymas. Blogai, sako, benamiai katinai, iššaudykit, išnaikinkit, nieko nesakysiu, bet, jei negalit to padaryti, tai aš nežiūrėsiu, kaip jie miršta iš bado. Turbūt ketvirtadalis namo pasislėpdami ar nesislėpdami šeria tuos kačiukus. Bet, žinokit, man gera ant širdies, kai vakare prie tos šeryklos pamatau kaimyną, apie kurio simpatiją katėms net nebūčiau įtarus lotuliukas.gif
Atsakyti
Man labai gaila benamių ir vargšų žmonių, gaila labai labai kad taip susiklostė jų gyvenimas...
Atsakyti
Cituoju: "Skurdas išties - tik psichinės ligos atmaina". Man vargingiau gyvenančių žmonių negaila. Paprasčiausiai todėl, kad jie nieko nesiima vardan to, kad kas nors pasikeistų. Jų gyvenimą lydi tik amžinos dejonės bei aimanos, jog viskas pas juos blogai. O ką pasėsi - tą ir pjausi. Jie tarytum patys save užprogramuoja nesėkmėms. Pasėkmės nebūna be priežasties. Jei tie žmonės būtų ėmėsi anksčiau kažkokių tai priemonių tam, kad jų gyvenimas taip nenusiristų, tai jie ir nevalkatautų. O juk pagrindinės valkatavimo priežastys: alkoholizmas. Kaip dažnai tenka stebėti: pastogei pinigų nėra, tačiau buteliui - visados.
Atsakyti
Gaila tai gaila, bet ar kiekvienas sąžiningai daro taip, kad tie bendamiai mažėtų? Parašo skundą, kad ir.. nešeria (nes tai skatina jų dauginimąsi ir plitimą, kad ir kaip žiauriai beskambėtų, apie gyvūnus kalbant). Ar nors vienas čia rašantis, kad gaili, yra sterilizavęs laukinę katę? Aj.. paverkti mokam visi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 09 gegužės 2007 - 19:50
Taip, lietuviams kad tik paverkti ir paramos ieškoti, o kad stengtis pakeisti esamą situaciją - nulis pastangų. Sutinku su Zitlali. Visada lengviausia padėjuoti "kokia baisi mūsų visuomenė - niekas nieko nedaro".
Aš tai jei galėčiau (o, žinoma, negaliu), tai tuos benamius gyvūnus truputį apnaikinčiau, nes jie platina įvairias žarnyno ir vidaus organų ligas, infekcijas. O nuo jų dažniausia užskrėčia ne kas kitas, o vaikai, neatspirdami pagundai paglostyti kokį katinėlį.
Atsakyti
QUOTE(Dujokaukee @ 2007 05 09, 20:40)
Cituoju: "Skurdas išties - tik psichinės ligos atmaina". Man vargingiau gyvenančių žmonių negaila.

Tai jeigu tai liga, tai juk nuo jų valios nepriklauso, ją reikia gydyt, o ne smerkt, be to, yra ir nepagydomų ligų cool.gif. O alkoholizmas, beje, taip pat laikomas liga.
Papildyta:
QUOTE(Dujokaukee @ 2007 05 09, 21:16)
Aš tai jei galėčiau (o, žinoma, negaliu), tai tuos benamius gyvūnus truputį apnaikinčiau,

Ačiū dievui, kad negali cool.gif

O mano mama tai šeria kiemo kates, specialiai perka joms maistą, ir fainai, kai buvo matomi rezultatai: vietoj aptriušiusių liesų kačių išvydome blizgančiais kailiais drūtas kates bei katinus ax.gif, beje, labai gražius ir mielus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalilė: 10 gegužės 2007 - 02:46
Na man nera liudniau, kaip pamatau sena mociute, tvarkingai apsirengusia ir ne alkoholike ir prasancia pinigu... kazkaip sirdi skauda tada, kaip seni zmones, kurie dirbo visa gyvenima, augino vaikus ir dabar neturi pinigu ant duonos...liudna labai...
Ir pinigu duodu, na as nuo poros litu nenubiednesiu... O kaip mano tevukas sako : "Gal kada man, kas duos, kai reikes"
Atsakyti
Pati retai kada kam duodu, nebent tai butu kokia senuciuke, ar invalidas. Bet jau mano mama.....Tevai gyvena nuosavame name ir kol nebuvo suns kieme, tai benamiu daug uzklsysdavo tai jinai juos idarbindavo : kiema issluot, malkas sunest ir t.t. jei atsisakydavo, tai reiskia tiek ir pinigu tiek tereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2004 11 17, 12:33)
Esu tikrai jautrios prigimties ir mane labai jaudina kiti zmones, ju vargai ir bedos.
As tiesiog negaliu sulaikyti liudesio ir kartais net asaru kai pamatau gatveje kokia nuo vargu sulinkusia senute, drebanciom rankom prasancia centu. Man viada pries akis iskyla mano seneliai, ju sunkiai dirbti darbai ir kad senam zmogui Lietuvoje sunkus gyvenimas... Duodu as tu pinigeliu.... galbut kada nors ir man kas duos kelis centus kai ju labai reikes.

Esu visu savo kiemo katinu globeja. Kaip ir mano mama. Kol gyvenau pas tevus globojome kokis 5-6 katinus, nesdavom jiems valgyti, padarem tokia lietaus nepermerkiama budele, kad jie nesusaltu.
Atsirado zmoniu, kurie mums pradejo priekaistauti, taciau nelabai aisku kodel, juk tie gyvunai yra svarus, sveiki (nesimato jokiu ligos pozymiu), o kiek zmoniu ismeta istisus kaulus ar duonos gabalus i siuksliu konteineri, tai negi jiems gaila pagelbeti gyvam padarui.....
Dabar su vyru gyven atskirai, tai ten irgi radau tokia katyte, kuria pradejau globoti..... tiesiog iekau jos kiekviena diena ir nesu valgyt, kad tik skranduke ka nors turetu.... juk ateina ziema jiems vis sunkiau ir sunkiau su maistu

Tiesiog as manau, kad kas tai bebutu- zmogus ar gyvunas- reikia jam padeti. Visi nori gyventi...
Ar jus turite tokiu globotniu? gyvuneliu ar zmoniu- nesvarbu....
o gal tikrai as cia kazkokia isskirtine su keistais poelgiais. wink.gif

saunuole lotuliukas.gif turbut keliausi i dangu 4u.gif žaviuosiu tokiais žmonemis, kurie masto ne tik apie savo pilna skrandi. ax.gif
Man ir plysta sirdis is skausmo pamacius benamius gyvunelius, taip pat gaila senu suvargusiu žmoniu, bet ne alkoholiku
Esu parsivezus nuo gatves partrenkta katina ir pagydžius, priglaudus savo kambary serganti katina ir dabar globoju 2 gyvunus benamius plius dar savo du turiu bet visi issitenkam drinks_cheers.gif . negaila nei pinigu nei laiko man juos priziuret sert, paglostyt.

Atsakyti
QUOTE(Dalilė @ 2007 05 10, 03:49)
O mano mama tai šeria kiemo kates, specialiai perka joms maistą, ir fainai, kai buvo matomi rezultatai: vietoj aptriušiusių liesų kačių išvydome blizgančiais kailiais drūtas kates bei katinus ax.gif, beje, labai gražius ir mielus wub.gif

Radot kuo didžiotis, o Jūs žinote, kad laukinės katės nešioja grybeli, pasiutligę, kitas ligas kurios pereina pvz vaikams? Ir labai baisiai, net nuo grybelio gali užsikrėtęs vaikas apakti, išslinkti plauaki ir t.t.? O maitindami Jūs tik toliau skatinate benamių kačių plitimą, dauginimąsi ir t.t. Jau geriau už tuos pinigus sterilizuotumėt ir paimtumėt į namus-va, suprantu čia gailestį. Kaip gaila, kad tokia pas mus visuomenė. Nulis suvokimo. Pati auginu du šunis, keturias žiurkes ir iš viso esu visa atsidavusi gyvūnams. Tačiau tas benamių gyvūnų šėrimas manant, kad tai yra super dalykas - žudo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 10 gegužės 2007 - 22:00
QUOTE(Zitlali @ 2007 05 10, 22:58)
Jau geriau už tuos pinigus sterilizuotumėt ir paimtumės į namus-va, suprantu čia gailestį. Kaip gaila, kad tokia pas mus visuomenė. Nulis suvokimo.

Aš sutinku, kad reikia sterilizuoti drinks_cheers.gif, bet aš juk ne veterinarė, pati to padaryt juk negaliu schmoll.gif , turi būti tas suorganizuota - juk ima už naminių gyvūnų registraciją mokestį ir daugiabučiuose namuose kasmėnesinį mokestį, tai už tuos pinigėlius ir galėtų paorganizuot, koks Nuaras ar pan. wink.gif

O dėl kačių šėrimo - ne visos pas mano tėvus kieme benamės schmoll.gif , tarkim, vienas ryžas katinas gyveno gretimam name su tokia močiute, ta močiutė numirė ir katino nebuvo kam pasiimt schmoll.gif, tai jį tiesiog paleido į kiemą, tai mes jį pastoviai šėrėm, jis laukdavo jau kiekvieną ankstyvą rytą prie laiptinės. O pasiimt į namus katino negalėjom, nes mūsiškis katinas jau buvo ilgametis mūsų šeimos narys, o jis labai pavydus, išlepintas, kad dėmesys tik jam, jis čia karalius, tai jam būtų trauma kito katino atsiradimas. Jei auginti kelis katinus, tai geriausiai visus nuo mažens kartu ax.gif. Gyvūnai irgi turi jausmus, yra jautrūs, gali susirgti depresija, juk yra gaminami specialūs antidepresantai šunims ir katėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalilė: 10 gegužės 2007 - 22:08