Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo liudijimas (patentas) ir individuali veikla

QUOTE(Nolina @ 2007 03 04, 10:10)
jei nuomosi fiziniams asmenims :
gali išsiimti verslo liudijimą - sumoki VMI fiksuotą mokestį ir tada pajamos gautos iš tos veiklos daygiau neapmokestinamos (aišku dar reikės sumokėti Sodrai,jei esi nedirbanto ir privalomas sveikatos draudimas (jei nesi apdrausta ar draudžiama valstybės lėšomis)

- gali registruoti individualią veiklą (bet čia turėtum mokėti pasirinktinai 15 arba 27 proc nuo pajamų plius Sodra)

man kažkaip verslo liudijimas paprasčiau ir manau, kad pigiau  biggrin.gif

Ačių už atsakymą o tai laužau galvą ir niekaip negaliu apsispręsti.
Atsakyti
gal kas galetumet paaiskinti kuo skiriasi individuali veikla su verslo liudijimu ir be verslo liudijimo? Uz verslo liudijima per metus reikia papildomai moket 500 lt, bet lyg jokios jo naudos nepastebiu skaitydama istatymus....
Atsakyti
QUOTE(mamyte03 @ 2007 03 10, 11:47)
gal kas galetumet paaiskinti kuo skiriasi individuali veikla su verslo liudijimu ir be verslo liudijimo?

čia plačiau apie verslo oliudijima ir individualia veikla
išsiimdama verslo liudijimą sumoki mokestį ir daigiau tavo gautos pajamos iš mtos veiklos neapmokestinamos
indiviuali veikla: tu gauni pajamas ir metų gale deklaruoji bei sumoki 15 arba 27 proc. plius jei tavo pajamos per virsija 12 minimalių mėnesinių algų turi sodrai dar be to kad moki 50 proc. bazinei pensijai , turi sumokėti ir papildomai pensijai, ko nereikia išsiėmus verslo liudijimą
Atsakyti
QUOTE(mamyte03 @ 2007 03 10, 11:47)
gal kas galetumet paaiskinti kuo skiriasi individuali veikla su verslo liudijimu ir be verslo liudijimo? Uz verslo liudijima per metus reikia papildomai moket 500 lt, bet lyg jokios jo naudos nepastebiu skaitydama istatymus....

Bet tie 500 Lt priklauso kokiai veiklai imsite verslo liudijimą, viena veikla gali per metus kainuoti 1000 Lt, kita - 500 Lt. Taip pat ir skirtingose savivaldybėse ta pti veikla gali kainuoti skirtingai (t.y skirtinga suma už verslo liudijimą). Be to verslo liudijimą galima išsiimti ir 1 mėn. ar pusei metų.
Atsakyti
dekui uz atsakymus. Taip ir galvojau , kad cia del to pelno mokescio. Tik pasitikslinau. O veikla tikrai metams musu savivaldybeje kainuoja 500 lt, viska jau turiu susizinojus, prasymai uzpildyti, tik pasidomejau dar..
Beja yra 2 zurnalai : verslo liudijimo pelno ir mokeciu kazkoks zurnalas ir toks pat tik individualios veiklos - tai juos abu reiktu pildyt ar tik viena is ju? Aisq jei imu individualia veikla su verslo liudijimu
Atsakyti
QUOTE(mamyte03 @ 2007 03 10, 16:06)
? Aisq jei imu individualia veikla su verslo liudijimu

ISSIIMANT VERSLO LIUDIJIMA JUMS DUOS ZURNALIUKA, KURI REIKS PILDYTI TO PAKANKA
Atsakyti
O vat dar klausimelis - o pavadinima gali individualia veikla verciantis tureti? Nes noreciau pasidaryti internetini tinklapi, tik va kazkaip be pavadinimo nelabai ziurisi
Atsakyti
QUOTE(mamyte03 @ 2007 03 19, 12:45)
O vat dar klausimelis - o pavadinima gali individualia veikla verciantis tureti? Nes noreciau pasidaryti internetini tinklapi, tik va kazkaip be pavadinimo nelabai ziurisi

žinok aš nežinau, siūlau tau paskambinti jų trumpuoju numeriu arba vmi paklausti biggrin.gif
Atsakyti
Skaitau šiuose puslapiuose profesionalius thumbup.gif atsakymus ir taip pat norėčiau jūsų patarimo: 1. ar nuomojant fiziniams asmenims savo butą labiau apsimoka imti verslo liudijimą visiems metams ar, tarkim, atskiriems laikotarpiams pagal poreikį? Kaip tokiu atveju mokami mokesčiai ? 2. Jeigu niekur kitur tuo metu nedirbu, o pvz. baigiasi VL galiojimo laikas, (jį vėl išsiimčiau po 3mėn) ar galiu naudotis valst. poliklinikom? 3. Kada ir kokios baudos skaičiuojamos nuomuojant butą be verslo liudijimo ? Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ripkutė @ 2007 03 20, 16:32)
1. ar nuomojant fiziniams asmenims  2. Jeigu niekur kitur tuo metu nedirbu, o pvz. baigiasi VL galiojimo laikas, (jį vėl išsiimčiau po 3mėn) ar galiu naudotis valst. poliklinikom? 3. Kada ir kokios baudos skaičiuojamos nuomuojant butą be verslo liudijimo ? Ačiū  smile.gif

1. čia turi pati žiūrėtis ir skaičiuoti, verslo liudijimas išduodamas ne trumpiau kaip mėnesiui. jei nuomosi ištisus metus tai ir vl reikia nuomojamam laikotarpiui
2. aš matau kad du vaikučius turi, šiuo atveju esi privalomuoju sveikatos draudimu draudžiama valstybės lėšomis iki kol vyresniam sueis 18 m \
3. yra numatyta administracinė atsakomybė
Atsakyti
QUOTE(Nolina @ 2007 03 20, 17:40)
1. čia turi pati žiūrėtis ir skaičiuoti, verslo liudijimas išduodamas ne trumpiau kaip mėnesiui. jei nuomosi ištisus metus tai ir vl reikia nuomojamam laikotarpiui
2. aš matau kad du vaikučius turi, šiuo atveju esi privalomuoju sveikatos draudimu draudžiama valstybės lėšomis iki kol vyresniam sueis 18 m \
3. yra numatyta administracinė atsakomybė

Ačiū, Nolina ! Bet ar aš teisingai supratau, kad ir nedirbdama esu apdrausta? Pvz., mano draugė, taip pat turi du nepilnamečius vaikus, puse metų nedirba, Darbo biržoj nesiregistruoja, bet vaikšto kažkodėl tik pas privačius gydytojus. Reikės jos paklausti, gal jai poliklinikoj kažką ne taip išaiškino? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ripkutė @ 2007 03 20, 16:57)
Ačiū, Nolina ! Bet ar aš teisingai supratau, kad ir nedirbdama esu apdrausta? Pvz., mano draugė, taip pat turi du nepilnamečius vaikus, puse metų nedirba, Darbo biržoj nesiregistruoja, bet vaikšto kažkodėl tik pas privačius gydytojus. Reikės jos paklausti, gal jai poliklinikoj kažką ne taip išaiškino? g.gif

Reikia kreiptis į teritorines ligonių kasas, pristatyti dokumentus ir valstybė apdraus sveikatos draudimu.
Atsakyti