Sveikos, turiu ir aš klausimėlį. Dirbu įmonėje pagal darbo sutartį. Darbdavys moka Sodrai ir visus kitus mokesčius. Aš pati norėčiau po darbo užsiimti individualia veikla. Kokius mokesčius reikės mokėti mano atveju, apsiforminus individualią veiklą. Tik 15%? Ar dar kažką ir Sodrai?
QUOTE(Renke @ 2007 05 09, 10:05)
Sveikos, turiu ir aš klausimėlį. Dirbu įmonėje pagal darbo sutartį. Darbdavys moka Sodrai ir visus kitus mokesčius. Aš pati norėčiau po darbo užsiimti individualia veikla. Kokius mokesčius reikės mokėti mano atveju, apsiforminus individualią veiklą. Tik 15%? Ar dar kažką ir Sodrai?
jei dirbi pagal darbo sutartį kitur Sodrai reikės mokėti ir bazinei ir papildomai pensijai tik tuomet, kai pateiksi metinę mokesčių deklaraciją, ir jei atėmus 15 proc. nuo uždirbtų pinigėlių iš individualios veiklos per mėnesį liks 600 ar daugiau pajamų.
Aišku. Nelabai patinka man ši situacija.
O palyginimui, jei dirbčiau pagal verslo liudijimą, tai turėčiau sumokėti tik tą pradinį mokestį ir viskas? Tada, kaip suprantu, nereikėtų mokėti bazinei ir papildomai pensijai?
O palyginimui, jei dirbčiau pagal verslo liudijimą, tai turėčiau sumokėti tik tą pradinį mokestį ir viskas? Tada, kaip suprantu, nereikėtų mokėti bazinei ir papildomai pensijai?
QUOTE(Renke @ 2007 05 10, 12:45)
Tada, kaip suprantu, nereikėtų mokėti bazinei ir papildomai pensijai?
jei dirbtum su verslo liudijimu, sumokėtum verslo liudijimo mokestį, o sodrai mokėti nereiktų nes esi dirbanti
Sveiki,
padėkit žmonės gerieji išsiaiškinti, kaip čia geriau būtų man pasielgti.
situacija - auklė nori išeiti, nes "nedirba" jos "knygutė". Tai pakalbėjom, kad jeigu ką, aš galėčiau už ją mokėti verslo liudijimą arba įmokas Sodrai.
Patarkit, kaip man geriau pasielgti, kiek tai kainuoja, ar man apsimoka.
skaičiau čia skaičiau tas nuorodas, ir supratau tik tiek, kad tokia veikla, kaip auklės veikla - yra numatyta.
33. Namų ūkio veikla (šeimininkavimas pobūviuose, butų
tvarkymas, baldų ir kilimų valymas, vaikų priežiūra, daržų
priežiūra, apželdinimas, malkų skaldymas, šiukšlių surinkimas ir
kita) (x)
(įeina į EVRK klasę 95.00)
97. Ateinančių auklių, neįgalių ir kitų asmenų priežiūros veikla (x)
bet kas toliau - kiek man papildomai teks mokėti už tą liudijimą, ar auklė turės pildyti kažkokį žurnalą, ar aš nenukentėsiu šiuo atveju, kad moku jai pinigus už suteiktą paslaugą be jokių ten sąskaitų faktūrų etc.
žodžiu, kaip elgtis tokiu atveju, patarkite.
Ačiū
padėkit žmonės gerieji išsiaiškinti, kaip čia geriau būtų man pasielgti.
situacija - auklė nori išeiti, nes "nedirba" jos "knygutė". Tai pakalbėjom, kad jeigu ką, aš galėčiau už ją mokėti verslo liudijimą arba įmokas Sodrai.
Patarkit, kaip man geriau pasielgti, kiek tai kainuoja, ar man apsimoka.
skaičiau čia skaičiau tas nuorodas, ir supratau tik tiek, kad tokia veikla, kaip auklės veikla - yra numatyta.
33. Namų ūkio veikla (šeimininkavimas pobūviuose, butų
tvarkymas, baldų ir kilimų valymas, vaikų priežiūra, daržų
priežiūra, apželdinimas, malkų skaldymas, šiukšlių surinkimas ir
kita) (x)
97. Ateinančių auklių, neįgalių ir kitų asmenų priežiūros veikla (x)
bet kas toliau - kiek man papildomai teks mokėti už tą liudijimą, ar auklė turės pildyti kažkokį žurnalą, ar aš nenukentėsiu šiuo atveju, kad moku jai pinigus už suteiktą paslaugą be jokių ten sąskaitų faktūrų etc.
Ačiū

QUOTE(visata @ 2007 05 17, 14:21)
Sveiki,
Ačiū
Ačiū

Reikia mokėti už verslo liudijimą, tačiau kiekviena savivaldybė nusistato tam tikrą mokestį už tam tikros kategorijos veiklą, pavaydžiui Vilniaus m. auklei verslo liudijimas metams kainuoja 100 Lt., 1 mėn. - apie 8 Lt, Taip pat reikia auklei tada mokėti įmokas Sodrai (pusė bazinės pensijos) - 133 Lt, ir įmokas į ligonių kasas, kažkas apie 27 litus. Ir vesti žurnalą.
O jūs galite sudaryti sutartį su aukle.
Ačiū, AsJa, už atsakymą
bet vėl iškyla klausimas - kokią sutartį aš turėčiau sudaryti? ar man už tai reikės kažką atsiskaityti mokesčių inspekcijai, ar reikės kažką deklaruoti, kiek aš nuo tos sutarties sudarymo finansiškai nukentėt galiu? ar čia kažkokia paslaugos pirkimo sutartis, ar kaip? kaip ta sutartis turi atrodyti - niekad gyvenime tokios nemačiau, kur galima pamatyti jos formą kažkokią?
ačiū

bet vėl iškyla klausimas - kokią sutartį aš turėčiau sudaryti? ar man už tai reikės kažką atsiskaityti mokesčių inspekcijai, ar reikės kažką deklaruoti, kiek aš nuo tos sutarties sudarymo finansiškai nukentėt galiu? ar čia kažkokia paslaugos pirkimo sutartis, ar kaip? kaip ta sutartis turi atrodyti - niekad gyvenime tokios nemačiau, kur galima pamatyti jos formą kažkokią?
ačiū

tau tai nereikės nieko deklaruoti ar mokesčių inspekcijai atsiskaitinėti. perki paslaugą ir tiek. o sutartis reikalinga tam, kad turėtum garantijas dėl paslaugos ir tu ir auklė. joje susitariat dėl esminių paslaugos sąlygų (paslaugos kainos, laikotarpio, atsiskaitymo dažnumo ir visų kitų jums abiems svarbių dalykų).
O auklei reikės deklaruoti metinėje mokesčių deklaracijoje pajamas iš veiklos pagal verslo liudijimą.
O auklei reikės deklaruoti metinėje mokesčių deklaracijoje pajamas iš veiklos pagal verslo liudijimą.
QUOTE(visata @ 2007 05 18, 11:01)
Ačiū, AsJa, už atsakymą
ačiū

ačiū

Nu paprasta sutartis, kur nurodyta: sutarteis šalys, sutarties sąlygos, sutarties nesilaikymo pasėkmės ir pan. gal čia kokį pavyzdėlį rasite, tik reikia regitruotis:
http://reikalingaaukle.lt/index.php
turiu klausimeli: ar asmuo dirbantis pagal verslo liudijima (teikiantis fotografavimo paslaugas) gali priimti grynus pinigus, ar su juo turi atsiskaityti per banka? islandziojau vmi puslapi, bet niekur neradau apie tai... galvoju: jei priima grynais tai turetu kazkokiu dok'u forminti? gal grynuju pinigu priemimo kvitas? o gal gali paslaugu pirkegas israsyti kazkoki popieruka

QUOTE(ryyd @ 2007 05 23, 10:55)
turiu klausimeli: ar asmuo dirbantis pagal verslo liudijima (teikiantis fotografavimo paslaugas) gali priimti grynus pinigus, ar su juo turi atsiskaityti per banka? islandziojau vmi puslapi, bet niekur neradau apie tai... galvoju: jei priima grynais tai turetu kazkokiu dok'u forminti? gal grynuju pinigu priemimo kvitas? o gal gali paslaugu pirkegas israsyti kazkoki popieruka 

Tikrai vmi puslapyje yra info šia tema. įdėjau tau nuorodą , o čia apie kvitus ir apie buhalterinę apskaitą
Atsakant į tavo klausimą: asmuo dirbantis pagal verslo liudijima gali priimti grynus pinigus (pirkėjams kvitai išrašomi jų pageidavimu) plačiau rasi nuorodose, jei neaišku bus, tai klausk