Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip elgiatės, kai pritrūksta kantrybės?

QUOTE(Germante @ 2005 10 31, 18:11)
O kaip jus sudraudziat savo vaikus?

Saukti, rekti ant vaiko neverta rolleyes.gif . Naudos is tos jokios, tik pats susierzini ir tiek blink.gif . Maniske sudrausmina pakeltas musu kalbejimo tonas ax.gif .
Atsakyti
isties kelti balso nereikia isto menka nauda ir as su sviskiu tik graziuoju susitariu , visokie pykciai ir saukimai tik priesiskuma ugdo tik, kad va nevisd nervai atlaiko nes graziai kartais kelis kartus reik sakyti, nes karta pasakius nevisada supranta schmoll.gif zodziu visur reik milziniskos kantrybes
Atsakyti
QUOTE(Riugliuke @ 2006 01 26, 22:47)
o ka daryti, kai kantrybe isenka....  ax.gif

aha aš jos irgi norėčiau papildomai kur įsigyti, o jei dar nebrangiai bigsmile.gif
bet perskaičius keletą idėjų bandysiu įgyvendinti
ačiū mamos kad pasidalinat patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Aš gerbiu tas mamas, kurios moka tyliai, ramiai sudrausminti vaiką, bet aš taip nemoku. Dažnai pakeliu balsą... Tenka... smile.gif
Atsakyti
Nera taip parasta be pakelto tono isiverst:teorija viena,o praktiskai neiseina.Ramiu ar pakeltu tonu galiu sakyti 10 kartu-reakcijos 3 metu vaikui jokios...kol kas sunkiai sekasi su paliepimais ir neklauzadom oziukais.
Kartais nenori eit is parko namo,tenka pazadet ka nors,pvz.,kad namie ledu valgysim ,ar telika ziuresim ir pan.Zinau,kad negerai,tarsi isidera papirkimui,bet nera kada laukti puse val,kol jis "jau panores" eit namo is parko.
Gitana.
Papildyta:
QUOTE(PaMeL @ 2006 01 27, 01:43)
jetius kaip jus cia graziai rasot kad be piktumu susitariat su mazgiais savo wub.gif musiskis jei griezciau ir garsiau nepasakysi jis negirdi ir neklauso  schmoll.gif tai kaip ir be rekimo aisku neisterisko mes neapsieinam.labai tikiuosi kad laikui begant jis isgirs mano prasau taip nedaryti  wub.gif

Pritariu....be tono pakelimo neiseina.Zinoma,kai mansikis buvo keliu men. ar metuku-gerutis,nereikedavo balso paklet.Bet dabar jam beveik 3,tai tokie kaprizai,,,ojoj.oj...dar ir papurtyti tenka.
charakteris formuojasi,auga...
Atsakyti
Aš taip norėčiau išmokti nepakelti balso kalbant,drausminant vaikus,tačiau man neišeina g.gif ,rėksnė esu,nors tikrai esu pastebėjus,kad vaikai labiau reaguoja į ramų balsą,tačiau KUR NUSIPIRKTI KANTRYBĖS? doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Apie 6 - 10 metų vaikų "auklėjimą" nemažai buvo kalbėta šioje temoje: http://www.supermama...showtopic=79516 bigsmile.gif Pati nemažai iš jos pasisėmiau informacijos ir dabar bandau "įgyvendinti" užsibrėžtus tikslus, vienas iš pagrindinių yra - išmokti sutarti ir draugauti su savo 8 ir 10 metų vaikais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CLEO: 25 balandžio 2006 - 10:18
as manau kad ne visada vaikui padeda saukimas ar dailus pasakymas su maniske viena karta eina daliai susitarti pakanka tik pasakyti o kartais tenka ir surekti blush2.gif o kai yra angeliukas prisigaludziai prie krutines ar kai apsikabina tai suspaudzia sirdi kad pykai ant vaiko, juk vaikas paliks vaikas, juk ir mes mazos tokios pat buvo blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Tiesiog kai issenka kantrybe, uzrekiu, bet ir tuo paciu suprantu, kad jis permazas suprasti.
Geriausiai nesudaryti pagrinto, jam elgtis blogai, tuomet jis to ir nedarys. Kita, suprantamai parodyti, jei to negalima, ka tuomet galima daryti. Pvz. Jei negalima imti vazos, o jei vaikas paima, parodyti, kad ja reikia atsargiai pastatyti kitur. O geriausia mamai pastatyti vaza taip, kad vaikas jos nepasiektu.
Mes kolkas sekingai tvarkomes, isskyrus 1 dalyka biggrin.gif Kompiuterio isjungimo mygtuka. Todel teko uzstatyt barikadas, kad jis ten neprieitu, dabar ramu ir man ir vaikas neisterikuoja ax.gif
Atsakyti
Man irgi nevisada iseina susitarti geruoju, buna, kad pasakai kelis kartus, o vaikas negirdi, tai grieztesniu tonu pakartoji, tikrai nebuvo momento, kad rekciau, nors daznai pasitaiko, jog kantrybes truksta doh.gif Sunus jau daug supranta, kai pasakai, kad NEGALIMA, bandau paaiskinti kodel, kai kada atitraukiu demesi i kitus jam idomius dalykus. Kai kada prireikia ir paimti uz rankos, nuvesti kitur, ypac kai buname pasivaikscioti, nes dabar pradejo visas siuksles imti, prie tvoru stovi, baladuojasi, ant asfalto sedasi, gulasi doh.gif Kazkur skaiciau, kad vaikai pradeda jau suprasti (atskirti), kas GERAI, o kas BLOGAI tik apie 4-5 m., tai mums dar reikes palaukti ir kazkur tai KANTRYBES pasisemti cool.gif Sekmes kitoms mamoms auklejant savo maziukus, nes kaip ir sake viena is mamu, jog teorija viena, o praktikoje nevisada taip iseina. Svarbiausia, jog pagauname save, jog kai kuriais atvejais, gal elgiames neteisingai ir kita karta bandome situacija pakreipti geresne linkme. SEKMES 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamelija @ 2006 02 27, 13:07)
Tai aš dabar nusipirkau tokią knygą "Laimingi vaikai iššūkis tėvams","Vagos " knygyne pirkau. Tai ten buvo toks pavyzdys(kas liečia mažus vaikus):
Mama su 10mėn. vaiku smėlio dėžėje,vaikas ima smėlį į burnytę. Mama jį ištraukia iš tos dėžės,išima tą smėlį iš burnos paaiškina,kad neimtų to smėlio ir įkelia atgal. Ir vėl tas pats. Tai pasak to psichologo mamai reikėjo iškėlus tą vaiką ir aptvarkius padėti atgal ir pasakyti,kad jei ims dar tą smėliuką-sėdės vežimėlyje ir jei tas vaikas vėl įsikiša į burną smėlio,iškelt iš dėžės ir sodint į vežimėlį. Ir taip kelis kartus kol tas vaikas supras,kad jei smėlis burnoj-jis sėdi vežimėlyje. Dar ten rašo,kad aušinti burnos gąsdinimais nereikia,o paimti vaiką už rankos ir nuvesti į šalį. Vieną kartą pasakei,o jei daro toliau imi už rankos ir vedi namo,į kitą kambarį ir t.t... Jei užsiožiuoja parduotuvėje,tai imti vaiką už rankos ir važiuoti namo,be pirkinių. Kitą kartą neimti vaiko į parduotuvę. Bet einant kitą kartą reikia pasiūlyti eiti kartu ir susitarti ką perkat ir t.t...Knyga visai įdomi siūlyčiau paskaityti.  Bet pirmiausia, pasak autoriaus, tai neatimt reikia iš vaiko drąsos. Drąsos kažką daryti,vengti kritikos... Ūgdyti savarankišką vaiką.
Nors aš tai vadovaujuosi tuo "smėlio dėžės"principu,kai sūnus eina prie teliko,bet kol kas jis dar nepasiteisino. Pasakai,kad negalima ir jei vis tiek eina čiupinėti ekrano- įkeliu į maniežą. Po kiek laiko iškeliu,o jis vis tiek pirmyn prie teliko biggrin.gif Taip ir žaidžiam:telikas-maniežas biggrin.gif Ir  kantrybė kartais išsenka blush2.gif

Na, man tai toks pasakymas vaikui "jei dar valgysi smelio - sedesi vezime" vis tiek skamba kaip grasinimas... Na, kaip kad vyresniam sakytum "negausi saldainio" ar "neziuresi televizoriaus". g.gif Kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad nesugebu vaiku aukleti schmoll.gif
Atsakyti
man su saviške nesunku susitart dėl draudžiamų dalykų. Bet labai sunku susitart, kad darytų ką reikia - tarkim, rengtųsi, valgytų eitų miegot ir t.t. Ji tiesiog atsisako tą daryti, jei griežtinu toną - verkia ir vis tiek neklauso doh.gif Nei uždarymas į kitą kambarį nepadeda, nei dėmesio nekreipimas į ožiukus nepadeda verysad.gif O jei neapsikentę bandom ją aprengt per prievartą, tai isterijos priepolis didžiausias verysad.gif
Dar neišbandžiau žaidimo forma jai pareigas pateikti g.gif Bet, kai skubam, ar užpyksto, tai ir fantazija pas mane neveikia unsure.gif
Atsakyti