Na, mamukai, jūsų nervai, matyt, geležiniai, jei galite palikti klykianti vaikelį patį nusiraminti
. O dar sakote, kad trūksta kantrybės. Oho, kokios kantrybės man reiktų neprieiti prie verkiančio žirnelio
Noriu ir aš miego, maniškis irgi labai neramus, bet vis agalvoju, o gal jis ką baisaus susapnavo, ar ką suskaudo ar tiesiog išsibudino. O juk jis toks mažutis ir trapuitis, dar tik pradeda pažinti pasaulį, ir še tau, mamytė po kaldra nuo žirniuko slepiasi

Noriu ir aš miego, maniškis irgi labai neramus, bet vis agalvoju, o gal jis ką baisaus susapnavo, ar ką suskaudo ar tiesiog išsibudino. O juk jis toks mažutis ir trapuitis, dar tik pradeda pažinti pasaulį, ir še tau, mamytė po kaldra nuo žirniuko slepiasi

QUOTE (vaivaj @ 2004 11 19, 23:31) |
Na, mamukai, jūsų nervai, matyt, geležiniai, jei galite palikti klykianti vaikelį patį nusiraminti ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zinok, cia dar ir nuo pacio zirnelio priklauso

Vaikui tikrai nepadarysi psixines zhalos, jei paliksi kartais paverkt. Aishku, gal ne ishtisa diena, bet vakare, nakti... Juk jis verkia ne del to kad skauda, alkanas ar dar kokio rimto dalyko. Jam tiesiog butu zhymiai maloniau but neshiojamam mamos rankytese, nei vienam guleti lovutei, ir apie tai jis gali praneshti tik vienu budu - verkimu. Gerai, jei mamyte turi jegu, laiko ir nervu ji neshioti, kada jam tik beprisireikia, bet jei tai vyksta visa diena ir nakti, tai kam geriau nuo to, kad mama pavargusi ir neishsimiegojusi? Po to praeina metai ar net daugiau, o mama vis dar neshioja ta vaikuti ant ranku ir pradeda visiem guostis, kaip jai sunku, kaip negali atpratint... O ash pati isitikinau (pediatro parekomenduota), kad nuo tokiu dalyku reikia atpratint kuo ankschiau (apie 6 men.), nes veliau vaikelis gudresnis pasidaro, 'sudetingesniu' priemoniu reikia imtis. O kaip kitaip atpratinsi, neguldydamas i lovuke ir nepalikdamas vaikelio vieno? Galu gale, nebutina ir palikt valandai verkt. Yra ivairios metodikos - proporcingai ilgint palikimo laika ir t.t. ir pan. Todel tikrai nereikia smerkti tu mamu, kurios palieka vaikeli paverkt. Turint omeny pogimdyvines depresijas, nuovargi, nemigas, kai kuriu vaikuchiu judruma, jautruma ir neramuma, kartais tai gali buti vienintelis ir geriausias budas mamai atsikvepti ir suimti save i rankas, o vaikeliui suvokti, kad mama negali buti visuomet shalia...
Jei mano vaikas rekia as negaliu jo palikti vieno,net tada kai buvo dar mazesne 2 men. ,(man tada vyras padedavo daugiau nei dabar
) Klykianti vaika imu ant ranku ir supu bandau raminti, kai nebesivaldau ir pradedu, rekti man sako mama, ar vyras eik nusiramink, as vis tiek negaliu jo palikti, as pati nevuosiuos,
bet ir vaiko nepaliksiu
,galbut tai dar blogiau, bet kiek kartu bandziau palikti vaika viena kad jis parektu, o po to pats vienas nusiramintu, negaliu palikti jo ilgiau, nei minutei, o dar kazkas pasake, kad jei vaikas ilgai rekia tai jam po to ima skaudeti gerkle
, nuo to karto bandau vaika raminti pati, kaip man sekasi negaliu pasakyti
,geriausia iseitis bandyti vaika prajuokint, jis ima juoktis
, ir man lengviau ant dusios pasidaro!

O o mamytes... Nepasidalinsiu savo patyrimais, nes nezinau ka reiskia, kai vaikutis nemiega naktim arba klykia. Tik noriu pasakyti, kad jus visos labai stiprios ir kantrios. O jei ir uzplusta pyktis, tai manau, kad tai yra labai zmogiska ir naturalu.
O nezinau kasreiskia keltis naktimis po 20 kartu, nes mano pupule tokia gera, kad negaliu atsistebeti. (tikiuosi taip bus visada) nors musu dukrytei tik 2 men., bet ji jau ismiega visa nakti. Is pradziu keldavo tik karta, pavalgyti.
Zinoma buna, kad ji pazirzia. Bet nuo zirzimo susinervinu ti vakare, nes vistiek per diena siek tiek pavargsti. Tevelis mums padeda labai mazai.
O nezinau kasreiskia keltis naktimis po 20 kartu, nes mano pupule tokia gera, kad negaliu atsistebeti. (tikiuosi taip bus visada) nors musu dukrytei tik 2 men., bet ji jau ismiega visa nakti. Is pradziu keldavo tik karta, pavalgyti.
Zinoma buna, kad ji pazirzia. Bet nuo zirzimo susinervinu ti vakare, nes vistiek per diena siek tiek pavargsti. Tevelis mums padeda labai mazai.
ode,asmeniskai as esu pries palikima,kai vaikui skauda ar pan.jei jis verkia tik del kaprizo,kad nori ant ranku,tada nematau nieko blogo,jei jis trumpam paliekamas.
vota,nenoriu taves gasdint ar ka,bet tau dar viskas pries akis-mano zuika ir buvo gera,miegojo kaip angelas.pilvuko putimus pergyvenom,kol neprasidejo dantys...va ir sianakt penkias valandas bandem migdytis,bet buvo vien rekimas,kukciojimai...kol ant ranku supama,nusiramina,paguldai-rekia.oi,kantrybes buvau pritrukus...jau tikrai toks pyktis buvo uzejes,kad siaubas.o dar viena buvau,be vyro.bet kazkaip istveriau.tikiuos,daugiau taip nebebus,nes labai sunku valdytis,bet turi su tokiu maziuku elgtis svelniai
vota,nenoriu taves gasdint ar ka,bet tau dar viskas pries akis-mano zuika ir buvo gera,miegojo kaip angelas.pilvuko putimus pergyvenom,kol neprasidejo dantys...va ir sianakt penkias valandas bandem migdytis,bet buvo vien rekimas,kukciojimai...kol ant ranku supama,nusiramina,paguldai-rekia.oi,kantrybes buvau pritrukus...jau tikrai toks pyktis buvo uzejes,kad siaubas.o dar viena buvau,be vyro.bet kazkaip istveriau.tikiuos,daugiau taip nebebus,nes labai sunku valdytis,bet turi su tokiu maziuku elgtis svelniai
QUOTE (Ode @ 2004 11 19, 00:20) |
Taigi mano receptas sunkiais momentais iki 2 metuku - tiesiog pripazhint, kad turi reikala su zhiopliuku lialiuku. Nusiteikt, atsipalaiduot ir leist jam pazhint pasauli ![]() |
Man iki siol irgi kantrybes nepritrukdavo, bet dabar (vaikui1m7men) jau kartais iseinu ish ribu - apstaugiu vaika, kelis kartus ir pakraciau

o ka daryt kai tas 'ziopliukas lialiukas' piktybishkai ijungineja elektrine plytele (draudziant ar nustumiant rankytes tik juokiasi), paisho ant sienu, lenda i rozetes arba lauke gula i bala, ishtrauktas ir nuneshtas i shali, vel bega atgal?
Aisku, pati kalta, kad iki siol nebuvo nei vieno 'negalima'.....nezinau kur tos kantrybes nusipirkt

QUOTE (uups @ 2004 11 25, 23:33) |
Man iki siol irgi kantrybes nepritrukdavo, bet dabar (vaikui1m7men) jau kartais iseinu ish ribu - apstaugiu vaika, kelis kartus ir pakraciau ![]() o ka daryt kai tas 'ziopliukas lialiukas' piktybishkai ijungineja elektrine plytele (draudziant ar nustumiant rankytes tik juokiasi), paisho ant sienu, lenda i rozetes arba lauke gula i bala, ishtrauktas ir nuneshtas i shali, vel bega atgal? Aisku, pati kalta, kad iki siol nebuvo nei vieno 'negalima'.....nezinau kur tos kantrybes nusipirkt ![]() |
Kas liechia 'pavojingus' dalykus - elektrines plyteles, rozetes ir pan. - tai, zhinoma, reikia imtis priemoniu vien del to, kad vaikas gali susizheisti, ar dar blogiau. Tam yra visokios komercines apsaugos priemones (dangteliai rozetems ir pan.). Kiti leidzhia vaikui nusvilt nagelius tikraja ta zhodzhio prasme - prizhiurint leidzhia paliesti karshta virykle. Chia, JAV, mokina, kad reikia tureti viena zhodi - PAVOJINGA, ir kai tik vaikas lenda prie tokio daikto, griezhtu balsu jam ji sakyti. Taip, sakyti teks shimta, o gal net milijona kartu, bet patikek - ateis diena, kai jam tas nebebus idomu. Aishku, atsiras kitu dalyku, bet toks gyvenimas

Gal gali vyrykle ishjungti ish rozetes, kai nenaudoji - vis shiokia tokia apsauga? Apsizhiurek, ka namie dar galit 'pakoreguoti', kad jam kuo mazhiau pagundu butu list. Gali tiesiog tekti daugiau demesio skirti nei iki shiol, kad nesinoretu zhaist su pavojingais dalykais. Virtuvej bebunant gali duoti zhaist su puodais ir mediniais shaukshtais - gal jam bus tai dar idomiau, jei jungineti virykle? Na, chia tokie pamastymai.
Del to, kad iki shiol nieko nedraudet, nepergyvenk. Per dazhni draudimai irgi nieko gero - sukelia atvirkshtine reakcija. Zhodzhiu - iveskite shita zhodi i zhodyna nuo dabar ir tiek. Patikek, tavo lialia tikrai dar zhiopliukas, kad ir koks 'piktybishkas' jis tau kartais atrodytu (chia shneka ta, kurios merga jau dvimetinuke...

Sekmes ir kantrybes, kaip mano tevai mums palinkejo - artimiausiems metams ar dviems

Nezhinau, kaip kitiems, bet man zhinojimas, kad ash ir tik ash galiu ir turiu shiuo atveju kontroliuoti situacija (ir kalbu ash apie tas eksremalias situacijas, o ne apie vaiko gyvenima apskritai), neretai man padeda ishlikti ramiai ir kantriai. Sekmes!
Nu pas mane gauna barti abu. Bet daznausiai uztenka operiniu balsu uzstaugti "PAULIAAAAUUUU!!!!", nes vyresnysisi pas mane truputi "neprigirdi", ypac sunkiai girdi kai eina multikai
tada suklusta abu. Arba baruosi ant saves, nes pati ziopla vista nesuziurejau pvz, kad mazoji sudauze cukrine ir t.t.. Ant mazosios dazniausiai piktai burbu, kai noriu miego, o ji mane tempia is lovos po nakties, kai soko ant mano biedno kuno kadriliu

yra buve pora kartu, kai pakeliau ant sunelio balsa... tada labiau ant savess pykau, o ne ant jo, nes juk *****, ka dar gali jis suprast? ir ko ce isterikuot? ka tai pakeis? dabar bandau nusiramint mintyse skaiciuodama iki 10 letai letai arba tiesiog pamastydama, kad forume yra skyrelis... jis vadinasi "Nesulaukiancioms gandro"... o as ce dar sukauju...