Radau tokia sena tema. ZInau, kad dabar su benamiais Lietuvoje kazkoks tai negeras reiskinys: valdzia nesirupina (arba mazai rupinasi), ir pilna ju. Gyvenu salia vieno troleibuso ziedo Vilniuje, tai matau bent karta i savaite. Maximoje kartais ismaldos praso (bet maciau karta kaip lauke "chebra" lauke). Vasara kelis kartus teko 211 skambinti, kad paimtu ant/po suoliuku gulinti.
Ka manot?
Manau, kad sis reiskinys egzistuoja per amziu amzius. Tiesiog kiekvienoje visuomeneje yra dalis zmoniu su kitokia mastysena. l.jelena, pati kitoje temoje buvai idejusi nuoroda i viena tyrima, is kurio dali noriu pacituoti:
Trečdalis benamių vyrų teigia, kad dabartinė jų padėtis žemina jų orumą. Jiems gėda dėl to, kad neturi darbo, namų, nesugeba pasirūpinti savimi ir artimaisiais. Jie gėdinasi savo išvaizdos, nešvarių drabužių, nemalonaus kvapo. Nemažai apklaustų moterų, turėdamos galimybę gyventi iš naujo, pasirinktų kitą gyvenimo kelią atidžiau rinktųsi gyvenimo draugą, baigtų mokslus, negertų. Tuo tarpu daugelis vyrų vis dėlto pasirinktų tokį patį gyvenimo kelią.
TIK trecdaliui vyrui tokia padetis zemina oruma, vadinasi du trecdaliai - jauciasi normaliai.
Turedami pasirinkimo galimybe - mazuma vyru rinkusi kitoki gyvenimo kelia. Manau, kad tai atsakymai i kitu, kitaip gyvenanciu gailesti ir uzuojauta. Pati esu patyrusi, kokie gudrus manipuliatoriai yra sie zmones, kaip jiem patogu parazituoti kitu saskaita. Nezinau kieno mintis, bet jos esmei pritariu 100 proc, kad aristokratas ir savartyne isirengs rumus, o bomzas, apsigyvenes rumuose netruks juos paversti siukslynu.
Trečdalis benamių vyrų teigia, kad dabartinė jų padėtis žemina jų orumą. Jiems gėda dėl to, kad neturi darbo, namų, nesugeba pasirūpinti savimi ir artimaisiais. Jie gėdinasi savo išvaizdos, nešvarių drabužių, nemalonaus kvapo. Nemažai apklaustų moterų, turėdamos galimybę gyventi iš naujo, pasirinktų kitą gyvenimo kelią atidžiau rinktųsi gyvenimo draugą, baigtų mokslus, negertų. Tuo tarpu daugelis vyrų vis dėlto pasirinktų tokį patį gyvenimo kelią.
TIK trecdaliui vyrui tokia padetis zemina oruma, vadinasi du trecdaliai - jauciasi normaliai.

QUOTE(Brainwave @ 2008 11 13, 14:53)
Nezinau kieno mintis, bet jos esmei pritariu 100 proc, kad aristokratas ir savartyne isirengs rumus, o bomzas, apsigyvenes rumuose netruks juos paversti siukslynu.
labai dažnai bomžais tampa psichikos sutrikimų turintys žmonės. kai kurie sugeba subomžėt, netgi turėdami pakankamai normalius namus ir šeimas.
Kaimynystėj gyveno tokia močiutė. Jei pamatydavai ją gatvėje -- visada pasipuošus, pasidažius, su auskariukais. Bet kiekvieną savaitgalio rytą galima būdavo pamatyt bomžiškai apsirengusią, knisančią konteinerius. kartą paklausiau -- ką jūs čia darote? tai sako -- ieškau kuom katinus pašerti.
Man visada labai gaila senukų prašančių išmaldos.
Nes nežinai kodėl jų gyvenimas taip susiklostė,kad turi išmaldos prašyti. Mūsų miesto centre išmaldos prašo tokia tvarkinga senučiukė.Žinau jos istorija,nes ji ateina už tuos centus pas mamą i parduotuvę kažką valgyti nusipirkti ir jos pasišneka.Tai va o jos istorija tokia,kad gyveno su dukra.Dukra ištekėjo,vyras prasigėrė,smurtavo.galiausia savo žmoną,jos dukrą užmušė.Sėdo į kalėjimą,grįžo iš jo.Tiesiai į savo buvusius namus pas tą senutę,nes ten registruotas.Ir dabar jis iš jos visus pinigus atima ir verčia ją elgetauti.man jos taip gaila ir žinau,kad negaliu niekaip jai padėti.Įsivaizduoju kaip jai gyventi su savo dukros žudiku.Ir dar pačiai nuo jo gauti.Tai va...Kaip kartais likimas susiklosto.Žiauru..

Papildyta:
O apie gyvūnus...Mano vyras sako,kad kai persikraustysim i nuosavą namą turbūt viso rajono šunis ir kates priglausiu

Papildyta:
O apie gyvūnus...Mano vyras sako,kad kai persikraustysim i nuosavą namą turbūt viso rajono šunis ir kates priglausiu

QUOTE(jurgita K @ 2008 11 16, 03:55)

Man irgi gaila kiekvieno gyvūnėlio, nors maitindami juos skatinam daugintis ir viskas kaip užburtam rate...
gera tavo širdelė...kartais benamis nori būti benamiu...arba sako sulyginkim svietą iš turtingų pinigus atimkim ir padalinkim vargšams...o kas nuo to bus geriau-tie pinigėliai grįš atgalios pas turtinguosius vargšams pridarę daugiau bėdos nei naudos...o gyvuliukai negali savimi pasirūpinti-jie priklauso nuo žmogaus malonės...man jų taip pat gaila...blogi tie žmonės ,kurie išmeta gyvuliuką į gatvę,nes jis jiems atsibodo-tokiems po to nesiseka ir patys net nenumano iš kur tos nesekmes....
QUOTE(brigitaraganele @ 2008 11 16, 19:55)
gera tavo širdelė...kartais benamis nori būti benamiu...arba sako sulyginkim svietą iš turtingų pinigus atimkim ir padalinkim vargšams...o kas nuo to bus geriau-tie pinigėliai grįš atgalios pas turtinguosius vargšams pridarę daugiau bėdos nei naudos...o gyvuliukai negali savimi pasirūpinti-jie priklauso nuo žmogaus malonės...man jų taip pat gaila...blogi tie žmonės ,kurie išmeta gyvuliuką į gatvę,nes jis jiems atsibodo-tokiems po to nesiseka ir patys net nenumano iš kur tos nesekmes....

pas mane nors seimoj finansine krize, bet kokiam invalidui ar senuciukei tai negaliu neduot...aisku duodu irgi pagal galimybes, buciau turtinga duociau daugiau, bet duodu ne visiem, kazkaip matau kam tu pinigeliu tikrai reikia, o kas alkoholikas, valkata...aisku galiu ir ant tinginio uzsiraut, bet...aj...
o vat balandziu, lauko kaciu ir sunu tai gal ir bijau, tai neseriu, nors jei pamatyciau koki mazyti kaciuka manau kad priglausciau
o vat balandziu, lauko kaciu ir sunu tai gal ir bijau, tai neseriu, nors jei pamatyciau koki mazyti kaciuka manau kad priglausciau

Subtili tema... Man plykšta širdis žiūrint į suvargusius senukus, prašančius išmaldos... Stengiuosi duoti pinigėlių... Žinoma kokiam prasigėrusiam mėlynanosiui neduodu.... Bet kad ir kaip baisiai skambėtų - kitą kartą man daug labiau gaila benamių gyvūnėlių negu alkoholikų.... Pats žmogus vienaip ar kitaip gali pasirinkti, o gyvūnai ne... Gyvūnus benamiais padarė žmonės, ant jų pykstu... Esu ne kartą parsitempusi namo kačių, valkataujančią nėščią kalytę, tos akys, jos viską supranta, jos tokios dėkingos.. Kas vakarą šerdama savo kalytes, pašeriu ir kaimynų kalytę, auksinio charakterio šuniukas, mielas, nulankus, kaimynai nesirūpina, ji bėginėja po gatvę sau... Na ši tema kaip minėjau labai skaudi, turiu ir daugiau ką pasakyti, bet tiek jau to...
QUOTE(Balanda @ 2007 10 13, 13:12)
Nežinau,kas lengvai uždirba daug pinigų,gal taip pat lengvai ir numeta bomžui 
Aš savo sunkiu darbu uždirbtų pinigų nesiruošiu mėtyt
tiems vyrams-ąžuolams,ar moteriškėms iš stuomens ir liemens.Tegul užsidirba
O tvarkingų senukų ,prašančių išmaldos ,nelabai ir matosi
Benamius gyvūnus reikia naikinti.Ir jiems kančia toks gyvenimas,ir žmonėms pridaro aibes problemų- platina ligas,apdergia visus kampus
Va,neseniai po mūsų gyvenvietę lakstė didelis kažkieno išmestas iš pravažiuojančios mašinos šuo.Kol kažkas pagavo ir nudobė.Ir jam taip buvo geriau,nei valkiotis alkanam,tik kaulai ir oda buvo likę.

Aš savo sunkiu darbu uždirbtų pinigų nesiruošiu mėtyt

Benamius gyvūnus reikia naikinti.Ir jiems kančia toks gyvenimas,ir žmonėms pridaro aibes problemų- platina ligas,apdergia visus kampus

Va,neseniai po mūsų gyvenvietę lakstė didelis kažkieno išmestas iš pravažiuojančios mašinos šuo.Kol kažkas pagavo ir nudobė.Ir jam taip buvo geriau,nei valkiotis alkanam,tik kaulai ir oda buvo likę.
o tai gal dobt geriau tą kuris išmetė?ar rankos dreba prieš didesnį,puikesnį,solidesnį...
QUOTE(liūtuke @ 2008 11 16, 14:32)
Man irgi gaila kiekvieno gyvūnėlio, nors maitindami juos skatinam daugintis ir viskas kaip užburtam rate...
Netiesa, yra būdas išsivaduot gyvūnėliams iš šio užburto rato. Vienintelis kelias pastoviam valkataujančių ir benamių kačių problemos išsprendimui - vykdyti programą Sugauk - Sterilizuok - Paleisk Kam aktualu, kreipkitės - padėsime.
bomzu niekuomet neremiu, ir neremsiu nes suprantu, kad toks gyvenimas jiems patinka, jei taip gyvena ir nieko neveikia.. juolabiau, kad dauguma nera senukai ir galetu dirbti.. o bobutes prie baznycios ir ne visos blogai gyvena, buvo toks atvejis kai pries kelis metus su draugu ejom i universaline parduotuve ir prie baznycios ismaldos prasiusi moteris su juo pasisveikino, as nelabai ir supratau is kur jis ja pazista, tai paskui papasakojo kad cia jo buvusi kaimyne, kuri gyvena laabai gerai..
ir namus apsistacius naujais baldais, kilimais persiskais ir viskuom kituom, sake kad uzdirba pakankamai ir gyvenimu nesiskundzia.. aisku neblogai prie pensijos koki tukstanteli prisidurt..
as jei kam ir duodu pinigu tai vaikams, o pro gyvunus apskritai negaliu praeit, ko gaila tai gaila..