Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgiatės, kai pritrūksta kantrybės?

QUOTE(Gerulis @ 2006 01 27, 22:09)
Nu pakelt balsa tai tikrai reikia. Vaikai labiau reguoja i kelis trumpus grieztus zodzius nei ilga bambejima.

taciau tie vaikai pries kuriuos yra kelemas balsa ir patys paskui bendrauja pakeltu balsu o tai nera gerai schmoll.gif
norisi graziuoju tartis cool.gif wub.gif
Atsakyti
Idomu, kaip Zmonai pavyko isaukleti savo vaika klausytis pirmo NE? tikrai nemanau, kad is pirmo karto eme ir klause smile.gif
papasakok smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monikule: 07 vasario 2006 - 03:14
Mano mažius nereguoja nei į pakeltą balsą, nei kai gražiai su juo kalbiesi doh.gif jei jau paiimu už rankos stipriau- tik tada atkreipia dėmesį blink.gif neįsivaizduoju kaip galima ramiai ir gražiuoju be pakelto tono g.gif pasirodo būna dar sukalbamų vaikučių tongue.gif
Atsakyti
Kai dukrele maza buvo ir pvz. prie kompo lisdavo, irgi sakydavau"ne". Jei neklausydavo. skaiciuodavau iki3, pries tai pespejus, kad jei nebaigs, eisim i kita kambari. Gana greitai suprato, kad jei jau mama skaiciuoja, tai tikrai rimtai mano...
Papildyta:
kitam kambary paprasciausiai uzsiimdavom kuo nors kitu. Ir dabar dar beveik visada ramiai susitariam.
Atsakyti
Gal issekimas mane paveike, pavasaris, vitaminu trukumas, amzina tamsa, bet pastebejau, kad tik pastaruoju metu emiau kelti tona pries vaika. O kaip sirdi sudiegia iskart, tai ne tas zodis verysad.gif Labai negerai kelt balsa. Pastebejau, kad dukryte daug atidziau manes ima klausytis, kai pradedu aiskinti vos ne pasnibzdom bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(PaMeL @ 2006 01 31, 16:20)
taciau tie vaikai pries kuriuos yra kelemas balsa ir patys paskui bendrauja pakeltu balsu o tai nera gerai schmoll.gif
norisi graziuoju tartis cool.gif  wub.gif

na su tuo sutinku tik iš dalies. Juk pastoviai ant vaiko nešauki mirksiukas.gif mes visada bandom tartis gražiuoju, bet jau kai neišeina tenka ir balsą pakelt. Bet kad ir tai ne visada veikia doh.gif dabar iš viso gudri pasidarė- jei pasakysi man gražiai pvz kad myli, kad esu saulutė, gėlytė tai padarysiu kaip nori doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Monikule @ 2006 02 07, 04:13)
Idomu, kaip Zmonai pavyko isaukleti savo vaika klausytis pirmo NE? tikrai nemanau, kad is pirmo karto eme ir klause smile.gif
papasakok smile.gif

Kazkada ir as maniau kaip ji, bet....

manau jai kaip ir man nepasiseke lotuliukas.gif

O as uzrekiu, nes niekaip nesusilaikau, isveda jis mane...
Atsakyti
as irgi savo vaika banditu vadinu, bet geraja prasme.man visai patinka jo stailas. jis turi savo filosofija, savo pasauli. bet prisipazistu, daznai nesusitaikau su tuo pasauliu, todel daznai rekiu. blogai darau, bet ka padarysi, kai nervai nelaiko....
Atsakyti
o ka jus atsakytumet savo 2,5 metu vaikui, kada bandot ji sudrausminti ar isaiskinti kad negerai daro ar elgesi (zinoma normaliu tonu), jei jis jums pareiskia, kad "blogom mergaitem viskas"?
ir kaip su tuo kovoti?

gal as cia ir ne i tema. bet mano panelyte pradejo negraziai kalbeti. isgirdo gatveje "durna", "ziopla", "kaz kur ''bliacha". ir svarbiausiai, kad ji tuos zodziu taiko suaugusiems. Pvz. mama, na tu ir ziopla. arba "kam sudejai mano knygas, kaip kokia durne" na ir pan.
Atsakyti
Na čia labai gerą temą užvedėt smile.gif Mano vaikui dar tik 1m. ir 1 mėn.,bet jau susiduriam su tuo negalima. Ir balsą pakeliu ir aišku gailiuosi. Bet kartais atrodo,kad jis dar nieko nesupranta,o kartais,kad net per daug tongue.gif
To rėkimo aš irgi nenoriu,bet nenoriu užsiauginti ir visai neklausančio vaiko g.gif Mano draugė augina sūnų ir aš tokio vaiko nenorėčiau. Jinai nekelia balso,bet dažnai tą vaiką gąsdina,neleidžia lakstyti,kad nesušiltų,nes jis dažnai serga. O šiaip tai tas berniukas atsikalbinėja,mieste elgiasi,kaip laukinukas. Na man tai toks vaizdzialis nepatinka.... schmoll.gif
Tai aš dabar nusipirkau tokią knygą "Laimingi vaikai iššūkis tėvams","Vagos " knygyne pirkau. Tai ten buvo toks pavyzdys(kas liečia mažus vaikus):
Mama su 10mėn. vaiku smėlio dėžėje,vaikas ima smėlį į burnytę. Mama jį ištraukia iš tos dėžės,išima tą smėlį iš burnos paaiškina,kad neimtų to smėlio ir įkelia atgal. Ir vėl tas pats. Tai pasak to psichologo mamai reikėjo iškėlus tą vaiką ir aptvarkius padėti atgal ir pasakyti,kad jei ims dar tą smėliuką-sėdės vežimėlyje ir jei tas vaikas vėl įsikiša į burną smėlio,iškelt iš dėžės ir sodint į vežimėlį. Ir taip kelis kartus kol tas vaikas supras,kad jei smėlis burnoj-jis sėdi vežimėlyje. Dar ten rašo,kad aušinti burnos gąsdinimais nereikia,o paimti vaiką už rankos ir nuvesti į šalį. Vieną kartą pasakei,o jei daro toliau imi už rankos ir vedi namo,į kitą kambarį ir t.t... Jei užsiožiuoja parduotuvėje,tai imti vaiką už rankos ir važiuoti namo,be pirkinių. Kitą kartą neimti vaiko į parduotuvę. Bet einant kitą kartą reikia pasiūlyti eiti kartu ir susitarti ką perkat ir t.t...Knyga visai įdomi siūlyčiau paskaityti. Bet pirmiausia, pasak autoriaus, tai neatimt reikia iš vaiko drąsos. Drąsos kažką daryti,vengti kritikos... Ūgdyti savarankišką vaiką.
Nors aš tai vadovaujuosi tuo "smėlio dėžės"principu,kai sūnus eina prie teliko,bet kol kas jis dar nepasiteisino. Pasakai,kad negalima ir jei vis tiek eina čiupinėti ekrano- įkeliu į maniežą. Po kiek laiko iškeliu,o jis vis tiek pirmyn prie teliko biggrin.gif Taip ir žaidžiam:telikas-maniežas biggrin.gif Ir kantrybė kartais išsenka blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamelija: 27 vasario 2006 - 12:11
QUOTE(Gerulis @ 2006 01 28, 00:09)
Nu pakelt balsa tai tikrai reikia. Vaikai labiau reguoja i kelis trumpus grieztus zodzius nei ilga bambejima.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Germante @ 2005 10 31, 18:11)
Taigi, ar imanoma?

As labai nemegstu isterisku ir siaip daznai rekianciu zmoniu. Nenoriu, kad mano dukra augtu klausydama rekianciu savo tevu. Nors mes su vyru balsa keliam labai retai. Bet kitaip musu maze i musu draudimus nereaguoja. Kol nepakeli balso, o tiesiog ziurint jai i akis sakai: negalima, i draudima visai nereaguoja. Sypsosi ir tiek. Norim kad ji reaguotu i musu draudimus, bet kaip priversti vaika reaguoti i juos nekeliant balso, pasakant tai ramiai, nesikarsciuojant?

O kaip jus sudraudziat savo vaikus?

o as is vis stengiuosi neskyt :negalima. kai manoji daro ka nors ko jai nereiktu daryti tiesiog,stengiuosi zaidimo forma atitraukti jos mintis nuo tu darbu,ir niekada nesakau,kad Lijute buvo negera todel to ar ano negaus ir pan.
Atsakyti