Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko mob.tel. sąskaitos!

Pritariu daugeliui forumieciu - vaikas turi zinoti ribas. Mano sunus viena menesi prakalbejo...400lt. doh.gif Tuo jo pokalbiai ir baigesi - dabar turi Tele2 pildyk kortele ir pats galvoja, apsimoka ar ne skambinti kam papuola. Kortele mes papildome viena karta per menesi. ir dabar, kaip ne keista, jam to uztenka. biggrin.gif
Atsakyti
extra kortele uz koki 10 lt buna papildyta pilnai pakanka, na max 20
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2004 11 17, 16:10)
Gal mamytes galite patarti - kaip "kovoti" su vaiku del mob.tel. saskaitu!!! Vel si menesi atejo saskaita - ka as zinau - dvigubai didesne nei mano!!
Ir graziuoju aiskinu, ir pykstames - juk nebe maza- 11 metu - bet vel praeina pora menesiu ir vel saskaita parejo .....  mad.gif
Vel vakar atemiau telefona, nes paskambinus suzinojau, kad per puse menesio vel hm hm hm sumele yra. Na gal ir be morales esu, gal negalima atimti taip suvarzant vaiko teises  g.gif , bet o ka daryti???????????
Visalaik sumokedavau, nors po moralu, o dabar pati taupesi pinigelius - taip kad liepiau paciai susimoketi.
Ka as zinau - ar gerai elgiuosi????????!!!!!!!!!!!!!!  g.gif
Ar Jus turite tokiu problemu???????  g.gif

Man rodos, vaikui duoti telefono su numeriu, gautu pasirašius sutartį, nelabai apsimoka/verta. Geriau įsigyti kokį pildyk, ežio ar telemaximos numerį, kad būtų galima pildyti jį tam tikra suma. Visada žinosite, kiek galit išnaudoti, ir tada, manyčiau, viskas būtų proto ribose mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu ,,linksmesne" situacija. Vaikai turi po telefona. Kiekvieno saskaita papildoma 30Lt i 2 menesius (menesiui - apie 15 Lt). Ir jokios skirtumo, kada ta saskaita isnaudoja: ar per diena, ar per menesi.
Taciau va beda - namuose turime ,,budinti" mobilu (telekominio neturime). To mobilaus saskaitos kas menesi siekia +/- simta litu. Vaikai susimoka sias saskaitas is arbatpinigiu ir senelio dovanotu pinigu, po to vel tos saskaitos auga.... Zodziu, jei atsisakom namuose budincio telefono - nelieka rysio su namais doh.gif O tai, kad jie patys simtais siekiancias saskaitas apmoka - jiems ne pamoka....
Atsakyti
QUOTE(claudija @ 2009 05 18, 20:56)
Musu ,,linksmesne" situacija. Vaikai turi po telefona. Kiekvieno saskaita papildoma 30Lt i 2 menesius (menesiui - apie 15 Lt). Ir jokios skirtumo, kada ta saskaita isnaudoja: ar per diena, ar per menesi.
Taciau va beda - namuose turime ,,budinti" mobilu (telekominio neturime). To mobilaus saskaitos kas menesi siekia +/- simta litu. Vaikai susimoka sias saskaitas is arbatpinigiu ir senelio dovanotu pinigu, po to vel tos saskaitos auga.... Zodziu, jei atsisakom namuose budincio telefono - nelieka rysio su namais  doh.gif  O tai, kad jie patys simtais siekiancias saskaitas apmoka - jiems ne pamoka....

Vaikai maži ar ugtelėję jau? Paaiškinkit, kas tas "budintis" telefonas? Dar sąskaitos dydis priklauso ir nuo operatoriaus. Nes pavyzdžiui omnitelinispilnai gali surinkti 100 litų. Dar gal kas jį naudoja ne pagal paskirtį ar per daug kalbat biggrin.gif Kažkuri viena iš priežasčių gali būti unsure.gif
Atsakyti
mes apmokam 25 lt, jei prakalba daugiau susimoka pati, kelis kart susimokėjo 60 lt iš taupyklės ir jau moka normaliai elgtis telefonu biggrin.gif
Atsakyti
mes visi turim tele2 planus, tarpusavy kalbam nemokamai, dukrai leidžiamas limitas 18 lt, t.y. tiek kiek abonentinis mokestis...pradžioj nesusigaudė sumoj, prakalbėdavo ir dar aiškindavo, kad ne jinai doh.gif buvo mėnesiui atimta atminties kortelė ir kompas uždraustas, suveikė thumbup.gif...maždaug pasiskaičiavo kiek galima sms parašyti, kad per mėnesį sutilptų į limitą, o kadangi tarpusavy kalbam nemokamai, tai problemos kaip ir nebėra thumbup.gif
Atsakyti
temą žiūriu užvedžiau labai senai, 2004 m. Dabar jau 2009 m lotuliukas.gif ir situacija šiai dienai mūsų labai pasikeitusi, mano merginai jau 16-ka ir jau keli metai perka už mėn. 10 lt "Ežys" ir rašo SMS be perstojo... Problemos baigėsi jau senai.. Tikrai negalima vaikui duoti abonemento normalaus...
Sėkmės visoms 4u.gif
Atsakyti
Man 16.Turejau abonimenta kazkada pati, bet taip isejo, kad ji atidaviau mazajai sesei, o pati LABAS kortele turiu.Anksciau, kai buvau biskeli jaunesne, tai tevai skirdavo kazkiek pinigu i ta menesi.
Baigesi tie zaidimai, duoda ir dabar, tik kad neimu lotuliukas.gif Viska moku is savu pinigu, man taip patinka, kazkaip net nepatogu pasidare is tevu pinigu prasyti ir ne tik uz mob.tel.Mama net pradeda pykti, kai kokioj rubu parduotuveje issitraukiu pinigine ir prie kasos pradedu gincytis, kad as mokesiu uz ruba cool.gif , tai mama sako, kad esi mano vaikas ir as tave islaikau.Matyt jai geda kitu akivaizdoj, kad tipo vaikas turi pats is savu pinigu moketis doh.gif lotuliukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xxxsaulyte @ 2009 05 25, 11:21)
temą žiūriu užvedžiau labai senai, 2004 m. Dabar jau 2009 m  lotuliukas.gif  ir situacija šiai dienai mūsų labai pasikeitusi, mano merginai jau 16-ka ir jau keli metai perka už mėn. 10 lt "Ežys" ir rašo SMS be perstojo... Problemos baigėsi jau senai.. Tikrai negalima vaikui duoti abonemento normalaus...
Sėkmės visoms  4u.gif

Vaikui - tik išankstinis papildymas rolleyes.gif . Ir dar tokia patirtis mano: turi Ežį, kurio sąskaitą papildyti galiu tik aš, ir papildau, kai reikalas prispiria, po 5 Lt (ar kortele ar internetu). Tai vaikui nėra labai patogu (juk mamai reikia vis pasisakyti, kad sąskaita tuščia rolleyes.gif ), todėl eikvojama su protu ir pagalvojant. Aišku, bandė įkalbėti papildyti iškart didesne suma, bet daugiau kaip 10 litų niekada nepildau. (Beje, per laiką už tuos 10 litų papildymus prisirinko tipsų ir gavo telefoną thumbup.gif !)
Atsakyti
As igi manau, kad vaikui gali buti tik papildymas. Pvz mano broliui 16, tai jis naudojasi eziuku ir jam labai gerai gaunasi. Tevai papildo kas menesi ~10-15lt, kad gautusi ezio ledas, tada as manau jis pats tyliai sau dar pasipildo, bet kas dabar geriausia ezi, kad jis gauna 10ct uz atsiliepta skambutii, tai jis gauna dar nemokamai pnigeliu, praeita savaite gavo 5lt smile.gif manau ezys neturi rimto konkurento dabartineje rinkoje
Atsakyti
Vaikams geriausia išankstinis papildymas. Maniškė jau kelis metus naudojasi telefonu ir mėn. 10Lt užtenka. Užsisako kokį planą su draugais bendrauti, o mums skambteli ir mes perskambinam, taip, kad problemų nėra. smile.gif
Atsakyti