Na čia labai gerą temą užvedėt

Mano vaikui dar tik 1m. ir 1 mėn.,bet jau susiduriam su tuo negalima. Ir balsą pakeliu ir aišku gailiuosi. Bet kartais atrodo,kad jis dar nieko nesupranta,o kartais,kad net per daug
To rėkimo aš irgi nenoriu,bet nenoriu užsiauginti ir visai neklausančio vaiko

Mano draugė augina sūnų ir aš tokio vaiko nenorėčiau. Jinai nekelia balso,bet dažnai tą vaiką gąsdina,neleidžia lakstyti,kad nesušiltų,nes jis dažnai serga. O šiaip tai tas berniukas atsikalbinėja,mieste elgiasi,kaip laukinukas. Na man tai toks vaizdzialis nepatinka....
Tai aš dabar nusipirkau tokią knygą "Laimingi vaikai iššūkis tėvams","Vagos " knygyne pirkau. Tai ten buvo toks pavyzdys(kas liečia mažus vaikus):
Mama su 10mėn. vaiku smėlio dėžėje,vaikas ima smėlį į burnytę. Mama jį ištraukia iš tos dėžės,išima tą smėlį iš burnos paaiškina,kad neimtų to smėlio ir įkelia atgal. Ir vėl tas pats. Tai pasak to psichologo mamai reikėjo iškėlus tą vaiką ir aptvarkius padėti atgal ir pasakyti,kad jei ims dar tą smėliuką-sėdės vežimėlyje ir jei tas vaikas vėl įsikiša į burną smėlio,iškelt iš dėžės ir sodint į vežimėlį. Ir taip kelis kartus kol tas vaikas supras,kad jei smėlis burnoj-jis sėdi vežimėlyje. Dar ten rašo,kad aušinti burnos gąsdinimais nereikia,o paimti vaiką už rankos ir nuvesti į šalį. Vieną kartą pasakei,o jei daro toliau imi už rankos ir vedi namo,į kitą kambarį ir t.t... Jei užsiožiuoja parduotuvėje,tai imti vaiką už rankos ir važiuoti namo,be pirkinių. Kitą kartą neimti vaiko į parduotuvę. Bet einant kitą kartą reikia pasiūlyti eiti kartu ir susitarti ką perkat ir t.t...Knyga visai įdomi siūlyčiau paskaityti. Bet pirmiausia, pasak autoriaus, tai neatimt reikia iš vaiko drąsos. Drąsos kažką daryti,vengti kritikos... Ūgdyti savarankišką vaiką.
Nors aš tai vadovaujuosi tuo "smėlio dėžės"principu,kai sūnus eina prie teliko,bet kol kas jis dar nepasiteisino. Pasakai,kad negalima ir jei vis tiek eina čiupinėti ekrano- įkeliu į maniežą. Po kiek laiko iškeliu,o jis vis tiek pirmyn prie teliko

Taip ir žaidžiam:telikas-maniežas

Ir kantrybė kartais išsenka